Κατάλληλες ίντσες ανάλογα με την απόσταση

nickape

New member
7 December 2007
95
Καλησπέρα σε όλους

Είμαι νέος user στο forum και πραγματικά ε´χω εντυπωσιαστεί από τις πληροφορίες που έχω πάρει. Ταυτόχρονα όμως έχω χαθεί και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια

Ειμαι έτοιμος να αγοράσω τηλεόραση και έχω καταλήξει στην Sharp ΧL2.

Εχω όμως πρόβλημα με το πόσες ίντσες θέλω. 46 ή 52?

Η απόσταση θέασης είναι 3 μέτρα.

Φαντάζομαι ότι σε ταινίες bluray δε θα έχω προβλημα στις 52, ίσα ίσα θα είναι καλύτερα.

Με το τηλεοπτικό σήμα όμως τι γίνεται? Μήπως είναι πολύ κοντά για 52 ίντσες και η εικόνα θα χάνει?

Παρακαλώ θα ήθελα μία βοήθεια. Διάβασα ένα υπόμνημα για την απόσταση σε συνάρτηση με την ανάλυση και τις ίντσες και χάθηκα.

Please Help.

Στο Ελληνικό τηλεοπτικό σήμα έτσι κι αλλιώς μην περιμένεις και πολλά, πάρε τη μεγάλη δεν θα γίνει πιο χάλια αυτό που είναι ήδη χάλια πηγαίνοντας από το 46 στο 52...

Βέβαια άμα ρωτούσες να πάρεις plasma ή lcd, εκεί όντως υπάρχει σοβαρή διαφορά...

Απάντηση: Re: Κατάλληλες ίντσες ανάλογα με την απόσταση

Στο Ελληνικό τηλεοπτικό σήμα έτσι κι αλλιώς μην περιμένεις και πολλά, πάρε τη μεγάλη δεν θα γίνει πιο χάλια αυτό που είναι ήδη χάλια πηγαίνοντας από το 46 στο 52...

Βέβαια άμα ρωτούσες να πάρεις plasma ή lcd, εκεί όντως υπάρχει σοβαρή διαφορά...

Τι εννοείς?

Re: Απάντηση: Κατάλληλες ίντσες ανάλογα με την απόσταση

Aν και ειμαι οπαδος των μεγαλων μεγεθων νομιζω οτι στα 3 μετρα η 46" θα ειναι καλη.

Τίς προάλες ρώτησα στόν Κωτσόβολο και μού είπαν για 50" απόσταση 6.5-7 μέτρα.Οπου έχω ρωτήσει πάντα λένε μεγάλες αποστάσεις.Σίγουρα μία μεγάλη τηλεόραση σε μικρή απόσταση γεμιζει τό οπτικό μας πεδίο καί κάνει τήν θέαση πιό απολαυστική,αλλά μήπως έτσι δυσκολευόμαστε νά παρακολουθήσουμε τά τεκταινόμενα?

Τίς προάλες ρώτησα στόν Κωτσόβολο και μού είπαν για 50" απόσταση 6.5-7 μέτρα.

Σιγα μην ειναι και δεκαπεντε μετρα. Οι ανθρωποι ειναι παντελως ασχετοι με το αντικειμενο.

Γενικα θα ελεγα οτι ισχυει ο τυπος:

[(Διαγωνιος σε ιντσες) x 0.1] - 1 μετρο= (Αποσταση θεασης)

Δηλαδη για 50" εχουμε...

(50 x 0.1) - 1 = 4 μετρα

Ομοιως 40" απο 3 μετρα , 32" απο 2 μετρα κτλ.

Re: Απάντηση: Κατάλληλες ίντσες ανάλογα με την απόσταση

Aν και ειμαι οπαδος των μεγαλων μεγεθων νομιζω οτι στα 3 μετρα η 46" θα ειναι καλη.

Συμφωνω με το γιαννη ............μην το παραξηλωνουμε κιολας .

Θεωρώ τις 46'' υπεραρκετές από τα 3 μέτρα. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την τεράστια διαφορά στην τιμή που έχουν οι 52άρες LCD από τις 46άρες δεν βλέπω τον λόγο να πας στην 52άρα. Αν πάλι σε τρώνε τα χέρια σου να δώσεις κάτι παραπάνω δώστα σε μια Sony 46Χ3500.

Σιγα μην ειναι και δεκαπεντε μετρα. Οι ανθρωποι ειναι παντελως ασχετοι με το αντικειμενο.

Γενικα θα ελεγα οτι ισχυει ο τυπος:

[(Διαγωνιος σε ιντσες) x 0.1] - 1 μετρο= (Αποσταση θεασης)

Δηλαδη για 50" εχουμε...

(50 x 0.1) - 1 = 4 μετρα

Ομοιως 40" απο 3 μετρα , 32" απο 2 μετρα κτλ.

Αυτός ό τύπος αναφέρεται κάπου ή τόν λές από προσωπική εμπειρία?

κοιτα να δεις.
απο πειρα και μονο 40"-42" στα τρια μετρα και κατω ειναι καλα.
τωρα εμενα με την τρελα που κουβαλαω δεν θα με ενοιαζε και 50".
αλλα νομιζω ειναι υπερβολη.

Αυτός ό τύπος αναφέρεται κάπου ή τόν λές από προσωπική εμπειρία?

Toν εχει ανακαλυψει ο διασημος ειδικος στις τηλεορασεις Johnny Rivers.:music-smiley-005:

Πλακα κανω , εγω τον εχω σκεφτει αλλα βγαζει πολυ σωστα αποτελεσματα.

Για παραδειγμα ο akren εχει 42" οποτε με τον τυπο βγαινει 3.2 μετρα και απο οτι ακους στα 3 μετρα του φαινεται καλη η τηλεοραση του.

Για όλες τις χρησεις. Και τηλεόραση, και ταινίες και playstation3.

Αφου την θες για να παιζεις και παιχνιδια, τοτε καλυτερα να πας για LCD. Στην αποσταση που εισαι, μια τηλεοραση 42-46" θα σε καλυψει απολυτα. -bye-