Κατάληλος ενισχυτής για APOGGE CALIPER SIGNATURE?

Argiris Topline

New member
7 January 2010
3
Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους.

Είναι η πρώτη φορά που κάνω post στο forum.
O λόγος είναι ένα ζεύγος APOGGE CALIPER SIGNATURE το οποίο έχω αγοράσει το 1994.Αρχικά αγόρασα τα ηχεία λόγο αισθητικής , δεν γνώριζα καν το hi end. Στην συνέχεια διάβασα ότι τα συγκεκριμένα ηχεία είναι αναίσθητα και απαιτούν μεγάλα ρεύματα από τους τελικούς.Την εποχή εκείνη όμως δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω ένα ενισχυτή σε ίδιο επίπεδο ποίοτητας με τα ηχεία ,έτσι μετά από κάποιες δοκιμές
( ARAGON, ARCOM,MC CORMACK) κατέληξα στον MC CORMACK DNA 1 DELUXE . Τίμιο μηχάνημα και best value for the money.Θα ήθελα κάποια γνώμη για την αγορά νέου ενισχυτή hi end και έαν κάποιος γνωρίζει τα ηχεία και τις ιδιαιτερότητες τους?
Τέλος θα ήθελα να μάθω έαν θα ακούσω καλύτερα , και έαν αξίζει η αλλαγή.
Συγνώμη για την οχλαγογία.
Ευχαριστώ . :ernaehrung004:

Πιστεύω ότι ο ενισχυτής πίσω από τα Apogee είναι μία χαρά, τουλάχιστον σε ότι αφορά την οδήγηση του ηχείου.
Έχει ικανή τροφοδοσία για να διεγείρει όπως πρέπει ένα ηχείο στα 82,5db και 3,2 έως 4,2Ω.
Λογικά πρέπει να έχετε ένα όμορφο ήχο, ευφωνικό, ήσυχο… ίσως λίγο παραπάνω του «κανονικού» σε είδη σύγχρονης μουσικής αν θέλαμε (σώνει και καλά) να βρούμε κάτι αρνητικό.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να επιθυμείτε την αλλαγή του?
Τα υπόλοιπα μηχανήματα ποια είναι?

Καλό θα ήταν να μας αναφέρεις και το υπόλοιπο σύστημα. Κύρια τις πηγές.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά ανάλογα με το τι ψάχνεις, πιθανά να πρέπει να προσέξουμε και την πηγή.

Το σύστημα αποτελείται από τα κάτωθί:

Πηγή : Micromega Stage 3
Καλώδια interconnect : Flatline blue line
Καλώδια ηχείων : Transparent
Προενισχυτής : Ιδιοκατασκευή από τον ELECTOR , ποιοτικά υλικά
παντού . Έχει συγκριθεί με Mc Cormack προενιχυτή με
ισόπαλο αποτέλεσμα.
Τελικός : Mc Cormack Dna1 deluxe
Ηχεία : Apogge caliper signature

Χωρίς να θελω να κάνω τον ειδικό...
πιστευω οτι δεν εχεις ιδιαιτερο προβλημα οδηγησης
με μεν το ηχειο ειναι δυσκολο και αναίσθητο αλλά ο ενισχυτής σου κατεβαίνει 2 Ohm με πάνω από 500W
http://www.stereophile.com/solidpoweramps/520/index9.html

Τι ακριβώς ειναι αυτό που σου φταίει στον ηχο?

Ειναι ηχεία που θέλουν λίγο ψαξιμο με τη τοποθέτηση τους
Τα ακούγα σε ενα φίλο που τα εχει σε βάσεις
Τα επαιζε με εναν classe αν θυμαμαι καλά

Υ.Γ. Οταν ειχα παει να αγοράσω duetta τα ακουσα και με λάμπες 100+ W και μαλλον τα ακουσα καλύτερα´
Δοκίμασε και ενα dac

Νομίζω ότι αδύναμος κρίκος στο σύστημά σας είναι το 3αρι.
Πριν 15 χρόνια ήταν μία πολύ καλή πηγή, πλέον ανήκει στις πηγές του παρελθόντος, καλή μεν αλλά πολύ λίγη για ένα σύστημα όπως το δικό σας.
Οι εξελίξεις στα ηχεία δεν είναι τεράστιες, στους ενισχυτές το ίδιο, τα ψηφιακά όμως έχουν «περπατήσει» πολύ.

Πρόταση μου η αναζήτηση πηγής παρά η αλλαγή ενισχυτή.

Νομίζω ότι αδύναμος κρίκος στο σύστημά σας είναι το 3αρι.
Πριν 15 χρόνια ήταν μία πολύ καλή πηγή, πλέον ανήκει στις πηγές του παρελθόντος, καλή μεν αλλά πολύ λίγη για ένα σύστημα όπως το δικό σας.
Οι εξελίξεις στα ηχεία δεν είναι τεράστιες, στους ενισχυτές το ίδιο, τα ψηφιακά όμως έχουν «περπατήσει» πολύ.

Πρόταση μου η αναζήτηση πηγής παρά η αλλαγή ενισχυτή.

++
O λόγος που αναφέρθηκα στο dac

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας -bye-

Συνεπώς η ουσιαστική αναβάθμιση προκύπτει με την αντικατάσταση της πηγής.
θα ήθελα την γνώμη σας για αγορά κατάλληλης πηγής.Σκέφτομαι και την προσθήκη λυχνίας στην προενίσχυση αν και έχω αρκετό "γλύκο" ήχο.

Πριν να πειραματιστείς και με τον πρό (μιας και για την ώρα ξέρεις τι παιζι και τι θες από το σύστημα σου).
Προσπάθησε να ακούσεις κάποιο μοντέρνο dac σπίτι σου.

...Συνεπώς η ουσιαστική αναβάθμιση προκύπτει με την αντικατάσταση της πηγής...

Θα έλεγα πάντως οτι πριν προχωρήσετε σε νέες αγορές θα ήταν ίσως συνετό να ελέγξετε πως ηχεία και τελικός είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση - έχουν άλλωστε μια δεκαπενταετία στην πλάτη τους, κάτι όχι απαραίτητα κακό φυσικά.

Το stage 3 ερχεται απο το παρελθον αλλα δειχνει τα δοντια του ακομη και σημερα- ειδικα στη χαμηλη περιοχη και δεν κουραζει ποτε στις πολυωρες ακροασεις. Δεν ξερω τι μουσικη ακους ή /και τα γουστα σου γιατι και αυτο εχει τη σημασια του. Δεν ισχυριζομαι οτι δεν υπαρχουν και (πολυ) καλυτερα πλευερς στην αγορα. Ομως αυτο πρεπει να διαπιστωνεται κατα την αμεση συγκριση-ακροαση.
Θελω να πω οτι μαλλον δεν πρεπει να εφησυχασεις προσβλεποντας στην προσθηκη ενος dac ή ολοκληρωμενου πλευερ. Αποτι βλεπω τα περισσοτερα dacs σημερα εχουν προσανατολιστει στην ακροαση μεσω υπολογιστη.
Στη θεση σου θα ανοιγα και το κεφαλαιο "τελικος". Υπαρχουν πλεον πολλες και αξιολογες εταιριες-τεχνολογιες που δεν υπηρχαν πριν απο 15 χρονια