Καταρρέει η Apple

διαφωνούμε Τάκη.
imo, η τιμή επηρεάζει και την ρευστότητα, εμμέσως αλλά ποικιλοτρόπως.

Να σου πω ένα ακόμα παράδειγμα (πέραν των άλλων που ανέφερα)
αν αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες για εξαγορά, θα το επισπεύσουν ή όχι?
Αν ναι πως θα το κάνουν χωρίς κόστος και ρίσκο αστοχίας???

Αν βρίσκονται στο σχεδιασμό προϊόντος, θα το επισπεύσουν ή όχι?
Αν ναι πως θα το κάνουν χωρίς κόστος και πιθανόν αστοχίες?

Ο ανταγωνισμός πλέον στα θέμα επιδόσεων τους ξεπερνά (δες galaxy note 8 & 10.1...) δεν φτάνει πλέον το πουλ μουρ.
θα αναγκαστούν για ένα λόγο παραπάνω να ξοδευτούν?

Και πάλι, μπερδευεις τις επιδοσεις μιας εταιριας στο χρηματιστηριακο ταμπλό με τις οικονομικες/εμπορικες της επιδοσεις.
Τι σχεση εχει η τιμη της μετοχης με τις εμπορικες συμφωνιες μιας εταιρίας; Αν επισπευσει καποιες εξαγορες ή βγαλει πιο γρηγορα νεα προιοντα, αυτο θα γινει διοτι θα το κρινουν σε σχεση πχ με τις ΠΩΛΗΣΕΙΣ της εταιριας εναντι του ανταγωνισμού και οχι σε σχεση με την ΤΙΜΗ της μετοχης. Η τιμή της μετοχης δεν παιζει κανενα ουσιαστικο ρολο στην εμπορικη πολιτικη μιας εταιρίας.

είπαμε δεν συμφωνούμε.

Εγώ πιστεύω ότι η μετοχή δεν ανταποκρίνεται στις πωλήσεις μόνο, αλλα περισσότερο στη προσδοκία μελλοντικών κερδών.
Για να αναχθούν τα κέρδη στα προσδοκόμενα, πρέπει πλέον να γίνουν νέες κινήσεις και υπο την πίεση της πτώσης και του prestige... μπλα μπλα... να μην λέω τα ίδια.

εκτίμηση κάνω... δεν πρόκειται να πουλήσω ή να αγοράσω, το μέλλον θα δείξει Τάκη (και σιγά μη καιγόμαστε δηλαδή, για την πορεία της κάθε apple... κουβέντα να γίνεται)

Κουβεντα όντως να γινεται, απλα στα λέω διότι έχω υπαρξει investor relations officer οποτε γνωριζω καπως το αντικείμενο..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

τωρα αυτο ισχυει για την Απλ.

Για αυτό λέω ακούστε / δείτε / διαβάστε τι ήταν και τότε

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Ήσουν πιτσιρικάς γι'αυτό. απο αυτόν έτυχε και τα άκουσες πρώτα αυτός σου έμεινε στο μυαλό.
Οι ιδέες και οι δυνατότητες υλοποίησης υπήρχαν πολύ πριν το 95 Τάσο.

άλλοι εμπνεύστηκαν απο τον Gates για παράδειγμα. δε μου λέει κάτι αυτό.

Νταξ μάλλον έχουμε διαφορετική οπτική γωνία.
Φυσικά και ορισμένες ατάκες του μου έχουν μείνει
Τι σημαίνει και αν είχα δει και άλλα πριν … και άλλα τόσα μετά…

Μηδενίζετε τα πάντα ώρες ώρες και το λέω σοβαρά.

Κουβεντα όντως να γινεται, απλα στα λέω διότι έχω υπαρξει investor relations officer οποτε γνωριζω καπως το αντικείμενο..

Δεν αμφιβάλω ότι γνωρίζεις το αντικείμενο (ειδικά εγώ που δεν το γνωρίζω αλλα προσπαθώ να ερμηνεύσω)

επι της ουσίας θα βιαστούν για κάποια νέα πράγματα ή όχι, λόγω της πίεσης της μετοχής?
Θα ανοίξουν το ταμείο για να υποστηρίξουν την τιμή της μετοχής ή όχι?
Ποιό ρυθμό αύξησης κερδών αντικατοπτρίζει η τιμή της μετοχής σήμερα?

Αυτά πιστεύω είναι αρκετά για έναν μη ειδικό για να καταλάβει ότι η φουρτούνα που περνάν λόγω της μετοχής θα έχει συνέχεια και ο δρόμος θα είναι διαφορετικός στο μέλλον
Όπως ήταν φυσικό βέβαια, γιατί έτσι όπως το πήγαιναν θα είχαμε παγκόσμια κυβέρνηση apple σε 10 χρόνια... :-)
απλά έτυχε το πρώτο σημάδι (αν πρόκειται περι τούτου), να έρθει απο τη μετοχή. Θα μπορούσε κάλλιστα να έρθει απο έναν νέο παίκτη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Νταξ μάλλον έχουμε διαφορετική οπτική γωνία.
Φυσικά και ορισμένες ατάκες του μου έχουν μείνει
Τι σημαίνει και αν είχα δει και άλλα πριν … και άλλα τόσα μετά…

Μηδενίζετε τα πάντα ώρες ώρες και το λέω σοβαρά.

Δεν το κατάλαβες τι γράφω, ίσως λόγω βιασύνης να μην το έγραψα εγώ καλά.
δεν μηδενίζω τίποτα και δεν υποτιμώ την αξία του κάθε Jobs.
απλά προφανώς του έχουμε δώσει διαφορετικού είδους αξία.
Εσύ σαν οραματιστή, εγώ σαν έμπορα.

edit
Eπίσης Τάσο αν αρχίσω να αναπαράγω τα πολυ ωραία και κατατοπιστικά post σου δε φαντάζομαι ότι κάποιος θα μου κάνει βιογραφία. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Δεν το κατάλαβες τι γράφω, ίσως λόγω βιασύνης να μην το έγραψα εγώ καλά.
δεν μηδενίζω τίποτα και δεν υποτιμώ την αξία του κάθε Jobs.
απλά προφανώς του έχουμε δώσει διαφορετικού είδους αξία.
Εσύ σαν οραματιστή, εγώ σαν έμπορα.

edit
Eπίσης Τάσο αν αρχίσω να αναπαράγω τα πολυ ωραία και κατατοπιστικά post σου δε φαντάζομαι ότι κάποιος θα μου κάνει βιογραφία. :flipout:

Μάλλον πρέπει να δεις όλες τις πτυχές
Άλλη του οραματιστή
Άλλη του έμπορου
Άλλη όταν ήταν στριμωγμένος
Άλλη όταν ήταν απλά ανήσυχος

Δεν αμφιβάλω ότι γνωρίζεις το αντικείμενο (ειδικά εγώ που δεν το γνωρίζω αλλα προσπαθώ να ερμηνεύσω)

επι της ουσίας θα βιαστούν για κάποια νέα πράγματα ή όχι, λόγω της πίεσης της μετοχής?
Θα ανοίξουν το ταμείο για να υποστηρίξουν την τιμή της μετοχής ή όχι?
Ποιό ρυθμό αύξησης κερδών αντικατοπτρίζει η τιμή της μετοχής σήμερα?

Αυτά πιστεύω είναι αρκετά για έναν μη ειδικό για να καταλάβει ότι η φουρτούνα που περνάν λόγω της μετοχής θα έχει συνέχεια και ο δρόμος θα είναι διαφορετικός στο μέλλον
Όπως ήταν φυσικό βέβαια, γιατί έτσι όπως το πήγαιναν θα είχαμε παγκόσμια κυβέρνηση apple σε 10 χρόνια... :-)
απλά έτυχε το πρώτο σημάδι (αν πρόκειται περι τούτου), να έρθει απο τη μετοχή. Θα μπορούσε κάλλιστα να έρθει απο έναν νέο παίκτη...

