KATANAΛΩΣΗ ΠΛΑΣΜΑ TV

Οι φωτογραφίες με την κατανάλωση είναι απλά για διαφήμιση. Δεν υπάρχει περίπτωση μια σωστά ρυθμισμένη 42άρα να καταναλώνει 438W. Στις φετινές πλάσμα της Panasonic υπάρχει μια μείωση της τάξης του 10% περίπου (καμιά σχέση με τα ποσοστά που διαφημίζει η εταιρία).

Με λογική ρύθμιση της φωτεινότητας μια πλάσμα με ανάλυση 1920x1080 καταναλώνει γύρω στα 220W-330W, με την χαμηλή τιμή να αναφέρεται σε 42άρα και την υψηλή σε 50άρα.

Οι φωτογραφίες με την κατανάλωση είναι απλά για διαφήμιση. Δεν υπάρχει περίπτωση μια σωστά ρυθμισμένη 42άρα να καταναλώνει 438W.

Εγω αντιθετα πιστευω οτι τα νουμερα δειχνουν κοντα στα πραγματικα μεγεθη. Θυμαμαι μελος του Avforums που ειχε μετρησει την 46PZ85 στα 380-390 watt.

Eπισης μην ξεχναμε οτι μια πλασμα "σωστα ρυθμισμενη" σημαινει συνηθως χαμηλωμένη φωτεινοτητα κτλ. που δεν μπορει να δειξει επαρκως σε δωματιο με απλετο φως. Το ιδιο (σε μικροτερο βαθμο ομως) ισχυει και για τις LCD.

LCD vs Plasma TV Power Consumption by FullHD.gr

Το συγκριτικο ειναι "στημενο" αφου η LCD φανερα εχει πολυ ανεβασμενη την φωτεινότητα ενω και η ταινια με πολλες σκοτεινες σκηνες ευνοει την πλασμα.

Last edited:
Εγω αντιθετα πιστευω οτι τα νουμερα δειχνουν κοντα στα πραγματικα μεγεθη. Θυμαμαι μελος του Avforums που ειχε μετρησει την 46PZ85 στα 380-390 watt.

Eπισης μην ξεχναμε οτι μια πλασμα "σωστα ρυθμισμενη" σημαινει συνηθως χαμηλωμένη φωτεινοτητα κτλ. που δεν μπορει να δειξει επαρκως σε δωματιο με απλετο φως. Το ιδιο (σε μικροτερο βαθμο ομως) ισχυει και για τις LCD.

Για να μέτρησε τόσο σίγουρα είχε την φωτεινότητα πολύ πάνω από το "ιδανικό". Υπάρχουν ένα σωρό μετρήσεις που δείχνουν πως οι ρυθμισμένες 50άρες πλάσμα καταναλώνουν 300-330W.

Το "σωστά ρυθμισμένη" είναι το ίδιο ανεξαρτήτως τεχνολογίας. Όταν αναφερόμαστε στο καλό μαύρο, στην υψηλή αντίθεση, στα σωστά χρώματα, στην ύπαρξη ή όχι clouding κλπ σε μια τηλεόραση πάντα αναφερόμαστε σε σωστά ρυθμισμένη συσκευή. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για την κατανάλωση.

Το συγκριτικο ειναι "στημενο" αφου η LCD φανερα εχει πολυ ανεβασμενη την φωτεινότητα ενω και η ταινια με πολλες σκοτεινες σκηνες ευνοει την πλασμα.

Με αυτό θα συμφωνήσω :a0210:

kai με την kuro 500 a ισχυει το ιδιο. Δηλαδη απο οτι καταλαβα χρειαζεται ρυθμιση για να καιει λιγοτερο. Υπαρχει τετοια ρυθμιση στο ΜΕΝΟΥ της? Στα χαρτια εχει πανελ 380 και TUNER 50 WATTS εαν δε κανω λαθος!!!!!!!!

Re: Απάντηση: KATANAΛΩΣΗ ΠΛΑΣΜΑ TV

kai με την kuro 500 a ισχυει το ιδιο. Δηλαδη απο οτι καταλαβα χρειαζεται ρυθμιση για να καιει λιγοτερο. Υπαρχει τετοια ρυθμιση στο ΜΕΝΟΥ της? Στα χαρτια εχει πανελ 380 και TUNER 50 WATTS εαν δε κανω λαθος!!!!!!!!

Όταν είναι στην προρύθμιση "movie" υπολόγιζε κοντά στα 300W σύνολο. Τουλάχιστον εκεί γύρω κυμαίνονται οι 5090.

Έλεος βρε παιδιά :stoned:
Δηλαδή καινε 2-3 KW μέσα σε ένα απόγευμα, 3 φορές όσο οι LCD και αυτό είναι σύγχρονη τεχνολογία και συνεχίζετε να τις αγοράζετε;
Σκεφτόμουν να πάρω 50ρα plasma αλλά τώρα ούτε από μακριά δεν θέλω να τις βλέπω.
:violent-smiley-030:

Δεν ειναι παντα 3 φορες , εξαρταται απο τα μοντελα που συγκρινουμε.

Σκεψου ομως και ποσο εχει μια 50αρα πλασμα και ποσο παραπανω θα δωσεις για μια αντιστοιχης εικονας LCD.-bye-

Δυστυχώς οι Kuro ανήκουν στην γενιά του 2008 , του 2009 είναι οι νέες Panasonic εξέλιξη από Kuro .... και φυσικά αντίστοιχες τιμές ( 4000 ευρώ η 50 άρα , 6000 η 60 άρα )

Τουλαχιστον ας καιει η ρημαδα παραπανω αλλα πιστευω να το αξιζει . Σαν τη PORCHE Ας πουμε αλλα εχει και γκαζια .ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!

