Κατασκευές από παλέτες

απο που μπορούμε να βρούμε αυτήν την γωνία ? ενδιαφέρων εργαλείο :)

Aπο τον συμπατριωτη μου http://toolshouse.gr/εργαλεια/γωνίες/wolfcraft-5205000-γωνία-μαραγκού-200x300mm/

Υπαρχει και σε 500χιλιοστα.

Η γωνια κανει παρα πολλα πραγματα, συμπεριλαμβανομενων και των κυκλων. Δηλαδη σχεδιαζει κυκλους, δεν χρησιμοποιειται σαν προσαρτημα πανω στη σεγα για να κοβεις κυκλους.

Σου βγηκε καλος ο κυκλος? δεν εχω καταφερει κανενα κυκλο σωστο με τη σεγα...
καλος βγηκε ο κυκλος,θελει σιγσ σιγα το κοψιμο και μετα τριψιματακια και εισαι ετοιμος(εχω σκεφτει και μια πατεντα ,αμα την υλοποιησω θα την δημοσιευσω!αυτο που δεν μου βγηκε και τοσο σωστο ειναι τα ποδια τα οποιοα τα βιδωδα κατα προσεγγιση και ειναι λιγο πιο δεξια.Αλλα για να ακουμπαω τον καφε'κινητο'νερο ειναι τελειο!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aπο τον συμπατριωτη μου http://toolshouse.gr/εργαλεια/γωνίες/wolfcraft-5205000-γωνία-μαραγκού-200x300mm/

Υπαρχει και σε 500χιλιοστα.

Η γωνια κανει παρα πολλα πραγματα, συμπεριλαμβανομενων και των κυκλων. Δηλαδη σχεδιαζει κυκλους, δεν χρησιμοποιειται σαν προσαρτημα πανω στη σεγα για να κοβεις κυκλους.

Εγω παρασυρθηκα και την πηρα απο ενα μαγαζι στην αθηνας 20 ευροπουλα!ειναι η 500 χιλ.https://www.youtube.com/watch?v=AWpQ2k2it94Tην συνιστω ανεπιφυλακτα!

Πέρσι το καλοκαίρι και πριν αρχίσω να κάνω διάφορα ξυλουργικά, έφτιαξα το υπνοδωμάτιό μου με παλέτες..
Χρησιμοποίησα μόνο μια σέγα skil και ένα δράπανο (δεν είχα φτιάξει ακόμη το παγκοπρίονο).

Έβαλα 4 παλέτες για βάση και έστρωσα σανίδια

DSC02436.jpg

Έφτιαξα κεφαλάρι και το στερέωσα στην πίσω μεριά

DSC02439.jpg

DSC02443.jpg

Έντυσα ένα μικρό τοίχο με σανίδες ίδιες με το κεφαλάρι

DSC02445.jpg

DSC02484.jpg

Έφτιαξα και δύο κομοδινάκια

DSC02490.jpg

DSC02506.jpg

Πολυ ωραιο. Τα παντα μπορουν βα γινουν αν εχεις φαντασια, μερικα εργαλεια και μερακι.

DSC02500.jpg

DSC02504.jpg

Απέναντι απο το κρεβάτι, έφτιαξα ένα επιπλάκι με ντουλάπι για την υπερσύγχρονη τηλεόρασή μου

DSC02483.jpg

DSC02482.jpg

DSC02488.jpg

DSC02507.jpg

Έχει και στραβά κοψίματα βέβαια..

Δίπλα στην πόρτα, σκέφτηκα να φτιάξω ένα μπουντουβάρ (χα) με καθρέφτη και συρταράκια για τα βαφτικά της δεσποινίδος μου και ένα γωνιακό ράφι.

DSC02469.jpg

DSC02470.jpg

DSC02514.jpg

DSC02485.jpg

DSC02509.jpg

DSC02516.jpg

Λείπει μια ντουλάπα σ' αυτό το δωμάτιο που όλο λέω θα τη φτιάξω αλλά με κάτι άλλο καταπιάνομαι..

Αυτό δεν είναι παλετοκατασκευή αλλά μιας και μπήκε στο παλετοδωμάτιο, ας το δείξω

DSC02518.jpg

DSC02492.jpg

DSC02493.jpg

DSC02497.jpg

Θαλασσόξυλο που έγινε φωτιστικό με λάμπες αντεστραμμένου καθρέφτη

Τελικα υπαρχουν αρκετα 'Αστερια' εδω στο φορουμ!!!

Συγχαρητηρια Μπαμπη, οτι και να πω ειναι λιγο για τις δημιουργιες σου και το ταλεντο σου.
Τον επενδυμενο τοιχο να τον συνεχισεις και απο την πλευρα του καθρεπτη. Φαινεται πολυ ιδιαιτερος και ωραιος.
Το ξυλο πως το εχεις κολλησει στον τοιχο, πανω σε πηχακια?

Τις κατασκευες τις εχεις περασει καποιο βερνικι απο τοτε?

Μπραβο ρε Μπαμπη...!!!

ερωτηση...αυτες οι παλετες με τις επιγραφες πχ Indonisia κτλ που τις βρηκες ή εκανες κατι τυπου στενσιλ...πολυ industrial...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια.. :ernaehrung004:
@ Μιχάλη
Αρχικά είχα σκεφτεί κι εγώ να συνεχίσω και το δίπλα τοίχο στον καθρέφτη αλλά δε μου έφταναν οι σανίδες μέχρι κάτω..
Για να το στηρίξω στον τοίχο χωρίς να ανοίγω πολλές τρύπες, βίδωσα απο την πίσω μεριά κατά ύψος δύο σανίδες, το σήκωσα ολόκληρο και το βίδωσα με δύο στριφωνάκια.
Βερνίκι και λούστρο πέρασα μόνο τα κομοδίνα.

@asotosios (δε θυμάμαι το όνομα σου γμτ)
Οι παλέτες αυτές ήταν έτσι έτοιμες. Δεν έκανα κάτι εγώ. Ούτε καν τις έτριψα αυτές του τοίχου γιατί ήταν από μόνες τους λείες και δεν ήθελα και να χαλάσω τα γράμματα.

Από το ίδιο ξύλο έφτιαξα κι ένα πολύ απλό επιπλάκι για την τηλεόραση του αδερφού μου.

DSC02452.jpg

DSC01.jpg

DSC02.jpg

Και μια τζακοθήκη (τα ξύλα της οποίας πλάνισα και πέρασα τρία παχιά χέρια λούστρο) για ένα φίλο Νίκο στη γιορτή του (το περιεχόμενο το τιμήσαμε δεόντως)

DSC02747.jpg

DSC02750.jpg

whiskey1.jpg

Πολύ καλος...
Και αυτά γράμματα στις παλέτες καλα έκανες και δεν τα χάλασες...

Κονομισα μέσω του κουνιαδου μου 15 παλετες μεγάλου μεγέθους. 20-21 σανίδες η κάθε μία Δεν έχω αποφασίσει τι θα φτιαξω. Οταν χρειαζομαι ξυλα θα τις διαλυσω μια-μια. Να με συγχωρεστε αλλά δεν μου αρέσουν προσωπικά οι κατασκευές που ειναι με παλετες. Προτιμω να τις διαλαω και να φτιαχνω με τα ξυλα. Ένας ευκολος τρόπος που σκεφτηκα για το αρχικό ξεκαρφωμα ειναι με τον γρυλο του αυτοκινητου, μεγάλη ευκολία.