Καταλληλο UPS για pc (WATT/VA)

Xριστόφορε μου κάνει εντύπωση ότι δίνεις τόσα πολλά, τι μπαταρία παίρνει το UPS σου; Εμένα το μικρό παίρνει μία και το μεγάλο 2 απ αυτές εδώ που συνολικά κοστίζουν 36 ευρώ οι δύο!!!!

Μιλαω

βασικα για την αυθεντικη της APC, δεν εβαλα ποτε αλλη αλλα θα βαλω σιγουρα γιατι τη τελευταια φορα που αλλαξα, ισως να ηταν και η τελευταια που βρηκα, τουλαχιστο στα μεγαλα καταστηματα.

Πια ειναι δεν θυμαμαι να σου πω ακριβως, πρεπει να δω τη χαρτουρα, αστο καλυτερα! Εαν θυμαμαι καλα κατω απο 75 Ευρω δε την πηρα ποτε, τη πρωτη φορα μαλιστα 90!

Kαι εγω το APC Smart-UPS 1500VA εχω παρει (κοντευω να κλεισω χρονο).
ΔΕΝ με εχει ενοχλησει ποτε ο θορυβος απο τα ανεμιστηρακια (δυο, παρακαλω).

Τωρα, το TI θα πληρωσω για αντικατασταση μπαταριας ... θα τσουξει !
90 ευρω για μπαταρια ειναι ... κολονοσκοπηση διχως αναισθητικο ! :icon15:

Last edited:
προσωπικα δεν με νοιαζει ποσο κανει η μπαταρια. δεν θα σκεφτω τα 50 60 η 100 ευρω που θα δωσω για αντικατασταση, χιλες φορες να τα δωσω οταν ξερω οτι εχω δωσει για ολοκληρο μηχανημα 2000 ευρω. και προτιμω να με ''τσουξει'' για τα 90 παρα για τα 2000.

να ρωτησω και μια βλακεια ρε παιδια? ειδα πισω απο το συγκεκριμμενο ups οτι δεν εχει στις υποδοχες τις κλασσικες πριζες. πχ θελω να συνδεσω πανω του εναν εξωτερικο σκληρο δισκο η κατι αλλο με την κλασσικη την πριζα. τι κανω σε τετοια περιπτωση? υπαρχουν ανταπτορες?

Και εμεις, ετσι ξεκινησαμε > "χιλιες φορες να τα δωσω οταν ξερω οτι εχω δωσει για ολοκληρο μηχανημα 2000 ευρω."

Ομως, οταν ο ενας, για το Α UPS, δινει 36 ευρω (για 2 μπαταριες) και ο αλλος, για το Β UPS, δινει 90 (για την μια)
ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΟΛΥ η διαπιστωση !

να ρωτησω και μια βλακεια ρε παιδια? ειδα πισω απο το συγκεκριμμενο ups οτι δεν εχει στις υποδοχες τις κλασσικες πριζες. πχ θελω να συνδεσω πανω του εναν εξωτερικο σκληρο δισκο η κατι αλλο με την κλασσικη την πριζα. τι κανω σε τετοια περιπτωση? υπαρχουν ανταπτορες?

*Αν* πιάνουν τα χέρια σου κόβεις ένα καλώδιο και στην άλλη άκρη βάζεις το δικό σου πολύμπριζο.
Διαφορετικά θα βρεις και έτοιμα στην αγορά με αντίστοιχο βύσμα
Θα βρεις και αρσενικό βύσμα αν ψάξεις ,
αλλά συνήθως το πιο εύκολο και οικονομικό είναι να κόψεις ένα.
Πάντα με προσοχή!

*Αν* πιάνουν τα χέρια σου κόβεις ένα καλώδιο και στην άλλη άκρη βάζεις το δικό σου πολύμπριζο.
Διαφορετικά θα βρεις και έτοιμα στην αγορά με αντίστοιχο βύσμα
Θα βρεις και αρσενικό βύσμα αν ψάξεις ,
αλλά συνήθως το πιο εύκολο και οικονομικό είναι να κόψεις ένα.
Πάντα με προσοχή!

σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου.

