Κάρτα τηλεόρασης / Video Recorder να γράφει Mpeg-4 + Αναλογική TV

GARRET

Senior Member
10 December 2008
360
Έχει γίνει το κεφάλι μου καζάνι να ψάχνω κάτι τέτοιο, δε βρίσκω άκρη.

Ξέρει κανείς τίποτα;

Θέλω να μπορεί να γράψει και Mpeg-4 εκπομπές ώστε να είμαι καλυμμένος και μελλοντικά.

Προσωπικά έχω μία Terratec Cinergy HT PCI, για την ώρα πιάνω μόνο αναλογικά κανάλια αφού ψηφιακή εκπομπή δεν υπάρχει στα Χανιά (έχει ανοίξει στο 32 κανάλι ο πομπός για τα ψηφιακά της ΕΡΤ, χωρίς κανάλια όμως για την ώρα), η οποία και στο πρόγραμμα που την συνοδεύει έχει υποστήριξη αποκωδικοποίησης mpeg4/h.264 (όπως φαίνεται και στο screenshot, στον H.264 decoder) αλλά και από άλλα προγράμματα υποστηρίζεται, όπως το DVBViewer Pro (που χρησιμοποιώ και για δορυφορική λήψη).

attachment.php

...να δούμε πόσο ακόμα θα περιμένει η κακομοίρα τα ψηφιακά, εδώ και ενάμιση χρόνο την έχω!

Attachments

• terratec.jpg
    terratec.jpg
    53.1 KB · Views: 157
Δε βλέπω πουθενά να λέει ότι μπορεί να ΚΑΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ mpeg-4.

Άλλο αναπαραγωγή, άλλο εγγραφή, το λέει κάπου;

Θα μπορεί να το κάνει εγγραφή;

Last edited:
Εφόσον και τα δύο προγράμματα που αναφέρω κάνουν εγγραφές (το δεύτερο μάλιστα προορίζεται μόνο για ψηφιακές εκπομπές), ποια άλλη αναφορά χρειάζεται;

Κοιτάω πολλά εγχειρίδια που λένε ότι μπορούν να κάνουν εγγραφή ΜΟΝΟ 320Χ240, και είναι 100+ ευρώ μηχανήματα :lol:

Εγγραφές μπορεί να κάνουν, αλλά υπάρχει όριο στο τι μπορεί να γράψουν, δε νομίζω κάρτα των 60 ευρώ να μπορεί να το κάνει, εδώ βλέπω με 100+ και δε το κάνουν.

Έχω φάει το κόσμο, δε μπορώ να βρω κάτι με σιγουριά, θα στείλω e-mail σε εταιρίες να δω.

Στην Ελλάδα αναμένεται να παίζουν σε ποιότητα dvd 720χ576...

Βλέπω κάρτες που λένε ότι κάνουν αναπαραγωγή έως 1080i αλλά εγγραφή ως 320x240 (!)

Στείλε, αλλά λέω ότι δεν υπάρχει τέτοιο όριο στις συγκεκριμένες εγγραφές, αφού μπορείς να γράψεις σε μορφή ts (transport stream) την εκπομπή, όπως ακριβώς εκπέμπεται από το σταθμό χωρίς reencode όπως είναι απαραίτητο στις αναλογικές. Δυστυχώς δεν μπορώ να στο αποδειξω και στην πράξη, αφού δεν υπάρχουν επίγειες ψηφιακές εκπομπές στην περιοχή μου. Ισχύει 100% όμως στις αντίστοιχες δορυφορικές, είτε είναι σε mpeg2, είτε mpeg4...

Παρεμπιπτόντως όμως, μπορείς να δεις το παρακάτω θέμα που είναι από τις πρώτες αναφορές λήψης των ψηφιακών της Digea από το Ξυλόκαστρο. Ο φίλος (έχει κάνει και στο παρόν φόρουμ αναφορά νομίζω) έχει χρησιμοποιήσει μία κάρτα "Avermedia Duo Hybrid PCI-E A177", και το δεύτερο πρόγραμμα για τη λήψη της (και τα κλιπάκια με τις εγγραφές που δίνει σε ένα από τα μηνύματα του), το DVBViewer Pro, που αναφέρω κι εγώ πιο πάνω...

http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=9481.0

Last edited:
Μπορείς όμως να προγραμματίζεις εγγραφές ενώ δεν είσαι στο pc κλπ;

Γιατί αν είναι να χρησιμοποιήσεις άλλο πρόγραμμα για εγγραφή και πρέπει να είσαι στο pc και να βλέπεις τι παίζει κλπ για να το γράψεις είναι δώρον άδωρον.

Είναι κι αυτό ένα θέμα, θα διαβάσω το λινκ σου να δω.

To epg του DVBViewer με τις επιλογές να στείλεις για εγγραφή συγκεκριμένο πρόγραμμα από κάποιο κανάλι (οι επιλογές υπάρχουν και στην OSD έκδοση του epg),

attachment.php

attachment.php

Και οι αντίστοιχες επιλογές χωρίς epg, μέσω του παράθυρου εγγραφών.

attachment.php

Παρόμοιες επιλογές έχει και το πρόγραμμα της κάρτας για αναλογική/ψηφιακή λήψη (Terratec Home Cinema), αλλά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό...

Attachments

• epg.jpg
    epg.jpg
    155.6 KB · Views: 190
  • epg-osd.jpg
    epg-osd.jpg
    87.9 KB · Views: 187
  • timer.jpg
    timer.jpg
    74.5 KB · Views: 187
Καλά, αυτή η A177 κάνει ΜΟΝΟ 39ευρώ;;;

Τι διάολο;

Έχω χάσει τη μπάλα..

Λέει η 177 ανάλυση ως 1024χ768..

πας μετά στο νέο μοντέλο που κάνει 95 ευρώ, το A 188 και λέει Mpeg-4 Ready κλπ αλλά λέει ένα κουλό για up to 320x240.

Ρε, μάλλον είναι μαλάκες στη περιγραφή...απλά πρέπει να είναι έξτρα χαρακτηριστικό να κάνει εγγραφή σε PSP / Ipod format απευθείας και να μη σε "ταλαιπωρεί"...

Last edited:
έχω την πρώτη revision της κάρτας με chipset της Philips(2006). Θα παίζει τα ψηφιακά τώρα στα Χανια (mpeg4) ? Και πρέπει να κάνω κάτι έξτρα γι αυτό ? Ευχαριστώ