Κασέτα από βίντεοκάμερα vhs-c.

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Γεια σας,

λόγω του ότι μου κόπηκε η ταινία σε μια κασέτα από την παλιά μου βιντεοκάμερα (vhs-c νομίζω), προσπάθησα να την κολήσω.
Επειδή το σημείο που είχε κοπεί δεν ήταν εμφανές, αποφάσισα να ανοίξω την κασέτα.

Χαμός!!!
Τι ελατηριάκια και ελάσματα είναι αυτά?!!!:argue:
Την ταινία την κόλησα αλλά φυσικά την κασέτα είναι αδύνατο να την ξαναφτιάξω.

Το κακό είναι ότι είναι κάποιες στιγμές που τις θέλω οπωσδήποτε και θα στενοχωρηθώ πολύ αν τις χάσω.
Κι όλο έλεγα να τις περάσω στο δίσκο κι όλο το ανέβαλα γμτ!

Ξέρει κανείς κάποιον που να μπορεί να την ξαναφτιάξει?
Επι πληρωμή φυσικά.

Πώς τα κατάφερες έτσι βρε αδερφέ...:SFGSF8:

Η επανασυναρμολόγηση δεν είναι και τόσο δύσκολη, όλο και κάποιον που να γνωρίζει θα βρεις (αν είσαι Σέρρες, ευχαρίστως να σε βοηθήσω).

Το θέμα είναι να έχεις συνειδητοποιήσει πως αυτή η κασέτα, με την κολλημένη μαγνητική ταινία, έχει μεταμορφωθεί πλέον σε φονέα κεφαλών... :viking:

Απάντηση: Re: Κασέτα από βίντεοκάμερα vhs-c.

Πώς τα κατάφερες έτσι βρε αδερφέ...:SFGSF8:

Η επανασυναρμολόγηση δεν είναι και τόσο δύσκολη, όλο και κάποιον που να γνωρίζει θα βρεις (αν είσαι Σέρρες, ευχαρίστως να σε βοηθήσω).

Το θέμα είναι να έχεις συνειδητοποιήσει πως αυτή η κασέτα, με την κολλημένη μαγνητική ταινία, έχει μεταμορφωθεί πλέον σε φονέα κεφαλών... :viking:

Δεν είναι και τόσο δύσκολη?:worshippy:
Εμένα μου φαίνεται απλά αδύνατη.
Αθήνα μένω και σε κανα δυο φωτογραφεία που πήγα δεν ασχολούνται.

θά πάρεις μια κασέτα ,,, μια καινούργια κασέτα ,, και θα την ανοίξεις με ευλάβεια , κατόπιν θα αντικαταστήσεις τα καρούλια του tape με τα δικά σου και θα την ξανακλεισεις πάλι με ευλάβεια (προοοοοοοοοοοοσχομεεεεεννν άγιες μέρες γαρ )

μην μασάς ξαναπροσπάθησε !!!!

το έχω κάνει πολλάκις και θα τα καταφέρεις !!

Ε, την πρώτη φορά σε όλους έτσι φαίνεται... :D

Σε φωτογραφείο πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να ξέρει, δοκίμασε σε κανένα service που να γνωρίζουν καλά και να ασχολούνται με VHS. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις μόνος σου, πολύ αδρά ξεκινάς με το κάτω μέρος της κασέτας, τοποθετείς μέσα τα επί μέρους εξαρτήματα και καπακώνεις με το πάνω μέρος.

Η ενδεδειγμένη λύση πάντως για τέτοιες περιπτώσεις είναι η μεταφορά της υπόλοιπης μισής ταινίας σε ξεχωριστή κασέτα. Οι κολλημένες ταινίες βλάπτουν σοβαρά την υγεία όλου του συστήματος transport ενός βίντεο...

edit: Σωστός και ο VaSiLiS-T -bye-

θά πάρεις μια κασέτα ,,, μια καινούργια κασέτα ,, και θα την ανοίξεις με ευλάβεια , κατόπιν θα αντικαταστήσεις τα καρούλια του tape με τα δικά σου και θα την ξανακλεισεις πάλι με ευλάβεια (προοοοοοοοοοοοσχομεεεεεννν άγιες μέρες γαρ )

μην μασάς ξαναπροσπάθησε !!!!

το έχω κάνει πολλάκις και θα τα καταφέρεις !!

Να το δοκιμάσω κι αυτό.
Αν και πολύ φοβάμαι ότι με το που θα ανοίξω την κασέτα θ' αρχίσουν να φεύγουν το ένα μετά το άλλο τα ελατήρια και τα καρούλια της και μετά θα έχω μια καινούργια χαλασμένη κασέτα ...
Το ότι το έχεις κάνει βέβαια, μου δίνει κουράγιο ώστε να το προσπαθήσω

Ευχαριστώ -bye-

Ευχαριστώ πάντως

Εαν ειναι οντως VHS-C μπορεις να χρησιμοποιησεις τα επισκευασμενα καρουλια σου σε μια VHS ΜΕΓΑΛΗ κασετα, και να κανεις τις δοκιμες σου!

Γεια σας,

λόγω του ότι μου κόπηκε η ταινία σε μια κασέτα από την παλιά μου βιντεοκάμερα (vhs-c νομίζω), προσπάθησα να την κολήσω.
Επειδή το σημείο που είχε κοπεί δεν ήταν εμφανές, αποφάσισα να ανοίξω την κασέτα.

Χαμός!!!
Τι ελατηριάκια και ελάσματα είναι αυτά?!!!:argue:
Την ταινία την κόλησα αλλά φυσικά την κασέτα είναι αδύνατο να την ξαναφτιάξω.

Το κακό είναι ότι είναι κάποιες στιγμές που τις θέλω οπωσδήποτε και θα στενοχωρηθώ πολύ αν τις χάσω.
Κι όλο έλεγα να τις περάσω στο δίσκο κι όλο το ανέβαλα γμτ!

Ξέρει κανείς κάποιον που να μπορεί να την ξαναφτιάξει?
Επι πληρωμή φυσικά.

Το μυστικό όταν άνοιγες VHS-C κασέτα ήταν να ξεβιδώσεις τις βίδες και να ΜΗΝ βγάλεις το καπάκι. Επρεπε να την γυρίσεις τούμπα και να βγάλεις το άλλο κομμάτι.

Τελικά ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!:BDGBGDB55:

Αγόρασα μια καινούργια κασέτα και την άνοιξα με βαριά καρδιά.
Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη (και ευχάριστη) γιατί είδα ότι ο μηχανισμός της ήταν πολύ πιο απλός από της άλλης
(Maxell :grinning-smiley-043, :violent-smiley-030:TDK ).
Οπότε, δε δυσκολεύτηκα και πολύ να τη φτιάξω.

Σας ευχαριστώ όλους και κυρίως
τον VaSiLiS-T :aktion033:που μου έδωσε την ιδέα για να πάρω μια άλλη κασέτα αλλά
και τον komhst :a0210: που μου είπε να τη γυρίσω τούμπα.

Πραγματικά θα ήταν πολύ κρίμα να έχανα τα πρώτα βήματα της κόρης μου (αξία ανεκτίμητη).

Τώρα κατευθείαν για εγγραφή σε cd -bye-

Πρόσφατα τις είχα μεταφέρει όλες (από 1989) με αυτά τα εργαλεία και ηρέμησα..

http://www.ionaudio.com/vcr2pc

Στα φωτογραφεία μου ζήτησαν κάτι τρελά ποσά...

Last edited by a moderator:

Πρόσφατα τις είχα μεταφέρει όλες (από 1989) με αυτά τα εργαλεία και ηρέμησα..
http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=59_60&products_id=426
http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=28_135&products_id=1050

Στα φωτογραφεία μου ζήτησαν κάτι τρελά ποσά...

Ναι αλλά και τα 229 που κοστίζει το 2ο τρελο ποσό είναι, ειδικά για κάτι που δε θα ξαναχρησιμοποιήσεις.
Άλλωστε δε χρειάζεται. Συνδέεις τη βιντεοκάμερα στο tv-tuner και τα μεταφέρεις.

Ναι αλλά και τα 229 που κοστίζει το 2ο τρελο ποσό είναι, ειδικά για κάτι που δε θα ξαναχρησιμοποιήσεις.
Άλλωστε δε χρειάζεται. Συνδέεις τη βιντεοκάμερα στο tv-tuner και τα μεταφέρεις.

Και συν τοις άλλοις έχει και άθλια ποιότητα κατασκευής.
Αυτή η iON έχει και κασετόφωνο και πικάπ με USB για να μεταφέρει κανείς τις κασέτες και τα βινύλια του σε mp3.

http://www.letsbuy.gr/index.php?cPath=28_135

To video δεν το έχω δει από κοντά, αλλά τα άλλα δύο που τα έχω δει στο Public στο Σύνταγμα είναι για πέταμα. Εννοείται ότι δεν θα έβαζα ΠΟΤΕ κανένα βινύλιο σε αυτό το υποτιθέμενο πικάπ. Οσον αφορά το κασετόφωνο αμφιβάλω αν θα καταφέρει να παίξει 2~3 κασέτες πριν να διαλυθεί. Και αν θα τις παίξει και αυτές... Στο 3ο πάτημα το Stop ή το Play σού μένουν στο χέρι. Φανταστείτε τι ιμάντες και τι μοτέρ θα έχει μέσα αυτό το κασετόφωνο και με τι ακρίβεια θα κινείται η ταινία. Οσον αφορά για απόκριση συχνότητας... Μάλλον με το ζόρι θα κινείται στα επίπεδα ραδιοφώνου ΑΜ