Κατασκευές από παλέτες

Ευτυχώς Παναγιώτη που ρώτησες ...γιατί κανένας δεν ρώτησε πριν ούτε και ο Νικόλας μας είπε τι κάδος είναι αυτός ...και αναρωτήθηκα ...δεν μπορεί οι άλλοι θα καταλάβανε ...ας μην ρωτήσω και γίνω ρόμπα :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Κατασκευές από παλέτες

Πολύ όμορφο κ με ωραία χρώματα. Χρόνια πολλά.
:ernaehrung004:

Παρα πολυ ομορφο και περιποιημενο Νικο, μπραβο!!

Ωραίος!

ωραία απλή κατασκευή , και ωραίο τελικό σύνολο.
Τις τάβλες πόσο τις έτριψες - έκοψες-πλάνισες , για να έρθουν τόσο ταιριαστά?
Για απλά πράγματα καλές είναι οι παλέτες αλλά για πιο σύνθετα δεν νομίζω ότι συμφέρουν , καλύτερα έτοιμο καινούργιο Ξύλο.
Τις πέρασα με πλάνη και στις 2 πλευρές και στο πλάι όπου χρειάστηκαν.
Συμφωνώ στο ότι οι παλέτες δεν είναι για σύνθετα πράγματα γιατί έχουν πολύ δουλειά!!

Πανέμορφο με την διχρωμια του!
Ωραία σαν προσπάθεια αλλά θα σου πω ότι δεν μου αρέσει η ασυμμετρία στο καπάκι (προσωπική άποψη), θα προτιμούσα να ήταν ίσια τα πλαϊνά.
Θέλω να μου πείς αν στο εσωτερικό έχεις βάλει κάτι σε περίπτωση που υπάρχουν ζουμιά από τα απορρίμματα ή μήπως προορίζεται για αποθήκευση - άλλη χρήση.

Η ασυμμετρία ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής και μου άρεσε για αυτό και έγινε τελικά έτσι .Ο κάδος προορίζεται για ανακύκλωση οπότε έχει 4 πηχάκια στον πάτο αλλά υπάρχει αρκετός χωρος να μπει πιατάκι για ζουμιά αν
αποφασίσω να βάζω σκουπιδια .:ernaehrung004:

Ευτυχώς Παναγιώτη που ρώτησες ...γιατί κανένας δεν ρώτησε πριν ούτε και ο Νικόλας μας είπε τι κάδος είναι αυτός ...και αναρωτήθηκα ...δεν μπορεί οι άλλοι θα καταλάβανε ...ας μην ρωτήσω και γίνω ρόμπα :grinning-smiley-043

Για ανακύκλωση προορίζεται!:ernaehrung004:

Last edited:
Πολυ ωραιος ο καδος, τι χρησιμοποιησες για βαψιμο?

:2thumb22sup: Χρησιμοποίησα ενα βερνίκι εξωτερικών χώρων που είχα ηδη, και το αραίωσα!

Και αν αλλαξει χρηση με χρηση μαυρης σακουλας εσωτερικα δινεις αμεση λυση.

Και αυτό θα μπορούσε να γίνει ! Σωστός !!

Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Εγω εχω βρει την λυση του γρυλου αυτοκινητων!!!
Δοκιμαστε το!

Και αυτη πολυ καλη λυση.

https://www.youtube.com/watch?v=akZRcoGfquU

Την εν λογο πατεντα την εχω φτιαξει και μπορω να σου πω οτι δεν ισχυει 100% οτι βλεπεις στο βιντεο, αν η παλετα που πας να διαλυσεις εχει της ακρες των καρφιων λυγισμενα προς τα μεσα με αυτο το εργαλειο το μονο που θα καταφερεις ειναι να καταστρεψεις την παλετα, καθως επισης δεν κανει δουλεια αν το καρφι ειναι πολυ σκουριασμενο παλι θα σου σπασει την παλετα.

Τελος μια δικη μου κατασκευη που τελειωσα πριν λιγες μερες, ξεκινησα σαν γωνιακη ραφιερα αλλα τελικα εγινε σχετο ραφιερα. Ιδεα απο το σχεδιο πηρα απο την σελιδα https://woodworking.formeremortals.net/2014/08/corner-shelving-unit/

Φτιαχθηκε για να μπει το ρουτερ ψηλα, το δευτερο ρουτερ θα φυγει σε λιγο καιρο προσωρινα φαινονται τα καλωδια ετσι.

Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Την εν λογο πατεντα την εχω φτιαξει και μπορω να σου πω οτι δεν ισχυει 100% οτι βλεπεις στο βιντεο, αν η παλετα που πας να διαλυσεις εχει της ακρες των καρφιων λυγισμενα προς τα μεσα με αυτο το εργαλειο το μονο που θα καταφερεις ειναι να καταστρεψεις την παλετα, καθως επισης δεν κανει δουλεια αν το καρφι ειναι πολυ σκουριασμενο παλι θα σου σπασει την παλετα.

Τελος μια δικη μου κατασκευη που τελειωσα πριν λιγες μερες, ξεκινησα σαν γωνιακη ραφιερα αλλα τελικα εγινε σχετο ραφιερα. Ιδεα απο το σχεδιο πηρα απο την σελιδα https://woodworking.formeremortals.net/2014/08/corner-shelving-unit/

Φτιαχθηκε για να μπει το ρουτερ ψηλα, το δευτερο ρουτερ θα φυγει σε λιγο καιρο προσωρινα φαινονται τα καλωδια ετσι.

:a0210:

Βρηκα μια μικρη παλετιτσα με σανιδες παχους 12μμ, ιδανικες για ενα προτζεκτακι που εχω στο μυαλο μου.

Λογω του μικρου παχους σανιδας, αυτη τη φορα χρησιμοποιησα το 12βολτ αλυσοπριονακι της Bosch το οποιο εκοψε το σανιδι ομορφα, γλυκα και γρηγορα, χωρις τους κραδασμους της σπαθοσεγας.
41863148751_a50b3a190b_c.jpg

Ετοιμο το δεματι με την πρωτη υλη, μια ντουζινα σανιδακια ~40εκ χ 5εκ και παχους 12μμ :)
41934687782_f8d9709f44_c.jpg

Ωραίος. Αναμένουμε φώτο !!

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Περιμένοντας παραλαβή ξυλείας για κάποιες κατασκευές που έχω στο μυαλό μου, είπα να ξεσκουριάσω λιγάκι και να αξιοποιήσω καμιά από τις δεκάδες παλέτες που έχω συγκεντρώσει!

Ένα καροτσάκι γλάστρα λοιπόν για τον κήπο. Δεν έχω φωτογραφίες από τη διαδικασία κατασκευής. Έγινε πολύ γρήγορα, χωρίς σχέδιο. Στην ουσία ό,τι θυμόμουν από διάφορα που είχα δει στο διαδίκτυο.

Δυο χέρια την κλασσική baufix μπογιά που έχω χρησιμοποιήσει στον κήπο και δυο χέρια άχρωμο νερού smaltoxyl.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

Μπραβο βρε Γιαννη, ωραιο και χρησιμο το καροτσακι! Ιδανικο για τον κηπο που εχεις φτιαξει με τοσο μερακι!