Αν μιλαμε για το APC, διαθετει 8 θυληκα IEC-320 C13 βυσματα, πισω του.
Στην συσκευασια του APC, περιεχονται 2 καλωδια IEC C14 αρσενικο σε IEC C13 θυληκο
(που ειναι το τυπικο βυσμα τροφοδοσιας των PC αλλα και καποιων monitors).

Για αλλες συσκευες υπαρχουν αντιστοιχα πολυμπριζα oπου το καλωδιο συνδεσης
διαθετει ενα αρσενικο IEC C14 για να συνδεθει στο UPS ... και 4 (η 8) κλασσικες
εξοδους Schuko.

Eγω πηρα 2 της Equip (πριν 1 χρονο απο το Eshop) αλλα ενδεχεται να χει και το Πλαισιο.
Αν ψαξεις στο νετ κατι θα βρεις (καλυτερο απο αυτο που σου προτεινω).
http://www.e-shop.gr/natec-nsp-0551...rip-rack-9-sockets-iec-connector-p-PER.572258

Last edited:
Αν μιλαμε για το APC, διαθετει 8 θυληκα IEC-320 C13 βυσματα, πισω του.
Στην συσκευασια του APC, περιεχονται 2 καλωδια IEC C14 αρσενικο σε IEC C13 θυληκο
(που ειναι το τυπικο βυσμα τροφοδοσιας των PC αλλα και καποιων monitors).

Για αλλες συσκευες υπαρχουν αντιστοιχα πολυμπριζα oπου το καλωδιο συνδεσης
διαθετει ενα αρσενικο IEC C14 για να συνδεθει στο UPS ... και 4 (η 8) κλασσικες
εξοδους Schuko.

Eγω πηρα 2 της Equip (πριν 1 χρονο απο το Eshop) αλλα ενδεχεται να χει και το Πλαισιο.
Αν ψαξεις στο νετ κατι θα βρεις (καλυτερο απο αυτο που σου προτεινω).
http://www.e-shop.gr/natec-nsp-0551...rip-rack-9-sockets-iec-connector-p-PER.572258

μισο για να καταλαβω. επειδη την τελευταια φορα που αγορασα ups ηταν πριν 7 χρονια και ειχες τις κλασσικες υποδοχες οπως ενα πολυπριζο η ενα ups σαν αυτο http://www.e-shop.gr/mustek-power-must-ups-1590-1500va-900w-va-usb-p-PER.701335 . στο ups ομως το συγκεκριμενο που θελω να αγορασω εχει αλλες υποδοχες. για να συνδεσω δηλαδη μια τηλεοραση πανω στο ups δεν γινεται? πρεπει να εχω πολυπριζο το οποιο να συνδεσω με το ups και την tv πανω στο πολυπριζο? ρωταω επειδη διαβαζω οτι απαγορευεται να συνδεεται πολυπριζο πανω σε ups.

Αν εξακολουθουμε να μιλαμε για το APC SmartUPS 1500VA, κοιτα πρωτα την πισω οψη του UPS
(κανοντας κλικ στην μικρη εικονα στην μεση αριστερα) http://www.plaisio.gr/periferiaka-o...PS-1500VA-Line-Interactive-Smart-SMT1500I.htm

Bλεπεις τις εξοδους ? ΔΕΝ ειναι οι κλασσικες schuko (oπως αυτες στο δικο σου λινκ ) !!!!
Ειναι αλλες (ονομαζονται IEC-320 C13) και ειναι θυληκες (δηλαδη, δεν εχουν ακροδεκτες).
Πρεπει πανω σ'αυτες να βυσματωσεις καποιες αρσενικες (IEC-320 C14) που να ταιριαζουν.
Δυο τετοια καλωδια τα παρεχει μεσα στην συσκευασια η APC (και ειναι ταμαμ για PC και monitor).

ΑΝ ομως θελεις να συνδεσεις καποια αλλη συσκευη στο UPS (οπως ειπες) ????

