Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Η γεωμορφολογία της Αθήνας δεν επιτρέπει αποκλειστική χρήση ποδηλάτου, εκτός αν συνδυάζεται με άλλα ΜΜΜ.

120 χλμ την μέρα που κάνω εγώ, μετά από κανά χρόνο (αν δεν με έχει σκορπίσει κανείς στο μεταξύ), θα πάω για να πάρω το χρυσό στον γύρο της Γαλλίας...

Δεν υπάρχουν υποδομές στην Αθήνα (τουλάχιστον) για ποδήλατα, αλλά ούτε και η σχετική παιδεία...

120 χλμ την μέρα που κάνω εγώ, μετά από κανά χρόνο (αν δεν με έχει σκορπίσει κανείς στο μεταξύ), θα πάω για να πάρω το χρυσό στον γύρο της Γαλλίας...

Δεν υπάρχουν υποδομές στην Αθήνα (τουλάχιστον) για ποδήλατα, αλλά ούτε και η σχετική παιδεία...

Εκεί είναι το θέμα. Και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις δεν υπάρχουν υποδομές, ωστόσο κυκλοφορείς άνετα με ποδήλατο χωρίς να κάνεις ευχέλαιο κάθε μέρα πριν φύγεις...

Aντε και το δουλέψαμε το ποδήλατο τους καλοκαιρινούς μήνες..
Το χειμώνα..με κρύα,βροχές,χιόνια..τι γίνετε;

Παιδιά τι συζητάτε για ποδήλατα?
Εδώ δεν σέβονται ούτε πεζούς, ούτε διαβάσεις, ούτε ΑΜΕΑ, τα ποδήλατα θα σεβαστούν?
Και δεν μιλώ μόνο για οδηγούς αυτοκ. αλλά και δικυκλιστές που σεργιανάνε π.χ ατιμώρητοι στους πεζοδρόμους...
Θανατική καταδίκη θα υπογράψουμε...
Μερικοί δε που βλέπουν ποδηλάτες τους λένε και γραφικούς...

Re: Απάντηση: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Ό,τι γίνεται στη Γερμανία, με σαφώς βαρύτερα κρύα και μόνιμα χιόνια... ποδηλατάκι... με καλό εξοπλισμό. Γιατί δηλαδή το χειμώνα δεν κυκλφορούν δίκυκλα???

Θα βάλουμε ... σέλα :D

Η Ευρώπη είναι επίπεδη, μη μου λέτε για Ολλανδία που το μεγαλύτερο υψόμετρο είναι τα 100m!

Μέχρι το περίπτερο, για βόλτα στο πάρκο το χρησιμοποιείς.
Αλλά για κατέβα στο κέντρο να κάνεις βαθιές εισπνοές από τις εξατμίσεις των λεωφορείων, να γίνεσαι χάλια στους νερόλακκους και τέλος το πιθανότερο να είναι να μη γυρίσεις σπίτι σου. Που και να πεις να γυρίσεις θα το κουβαλάς στα χέρια με τις ανηφόρες που θα συναντάς!

Μιλάω και ως πρώην ποδηλάτης..

Εκτός βέβαια αν υπάρχει δυνατότητα να αποφεύγεις στη διαδρομή σου τέτοια εμπόδια, τότε ποδήλατο και πάλι ποδήλατο

Η Αθηνα ειναι οντως γεματη ανηφοροκατηφορες...

Ο μονος τροπος που θα μπορουσε καποιος να παρει ποδηλατο θα ηταν αν εκαναν επιτρεπτη την προσβαση των ποδηλατων στα ΜΜΜ και παραλληλα εβγαζαν απο το μυαλο του μηχανοκινουμενου (αυτοκινητα και μηχανες) Ελληνα την ιδεα οτι ειναι αρχοντας του δρομου.
Αλλα πιστευω οτι ακομα εχουμε πολυ δρομο για αυτο...

Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά άκουσα ότι όταν αυξάνεται η τιμή των καυσίμων, αυξάνεται η τιμή σχεδόν των πάντων.

Πετρέλαιο θέρμανσης πώς θα αγοράσει ο κόσμος? Τα σούπερ μάρκετ, ακόμη και οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές θα ανεβάσουν τις τιμές τους.

