Καταγγελία στο eBay, αξίζει το κόπο;

PAYPAL και ΕΒΑΥ παίδες είναι το ίδιο πράγμα. Από προσωπική εμπειρία, η αναφορά (dispute) στο PAYPAL αν την κάνεις στην καλύτερη περίπτωση θα αναγκάσει τον seller να σου επιστρέψει το κόστος του αντικειμένου. Αυτό με τις προυπόθεσεις:
1) να κάνεις δήλωση στο οικείο αστυνομικό σου τμήμα για την απάτη (ανάθεμα και αν θα ξέρουν οι αστυνομικοί για τι πράγμα τους μιλάς) και

2)ναι έχεις επιστρέψει το αντικείμενο πίσω με registered ταχυδρομίο.

ΚΑι βεβαίως το κερασάκι της ταλαιπωρίας είναι ότι χάνεις όλα τα μεταφορικά σου (ακόμα και αυτά της επιστροφής του αντικειμένου). Εντελώς άδικη και χρονοβόρα διαδικασία που εξυπηρετει τους sellers.
Δεν ισχυει αυτο με το αστυνομικο τμημα. Σε 5 dispute που εχω ανοιξει πηρα refund χωρις να παω πουθενα.

Δεν ισχυει αυτο με το αστυνομικο τμημα. Σε 5 dispute που εχω ανοιξει πηρα refund χωρις να παω πουθενα.
Α, μιλαμε για βεβαρυμμενο μητρώο δλδ...

Εμενα γιατι δεν μου τα πε κανεις (κος. Babish; ) αυτα από την αρχή;

:p :p :p

Εγώ έχω κάνει κάπου 100 αγορές από ebay με την φθηνότερη λίγα ευρώ από Κίνα για ηλεκτρονικά και την ακριβότερη κάπου 700 ευρώ από Αγγλία.
Μόνο μια φορά την έχω πατήσει και ήταν με...ισοθερμικές κάλτσες των 8 ευρώ, από πωλητή στην Αγγλία με 900+ μόνο θετικές κριτικές. Οι κάλτσες δεν έφτασαν ποτέ, επικοινώνησα, μου είπε να περιμένω 30 εργάσιμες και μετά μου είπε ότι τις ξαναέστειλε. Τελικά κάλτσες δεν πήρα ποτέ στα χέρια μου, αλλά είχε περάσει ο χρόνος του dispute. Επειδή μένω σε μονοκατοικία και δεν έχει χαθεί ποτέ δέμα μου κάνει εντύπωση να χαθούνε 2 μαζεμένα από τον ίδιο πωλητή (όταν τον ίδιο καιρό ήρθαν άλλα 5 χωρίς πρόβλημα).

ΒΕβαίως και ισχύει. Με υποχρέωσε το ΠΑΥΠΑΛ να παω στο αστυνομικό τμήμα και να κάνω δήλωση/καταγγελία και να τούς στείλω αντιγραφο με ΦΑΧ!!!!
Μήπως to refund το πήρες γιατι συμφώνησε ο seller? ΓΙατί αν ο seller διαφωνεί, τότε θέλει οπωσδήποτε την παραπάνω διαδικασία

Τελικά το pay pall με δικαίωσε. Μου αναγνώρισε πλήρη αποζημίωση με επιστροφή του ποσού της αγοράς και των ταχυδρομικών που είχα πληρώσει, όμως με υποχρεώνει σε επιστροφή του δέματος, με υπογραφή παραλαβής από τον πωλητή. Το όλο ποσό ήταν 290,25 ευρω (αξία 232,25 + 58 ευρώ μεταφορικά από Ιταλία σε Ελλάδα). Τώρα για την επιστροφή απαιτείται ποσό ταχυδρομικών 130 ευρω + φπα με επιβεβαίωση παράδοσης και ασφάλιση. Ουσιαστικά έκανα μια κακή αγορά και τελικά θα πληρώσω και πρόσθετο ποσό επιστροφής. Υπάρχει περίπτωση αποζημίωσης σε τέτοιες περιπτώσεις από το pay pall ή κάποιος τρόπος που να αναγκάσει τον πωλητή να πληρώσει και τα μεταφορικά της επιστροφής; (φυσικά δεν αναφέρομαι σε διαδικασίες ενός κράτους οπερέτας όπως το Ελληνικό απέναντι σε εταιρίες αφεντικά όπως το pay pall)

Δε μου έχει τύχει ποτέ, αλλά φοβάμαι ότι αυτή είναι η διαδικασία και δυστυχώς τα κερατιάτικα.
Τουλάχιστο να ήταν 250 ευρώ τα μεταφορικά θα μπορούσες να κάνεις το ταξίδι και να του τα παραδώσεις προσωπικά…
Μη τυχών και κάποιος φίλος σου επαγγελματίας μπορεί να το ταχυδρομήσει πιο οικονομικά?

αρα = το ebay και οι ιντερνετικες αγορες ( καινουρια και ακομα χειροτερα μεταχειρισμενα δεν αξιζουν )

Προσοχή στο paypal, αν έχει χαρακτηρίσει ο πωλητής το προϊόν ως internet goods, δεν παίρνεις πίσω χρήματα σε καμία περίπτωση !

να το επαναφερω το θεμα λιγο παιδες? επειδη θα τη σπασω τη παρθενια ηθελα να δω να τη κανω τη δουλεια μεσω ebay ή παμε στη σταθερη αξια του paypal? Ενας φιλος που εχει κανει εικονισμα το λογοτυπο του paypal δε θελει να ακουει για ebay αν οπως λετε κ σεις εδω συνδεονται κατα καποιο τροπο.
Παμε paypal κ ο θεος μαζι μας??

τελικα πηγα μεσω paypal να δουμε τι θα βγει....

να ρωτησω επειδη εχω κανει μερικες αγορες απο ebay αλλα οχι τιποτα πολλα. Ο πωλητης ειναι υποχρεωμενος να σου βαλει καποιο βαθμο στο rating? Αν και πληρωσα αμεσως κ του εβαλα θετικο rating βλεπω οτι εχω δυο εκκρεμοτητες. Κ που τους στελνω μηνυμα να με βαθμολογησουν ...... αγρον αγορασαν....

Πρωτα απο ολα βαθμολογια βαζεις εφοσον παραλαβεις αδερφε.

Τωρα για το δικο σου rating, αν εχουν περασει μια δυο μερες απο τοτε που πληρωσες και δεν εχει μπει, ειδικα αν εχεις εσυ ηδη κανει το δικο σου rating, στειλε τους ενα πμ.

να ρωτησω επειδη εχω κανει μερικες αγορες απο ebay αλλα οχι τιποτα πολλα. Ο πωλητης ειναι υποχρεωμενος να σου βαλει καποιο βαθμο στο rating?.

Οχι δεν ειναι . Αν θελει σου βαζει οπως και εσυ φυσικα.

εμαθα "the hard way"..... τωρα αμα δε μου βαλουν ουτε εγω τους βαζω α να χαθουν οι αναγωγοι χαχαχααααα...... επειδη ελαβα ενα λαπτοπ του εστειλα μηνυμα κ του λεω αν δε μου βαλεις θετικο μη περιμενεις ασπρη μερα! σε δυο ωρες τσααακ ηρθε θετικη αξιολογηση!!