Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Το θέμα είναι οι επαγγελματίες και οι μεταφορές πως θα δουλέψουν?

Και τι μας απασχολει αυτο ?

Αφου ετσι οπως παει θα κλεισουν ολες οι μικρες επιχειρησεις.

Ενα αντιτιμο με βαση τα χιλιομετρα το ξεχασαν ? το εφαγε η πρασινη αναπτυξη? (τελικα μαλλον η πρασινη αναπτυξη απο το χρωμα του δολλαριου πηρε το χρωμα της)

Εγώ θα αναγκαστώ να κλειδώσω το αυτοκίνητο.... με 40.000 χλμ. το χρόνο, τα 500 ευρώ τέλη μου έρχονταν καλύτερα.

Εάν Βλάση η αύξηση είναι της τάξης των 20 λεπτών στο λίτρο, και το αυτοκίνητό σου κάνει 15 χιλιόμετρα με 1 λίτρο ντήζελ (μέση κατανάλωση 6,7 λίτρα/100χλμ), η επιβάρυνσή σου θα είναι κοντά εκεί, 530 ευρώ. Εγώ κάνω μόλις 12.000 χιλιόμετρα, αλλά κινούμαι πολύ σε πόλη και βγάζω κατά μέσο όρο 11-12 χιλιόμετρα στο λίτρο, άρα η επιβάρυνσή μου θα είναι της τάξης των 200 ευρώ.

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ (CO-CO2-HC-NO).

είναι λογικό, αν είναι πχ ένα 20λεπτο.
Αν δεν ξέρω πως αυτό το 20λεπτο μεταφραστεί στο το λίτρο κάνει 2 ευρώ, ΕΧΟΥΜΕ πρόβλημα σοβαρό

και μετά, όλος ο κόσμος θα τρέξει να αγοράσει πετρέλαιο (όσοι μπορούν φυσικά) και μετά θα πιστολιάσουν και το πετρέλαιο και μετά θα μας βάλουν νέφτι στον κ@λο γιατί δεν θα μπορούμε να μετακινηθούμε διαφορετικά.

μπράβο χαζοπαλίκαρα, τα καταφέρατε πάλι!!

και ΑΝ πάλι κάποιος μετά αφού φτάσει στα 2 ευρώ το λίτρο, βάλει και τέλη κυκλοφορίας ή τέλη χρήσης ή τέλη κατοχης (έναν τίτλο θα βρεί, τί στο καλό)

Τελικα ολα αυτα τα παλινδρομουντα μετρα το μονο πραγμα που θ' αυξησουν αμεσα και σιγουρα εινα το... λαθρεμποριο...

Και καλα να βαλεις ενα εικοσαλεπτο, οχι ομως αφου εχεις κανει πολλαπλες αυξησεις φορων πρωτα...

Η αύξηση κόστους χρήσης της παχιάς αγελάδος που λέγεται αυτοκίνητο, θα πλήξει καίρια και τον τουρισμό αλλά και τις αγροτοτουριστικές μονάδες του Σαββατοκύριακου.
Ήδη ανακοινώθηκε και αύξηση ασφαλίστρων περί τα 15%.

Επίσης λιγότερες οικογενειακές εκδρομές σημαίνει αυτομάτως συσσώρευση άγχους και παράλληλα μείωση των πολύτιμων εμπειριών που αποκομίζουν τα παιδιά μας με τις ωραίες παραστάσεις μια οικογενειακής εκδρομής.
50 χρόνια πίσω θα πάμε σε όλους τους τομείς...

"Θα κάτσω σπίτι" που λέει ο Κηλαιδόνης.

Απάντηση: Re: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση ώστε να καταλήξουμε στην αγορά αυτοκινήτου.

Δημήτρη εδώ και χρόνια δεν τις εμπιστεύομαι.
Και πίστεψέ με γλύτωσα και αρκετά χρήματα και πολλά βάσανα...

Re: Απάντηση: Re: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Δημήτρη εδώ και χρόνια δεν τις εμπιστεύομαι.
Και πίστεψέ με γλύτωσα και αρκετά χρήματα και πολλά βάσανα...

ποιόν να εμπιστευτείς...
το 1976 σε μιά νύχτα ένα αυτοκίνητο από 150.000 δρχ, πήγε στις 250.000

Ναι, αλλά ρε φίλε έρχεται κάποτε η ώρα που πρέπει να αγοράσεις αμάξι, και δεν ξέρεις τι να κάνεις...

ΠΧ. πέρισυ ήμουν έτοιμος να δώσω το 2lt που έχω γιατί είχα σιχαθεί το νταβατζιλίκι. Τώρα (σύμφωνα με τα λεγόμενα) με συμφέρει να πάρω ακόμα μεγαλύτερο να γουστάρω κιόλας, αφού δεν το κουνάω συχνά (η δουλειά μου είναι δίπλα στο σπίτι). Του χρόνου μπορεί να αποφασίσουν κάτι άλλο, και να πληρώσω το "γούστο" χρυσό... έλεος

Προς το παρόν μάλλον ρίχνουν άδεια για να σφυγμομετρήσουν πάλι τον μ..λάκα.

Θυμάμαι Υπέρηχα και τον Ανδριανόπουλο.
Κάπου το '92 που διπλασίασε εν μια νυκτί την τιμή της βενζίνης...
Έλεγε ο παπάρας ότι θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και οι τιμές θα πέσουν...
Για καρτέλ όμως δεν είπε τίποτα...
Βέβαια τότε ο κοσμάκης δεν την ήξερε αυτή την ξενική λέξη...

μα αυτό λέμε...
όταν πήρα δίλιτρο, σχεδόν χαρίζανε τα 2μισάρια.
Γιατί δεν παίρνετε 2μισάρι...?:Banane0:

Τώρα θα σου πούν πάρε χιλιοδιακοσάρι με 4 τούρμπα...

και μετά αύριο ο υπουργός θα φιλτράρει στο εξελ πόσοι έχουν τούρμπα ή πόσοι έχουν τόσα κιλά ανα ίππο...

Απάντηση: Re: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Ναι, αλλά ρε φίλε έρχεται κάποτε η ώρα που πρέπει να αγοράσεις αμάξι, και δεν ξέρεις τι να κάνεις...

ΠΧ. πέρισυ ήμουν έτοιμος να δώσω το 2lt που έχω γιατί είχα σιχαθεί το νταβατζιλίκι. Τώρα (σύμφωνα με τα λεγόμενα) με συμφέρει να πάρω ακόμα μεγαλύτερο να γουστάρω κιόλας, αφού δεν το κουνάω συχνά (η δουλειά μου είναι δίπλα στο σπίτι). Του χρόνου μπορεί να αποφασίσουν κάτι άλλο, και να πληρώσω το "γούστο" χρυσό... έλεος

Πάρε αυτό που χρειάζεσαι χωρίς υπερβολές προς τα πάνω... και αυτό που μπορείς να συντηρήσεις σχετικά άνετα.
Να μην τρομάζεις δηλαδή όταν θα έρθει ή ώρα των ασφαλίστρων, του σέρβις και των ελαστικών...
Τουλάχστον εγώ αυτό έκανα, κάνω και θα κάνω.

Στη θέση σου δε θα το ρίσκαρα.. προσωπικά πλέον κινούμε μόνο με δίτροχα.

Και αυτό το πρέπει είναι πάντα υποκειμενικό και σχετικό.

Re: Απάντηση: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Θυμάμαι Υπέρηχα και τον Ανδριανόπουλο.
Κάπου το '92 που διπλασίασε εν μια νυκτί την τιμή της βενζίνης...
Έλεγε ο παπάρας ότι θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και οι τιμές θα πέσουν...
Για καρτέλ όμως δεν είπε τίποτα...
Βέβαια τότε ο κοσμάκης δεν την ήξερε αυτή την ξενική λέξη...

μα βέβαια, σαν χτες το θυμάμαι...
το 91 ήταν νομίζω...

εκεί ήταν το άλλο αστείο...135 η αμόλυβδη 150 η μολυβδωμένη...
Οι 15 δραχμές ήταν δήθεν γιά να αποσβέσεις το κόστος του καταλύτη....

μπίρδες...
σήμερα η διαφορά είναι 15 λεπτά...κοινώς 3 φορές πάνω.
ξέρεις πόσους καταλύτες παίρνεις?

λεωφορείο!!

να μην πάρει κανείς βενζίνη.
Να τους μείνει
να την κάνουν νέφτι και να τη βάλουν εκεί που πρέπει
μπάς και τρέξουν λίγο

serreos73, είσαι από τους λίγους που έχει τέλη 184 ευρώ... Για ρώτα όλους μας, που σκάμε περίπου 750 ευρώ.

Δες τι κέρδος παραπάω έχουμε, άσε που θα μειώσουμε την κίνηση (άρα μεγαλυτερο οικολογικό όφελος) λόγω βενζίνης.