Κατάλληλη Σύνδεση Sound Bar - TV - PS3?

dkssprs

New member
5 September 2009
10
Καλησπέρα σε όλους.

Δηστυχώς δεν έχω και πολλές γνώσεις επί του θέματος και θα χρειαστώ την βοήθειά σας.

Λοιπόν έχω τα παρακάτω

- Ηχόμπαρα Samsung hw-350 με εισόδους/εξόδους όπως περιγράονται στην παρακάτω εικόνα

attachment.php

- TV LG 37LH3000 με εισόδους εξόδους όπως περιγραφονται παρακάτω

attachment.php

- PS3 με εισόδους εξόδους (γνωστές σε όλους)
HDMI, ethernet, Digital Out (Optical), A/V Multi,

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιος ειναι ο καλλιτερος τρόπος σύνδεσης των τριών συσκευών μεταξύ τους προκειμένου να
1) Βλέπω ταινία στο PS3 και να έχω ήχο με όλα τα "καλούδια" της ηχόμπαρας όπως dts
2) Να βλέπω τηλεόραση και να έχω ήχο από την ηχόμπαρα.
και αυτά (άν ειναι δυνατόν) με σταθερή καλωδίωση και όχι να αλλάζω συνέχεια καλώδια.

Δυστηχώς για σύνδεση με hdmi η ηχόμπαρα απαιτείται τηλεόραση με arc (κάτι που το έχουν οι samsung).

Έχω βρεί δίαφορα σενάρια αλλά δεν μπορώ να τα "παντρέψω" και για τις 3εις συσκευές.
πχ να αγοράσω μετατροπέα optical to rca
να δώσω από την θήρα για τα ακουστικά της τηλ. στην ηχόμπαρα με καρφί (το έκανα αλλά νομίζω ότι χάνει σε ποιότητα)

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited:
Το 1 το κάνεις απλά συνδέοντας την έξοδο HDMI του ps3 στην είσοδο HDMI της ηχομπάρας, και την έξοδο HDMI της ηχομπάρας στην είσοδο HDMI της τηλεόρασης.

Για το 2 τα πράγματα είναι δύσκολα διότι η ηχομπάρα δεν έχει άλλες διαθέσιμες εισόδους ήχου πλην μίας αναλογικής, και η τηλεόρασή σου δεν διαθέτει ARC που θα έλυνε το πρόβλημα.

Συνεπώς το μόνο που απομένει είναι αυτό που έκανες με την αναλογική σύνδεση τηλεόρασης - ηχομπάρας μέσω της εξόδου ακουστικών της TV.

Ευχαριστω πολυ για την απάντηση.

Στην περίπτωση σύνδεσης τηλεορασης και ηχομπαρας με καρφί σε καρφί από που θα πρέπει να χειρίζομαι τον ήχο;

Η τηλεοραση έχει κλίμακα ήχου 0~100 και η ηχόμπαρα 0~50.

Μέσω πειραματισμών διαπυστωσα ότι αν αφήνω την μπάρα πάνω από 25 και χειρίζομαι τον ήχο από την τηλεοραση έχω θόρυβο στην μπάρα,
Επίσης αν αφήσω την μπάρα κοντα στο 20 τότε δεν έχω θορυβο. Ανεβάζοντας την τηλεόραση (πχ έως 80) έχω την εντύπωση ότι μέχρι να πάει στο 80 ακούγονται "σκαμπανεβάσματα" στην ένταση και όχι γραμμική αύξηση.

Τελος βάζοντας την τηλεόραση χαμηλά (πχ 10) και ανεβάζοντας την μπάρα η ποιότητα ήχου δεν με αφήνει ικανοποιημένο.

Πάντως όταν βάζω στην μπάρα μουσική πραγματικά εκεί βλέπεις στα δόντια της. Μέχρι το 25 και πραγματικά γεμίζει ο χώρος μουσική σε πολύ καλή ποιότητα,

Άλλη μια ερώτηση είναι ότι κατά την λειτουργία μουσικής ή τηλεόρασης παίζουν μόνο τα δυο ακριανα ηχεία και το σαμπ. Τα άλλα δύο ηχεία είναι για 5.1 ή όταν έχεις βάλει ταινία με dts κτλ; (Δηστυχώς το play δεν το έχω συνδέσει ακόμα για να την δώ σε παιχνίδια)

Ελπίζω να μην σας κούρασα