Ο πρωτος τροπος ειναι αυτο που σου συστησε ο Tmjuju. Επειδη ομως δεν ειναι ολοι τεχνιτες
(η δεν θελουν η φοβουνται να γινουν) υπαρχει και ο δευτερος δρομος. Να δεις αν καποιος στην
αγορα φερνει τον αναλογο μετατροπεα. Επειδη εσυ ενδιαφερεσαι για παραπανω απο μια συσκευη,
ΔΕΝ θα πας σε εναν απλο μετατροπεα απο IEC-320 C14 σε Schuko ! Αλλα σε εναν μετατροπεα
απο IEC-320 C14 σε .... πολλαπλες Schuko εξοδους. Αρα ενα πολυπριζο.

Αυτο που σου εβαλα στο λινκ το βρισκω λιγο ακριβο και λιγο too much (9 εξοδοι schuko πρεπει να
ειναι too much). Προσπαθησα να βρω ενα πολυπριζο με 4 εξοδους schuko, οπως τα δυο τα δικα μου
που αγορασα περσι. Στο eshop δεν τα βρισκω. Ψαξε στο google με "IEC C14 to Schuko Greece".

Last edited:
Αν εξακολουθουμε να μιλαμε για το APC SmartUPS 1500VA, κοιτα πρωτα την πισω οψη του UPS
(κανοντας κλικ στην μικρη εικονα στην μεση αριστερα) http://www.plaisio.gr/periferiaka-o...PS-1500VA-Line-Interactive-Smart-SMT1500I.htm

Bλεπεις τις εξοδους ? ΔΕΝ ειναι οι κλασσικες schuko (oπως αυτες στο δικο σου λινκ ) !!!!
Ειναι αλλες (ονομαζονται IEC-320 C13) και ειναι θυληκες (δηλαδη, δεν εχουν ακροδεκτες).
Πρεπει πανω σ'αυτες να βυσματωσεις καποιες αρσενικες (IEC-320 C14) που να ταιριαζουν.
Δυο τετοια καλωδια τα παρεχει μεσα στην συσκευασια η APC (και ειναι ταμαμ για PC και monitor).

ΑΝ ομως θελεις να συνδεσεις καποια αλλη συσκευη στο UPS (οπως ειπες) ????

Ο πρωτος τροπος ειναι αυτο που σου συστησε ο Tmjuju. Επειδη ομως δεν ειναι ολοι τεχνιτες
(η δεν θελουν η φοβουνται να γινουν) υπαρχει και ο δευτερος δρομος. Να δεις αν καποιος στην
αγορα φερνει τον αναλογο μετατροπεα. Επειδη εσυ ενδιαφερεσαι για παραπανω απο μια συσκευη,
ΔΕΝ θα πας σε εναν απλο μετατροπεα απο IEC-320 C14 σε Schuko ! Αλλα σε εναν μετατροπεα
απο IEC-320 C14 σε .... πολλαπλες Schuko εξοδους. Αρα ενα πολυπριζο.

Αυτο που σου εβαλα στο λινκ το βρισκω λιγο ακριβο και λιγο too much (9 εξοδοι schuko πρεπει να
ειναι too much). Προσπαθησα να βρω ενα πολυπριζο με 4 εξοδους schuko, οπως τα δυο τα δικα μου
που αγορασα περσι. Στο eshop δεν τα βρισκω. Ψαξε στο google με "IEC C14 to Schuko Greece".

φιλε μου τωρα καταλαβα τι παιζει με τις υποδοχες. ησουν πολυ κατατοπιστικος. σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου. :) και γενικα σας ευχαριστω ολους που μπηκατε στον κοπο να με βοηθησετε γιατι δεν θα εβγαζα ακρη μονος μου. :ernaehrung004:

Να πω και γω, με την σειρα μου, οτι πρωτα αγορασα τα Turbo-X UPS του Πλαισιου και μετα το APC.
Στο κοστος του ενος APC, μου περισσευαν και χρηματα στα δυο Turbo-X.

Ομως ...