Ότι και να γλιτώνει κάποιος από την κατάργηση των τελών, δεν συγκρίνεται με τα παραπάνω χρήματα που θα χρειαστεί να δώσει για θέρμανση, τρόφιμα κ.τ.λ.

Εγώ νομίζω ότι πιο κερδισμένος θα ήταν ο κόσμος ακόμη και αν διπλασίαζαν τα τέλη, από το να αυξηθούν τα καύσιμα.

Μπορεί να υπάρξουν και πολλοί που θα προσπαθήσουν να αισχροκερδίσουν από την αύξηση των καυσίμων χρησιμοποιώντας την ως δικαιολογία για αύξηση των τιμών.

με αφορμη την παραπανω τοποθετηση..θα μπορουσε καποιος πολιτης να προσβαλει νομικα την συνδεση της αυξησης της βενζινης με την καταργηση των τελων αυτοικινητου..με το αιτιολογικο οτι μετακυλιεται ενα κοστος απο το ειδικο (αυτοκινητο) στο γενικο (καυσιμα) ? με αποτελεσμα να θιγονται κοινωνικες ομαδες μεσα απο παραπλευρες αυξησεις ενω μπορει να μην εχουν καν αυτοκινητο?

Γι' αυτό και είπα "μετακίνηση με ποδήλατο από ανάγκη" στο προηγούμενο post. Είμαι ποδηλάτης και ζηλεύω τους βόρειους που κυκλοφορούν ανέμελα με το ποδήλατο. Άλλο όμως η ανάγκη.

Εμένα δε μ' αρέσει ο όρος "αναπτυσσόμενη" από την άλλη. Το θεωρώ κοροιδία, όπως το Υπουργείο "προστασίας του πολίτη" που μας έχει ταράξει στις μάπες και τα δακρυγόνα χωρίς λόγο. Δυστυχώς, όπως και να το κάνουμε ζούμε σε κόσμο τριών ταχυτήτων και μεις τώρα έχουμε πατημένο το συμπλέκτη για κατέβασμα...

Οι φτωχές χώρες δυστυχώς δεν έχουν περιθώρια για ανάπτυξη τη σήμερον ημέρα. Πως να τις πεις αναπτυσσόμενες!

Απάντηση: Re: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Το θεωρώ κοροιδία, όπως το Υπουργείο "προστασίας του πολίτη"

Α, ναί..

Από τότε που μετονομάστηκε αισθάνομαι τόσο,μα τόσο προστατευμένος ως πολίτης, που δεν περιγράφεται !:HTEHETH63:

Απάντηση: Re: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Α, ναί..

Από τότε που μετονομάστηκε αισθάνομαι τόσο,μα τόσο προστατευμένος ως πολίτης, που δεν περιγράφεται !:HTEHETH63:

Ενώ παλιά, είχες μια ασφάλεια άλλο πράμα........

με το "υπουργείο προστασίας του πολίτη" δεν έχω πρόβλημα όπως κι αν μετονομαστεί. πάντα θα γνωρίζω τι εκπροσωπεί και με ποιο τρόπο επιβάλλει τη θέλησή του. το πρόβλημα είναι με τη βουλή των ελλήνων, που θα έπρεπε να μετονομαστεί σε "υπουργείο προστασίας του κοπρίτη" ενώ με το σημερινό τίτλο ξεγελάει ...

με το "υπουργείο προστασίας του πολίτη" δεν έχω πρόβλημα όπως κι αν μετονομαστεί. πάντα θα γνωρίζω τι εκπροσωπεί και με ποιο τρόπο επιβάλλει τη θέλησή του. το πρόβλημα είναι με τη βουλή των ελλήνων, που θα έπρεπε να μετονομαστεί σε "υπουργείο προστασίας του κοπρίτη" ενώ με το σημερινό τίτλο ξεγελάει ...

Διαφωνώ ριζικά με αυτήν την θέση και μάλιστα γραμμένη δημόσια.
Τι να πώ........

Διαφωνώ ριζικά με αυτήν την θέση και μάλιστα γραμμένη δημόσια.

+1

Το προβλημα Βαγγελη δεν ειναι πως λεγεται ο καθε θεσμος. Αλλα το ποιοι τον στελεχωνουν.

Αλλωστε μας τιμα να εχουμε αυτο το πολιτευμα και αυτους τους ορους για να περιγραφουν τους θεσμους.

Το προβλημα ειναι στελεχωσης.....