Κάρτες μνήμης

Μια ερωτηση γενικη.

Πως σχετιζονται τα ΜΒ/s με το "x" και με το class?

Eπισης, οι CF ειναι γενικα πιο γρηγορες απο τις SD? Διαβαζω μεγαλυτερα νουμερα πανω τους...

Μια ερωτηση γενικη.

Πως σχετιζονται τα ΜΒ/s με το "x" και με το class?

Eπισης, οι CF ειναι γενικα πιο γρηγορες απο τις SD? Διαβαζω μεγαλυτερα νουμερα πανω τους...

στις sd αναφέρουν class (2,4.6,10), ενώ στις compact flash (cf) αναφέρουν είτε ταχύτητα Χ (133Χ, 300Χ, 600Χ) είτε ταχύτητα σε mb/s (20 mb/s, 40mb/s, 60mb/s).... άντε να βγάλεις άκρη:furious3:
πάντως για να έχεις μέτρο σύγκρισης καλό είναι να τα βάζεις όλα σε mb/s σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, που συνήθως το αναφέρει...
(φυσικά παρατηρούνται και ευτράπελα σε σελίδες καταστημάτων όπως π.χ. να αναφέρουν ότι κάρτα sd class 4 έχει ταχύτητα 4mb/s, το οποίο δεν νομίζω να ισχύει)

και κάτι ακόμα... πήρα μία κάρτα sd 16gb class 6 της εταιρείας extreme memory, σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή (45 )... ξέρει κανείς αυτή τη μάρκα? αξίζει τίποτα η μπορεί να μου κάνει καμιά κουτσουκέλα???

η άκρη βγαίνει εδώ:

ss20100818165417.png

MB = Mb / 8

οι ταχύτητες αναφέρονται πάντα στην minimum ταχύτητα που παρέχει ή κάρτα όσο και fragmentation να έχει υποστεί

Last edited:
Παντως οσον αφορα τις ταχυτητες αλλα γραφουν οι καρτες και οι ταχυτητες ειναι....αλλου!!
Εχω κ παραδειγματα σ αυτο με CF καρτες.
Εξαιρουνται οι Lexar - Sandisk, τουλαχιστον.

Απο συντομοτατη δοκιμη μεσα στο σπιτι, δε φαινεται να υπολειπεται σε ταχυτητα απο την 133χ τρανσεντ που ειχα μεχρι τωρα...με φλας, σε ριπη κτλ.

Μενει να δοκιμασω και ξεφορτωμα σε πισι.

Παιδιά για να τεστάρετε τις κάρτες σας, χρησιμοποιείστε αυτό το πρόγραμμα...http://crystalmark.info/software/CrystalDiskMark/index-e.html
Θα ήταν καλό να ανεβάζετε τα αποτελέσματα για να παίρνουμε μια ιδέα, θα ανεβάσω και εγώ τα δικά μου όταν βρω χρόνο.
Τώρα όσον αφορά τις κάρτες είναι αρκετά περίπλοκο το θέμα...Εκτός από τις Sandisk, Lexar κτλ στις υπόλοιπες γίνεται ότι να'ναι. Η κάθε εταιρία αξιολογεί όπως θέλει την κάρτα της. Γι'αυτό να ξέρετε πως ότι πληρώσετε θα πάρετε...Μην τρίβετε τα μάτια σας με 16αρες στα 20Ε...Η ταχύτητα είναι πολύ μακριά από την αναγραφόμενη...

Χρησιμοποιώ 2X4Gb Sandisk SD καρτες (οχι ιδιαίτερα γρήγορες - Class 4). Για την D90 που εχω ειναι ΟΚ από πλευράς ταχύτητας και δεν με εχουν προβληματίσει ως τώρα. Απο συνήθεια λογω κακών εμπειριων σε υπολογιστες, οταν παω καπου ξέροντας οτι θα τραβήξω αρκετές φωτογραφιες τις μοιράζω στις 2 καρτες ώστε να ελαχιστοποιήσω πιθανη απώλεια εαν συμβει κατι κακό.

Ενα netbook ειναι στα μελλοντικά σχεδια ..

Το θέμα για μένα στις κάρτες δεν είναι στο ξεφόρτωμα στον υπολογιστή. Τότε έχω χρόνο και δεν είναι πρόβλημα τα 1-2 λεπτά παραπάνω. Εκεί που με έχουν προδώσει κάρτες είναι σε ριπή για αρκετό χρόνο (5-6sec) ειδικά με raw όπου και η μηχανή τα "φτύνει" γρήγορα από μνήμη , και ειδικά με αργή κάρτα το buffer της μηχανής μπουκώνει στον μισό χρόνο από ότι με γρήγορη κάρτα.

Σε αυτο δεν εχεις αδικο... με raw, κολλησε στα 8-9 καρε, αντιθετα με jpg πηγε στα 30 (εγω σταματησα) χωρις προβλημα. Μιλαω για μηχανη 10mp...

τελικά πήρα αυτή και όλα καλά
30 ευρω από πλαίσιο με μια μικρή έκπτωση που είχα :)
και 4 gb καλά είναι :)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.569181

για 4gb είναι πανάκριβη, αλλά τουλάχιστον είναι sundisc, οπότε εγγύηση!! (και class 10, θα σκίζει από θέμα ταχύτητας!)

τη συγκεκριμένη sandisk την παρήγγειλα μαζί με την k-x Και τις περιμένω αύριο. ήδη έχω μετανιώσει που έδωσα 25 ευρώ για 4 gb ενώ θα μπορούσα να έχω πάει στα 8...