οταν τα εφερα και τα φορτισα (σπιτι μου) η ταση εξοδου εδειχνε σταθερα στα 207 Volt !!!!!
ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ. Mετα απο τηλεφωνηματα με τους τεχνικους δεχτηκαν να τα κοιταξουν στον
δικο τους χωρο οπου εδειχναν 222 V !!!!! WTF ... ειπα. Ευτυχως το ενα το παιδι, μου υπεν-
θυμισε οτι δεν ειχε παρελθει δεκαημερο απο την αγορα τους, οποτε μπορουσα να τα επιστρεψω
χωρις να δικαιολογησω την επιστροφη (ευσχημος τροπος για να εξυπηρετηθω). Και ετσι ...
πηρα το APC (των 550 ευρω !) το οποιο δειχνει απο 232 μεχρι 240 V (ουτε Volt παραπανω !)

Μεχρι σημερα αποτελει σεναριο απο Twilight Zone, η υποταση και στα δυο Τurbo-X !

Last edited:
Η τάση αυτή στην έδειχνε συνδεδεμένα στο ρεύμα ή σε φάση διακοπής; Τα δικά μου και τα δύο τα μέτρησα με το δικό μου πολύμετρο καλό επαγγελματικό λόγω της δουλιάς και δείχνει και στα δύο ό,τι και στην οθόνη 230 Volt. Μάλιστα όταν λίγο ξέφυγε η τάση κι έδειξε 236 (έχω θέμα υπέρτασης στην περιοχή μου) έκανε μία στιγμιαία διακοπή κι ένα μικρό μπιπ και ξανάδειξε το πολύμετρο 230 Volt.

Συνδεδεμενα στη πριζα. Κανονικα. Φορτισμενα και τα δυο. Ενα στο σαλονι και ενα στο γραφειο.
Επαιξα με ολες τις διαθεσιμες επιλογες απο το manual (βασικα δεν ειχε και πολλα να παιξεις).
Πειραματιστηκα 3-4 μερες και ακομα και οταν τα πηγα στο τεχνικο τμημα (Πλαισιο)
παλι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα. Μονο που εκει (στην περιοχη τους) εδειχνε
222 V.

Τα UPS δεν ειναι για πολλα πηγαινε-ελα. Ειναι ΑΣΗΚΩΤΑ τα γ@μημεν@.
Καθολου ευκολα στην μεταφορα (ιδιως αν εχεις δισκοκηλη). Πικρα !
Δεν μπορουσαμε και να παρκαρουμε εξω απο το Πλαισιο. Αστα ... οδυνη.

Συνδεδεμενα στη πριζα. Κανονικα. Φορτισμενα και τα δυο. Ενα στο σαλονι και ενα στο γραφειο.
Επαιξα με ολες τις διαθεσιμες επιλογες απο το manual (βασικα δεν ειχε και πολλα να παιξεις).
Πειραματιστηκα 3-4 μερες και ακομα και οταν τα πηγα στο τεχνικο τμημα (Πλαισιο)
παλι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα. Μονο που εκει (στην περιοχη τους) εδειχνε
222 V.

Τα UPS δεν ειναι για πολλα πηγαινε-ελα. Ειναι ΑΣΗΚΩΤΑ τα γ@μημεν@.
Καθολου ευκολα στην μεταφορα (ιδιως αν εχεις δισκοκηλη). Πικρα !
Δεν μπορουσαμε και να παρκαρουμε εξω απο το Πλαισιο. Αστα ... οδυνη.

Προφανως εκει ειχαν καλυτερη ταση, η διορθωση προς τα πανω ειναι πιο δυσκολη απ τη διορθωση προς τα κατω. Εχεις το μοντελο με την πορτοκαλι οθονη η καποιο αλλο; Εγω εχω αυτα με την πορτοκαλι κι εχουν δειξει φοβερη συνεπεια κοντα 11 χρονια τωρα με αλλαγες στις μπαταριες τους καθε 2 χρονια, μαλλον ημουν απ τους λιγους τυχερους.

Αντιλαμβανεσαι οτι στην ΔΙΚΗ μου περιοχη θα δουλευα το UPS .... οχι στην δικη τους.
Το μοντελο με την πορτοκαλι οθονη ειχα και εγω. Ισως να ημουν ατυχος στην παρτιδα.

Αλλα και παλι ..... ποσες ηταν οι πιθανοτητες να βγαζουν υποταση ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ?