Καταλήψεις, παλι.

Όχι άλλες καταλήψεις.:bigcry::bigcry::bigcry:
Θα γεράσω και δεν θα έχω ξεμπερδέψει ακόμα με το "άσυλο".
Οι καταλήψεις μπορεί σε σχολικό επίπεδο να πέτυχαν κάποια πράγματα αλλά μόνο σε επίπεδο εισαγωγικών εξετάσεων και όχι σε επίπεδο χρηματοδότησης και ουσιαστικής αναβάθμισης (έδωσα με τους τελευταίους του συστήματος των δεσμών:4 μαθήματα και δικαίωμα να κρατήσεις βαθμό για την επομενη χρονιά, μετά έδιναν 13, αργότερα 9 και τώρα δίνουν 6 μαθήματα) αλλά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μας έχουν αλλάξει τα φώτα και το κακό που έχει γίνει δεν συγκρίνεται με το καλό (αν έχει επιτευχθεί κάτι καλό). Το μόνο αποτέλεσμα είναι να έχουμε διπλές και τριπλές εξεταστικές, ανύπαρκτα καλοκαίρια, συρρίκνωση του ακαδημαϊκού εξαμήνου (του ποιούουουου:flipout::flipout: - δίμηνο έχει καταντήσει) και να μην ξέρουμε πότε θα αρχίσουμε, αν θα δώσουμε την εξεταστική ή αν θα χαθεί.
Γενικότερα ( όχι μόνο στην παιδεία ) γίνονται περικοπές τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια. Και με τα ιδιωτικά κολέγια τι γίνεται; Θα αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματά των αποφοίτων τους έτσι κι αλλιώς και κάποιος θα πρέπει να ελέγχει την ποιότητα των σπουδών που παρέχουν( τώρα είναι το υπουργείο ανάπτυξης ή κάνω λάθος; ). Θέλουμε δε θέλουμε έχουμε βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων.
Ούτε 5 % θα δούμε, ούτε πρόκειται να αλλάξει τπτ....ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει και η λαϊκή εντολή :flipout::flipout::flipout:.

Η λαϊκή εντολή μας έφαγε.

Που να δείτε γλέντια με το νέο εκλογικό νόμο.

45 μπόνους έδρες στο πρώτο κόμμα...

Οι καταλήψεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι αστείες. Τελεία.

Από τη στιγμή λοιπόν που πρόκειται για μία μη σοβαρή προσπάθεια επιχειρούμενη από απολύτως μη σοβαρά άτομα, ας μας αδειάσουν τη γωνιά καθώς μόνο επιπλέον προβλήματα προσθέτουν σε ένα προβληματικό εκπαιδευτικό σύστημα, μέχρι τουλάχιστον να έρθει κάποιος σοβαρός να επιχειρήσει μία σοβαρή προσπάθεια.
Από τις καταλήψεις του '91 που ήμουν Β´ Λυκείου, δεν ακούω άλλο τίποτα από "τα παιδιά αντιδρούν" "η νέα γενιά" κλπ κλπ και όλα στα ίδια καταλήγουν. Και πριν ίσως να μην με πείραζε, αλλά τώρα έχω παιδιά που κάποτε θα πάνε γυμνάσιο.

Send, το πρόβλημα είναι όταν έχεις υπουργούς που είναι ακόμα λιγότερο σοβαροί από τους εφήβους! Αυτό το έρμο το Παιδείας, ούτε να το είχαν μουτζώσει. Ας δούμε ο Στυλιανίδης τι θα κάνει...

Στέργιο, φυσικά θυμάμαι τον Αρσένη. Μέχρι και εγώ είχα πάει σε πορεία τότε. Αλλά από το '91 μέχρι το 2000 όμως τι γινόταν και είχαμε κάθε χρόνο καταλήψεις;

Η Βάση το 10 ενοχλεί ?
Θέλουν να καταργηθεί?

Για να γεμίζουν αμόρφωτους τα ΑΕΙ ?
Ας πάνε να μάθουν τα βασικά και όταν υπάρξει ουσιαστικός και σοβαρός λόγος για καταλήψεις, ευχαρίστως να τους στηρίξω και εγώ..-bye-

Δε μ' αρέσει καθόλου αυτό το "εμείς ήμασταν οι αγωνιστές, εσείς θέλετε να χάσετε μάθημα" στυλάκι που υιοθετείτε.
Ξαφνικά όλοι οι παλαιότεροι βγήκαν να μας χαρακτηρίσουν. Εσείς ήσασταν σοβαροί τότε; Και βέβαια όχι!

Επίσης, γιατί δε θυμάμαι καταλήψεις από το '93 μέχρι το 2000, καθώς και από το 2001 μέχρι τώρα;

Και υπήρξα μαθητής γυμνασίου-λυκείου την περίοδο '93-2000.

Άρα μάλλον δεν είναι άστοχες οι καταλήψεις.
Τάσο, εμείς θα τα πούμε κι από κοντά το απόγευμα...-bye-

Δε μ' αρέσει καθόλου αυτό το "εμείς ήμασταν οι αγωνιστές, εσείς θέλετε να χάσετε μάθημα" στυλάκι που υιοθετείτε.
Ξαφνικά όλοι οι παλαιότεροι βγήκαν να μας χαρακτηρίσουν.-bye-
Χασμα γενεων λεγεται;)

Re: Απάντηση: Καταλήψεις, παλι.

Η Βάση το 10 ενοχλεί ?
Θέλουν να καταργηθεί?

Για να γεμίζουν αμόρφωτους τα ΑΕΙ ?
Ας πάνε να μάθουν τα βασικά και όταν υπάρξει ουσιαστικός και σοβαρός λόγος για καταλήψεις, ευχαρίστως να τους στηρίξω και εγώ..-bye-

Η βάση 10 κρατάει άτομα έξω από τις μουσικές σχολές, Δημήτρη. Το έζησα αυτό.
Η αδερφή μου αμέλησε την αρμονία μην τυχόν δεν πιάσει τη βάση και απέτυχε δις (δεν πέρασε την αρμονία).
Και όχι, όταν μελετάς μουσική δεν μπορείς με τίποτα να παρακολουθήσεις σωστά και τα μαθήματα του σχολείου. Είναι πολύ χρονοβόρο και πολύ δύσκολο.

Αυτός ο φόβος έκανε κι εμένα να μην ασχοληθώ με τη μουσική. Ήθελα να έχω περισσότερες επιλογές, τρομάρα μου.

Υ.Γ. Ξέρετε πόσες κενές θέσεις έχουν οι μουσικές σχολές; Στην Κέρκυρα, δεν έχουν καλυφθεί ούτε οι μισές!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταλήψεις, παλι.

Η βάση 10 κρατάει άτομα έξω από τις μουσικές σχολές, Δημήτρη. Το έζησα αυτό.
Η αδερφή μου αμέλησε την αρμονία μην τυχόν δεν πιάσει τη βάση και απέτυχε δις (δεν πέρασε την αρμονία).
Και όχι, όταν μελετάς μουσική δεν μπορείς με τίποτα να παρακολουθήσεις σωστά και τα μαθήματα του σχολείου. Είναι πολύ χρονοβόρο και πολύ δύσκολο.

Αυτός ο φόβος έκανε κι εμένα να μην ασχοληθώ με τη μουσική. Ήθελα να έχω περισσότερες επιλογές, τρομάρα μου.

Υ.Γ. Ξέρετε πόσες κενές θέσεις έχουν οι μουσικές σχολές; Στην Κέρκυρα, δεν έχουν καλυφθεί ούτε οι μισές!

Συμφωνώ με τον κ. Ιωάννου...

ΤΟ θέμα είναι να έχει το κάθε μάθημα την δική του βαρύτητα...

Τώρα, γιατί η αρμονία ή η φούγκα να είναι δευτερεύον μάθημα και η Ιστορία να είναι βασικό, αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ...

Αυτό λογικά θα πρέπει να αλλάξει κι όχι να μην υπάρχει η βάση του 10...

Είναι κοροϊδία να περνάνε μαθητές στην Άρτα, στο Μεσολόγγι ή οπουδήποτε αλλού με 6 και με 7...

Απάντηση: Re: Καταλήψεις, παλι.

Ξαφνικά όλοι οι παλαιότεροι βγήκαν να μας χαρακτηρίσουν. Εσείς ήσασταν σοβαροί τότε; Και βέβαια όχι!

Επίσης, γιατί δε θυμάμαι καταλήψεις από το '93 μέχρι το 2000, καθώς και από το 2001 μέχρι τώρα;

Και υπήρξα μαθητής γυμνασίου-λυκείου την περίοδο '93-2000.

Άρα μάλλον δεν είναι άστοχες οι καταλήψεις.
Τάσο, εμείς θα τα πούμε κι από κοντά το απόγευμα...-bye-

Εγώ κάθε άλλο παρά αγωνιστής μπορώ να δηλώσω, ούτε τότε, ούτε τώρα. Αλλά θυμάμαι καταλήψεις την περίοδο που λες, και μάλιστα συστηματικές. Όχι γενικευμένες, βέβαια, λίγα σχολεία μόνο.

Εν πάσει περιπτώσει, για να μην γενικεύουμε: οι συγκεκριμένες με ποια αφορμή γίνονται; Διότι ακόμα και οι χειρότερες μόνιμες αιτίες χρειάζονται τη σταγόνα που θα κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει. Αν η κυβέρνηση παρουσιάσει κάποιο νομοσχέδιο, να το δούμε και, αν δεν είναι καλό, να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Μέχρι τότε όμως;

Δηλαδή, αν κάποιος γράψει 18 στην αρμονία και στο ντικτέ, αλλά βγάζει γενικό 8,5 δεν του αξίζει να σπουδάσει μουσική, ενώ αυτός που βγάζει γενικό 10 και γράφει στα ειδικά 11, το αξίζει;

Μην τρελαθούμε ρε παιδιά.
Και μην ακούσω μπαρούφες περί ανθρωπιστικής παιδείας εν έτει 2007...

Η λαϊκή εντολή μας έφαγε.

Που να δείτε γλέντια με το νέο εκλογικό νόμο.

45 μπόνους έδρες στο πρώτο κόμμα...

Όχι 45 αλλά 50 έδρες ............ μην τους κόβεις 5 γιατί τους πιάνει κρύος ιδρώτας :furious3:

Re: Απάντηση: Καταλήψεις, παλι.

Τα κ@λόπαιδα κάνουν καταλήψεις χωρίς να ξέρουν τον λόγο.
Χωρίς να ξέρουν τι απαιτήσεις έχουν.
Το κάνουν επειδή το κάνουν και τα άλλα σχολεία.
Στο μεταξύ σπάζουν και ρημάζουν στα σχολεία μέσα, καπνίζουν χασίσια οι πιο μάγκες, οργιάζουν κ.λ.π.
Τα αιτήματά τους γελοία.
"διότι ο καθηγητής είχε καφέ μέσα στην τάξη'
"διότι δεν έχουν χερούλια οι πόρτες"
"διότι οι γάτες απ´έξω νιαουρίζουν και δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε"
Μετά διαμαρτύρονται για την παιδεία, την ανεργία κ.λ.π.

Μωρέ απ´τον παράδεισο βγήκε αλλά το καταργήσαμε κι αυτό.

+1000!

Δηλαδή, αν κάποιος γράψει 18 στην αρμονία και στο ντικτέ, αλλά βγάζει γενικό 8,5 δεν του αξίζει να σπουδάσει μουσική, ενώ αυτός που βγάζει γενικό 10 και γράφει στα ειδικά 11, το αξίζει;

ακόμη και αυτό όμως μου ακούγεται σαν επιχείρημα συνδικαλιστών που διεκδικούν επαγγελματικά δικαιώματα. Για ποια νέα γενιά μιλάμε μετά.

Χώρια που τέτοιου είδους λογικά επιχειρήματα για όλως ειδικές περιπτώσεις, που τα έχω ξανακούσει, μπορούν να τύχουν αντιμετώπισης με ομοίως ειδικές ρυθμίσεις. Γιατί δηλαδή η εξειδικευμένη περίπτωση του αριστούχου στην αρμονία αλλά πάτου στα μαθηματικά να πρέπει να καλύπτεται από τον γενικό κανόνα που θέτει ως όριο το γενικό 10? Χώρια που δύσκολα μπορώ να φανταστώ το να υπάρξει στην πραγματικότητα η περίπτωση που περιγράφεις. Εκτός από μία περίπτωση αυτιστικού που κάθισε στο πιάνο και ξεσήκωσε ξαφνικά το 1ο κονσέρτο για πιάνο του Τσαϊκόφσκυ που είχε μόλις ακούσει στο ραδιόφωνο.

Απάντηση: Re: Καταλήψεις, παλι.

Μη ξαναδιαβασω να γραφει για ροκ μουσικη ανθρωπος που εκφερει γνωμη κατα των καταληψεων.:rifle:

Σωστος! Εχουν δικιο λοιπον οι γιαγιαδες που λενε πως οι ροκαδες ειναι αμορφωτοι, απλυτοι και ανεγκεφαλοι.

:SFGSFGSF: