Κατασκευές από παλέτες

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μια ωραία ιδέα για πλάτη τοίχου από παλέτα

Γβ‚¬ΓŽΒ»ΓŽΒ¬Γβ€žΓŽΒ·.jpg

Το συγκεκριμενο μονο απο παλετα δεν ειναι. Δυνητικα σχεδον τα παντα μπορουν να κατασκευαστουν απο παλετα.

Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Το συγκεκριμενο μονο απο παλετα δεν ειναι. Δυνητικα σχεδον τα παντα μπορουν να κατασκευαστουν απο παλετα.

Συνονόματε μαλλον δεν το διατύπωσα σωστα, ιδεα για να κατασκευαστεί από παλετα.

Καλησπέρα σε όλους. Χτες έφτιαξα ένα τραπεζάκι από παλέτες για να το κάνω δώρο στο ξάδελφο μπας και βγάλω την υποχρέωση μετά από τόσες μπίρες που έχει κεράσει. Δούλεψα πολύ με το συρόμενο δισκοπρίονο και τη σπαθοσέγα του lidl. Για πρώτη κατασκευή από παλέτα έμεινα πολύ ευχαριστημένος και εξέπληξα τον εαυτό μου. Παιδιά επιχειρίστε το, όρεξη να έχετε και θα σας βγει καλό. Σκέφτομαι να το περάσω ένα χέρι βερνίκι σκούρο και έπειτα άλλο ένα χέρι βερνίκι σατινέ για να ταιριάζει με ένα σαλονάκι μπαμπού που έχει στο μπαλκόνι. Οι διαστάσεις του είναι 1,30χ40χ45.
CameraZOOM-20150602181231764.jpgCameraZOOM-20150602074915274.jpgCameraZOOM-20150602181249862.jpg

Μπράβο Χρήστο ... πολύ καλή προσπάθεια .... ότι και να το περάσεις ωραίο θα είναι.

Καλή αρχή να έχεις. Είναι μεγάλο κόλλημα οι κατασκευές με ξύλα, πόσω μάλλον όταν αυτά προέρχονται από παλέτες (άσχημες από μόνες τους, για πέταμα πολλές φορές, ταλαιπωρημένες κλπ)

Ένα τραπέζι ακόμη που έφτιαξα για τον κήπο μου:

DSC03081.jpg

DSC03080.jpg

DSC03079.jpg

ένα παγκάκι το οποίο θέλει κανα χέρι λούστρο ακόμη:

DSC03101.jpg

DSC03099.jpg

Κι άλλο ένα με σιδερένια βάση (από ένα μεγάλο ράφι που είχα κόψει λόγω ύψους):

DSC03103.jpg

DSC03102.jpg

Πολύ ωραία πράγματα!

Αν άλλαζα κάτι, αυτό θα ήταν η στήριξη του παγκακίου...

Ωραίος αλλά μία ερώτηση θα τη ρίξω...

Γιατί βάζεις γυαλιστερό βερνίκι ??? Δεν σου αρέσει να είναι πιο κοντά στο φυσικό του χρώμα ??

Εννοούσα τα πόδια, τα οποία μου φαίνονται λεπτά για αρκετό βάρος. Επίσης συνηθίζεται κάποιο νεύρο χιαστί, το οποίο βελτιώνει κατά πολύ την αντοχή και την ακαμψία του σκελετού.

@AFam
Καλά έκανες και την "εριξες" την ερώτηση. Μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις γιατί είναι πολύ πιθανό αυτό που μου λένε να μη το έχω σκεφτεί.
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σατινέ βερνίκι. Απλώς στο μάτι μου μού φαίνεται ωραίο το γυαλιστερό. Στο επόμενο θα δοκιμάσω και ματ και βλέπουμε.

@n_olympios
Αρχικά έλεγα να κάνω κάτι αντίστοιχο με τη στήριξη του τραπεζιού που πόσταρα πιο πάνω αλλά μιας και είναι 1,40 σε μήκος το παγκάκι, δεν ήξερα αν θα ήταν στιβαρό με αντηρίδες αντί για τον τρόπο που διάλεξα τώρα.
Όπως είναι δε κουνιέται καθόλου - και σ´αυτό βοήθησε το οτι οι τάβλες είναι χωνευτές στα πόδια - και παρ' όλο που φαίνονται λεπτά τα πόδια στο μάτι, σηκώνει άνετα τρία άτομα..

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σας και την κριτική σας.

Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Εννοούσα τα πόδια, τα οποία μου φαίνονται λεπτά για αρκετό βάρος. Επίσης συνηθίζεται κάποιο νεύρο χιαστί, το οποίο βελτιώνει κατά πολύ την αντοχή και την ακαμψία του σκελετού.

αυτό παρατήρησα και εγώ. Θα μπορούσε να βιδωθούν από την μέσα πλευρά άλλο ένα σανίδι στα μπροστινά και πίσω σημεία με ενδιάμεσο ένα οριζόντια, δηλ. σε σχήμα Η, και να ενισχυθούν αρκετά τα πόδια.