Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Βρηκα στο δρομο ενα επιπλο που απο μακρια φαινοταν χαλια.. μολις πλησιασα ειδα οτι ηταν απο μασιφ ξυλο..

attachment.php

Το ξεκινησα λοιπον ωστε να βαζω το τηλ εκει και διαφορα χαρτια, μπλιμπλικια κλπ..

κολλησα κατι μερεμετια..

attachment.php

Ο τυπος το ειχε βαψει με βερνικι και δεν πρεπει να το ειχε αραιωσει.. μου εφαγε 5-6 80αρια και 2-3 120αρια για τα ραφια (μελαμινη)..

attachment.php

Τωρα μενει η πορτα, στοκαρισμα , και ενα λαδακι ξυλου απο πρακτικερ..

Χθες και σημερα αφου εφτιαξα ενα προχειρο παγκο για το ρουτερ και εκανα τα περασματα (γκινισια-σερνικο) για τις συνδεσεις στις σανιδες ..

IMG_20150803_151954.jpg

..στη συνεχεια περασα κολλα και τις κολλησα

IMG_20150803_153146.jpg

IMG_20150804_122310.jpg

πανισμα και τριψιματακι..

IMG_20150804_122132.jpg

κοψιμο στις διαστασεις της πορτας..

IMG_20150804_143818.jpg

και στοκαρισμα ..

IMG_20150804_152631.jpg

Στις συνδέσεις ξύλων κατά πλάτος να προτιμάς σύνδεση με κινησόπηχη...δηλαδή ρουτάρεις όλα τα ξύλα θυληκά και φυτεύεις μέσα κόντρα πλακέ 4 χιλιοστά αντι για πτερύγιο...το μασιφ ξύλο έχει την τάση ρίκνωσης διόγκωσης ενώ το κόντρα πλακέ ως βιομηχανικό προιόν είναι σταθερό σε μεταβολές και αντίστοιχα κάνει ακόμα καλύτερη και την κατασκευή μας...

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

ΑΨΟΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι ρούτερ έχεις?

Thanks Τζιμ ! το ρουτερ ειναι της parkside το POF 1200 A1.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Thanks Μπαμπη !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Thanks για τη συμβουλη μεταλικα ! 5 χιλιοστα κοντρα πλακε υπαρχει..? τοσο βγαζει το bit που εχω.. και ειναι και πανακριβο να παρω αλλα τωρα..

Απογευματινή δημιουργία...

Κάθετη βάση με ζαρντινιέρες για βότανα (τρομάρα μου)!!!

Συνολικός χρόνος περάτωσης: περίπου 4.5 ώρες (χωρίς βάψιμο).
Προορίζεται για έναν φίλο που του αρέσουν οι δημιουργίες μου και ας έχουν ορισμένα ψεγάδια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Οι μίνι ζαρντινιέρες δέθηκαν αποκλειστικά με καβίλιες και κόλλα UHU!
Βίδες χρησιμοποιήθηκαν μόνο για το δέσιμο της βάσης. Έπειτα με τρυπάνι φτερού έγιναν τρύπες στις βάσεις τους για καλύτερη αποστράγγιση και αν παρατηρήσετε επίτηδες έκανα λίγο πιο πλατιά την ζαρντινιέρα για να έχει και ένα κενό ανάμεσα.
Η πινακίδα είναι η πρώτη που φτιάχνω με ρούτερ και όσο να ναι δεν βγήκε τόσο καλή αλλά νομίζω ότι είναι αποδεκτή.

Εργαλεία: Δραπανοκατσάβιδο, κρουστικό κατσαβίδι, πλάνη, παλμικό τριβείο, συρόμενο φαλτσοπρίονο και ρούτερ.

Φυσικά όλες οι τρύπες στοκαρίστηκαν για λόγους ομορφιάς, ενώ οι γωνίες από της ζαρνινιέρες αλλά και το πλαίσιο περάστηκαν με γυαλόχαρτο για να μην είναι αιχμηρές (μαθαίνω σιγά σιγά!).

Αύριο θα τριφτεί ο στόκος και θα περαστει με 2 χέρια λάδι Bondex σε απόχρωση Oregon Pine.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Thanks για τη συμβουλη μεταλικα ! 5 χιλιοστα κοντρα πλακε υπαρχει..? τοσο βγαζει το bit που εχω.. και ειναι και πανακριβο να παρω αλλα τωρα..

