Κάρτα ήχου

nikosmag

New member
13 September 2008
84
Καλησπέρα και απο εμένα,

Σαν νέος στο χώρο του AV και μιας και πρόσφατα αγόρασα τον Pioneer VSX-920 και τα ηχεία τις Crystal Audio, ήθελα να μάθω για το αν αξίζει/χρειάζεται να αγοράσω μια κάρτα ήχου για να μεταφέρω τον ήχο από το PC στον ενισχυτή ψηφιακά.

Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ την on board κάρτα ήχου (σύνδεση με coaxial). Η καλές κάρτες ήχου XONAR HDAV πχ δίνουν κάτι παραπάνω στην ψηφιακή διασύνδεση με τον ενισχυτή; Θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα αν χρησιμοποιούσα το DAC μιας καλής κάρτας ήχου και συνέδεα τον ενισχυτή αναλογικά (με ενδιαφέρει και ο πολυκάναλλος ήχος).

Σίγουρα θα έχει ξανανεφερθεί στο παρελθόν αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό.

Ευχαριστώ πολυ.

Καλησπέρα και απο εμένα,

Σαν νέος στο χώρο του AV και μιας και πρόσφατα αγόρασα τον Pioneer VSX-920 και τα ηχεία τις Crystal Audio, ήθελα να μάθω για το αν αξίζει/χρειάζεται να αγοράσω μια κάρτα ήχου για να μεταφέρω τον ήχο από το PC στον ενισχυτή ψηφιακά.

Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ την on board κάρτα ήχου (σύνδεση με coaxial). Η καλές κάρτες ήχου XONAR HDAV πχ δίνουν κάτι παραπάνω στην ψηφιακή διασύνδεση με τον ενισχυτή; Θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα αν χρησιμοποιούσα το DAC μιας καλής κάρτας ήχου και συνέδεα τον ενισχυτή αναλογικά (με ενδιαφέρει και ο πολυκάναλλος ήχος).

Σίγουρα θα έχει ξανανεφερθεί στο παρελθόν αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό.

Ευχαριστώ πολυ.

Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα μια καινούργια κάρτα γραφικών που να έχει HDMI έξοδο και θα τελείωνε η ιστορία....

-bye-

Αφού η κάρτα σου έχει HDMI, γιατί δεν την ενώνεις με αυτό τον τρόπο στον ενισχυτή σου και να καθαρίσεις? Επίσης αποκωδικοποιεί και τα νέα HD format ήχου, γιατί θέλεις να μπλέξεις με πρόσθετα καλώδια την στιγμή που με ένα καλώδιο τα κάνεις όλα?

Αφού η κάρτα σου έχει HDMI, γιατί δεν την ενώνεις με αυτό τον τρόπο στον ενισχυτή σου και να καθαρίσεις? Επίσης αποκωδικοποιεί και τα νέα HD format ήχου, γιατί θέλεις να μπλέξεις με πρόσθετα καλώδια την στιγμή που με ένα καλώδιο τα κάνεις όλα?

Αυτό ακριβώς θέλω. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Μια ερώτηση. Εφόσον το ψηφιακό σήμα γίνεται pass-through γιατί μας ενδιαφέρει αν η κάρτα αποδικοποιεί τα καινούρια φορματ?

Αυτό ακριβώς θέλω. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Μια ερώτηση. Εφόσον το ψηφιακό σήμα γίνεται pass-through γιατί μας ενδιαφέρει αν η κάρτα αποδικοποιεί τα καινούρια φορματ?

Ατυχής έκφραση sorry έχεις δίκιο. Το είπα διότι οι ΑΤΙ μετά από την σειρά 5xxx και μετά μπορούσε να κάνει bitstream τα HD formats ήχου.

Κοίταξε στο manual αν χρειάζεται να κάνεις κάποια ρύθμιση στην κάρτα έτσι ώστε να στέλνει bitstream ήχο από την HDMI. Αγόρασε και ένα καλώδιο HDMI και ξεμπέρδεψες!

Τελικά αγόρασα ένα hdmi καλώδιο και η ποιότητα είναι αλλού! Συν, ότι διαπίστωσα ότι τώρα έχω και DTS-HD MA!

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Αν στο htpc θελουμε να δωσουμε βαρυτητα και στην μουσικη η XONAR HDAV deluxe- και η αναλογικη της συνδεση ειναι η επικρατεστερη λυση μας ? Προτεινετε καποια αλλη πολυκαναλη αντι αυτης ?

Αν παραμεινουμε στην XONAR HDAV deluxe θα ηθελα να ρωτησω αν υποστηριζει πληρως και απροβληματιστα τα hd format ..Υπαρχει καποια ασυμβατοτητα η ''κολλημα'' με καποιον player ?

Αν τελικα επιλεξουμε αυτην η καποια παρομοια ειναι πλεον περιττη μια καρτα γραφικων (ατι ) της σειρας 5χχχ η προσφερει και καπου αλλου ? Αν οχι , μπορουμε να επιλεξουμε μια καρτα 2,3 γενιων πισω για το hd pc μας ? πχ 3χχχ ? Περα απο τα hd φορματ οι σειρες 3χχχ, 4χχχ , 5χχχ εχουν καποια διαφορα οσο αφορα την επιδοση ενος htpc αν υποθεσουμε οτι εχουμε εναν σχετικα ισχυρο επεξεργαστη ? Καποια 'προσθηκη' ισως , ακομα και σε drivers που μπορει να μας δωσει καλυτερη ποιοτητα εικονας ?

Last edited: