Καρτοιντερνετ μεσω iPhone και tethering

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
εκανα το εξης

αγορασα μια καρτα καρτοιντερνετ vodafone

εβαλα το iphone ( καρτοκινητο )

να παιξει το ρολο του 3g modem ετσι γλυτωσα τα 50 ευρω του στικ

apn το αλλαξα απο webkarta.vodafone.gr σε webonly.vodafone.gr ( η απλα reset network settings )

και το tethering στο on

μεσω usb ( το λαπτοπ ενα φθηνο για τις διακοπες - φετινο δεν εχει bluetooth )

και δουλευει !

δεν το ξερα
αλλα ρωτησα στην εξυπηρετηση πελατων οτι γινεται και οντως ...

δεν ξερω αν το ξερατε απλα επειδη εγω δεν το ξερα ...

-bye-

39 έχει σκέτο το στικ. 49 έχει μαζί με SIM για νέα σύνδεση και με κάρτα χρόνου 10(+1 δώρο) ημερών, με 10GB όριο...

Γενικότερα τα τελευταία χρόνια έκανα αυτό που λες, χρησιμοποιούσα τα κινητά μου για modem (αν και εγώ έπαιζα με SE).

Φέτος όμως είπα να σταματήσω να βγάζω μπαταρίες, καλώδια, ταιριάζω ΒΤιά, αλλάζω σιμάκια κλπ και να αχρηστεύω το κινητό όσο το χρησιμοποιώ για ιντερνετ modem, οπότε πήρα ένα πακετάκι ειδικά για το στικ! :afro:

Last edited:
δεν αλλαξα σιμ ... την ιδια ...

η vodafone μου ζητουσε 50 ευρω για το στικ και 20 ευρω για 10 μερες ...

πακέτο: http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=8638 στα 49 , περιέχει ήδη μια κάρτα των 19 . Μήπως δεν το κατάλαβες ότι έχει ήδη μέσα κάρτα, και γι'αυτό λες και για έξτρα κάρτα?
σκέτο K3565: http://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/detailsWithRates-42087.action, 39.64
Τα 19 για τις 10+1 μέρες (αν το πάρεις ξεχωριστά) είναι η σωστή τιμή.

αυτές είναι η τιμές της vodafone και φυσικά είναι φιξ. Οι μεταπωλητές ίσως διαφοροποιούνται (αν και δεν το πολυκαταλαβαίνω). Π.χ. Πλαίσιο, 50.60 το πακετάκι

τώρα... αν κατάλαβα καλά, έβγαλες την κανονική κάρτα τηλεφωνίας σου, και έβαλες του καρτο-ίντερνετ στο i, σωστά ή κάτι μου ξέφυγε?

Last edited:
οχι δεν πηρα ξεχωριστη καρτα ...

μια καρτα προσβασης μονο απο το καταστημα με τον κωδικο

το iPhone εχει την σιμ την κανονικη επανω ...

την τηλεφωνικη ... πως να την πω ...

το συνδεσα στον υπολογιστη με το tethering στο ον με εβγαλε στη σελιδα της vodafone εβαλα τον κωδικο ( εναλλακτικα χρεωση στην καρτα / λογαριασμο του κινητου - αναλογως καρτοκινητο η συνδεση )

και λεει ο χρονος προσβασης ξεκινησε και δουλευει κανονικα

ιδια σιμ ...

δεν την αλλαξα ουτε αγορασα φυσικα αλλη καρτα σιμ ειδικη ...

Κάποια στιγμή κάτι είχα διαβάσει περί tethering και i, αν θυμάμαι καλά ότι το είχαν "κόψει"... τέσπα δεν είμαι και ιδιαίτερα γνώστης του i, οπότε ίσως γι'αυτό να μην σε πιάνω. Εγώ με SE όπως σου είπα, έχοντας πακέτο με δωρεάν data, απλά χωρίς καμία αλλαγή τα χρησιμοποιούσα σαν modem... Τώρα με το καρτο-ίντερνετ που πήρα, ναι, έκανα ακριβώς την ίδια διαδικασία με εσένα, απλά πήρα το στικ (που είχε μέσα SIM νέας καρτοσύνδεσης data, και μπήκα όπως και εσύ στην σχετική σελίδα, έβαλα τον κωδικό κλπ)

Τίποτα "φοβερό" δεν έχει το στικ, απλά δεν χρειάζεται να δεσμεύεις το κινητό και να του τρως μπαταρία, και έχει και ένα αρκετά καλαίσθητο και ενημερωτικό πρόγραμμα για την σύνδεση σου, το σήμα, τον όγκο που έχεις φάει κλπ. Κατά τα άλλα το συγκεκριμένο στικ είναι το πιο "αργό", σίγουρα πιο αργό από το i. Αν και αυτήν την στιγμή που γράφω και το χρησιμοποιώ από το κέντρο του κάμπου της Ζακύνθου με φουλ (!) 3G (καμιά σχέση με τα τουριστικά μέρη, σε χωριό με την πραγματική έννοια της λέξης, εντυπωσιακό να είσαι 4/5 - 5/5), μια χαρά πάει στο browsing... :a0210:

αυτο που δεν κανει ειναι οτι δεν παιρνει ιντερνετ το ιδιο το τηλεφωνο ...

απλα το δινει στον υπολογιστη

για να μπω απ το τηλεφωνο πρεπει να (ξανα) βαλω το webkarta.vodafone.gr αντι του webonly που εχω βαλει τωρα και να χρεωνει την καρτα ξεχωριστα ...

δλδ τις 11 μερες του καρτοιντερνετ δε μπορω να τις χρησιμοποιησω στο κινητο απ ευθειας ...

επειδη ρωτηθηκα αν αλλαξα καρτα

- οχι

με την ιδια καρτα

- βαζουμε webonly.vodafone.gr στο apn ( για vodafone )
tethering on
3g on

το συνδεουμε με τον υπολογιστη ...
ο υπολογιστης αν δεν ειναι συνδεδεμενος στο ιντερνετ και ανοιξουμε το browser θα βγαλει τη σχετικη σελιδα της voadafone ...

εκει βαζουμε τον κωδικο η χρεωνουμε το κινητο

δε χρειαζεται αγορα ξεχωριστης σιμ