Αν θα βιαστουν για καποια πραγματα, αυτό θα γινει λογω πιεσης απο τον ανταγωνισμό, οχι λογω πτωσης της τιμης της μετοχής.
Τώρα, φυσικα και θα στηριξουν την μετοχη τους απο το ταμείο, αλλα εχουν τοσο πολυ cash που δεν θα τους κανει διαφορα (αντιθετως η αυξηση της τιμης της μετοχής κανει διαφορα στην τσεπη των μετοχων).
Η τιμη της μετοχής σήμερα προεξοφλει μεγαλη πτωση της κερδοφορίας στο μέλλον λογω ανταγωνισμου και κορεσμου της αγορας. Αυτο ομως μπορει να αλλαξει ανά πασα στιγμή με την κυκλοφορια ενος νεου προιοντος ή με κινησεις οπως οι χθεσινες (αυξηση του ποσοστου buy back και υψηλότερο μέρισμα). Ηδη αναλυτες εδωσαν προταση buy για την μετοχη (http://seekingalpha.com/article/1364381-why-apple-s-q2-earnings-make-it-a-fist-pounding-buy )

Η κατηγορία apple πριν το θέμα αυτό ήταν για καμία βδομάδα σε ρυθμό

harlem-shake.jpg

η ίδια κατηγορία μετά το θέμα για το ΚαταΚαταΚαταΚαταΡέω και άλλο πλέων δε μπορώ …

jamie-oliver-harlem-shake.jpg

άρα τελικά,
Μια χαρά περνάμε :-)

ΥΓ. από προχθές θέλω να το γράψω , μη με φάτε ε ? :D

Εξακολουθεί κάποιος να πιστεύει οτι ο αρθρογράφος έδωσε λάθος τιτλο;
151 posts and counting....

Για την ακριβεια, εδωσε παραπλανητικο τίτλο ειτε απο ασχετοσύνη ειτε για να τραβηξει traffic, κλασσική τακτική κίτρινου τύπου..

Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

κλασσική τακτική κίτρινου τύπου..

Όλος ο τύπος κίτρινος έχει γίνει
Ούτε εγώ δε χειρίζομαι καλά τη γλώσσα μας
Αλλά αν περιμένει κανείς από τίτλο να βγάλει άποψη – είναι χαμένος στην εποχή μας

Πόσες φορές άλλωστε έχει καταρρεύσει το δικό ας χρηματιστήριο?
Και για κάποιο λόγο ακόμα εκεί είναι
Παρά τις συνεχιζόμενες καταρρεύσεις…

Για την ακριβεια, εδωσε παραπλανητικο τίτλο ειτε απο ασχετοσύνη ειτε για να τραβηξει traffic, κλασσική τακτική κίτρινου τύπου..

Κάπως σαν τα "κέρδη" (όπως ονομάζουν διάφοροι δημοσιοκάφροι στα δελτία το ελαφρώς λιγότερο κλέψιμο) που θα έχουμε από τη μείωση κατά 15% του χαρατσιού... :Banane0:

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν η υπερβολή ή κιτρινισμός ή απωθημένα δημοσιογράφου σε κάποιο άρθρο για να ασχοληθούμε πάντως...
Καλώς ασχολούμαστε με την μείωση των κερδών της apple μετά δέκα χρόνια και της μετοχής της κατα το ήμισυ σε λίγους μήνες, λόγω προτίμησης ανταγωνιστικών προϊόντων...

γενικά άμα βλέπεις κάποιον να φουσκώνει πολύ και αδικαιολόγητα μια σχετική καζούρα τη κάνεις, δεν την κάνεις?

καλύτερο το ένα, καλύτερο το άλλο... μάλλον το ζητάει ο οργανισμός τους... χεχε

Last edited:
Όταν σου λένε ότι έχουμε τα καλύτερα και είμαστε έτσι και comunity και best environment ας γίνω και εγώ λίγο υπερβολικός βρε Μιχάλη (που δεν είμαι, αλλα ας δεχτώ τη γνώμη σου μιας και η κρίση έχει αξία όταν προέρχεται απο άλλον και όχι από τον εαυτό σου) :flipout: