Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Απάντηση: Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Την παρέλαβα πριν από μια ώρα, την έβαλα στο κινητό, τη βρίσκει blank και δεν την αναγνωρίζει ...

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Μήπως δεν υποστηρίζει τόσο μεγάλης χωρητικότητας κάρτα ?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Το σκέφτηκα, αφού έγραψα το παραπάνω, την έβαλα με adaptor και στην EPM 1 και λέει Card Error !!!

της έκανες format?

Προσπάθησα να της κάνω format μέσω της EPM 1, αλλά βγάζει πάλι Card Error.
Και δεν βλέπω να συμμετέχει στη συζήτηση ο ghost277.

Την έχεις βάλει σε card reader για να την δεις από pc?

Δεν έχω card reader και προσπαθώ με την κάμερα, αλλά όταν επιλέγω format εμφανίζει το Busy με γραμμή προόδου, παγώνει χωρίς να εμφανίζεται πρόοδος, και ενώ την έχω αφήσει αρκετή ώρα όχι μόνο δεν γίνεται τίποτε αλλά κολλάει, δεν σβήνει η κάμερα από το διακόπτη της και αναγκάζομαι να βγάλω την μπαταρία.

Σύνδεσα την κάμερα με το καλώδιό της στο pc, την εμφανίζει σαν USB Drive αλλά δεν το ανοίγει.

Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Προσπάθησα να της κάνω format μέσω της EPM 1, αλλά βγάζει πάλι Card Error.
Και δεν βλέπω να συμμετέχει στη συζήτηση ο ghost277.
Δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω τη δική μου. Μόλις το κάνω θα ενημερώσω άμεσα.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπω

Νομίζω οτι η ΕPM1 δεν υποστηριζει τετοιου μεγέθους κάρτες αλλά άσχετα με αυτό αν την φορμάρεις μπορεί να την δει , μια 256 SD που πήρα αρχικά η ΕΜ1.2 δεν την έβλεπε και όταν την φορμαρα στο PC , μετά κανονικά δούλευε.

Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία της κάρτας από τη μεριά των επαφών για να δούμε τι γράφει στη θέση των σειριακών αριθμών;

Όπως επίσης μια φωτογραφία και το πίσω μέρος της συσκευασίας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπω

Νομίζω οτι η ΕPM1 δεν υποστηριζει τετοιου μεγέθους κάρτες αλλά άσχετα με αυτό αν την φορμάρεις μπορεί να την δει , μια 256 SD που πήρα αρχικά η ΕΜ1.2 δεν την έβλεπε και όταν την φορμαρα στο PC , μετά κανονικά δούλευε.

Δίνεις μια άλλη διάσταση στο πρόβλημα, που δεν την είχα σκεφτεί.
Περιμένω να έρθει ο γιος μου, που έχει 128GB στο κινητό του, για να δοκιμάσουμε την καινούργια.

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία της κάρτας από τη μεριά των επαφών για να δούμε τι γράφει στη θέση των σειριακών αριθμών;

Όπως επίσης μια φωτογραφία και το πίσω μέρος της συσκευασίας.

Στο πίσω μέρος τα μόνα αγγλικά είναι
microSDXC UHS-I Class 10 και μια ημερομηνία 2018.11.01

Στο πίσω μέρος της κάρτας γράφει
MB-MC 128G
MBMCDGVGQAFW-T
KNF 3ARRAK837
MADE IN PHILIPPINES

Attachments

• IMG_20181214_205837.jpg
    IMG_20181214_205837.jpg
    130.6 KB · Views: 167

Δίνεις μια άλλη διάσταση στο πρόβλημα, που δεν την είχα σκεφτεί.
Περιμένω να έρθει ο γιος μου, που έχει 128GB στο κινητό του, για να δοκιμάσουμε την καινούργια.

Μόλις έφυγε ο γιος μου, αφού τη δοκίμασε στο κινητό του, και την είδε με 120GB, τη φορμάρισε και στη συνέχεια της μετέφερε 10GB αρχεία για να δοκιμάσουμε ότι φορτώνει.
Φαίνεται ότι είναι ΟΚ η κάρτα.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Μόλις επιβεβαίωσα και εγώ. Τα Windows την είδαν αμέσως (119GB). Το ίδιο και η Sony A6300.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Δεν φτάνει αυτό το τεστ. Υπάρχουν νόθες κάρτες που ενώ δείχνουν ότι έχουν την ονομαστική τους χωρητικότητα, στην πραγματικότητα έχουν μικρότερη.
Επίσης διαφέρουν και στην ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης.

Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος σε νέα κάρτα είναι να τη βάλει σε γρήγορο αναγνώστη καρτών και να τρέξει ειδικό πρόγραμμα.
Αυτό που κάνει το πρόγραμμα είναι να γεμίσει πλήρως την κάρτα με δεδομένα, εν συνεχεία να τα διαβάσει και να μας δώσει έτσι αξιόπιστη τιμή της πραγματικής χωρητικότητας και ταχύτητας.

πρότεινε τέτοιο πρόγραμμα _tzo_

To H2TESTW θεωρείται αξιόπιστο.
Αλλά είναι πολύ αργό και στις μεγάλες κάρτες θέλει πολλές ώρες.

Πολύ γρήγορο και αποτελεσματικό είναι το FakeFlashTest.

Για microsd, για όσους δεν έχουν αναγνώστη καρτών, υπάρχει το SD Insight για χρήση σε τηλέφωνο android, που δείχνει πληροφορίες για την κάρτα.

Απάντηση: Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Δεν φτάνει αυτό το τεστ. Υπάρχουν νόθες κάρτες που ενώ δείχνουν ότι έχουν την ονομαστική τους χωρητικότητα, στην πραγματικότητα έχουν μικρότερη.
.

Ναι έτσι την πάτησα και εγώ

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λοιπόν, το τεστ με το FakeFlashTest πέρασε επιτυχώς. Έκανα format και περνάω ξανά με H2TESTW. Τώρα για ταχύτητες δεν μπορώ να βοηθήσω μιας και είμαι με usb 2 και, μάλλον, όχι πολύ γρήγορο reader, οπότε θα έχω limit εκεί. To H2TESTW γράφει με 18.6MByte/s, αν σας λέει κάτι, πάντως.