Δεν ειναι παντα 3 φορες , εξαρταται απο τα μοντελα που συγκρινουμε.

Σκεψου ομως και ποσο εχει μια 50αρα πλασμα και ποσο παραπανω θα δωσεις για μια αντιστοιχης εικονας LCD.-bye-

To θεμα της καταναλωσης αφορα ομως και το περιβαλλον, περα απ την τσεπη μας!!

Το εχω θεσει πολλες φορες το θεμα της καταναλωσης φιλε.

Και δεν ειναι μονο η καταναλωση αλλα και η θερμοτητα που κανει πολλους κατοχους πλασμα να ανοιγουν το αιρ κοντισιον το καλοκαιρι.

Τα πραγματα ομως στα φετινα μοντελα ηδη εχουν βελτιωθει.

Όποιος νομίζει ότι οι θερμοκρασίες στις plasma είναι όπως παλιά, μπορεί άνετα να πάει ένα απογευματάκι σε οποιοδήποτε μαγαζί και να τσεκάρει από μόνος του τις τηλεοράσεις που υπάρχουν στα ράφια και παίζουν από το πρωί...

...αν βρει καμία plasma που να ζεματάει και να βγάζει ζεστό αέρα σαν αερόθερμο, ας μου πει και μένα να πάω να την δω....-bye-

Re: Απάντηση: KATANAΛΩΣΗ ΠΛΑΣΜΑ TV

Η G10 βγαζει οντως ζεστο αερα απο πισω (εχει δυο ανεμιστηρακια εσωτερικα που δεν φαινονται ομως) καμια σχεση ομως με τα περυσινα μοντελα σε θερμοτητα.

Βεβαια στο καταστημα που την ειδα λογικα θα μενει ανοιχτη με τις ωρες αλλωστε και η W5500 που ηταν διπλα και αυτη ζεστη ηταν αν και χωρις να βγαζει αερα απο καπου.

Σ' αυτήν την ρημάδα την kuro πάντως μετά και από μερικά Κυριακάτικα test (ανοικτή από το πρωί μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα) δεν κατάφερα να ακούσω τα ανεμιστηράκια της να δουλεύουν. Η άνω όπισθεν επιφάνειά της, εκεί που είναι και οι οπές εξαερισμού, ζεσταίνεται, αλλά σε λογικά πλαίσια. Τώρα τι θα γίνει το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα δούμε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: KATANAΛΩΣΗ ΠΛΑΣΜΑ TV

Η G10 βγαζει οντως ζεστο αερα απο πισω (εχει δυο ανεμιστηρακια εσωτερικα που δεν φαινονται ομως) καμια σχεση ομως με τα περυσινα μοντελα σε θερμοτητα.

Δηλαδή βρε Γιάννη έβαλες το χέρι στη πίσω πλευρά και αισθανόσουν να σε χτυπάει ζεστός αέρας???

Εγώ που έχω δει πολύ προσεκτικά την G10, το δοκίμασα και δεν κατάλαβα τίποτα από ζεστό αέρα....η μεταλλική επιφάνεια στο πίσω μέρος είναι ζεστή, όπως είναι φυσιολογικό σε όλες τις τηλεοράσεις, αλλά ζεστά κύματα αέρα δεν κατάλαβα......τεσπα, ας μας ενημερώσουν οι κάτοχοι αυτοί θα ξέρουν καλύτερα.

Υ.Γ.: Την ίδια δοκιμή έχω κάνει και σε δύο οικογενειακές 46ΡΖ85 και 50ΡΖ80, μάλλον αυτές που πήραμε εμείς είναι χαλασμένες και δεν ζεσταίνονται πολύ, ούτε ακούγονται οι ανεμιστήρες...αλλά δεν πειράζει θα τις κρατήσουμε έτσι χαλασμένες, που να τρέχεις τώρα για αλλαγή.

και η δικια μου pz μαλλον χαλασμενη πρεπει να ναι γιατι ουτε ακουγεται ουτε παιζει το ρολο καλοριφερ (οχι τιποτα αλλο ελεγα μηπως και δωσω λιγοτερα για πετρελαιο φετος αλλα φευ..)
τεσπα νομιζω οτι η τεχνολογια εχει προχωρησει αρκετα ωστε τα προιοντα αυτα να μην εχουν τις παρενεργειες που αναφερονται...εκτος βεβαια εαν εχει προβλημα η τηλεοραση.

Ο πατέρας μιας πολύ καλής μου φίλης, έχει μία Sony Plasma 42άρα, αγορασμένη κάπου στο 2002. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, η συσκευή εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα, με τουλάχιστον 10 ώρες καθημερινής λειτουργίας και χωρίς να πάθει ποτέ burn in.

Βέβαια, η εικόνα της θυμίζει μέτρια LCD και προκειμένου να βγάζει επαρκή φωτεινότητα πλέον είναι γεμάτη PWM noise. Επίσης, ως αμιγώς προοδευτικής οδήγησης, ενώ είναι 1024 Χ 768, καταναλώνει περίπου 800 W και μετά από μία ώρα λειτουργίας το πάνελ καίει σαν να βρίσκεται φούρνος από πίσω του...

Οι σημερινές Plasma όμως, δεν έχουν καμμία μα καμμία σχέση με το ανωτέρω αναφερόμενο παράδειγμα. Δεν έχω ίδια εμπειρία από την φετινή σειρά, όσον αφορά τις περσινές πάντως, έχω δει και κάποιες LCD που ζεσταίνονταν περισσότερο....