Κασσέτες ήχου (νοσταλγικό νήμα)

Αυτό με το χαραγμένο σήμα πρέπει να υπήρξε κάποια στιγμή (αν θυμάμαι καλά) και στις προεγγεγραμμένες κασέτες της EMI - Columbia ή της Polydor (ή κάποιας άλλης γνωστής δισκογραφικής) το 70-80. Βρε λέτε να τις προμηθευόντουσαν λευκές χωρίς αυτοκόλλητα με το κιλό (και απλά να κότσαραν τα stickers της δισκογραφικής στη θέση αυτού που βλέπουμε στη φωτογραφία) από καμιά τέτοια εταιρία με επωνυμία ''μ' έκαψες'' λόγω φθηνότερης τιμής και για αυτό η ποιότητα ήχου ήταν χειρότερη στις προεγγεγραμμένες σε σχέση με εγγραφές σε (καλές) κενές κασέτες?
Γύρισα μπροστά τις 2 τελευταίες και σύγκρινα το χρώμα της ταινίας με μια παλιάς BASF και βλέπω τον ίδιο τόνο 'καφέ'..
Ψάχνω το εξώφυλλο να δω τι γράφει .
Πάντως δεν είναι όπως αυτές της Linguaphon,Proficiency Michingan κ.λπ που δεν διέθεταν βίδες ,αλλά ήταν πρεσαριστές.

• Like
Reactions: rakspetrakis08
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε στην αρχή του νήματος (εγώ θυμάμαι ότι το πόσταρα κάπου).
Στο κάτω μέρος της κασέτας υπάρχουν δύο ελάσματα που όταν τα 'έσπαγες' δεν υπήρχε περίπτωση να εγγράψεις κατά λάθος κάποιο σημείο.
Θα θυμάστε όλοι ότι κάποια παλιά φθηνά κασετόφωνα είχαν πλήκτρα που με λίγη απροσεξία χάλαγες το περιεχόμενο.

• Like
επιστρέφω σ' ένα μαγαζάκι του Πειραιά,όπως έβγαινες απ' τον ηλεκτρικό πήγαινες αριστερά που κάποτε έδεναν τα πλοία της άγονης.
Εκεί πουλούσε πολλά είδη από ακριβές μέχρι φθηνιαρηκες.
Η πιο κάτω είναι από κει.
ANEX AUDIO PRODUCTS C-60

Βλέπετε ότι έχει κανονικά τις βίδες για πιθανό 'στραβοτύλιγμα' ή κόλλημα των πλαστικών φίλμ.

Ο Μπουρούτης είναι το μαγαζί που λες

Κάπου κάπου αγόραζα μέχρι πρόσφατα κάτι σαχλαμάρες για το κινητό από κει...

• Like
Reactions: westsound
Υπάρχει ακόμα?
Επειδή θυμάμαι έναν γεράκο τότε..
Είχε και ταινίες ανοικτού τύπου για τα AKAI/KENWOOD.

Υπάρχει ακόμα?
Επειδή θυμάμαι έναν γεράκο τότε..
Είχε και ταινίες ανοικτού τύπου για τα AKAI/KENWOOD.

Υπάρχει και μάλιστα 2 μαγαζιά το ένα εκεί που θυμάσαι και το άλλο αριστερά από την οδό Γούναρη (100-150 μέτρα από το 1ο)

• Like
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε στην αρχή του νήματος (εγώ θυμάμαι ότι το πόσταρα κάπου).
Στο κάτω μέρος της κασέτας υπάρχουν δύο ελάσματα που όταν τα 'έσπαγες' δεν υπήρχε περίπτωση να εγγράψεις κατά λάθος κάποιο σημείο.
Θα θυμάστε όλοι ότι κάποια παλιά φθηνά κασετόφωνα είχαν πλήκτρα που με λίγη απροσεξία χάλαγες το περιεχόμενο.
Προφανώς εννοείς στο πάνω μέρος της κασέτας ,τα προστατευτικά που αν τα σπαγαμε δεν δουλευε το rec button
Παρά μόνο αν βάζαμε σελοτειπ

Αγορασμένη το 1971. Ελληνικής αντιπροσωπείας, χωρίς Dolby φυσικά με μικρή αναδιάρθρωση των κομματιών σε κάθε πλευρά.
Εξακολουθεί να παίζει όπως έπαιζε τότε παρά τα 55 της χρόνια.
Υπάρχουν ίσως ένα δυο drop outs ή ο ήχος της βελόνας από το βινύλιο που αναπόφευκτα τότε τις ηχογραφούσαν και οι εταιρείες. Νομίζω 130 ή 135 δραχμές.
Υπάρχει και το abraxas πάνω κάτω τον ίδιο καιρό

Attachments

• 20260110_204823.jpg
    20260110_204823.jpg
    759.2 KB · Views: 9
Αγορασμένη το 1971. Ελληνικής αντιπροσωπείας, χωρίς Dolby φυσικά με μικρή αναδιάρθρωση των κομματιών σε κάθε πλευρά.
Υπάρχουν ίσως ένα δυο drop outs ή ο ήχος της βελόνας από το βινύλιο που αναπόφευκτα τότε τις ηχογραφούσαν και οι εταιρείες. Νομίζω 130 ή 135 δραχμές.
βελονα απο βινυλιο... η ξεφτιλα μιλαμε τοσο δυσκολο να επαιρνε απο την αγγλια γαλλια η γερμανια το μαστερ... cbs greece...

• Like
βελονα απο βινυλιο... η ξεφτιλα μιλαμε τοσο δυσκολο να επαιρνε απο την αγγλια γαλλια η γερμανια το μαστερ... cbs greece...
1970 ήταν. Και το καλύτερο πικαπ να είχες η εταιρεία είχε καλύτερο και στο κασετόφωνό σου δεν θα το ακουγες ποτε

Προφανώς εννοείς στο πάνω μέρος της κασέτας ,τα προστατευτικά που αν τα σπαγαμε δεν δουλευε το rec button
Παρά μόνο αν βάζαμε σελοτειπ
Ναι εγώ το βλέπω κάτω όταν το κασετόφωνο 'φορτώνει/κλείνει ' απ την άλλη πλευρά που την αποκαλώ 'πάνω'.
Είχα και απ τα δύο είδη.
Τα τελευταία είναι ένα και ένα ,το walkman φορτώνει/κλείνει/ασφαλίζει κ αυτό με την θέα της ταινίας .
Ίσως 'πάνω' μέρος εννοείται η πλευρά που προκύπτει απ την 'στήριξη' της κασέτας.

Υπάρχει και μάλιστα 2 μαγαζιά το ένα εκεί που θυμάσαι και το άλλο αριστερά από την οδό Γούναρη (100-150 μέτρα από το 1ο)
Μάλλον επειδή τώρα πάμε προς τα δεξιά ή ανεβαίνουμε την γέφυρα με κατεύθυνση δεξιά να μην το είδα.
Θα περάσω γιατί δέθηκα με το μαγαζί αυτό.
Θυμάμαι ότι είχε πολλά είδη και το τονίζω.

Ναι εγώ το βλέπω κάτω όταν το κασετόφωνο 'φορτώνει/κλείνει ' απ την άλλη πλευρά που την αποκαλώ 'πάνω'.
Είχα και απ τα δύο είδη.
Τα τελευταία είναι ένα και ένα ,το walkman φορτώνει/κλείνει/ασφαλίζει κ αυτό με την θέα της ταινίας .
Ίσως 'πάνω' μέρος εννοείται η πλευρά που προκύπτει απ την 'στήριξη' της κασέτας.
απο τη γέννησή της η κασέτα είχε μόνο μπρος και πίσω.
Στο πρώτο philips και σε όλα τα ντεκ πριν βγουν τα γιαπωνέζικα φορητά η κασετα έμπαινε ξαπλωτή.
Σε όλες τις φωτογραφίες εμπορικές και μη η κασέτα φαίνεται φάτσα στην φαρδιά της πλευρά και ποτέ στην λεπτή της.
Η ταινία με το μηχανισμό επαφής στην κεφαλή ήταν πάντα το μπροστά και οι αισθητήρες ηχογράφησης και αργότερα επιλογής μετάλλου πίσω

Μια SONY CDit I slide case, σφραγισμένη.
Νormal type,made in Thailand.
www.sony-europe.com/
έχει και το γαλλικό της.
Δεν θυμάμαι από πού την αγόρασα, πάντως εκτός...

Attachments

• IMG_20260110_230914.jpg
    IMG_20260110_230914.jpg
    1.3 MB · Views: 5
  • IMG_20260110_230905.jpg
    IMG_20260110_230905.jpg
    1.5 MB · Views: 5
  • Like
Ίσως η παραπάνω να είναι μια από τις πρώτες-πρώτες προεγγεγραμμένες που κυκλοφόρησαν στην Ελληνική αγορά. Και για να λένε οι προλαλήσαντες πως ήταν γραμμένες από βινύλιο και όχι από τα masters, δηλαδή με παρόμοιο τρόπο με τις ''σπιτικές'' εγγραφές κενών κασετών, τότε σημαίνει ότι η παραγωγή τους στην Ελλάδα από τις δισκογραφικές ήταν αρκετά πρόχειρη τα πρώτα χρόνια. Παρατηρώ π.χ. ότι και τα πρώτα 2 άλμπουμς του Διονύση Σαββόπουλου (1966,1969) δεν κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα και σε κασέτες με τους δίσκους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν τόσο διαδεδομένη ακόμα ως μέσο η Compact κασέτα, στην Ελλάδα τουλάχιστον. Κυκλοφόρησαν κάποια χρόνια αργότερα σε κασέτες και το πρώτο του άλμπουμ που βγήκε ταυτόχρονα και σε δίσκους και σε κασέτες ήταν ο Μπάλλος. Από το 1970-71 οπότε άρχισαν σιγά-σιγά να κυκλοφορούν άλμπουμς και σε τέτοιες κασέτες από δισκογραφικές. Λίγα χρόνια πριν, είχε ξεκινήσει η κυκλοφορία κάποιων άλμπουμς σε 8-track cartridges (ή ''καρτρίτσες'' όπως το έγραφαν και έλεγαν τότε κάποιοι 😛), αυτές τις κασέτες που είχαν κακή ποιότητα ήχου και μασιόντουσαν πανεύκολα. Αυτό συνέχισε περίπου μέχρι το 1976-77 από ότι ξέρω, έπειτα οι δισκογραφικές έβγαζαν μόνο Compact, οι οποίες ''εξαφάνισαν'' τις 8-track.

Μπροστά ή πίσω, εγώ για να δω αν μάγκωσε,ή μετακινήθηκε το σφουγγάρι ή λερώθηκε το πλαστικό φιλμ,ή αν χάραξε η ταινία λόγω σωστού κλεισίματος ,πάντα την είχα .. 'όρθια' .

• Like
Μάλλον επειδή τώρα πάμε προς τα δεξιά ή ανεβαίνουμε την γέφυρα με κατεύθυνση δεξιά να μην το είδα.
Θα περάσω γιατί δέθηκα με το μαγαζί αυτό.
Θυμάμαι ότι είχε πολλά είδη και το τονίζω.

Αν έχεις πολλά χρόνια να πας θα απογοητευτείς.. δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά χρόνια, εκτός αν θες να αγοράσεις καμιά θήκη για το κινητό σου....

• Like
Μια SONY CDit I slide case, σφραγισμένη.
Νormal type,made in Thailand.
www.sony-europe.com/
έχει και το γαλλικό της.
Δεν θυμάμαι από πού την αγόρασα, πάντως εκτός...

Η πιο σιχαμένη θήκη κασέτας... από την γνωστή στοά την είχα αγοράσει.

• Like
Αν έχεις πολλά χρόνια να πας θα απογοητευτείς.. δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά χρόνια, εκτός αν θες να αγοράσεις καμιά θήκη για το κινητό σου....
πολλά χρόνια vlad.. πολλά και αλλοιώτικα

• Like
Reactions: vlad66