Δεν εχω βρει πουθενα 5χιλιοστα, εχω βρει 4 και μετα παει 6,4χιλιοστα. Μπορεις ομως να κοψεις ενα κοματι και να το περασεις ορθιο στο δισκοπριονο παγκου για να το φερεις εκει που θες εσυ. Συμφωνω με τον Μεταλικα, ειναι σαν να βαζεις ενα τεραστιο μπισκοτο-καβιλια. Πολυ γερο πραγμα. Το ρουτερ του Lidl εαν θυμαμαι καλα πρεπει να εχει κοπτικο στα 6,4 χιλιοστα.

Αυτο που λες με το παγκοπριονο καλη ιδεα. . Thanks πανο. Βεβαια μενει να φτιαξω τον παγκο γιατι στο χερι αποκλειεται να κοψω 5mm..

ωραια κατασκευη και αυτη.
σε λιγο περιμενω να ανοιξεις και καταστημα κατασκευων οπως το πας...-bye-
παραθετω ενα σχεδιο για παγκακι με χρηση επί το πλειστον ξυλειας απο παλετα.
ριξτε του μια ματια και πειτε μου αν σας αρεσει και αν θα αλλαζατε κατι, ευκολο, για βελτιωση της αισθητικης του.

ΓŽΒ ΓŽβ€˜ΓŽβ€œΓŽΕ‘ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ„’ 2015.jpgΓŽΒ ΓŽβ€˜ΓŽβ€œΓŽΕ‘ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ„’ 2015_3.jpgΓŽΒ ΓŽβ€˜ΓŽβ€œΓŽΕ‘ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ„’ 2015_2.jpg

Ήδη μου κάνουν παραγγελίες Νεκτάριε... :p

Ωραίο το παγκάκι, το θέμα είναι βέβαια με την κλίση τι θα κάνεις γιατί θέλει πολύ τεχνική για το συγκεκριμένο σχέδιο....
Μπορείς να κάνεις ότι έκανα εγώ στην κατέκλα σε ότι αφορά την κλίση!

Νικο εννοείς την κλίση στην πλάτη;

Απλά κόβεις τα 2 δοκαράκια ξεκινόντας απο το ίδιο σημείο στις μοίρες που θέλεις .

Το σχέδιο είναι πολύ απλό ειδικά για σένα που έχω δεί τις κατασκευές σου.

Για τι κλιση της πλατης, εχω κοψει λοξα τα σοκαρια απο το υψος του καθισματος και πανω. Απλο ειναι, εχει λιγη τεχνικη στο δεσιμο των ποδιων καθως και το βιδωμα χωρις να φαινονται οι βιδες, στοκαρισμα προβλεπω. Θα ηθελα να δωσω μια ελαφρια κουρμπα στο καθισμα, αλλα πρεπει να κοψω τα σανιδια στη μεση τουλαχιστον αλλα δεν εχω τη δυνατοτητα ευκολα και ανεμακτα.

Νικο εννοείς την κλίση στην πλάτη;

Απλά κόβεις τα 2 δοκαράκια ξεκινόντας απο το ίδιο σημείο στις μοίρες που θέλεις .

Το σχέδιο είναι πολύ απλό ειδικά για σένα που έχω δεί τις κατασκευές σου.

Είμαι τόσο καλός και δεν το ξέρω? Πλάκα κάνω!!!

Ναι απλά αν σου φύγει λίγο η σέγα ή το δισκοπρίονο θα υπάρξει θέμα γι αυτό το λέω
Πάντως αν μου μείνουν ξύλα από τις πέργκολες που κάνω θα φτιάξω και εγώ κανα 2 παγκάκια για το μπαλκόνι.

Τι κανα 2 ρε, κατσε να κανω γω πρωτα ενα...

Το κοψιμο του φαλτσου ειναι ενα θεμα αλλα εχω κατι στο μυαλο μου για σωστη κοπη. Θα το προσπαθησω.

Τι κανα 2 ρε, κατσε να κανω γω πρωτα ενα...

Το κοψιμο του φαλτσου ειναι ενα θεμα αλλα εχω κατι στο μυαλο μου για σωστη κοπη. Θα το προσπαθησω.

Για μένα λέω Κτηνίατρε!!!

Με το φαλτσοπρίονο μπορείς να κάνεις την αρχή και μετά να το συνεχίσεις με σέγα ή ακόμα καλύτερα δισκοπρίονο.
Λογικά μια γωνία ανάμεσα στις 5 έως 15 μοίρες θα είναι καλά πιστεύω.
Δεν έχω ξανακόψει έτσι δοκάρι γι αυτό το λέω.