Κάρτες μνήμης

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
επειδή αρκετοί ρωτούν για κάρτα μεγάλης χωρητικότητας και ταχύτητας, άρα ακριβές κάρτες, έψαξα και είδα ότι αυτή την εποχή συμφέρουν οι κάρτες της Kingston. Και μάλιστα φθηνό μαγαζί είναι το plus4u.gr

Π.χ. για CF έχει τις Kingston 8GB 133X στα 22,5 ευρώ. Σε Transcend/Sandisk παίρνεις 2 ή 4 GB με τα ίδια χρήματα.

Στις sdhc. οι sdhc class 6 έχουν 22 ευρώ . Στα 16 GB παίζουν στα 40 ευρώ οι silicon power και οι transcend (40-42).

Οι διαφορές από το εξωτερικό είναι ασήμαντες και δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς.

Last edited:
Ειναι φθηνες αλλα για να κατεβασεις τα αρχεια στον υπολογιστη σου με μερικες 8αρες καρτες θα σου παρει ωρα.
Οι Sandisk ειναι ταχυτατες και στην μηχανη και στο κατεβασμα στον υπολογιστη.

Φυσικα αν καποιος εχει υπομονη να περιμενει τοτε φθηνοτερες καρτες ειναι καλυτερες λογου κοστους.

Οι Sandisk ειναι ταχυτατες και στην μηχανη και στο κατεβασμα στον υπολογιστη.

Δεν εχει σημασια αν ειναι Sandisk η αν δεν ειναι. Το θεμα ειναι τι προδιαγραφες εχει δωσει ο κατασκευαστης.

Και η Lexar εχει ταχυτατες μνημες και αλλες εταιρειες.

Παντα ζυγιζεις το value for money και πληρωνεις τα χαρακτηριστικα που επιλεγεις.

Μάλλον εννοεί ο pixelfun ότι οι Sundisk όπως και οι lexar είναι πιο κοντά στις προδιαγραφές τους. Όντως και ο robgalraith και άλλοι βγάζουν τις συγκεκριμένες μάρκες στο κατέβασμα πιο γρήγορες σε σχέση με τις άλλες, πάντα σχετικά με την ονομαστική τους ταχύτητα.

Αλλά το κόστος είναι κόστος.

εγω πηρα την silicon power 8ΓΒ (στα χ233 νομιζω) με 23 ευρω νομιζω.Χωραει καπου 1000 jpeg αλλα για μεταφορα στο PC 200-250 φωτο μου παιρνει περιπου 10 λεπτα. Και μερικες φορες της κανω φορματ γιατι ενω ζβηνω τις φωτο η μηχανη νομιζει οτι ειναι ακομα στη καρτα....

Προσωπικώς δεν με απασχολεί η ταχύτητα μεταφοράς στο pc. Έχω μία 2GB 45x και μία 8GB 133x, αλλά δεν τραβάω κατά ριπάς, και δύσκολα μου βγαίνει για αποθήκευση όγκος πάνω από 1GB (αρχεία raw περίπου 10mb έκαστο)

Είναι ακόμα μικρές οι χωρητικότητες (2-4Gb) για να μας απασχολεί η ταχύτητα.

30-40 δεύτερα πάνω κάτω είναι η διαφορά.

Πάντως το Σάββατο πήρα απο mediamarkt SDHC Toshiba 4GB 15 μου φάνηκε σχετικά καλή τιμή.

εγω πηρα την silicon power 8ΓΒ (στα χ233 νομιζω) με 23 ευρω νομιζω.Χωραει καπου 1000 jpeg αλλα για μεταφορα στο PC 200-250 φωτο μου παιρνει περιπου 10 λεπτα. Και μερικες φορες της κανω φορματ γιατι ενω ζβηνω τις φωτο η μηχανη νομιζει οτι ειναι ακομα στη καρτα....

Ναι, γνωστό πρόβλημα των silicon power (ίσως κι επίκίνδυνο).

γιατι επικινδυνο???
Εγω την πηρα στα 8ΓΒ γιατι χαλασε του κουμπι σβησιματος των φωτογραφιων και ηταν φτηνη, οποτε χωραει τωρα τα παντα....

Επικίνδυνο διότι η μηχανή νομίζει ότι οι φωτο είναι ακόμη στην κάρτα, ενώ δεν είναι. Άρα κάνεις φορμάτ χαλαρά. Μια φορά όμως να μην έχουν φύγει οι φωτογραφίες, τότε το φορμάτ θα έχει άλλες συνέπειες....

Θα το γράψω μ' ελληνικούς χαρακτήρες χωρίς άλλο σχόλιο:

Ό κατάρ παρά, ό κατάρ μποϊά.

Οι εξ ανατολών ρίζες έχοντες, παρακαλούνται ν' αναλύσουν περαιτέρω.

Προσωπικά πάντως προτιμώ τις ακριβές Lexar για τους λόγους που αναλύονται στις προδιαγραφές τους.

Last edited:
Θα το γράψω μ' ελληνικούς χαρακτήρες χωρίς άλλο σχόλιο:

Ό κατάρ παρά, ό κατάρ μποϊά.

Οι εξ ανατολών ρίζες έχοντες, παρακαλούνται ν' αναλύσουν περαιτέρω.

Προσωπικά πάντως προτιμώ τις ακριβές Lexar για τους λόγους που αναλύονται στις προδιαγραφές τους.

οτι πληρώσεις παιρνεις.....

iyi geceler Γρηγόρη-bye-

Συμπλήρωμα της Cannon SX 1 ήταν η αγορά μνήμης από τη σειρά της Sandisk class6 16Gb. Μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ταχύτητα τόσο όσο αφορά την εσωτερική διαμεταγωγή των αρχείων (κυρίως Video) αλλά και από την ταχύτητα μεταφοράς στο PC. Και φυσικά όταν έρχεται ο λογαριασμός (περίπου 110 ευρώ) λες από μέσα σου << άι σιχτίρ>> (για να μείνω στο πνεύμα του νήματος....).

Αγόρασα την Transcend CF UDMA 16GB 300X από Γερμανία στα 117 euro πριν 3 μήνες. Η κάρτα είναι πολύ γρήγορη.

Εγώ ειμαι της λογικής να μοιράζω τις φωτό σε 2 καρτες .. Ετσι προτιμησα 2 Sandisk Ultra των 4Gb.. που καλύπτουν τις αναγκες μου προς το παρόν μια χαρά στην D90...

πριν φύγετε για διακοπές, κάντε ένα δώρο στο εαυτό σας. Πάρτε μια (ακόμη) κάρτα των 2 GB έτσι ώστε να μη μείνετε από μνήμη.

α, και ένα πολωτικό κυκλικό.

πριν φύγετε για διακοπές, κάντε ένα δώρο στο εαυτό σας. Πάρτε μια (ακόμη) κάρτα των 2 GB έτσι ώστε να μη μείνετε από μνήμη.

α, και ένα πολωτικό κυκλικό.

Εγω αντι για μνημη λεω να παρω αυτο.

Δυστηχως δεν υπαρχει στην Ελλαδα αλλα το εχω αγορασει (προηγουμενο μοντελο) για ενα φιλο απο Νεα Υορκη και ειναι εξαιρετικη κυση και κυριως αξιοπιστη.

Αντι να κανεις συλλογη απο μνημες που χανουν την αξια τους μαις και βγαινουν νεες και πιο γρηγορες....

Είχε ένα μαζί του φίλος που πήγε 1 μηνά διακοπές Νεπάλ και περίχωρα… συστήνεται ανεπιφύλακτα…αλλά μη ξεχνάμε ότι καμία φορά είναι επικίνδυνο να έχεις τα πάντα μέσα σε ένα μόνο δίσκο χωρίς backup.