Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μια χαρα το ντουλαπακι παραπανω, μπραβο!
Respect σε ο,τι χρησιμο κατασκευαζεται απο παλια υλικα!!

Και ο γατος, αρχοντας :))
Θελει δουλεια ακομα ωστε να ενισχυθει και να μην "πετσικαρει" απο το βαρος της πορτας, να μπουν τα ραφακια, να κλεισουν τα μικρα κενα με αρμοστοκο, να ασταρωθει, κτλ.

Off topic: Ο γατος (η γατα) ειδε το λευκο φως στο τελος του τουνελ, και επανηλθε. Ειδα και επαθα να τη σωσω απο την φωλα περυσι, και απο τοτε κολησε σπιτι. Μου το εχει ανταποδωσει ομως στο μεγιστο, τρωγωντας (οχι σκοτωνοντας απλα) γυρω στα 1000 ποντικια, εργατης πραγματικος. Βεβαια το σκυλι μου εχει καποιες "μικρες διαφωνιες" και το προστατευει το "ενοικιοστασιο", αλλα η γατα ειναι εξυπνη και εχει κατανοησει ποιος ειναι ο Αλφα μεταξυ τους, και πως να συμπεριφερθει.
Τα ζωα καταλαβαινουν και προσαρμοζονται, οι ανθρωποι δεεεεεεεν, δυστυχως.

Είναι πολύ καλός!
Σε ένα από τα βίντεο που έχει ακονίζει κάτι σκαρπέλα που είναι σαν αυτά που φέρνουν στο Lidl.

απο εκει που τον εμαθα, ελεγε οτι ειναι ο ΜΑΣΤΕΡ των ΜΑΣΤΕΡ στο ακονισμα.

Παρακολουθω το καναλι του wraνglerstar και αυτος μαλλον επιρεαστηκε απο τον shellers και ετοιμαζει τον δικο του ξυλουργικο μπαγκο...

Σκέφτομαι ένα "projektάκι" και ψάχνω για παλλέτες.....βρήκα ευρωπαλλέτες με 4,5 ευρώ τη μία,μεταχειρισμένες βέβαια αλλά θα μου της διαλύσει επί τόπου....δεν έχω ιδέα από τιμές.Ξέρει κάποιος τίποτα παραπάνω?

Θελεις να ειναι καλες / καθαρες, ή δεν σε ενδιαφερει?

Πας στο mediamarkt στην Βουλαγμενης (αργυρουπολη), και στο σεκιουριτα στην εισοδο του λες τι θες. Δεν ξερω γιατι, αλλα ο σεκιουριτας ειναι χρισμενος αρμοδιος για τις παλετες.
Τσαμπα θα σου τις δωσει, ισως να σου ζητησει με τον τροπο του το κατιτις για την "εξυπηρετηση"

Βεβαια, δεν ξερω αν σε βολευει το μερος...

Σκέφτομαι ένα "projektάκι" και ψάχνω για παλλέτες.....βρήκα ευρωπαλλέτες με 4,5 ευρώ τη μία,μεταχειρισμένες βέβαια αλλά θα μου της διαλύσει επί τόπου....δεν έχω ιδέα από τιμές.Ξέρει κάποιος τίποτα παραπάνω?

3.5 μου είχαν πεί οι μαύρες και 4.5 οι καθαρές ευρωπαλέτες .. σε εναν στο ρέντη νομίζω.
δεν ξέρω αν λέμε τον ίδιο. αν οχι θα ψάξω ινφο.

Αυτός που λέω είναι στα Άνω Λιόσια, το ελκυστικό είναι πως στις αποσυναρμολογεί κιόλας.Δεν με ενδιαφέρει να είναι άσπρες,απλά θέλω στάνταρ πάχος ξύλου και οι ευρωπαλέτες έχουν ποιο αυστηρά ίδιες διαστάσεις.

Δεν ειναι ολες οι EUR παλλεττες ιδιες, Μπορει να εχουν ιδιο παχος αλλα μπορει να διαφερει το πλατος της ταβλας. Οι καλες EUR δεν αποσυναρμολογουνται απλα με χτυπημα και λοστο, γιατι οι προκες τους εκτος απο "σαγρε" εχουν και κοντρα συρματακια σαν αγκιστρια. Να σε ενδιαφερει το μαυρο εκτος και αν θα πλανισεις ή θα τις χρησιμοποιησεις ετσι οπως ειναι. Οι EUR "σηκωνουν" (εχουν) πολυ βαρος με αποτελεσμα να εχει μεγαλο βαρος και η τελικη κατασκευη.
Αν πλανισεις εχε το νου σου για ξεχασμενες προκες και συνδετηρες, γιατι θα κλαψεις τα μαχαιρια της πλανης.
Κοιτας επισης καλα τις ταβλες πανω κατω, για ρηγματα, κενα γεματα ρετσινι, ροζους που αφαιρουνται και θα σου αχρηστεψουν την ταβλα, καθως και για στραβες (πέτσικες) ταβλες.
Υπαρχουν και παλλετακια EUR/2, που ειναι 60χ80 και πολλες φορες εχουν καλυτερες ταβλες.
Υπαρχουν (πολυ δυσκολα η αλληθεια ειναι να τα βρεις ) και συναρμολογουμενα παλλετοκιβωτια που το καθε κομματι ειναι 20mm σουηδικο, και εχεις να ξεπριτσινωσεις μονο τις κλαπες.
Υπαρχουν και παλλετες που δεν γραφουν το EUR αλλα ειναι 120χ80, και εχουν παρα πολυ καλη ταβλα.
Και τελος παρε στα χερια σου μια παλλετα και κατσε και κοιτα τη, και φερε στο μυαλο σου τι θες να φτιαξεις. Ετσι θα καταλαβεις αν αξιζει τον κοπο να αρχισεις, και να μην "σιχτιριζεις" μετα. Στα βιντεο που υπαρχουν συνηθως διαλεγουν την τελεια παλλετα, η οποια ειναι 1 στις τοσες.

Αν προλαβω (χλωμο) θα σου βαλω μερικες φωτο για να δεις.

Το πλάτος δεν πειράζει να διαφέρει.Επειδή έχω υποψιαστεί τη δυσκολία της αποσυναρμολόγησης θα πάω μάλλον στον τύπο που είπα.Το μαύρο δεν με πειράζει,ίσα ίσα θα δώσει "χαρακτήρα".Θα φάνε βέβαια το σχετικό καλό τρίψιμο και ότι μείνει στο τέλος......Ελπίζω να τα καταφέρω πριν τις γιορτές και αν γίνει κάτι που μου αρέσει τελικά θα ανεβάσω φωτό....Ευχαριστώ για τις συμβουλές

Αυτός που λέω είναι στα Άνω Λιόσια, το ελκυστικό είναι πως στις αποσυναρμολογεί κιόλας.Δεν με ενδιαφέρει να είναι άσπρες,απλά θέλω στάνταρ πάχος ξύλου και οι ευρωπαλέτες έχουν ποιο αυστηρά ίδιες διαστάσεις.

πάντως εγώ όποτε περνάω απο οικοδομικό κάδο σκουπιδιών στάνταρ έχει παλέτα μέσα..
Χθές λοιπόν πέρασα τυχαία σταμάτησα και την τσίμπησα.. αν το έκανα αυτό όσες φορές έβλεπα παλέτες στους μεταλικούς κάδους θα είχα μαζέψει καμια 10άρια τον τελευταίο μήνα.
Απο εδώ και στο εξής αν βλέπω φορτώνω. Σίγουρα θα χρειαστούν σε πρότζεκτ.

Attachments

• Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒ΅Γβ€žΓŽΒ±.jpg
    Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒ΅Γβ€žΓŽΒ±.jpg
    116.5 KB · Views: 403
Δεν υπαρχει σωτηρια για αυτη την παρεα...

Εχουμε εφευρει τον Lidlοτουρισμο...για τα εργαλεια...
και τωρα ψαχνουμε και στους καδους...

ΠΟΥ ΠΑΜΕΕΕΕΕ...!!! :D

Υγ. Πολυ ωραια παλετα συναδελφε..!!!

Δεν υπαρχει σωτηρια για αυτη την παρεα...

Εχουμε εφευρει τον Lidlοτουρισμο...για τα εργαλεια...
και τωρα ψαχνουμε και στους καδους...

ΠΟΥ ΠΑΜΕΕΕΕΕ...!!! :D

Υγ. Πολυ ωραια παλετα συναδελφε..!!!

χαχα τι να κάνεις . κι εγώ στην αρχή δίσταζα να σταματήσω με το αμάξι αλλά τώρα δεν με νοιάζει .. αφου τις έχουν για πέταμα.
Εξάλου οι μεταχειρισμένες που μας πουλάνε με 3.5 -4.5 ευρώ που λέτε να τις βρίσκουν;

λέω να ξεκινήσουμε ανταπόκριση κατασκοπεία στα καταστήματα τις περιοχής μας για εντοπισμό τυχών ξεχασμένων εργαλείων :p

Να ανεβάσω και εγω μια παλαιότερη κατασκευη μου, πιο κοντά στο γλυπτό παρα στο "καρφωτό" όμως.

Οταν τελείωνα το σπιτι μου ηθελα ενα τραπέζι για το σαλονι, κατι κοντα στο σχεδιαστικό στυλ που ειχα δωσει στον χώρο. Μου πηρε περίπου ενα μηνα να βρω την materia prima, την κατάλληλη ριζα ελιάς. Αυτη ηταν σε ενα χωράφι γνωστού μου, και οταν βγήκε απο το χωμα είχε και μια ωραια μυρμηγκοφωλιά..

Σε πρωτη φαση καθαρίστηκε απο τα χώματα, πλύθηκε, και κόπηκε στο τελικο σχημα. Μετα άρχισε η αισθητική επεξεργασία με γυάλισμα κάποιων επιφανειων και ξύσιμο αλλων.

Στην τελικη της μορφη, αφου ηρθε Αθηνα περάστηκε με xyladecor και διάφανο λουστρο θαλάσσης (περιπου 15 χερια στο σύνολο).

Η πρώτη φωτο απο τις φασεις της επεξεργασίας, η δευτερη οπως ειναι σήμερα στο σαλονι, με κρυσταλλο 90Χ90.

View attachment 103106

View attachment 103107

Πολυ ομορφο !
Ειχα σκεφτει και εγω κατι παρομοιο αλλα δεν μπορεσα να ποτε το καταλληλο ξυλο και το αφησα..

Να κανω και μερικες noobιστικες γενικες ερωτησεις ?

1.Ποια θα ηταν η καταλλαλη επιλογη κολλας-διαδικασια αν ηθελε καποιος να κολλησει το τζαμι με το ξυλο ?

2.Αυτη η γυαλαδα (επιστρωση ?) που εχουν στις ακρες τα τζαμια στα αγοραστα επιπλα μπορει να γινει απο ενα κλασσικο τζαμα ?

3.Σε ενα σπιτι φιλου που ειχε τζακι θυμαμαι κατι μεγαλα ορθογωνια κομματια σιδηροξυλου (?) .Ετυχε αυτο το σχεδον τελειο σχημα που ειχαν η τα κοβουν ετσι και θα μπορουσαν να αποτελεσουν φθηνο υλικο για καποια κατασκευη ?

Ευχαριστω.

Για το 2, αν καταλαβα τι ρωτας, ναι το κανουν οι τζαμαδες, και λεγεται μπιζουτέ (ή καπως ετσι)

Για το 1, θα σου πει αλλος για κολλα που να μην φαινεται, υπαρχει και η λυση της διαφανης (ισως διαφανους :D ) βεντουζας

Σιδηροξυλο δεν ξερω τι ειναι

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Να κανω και μερικες noobιστικες γενικες ερωτησεις ?

1.Ποια θα ηταν η καταλλαλη επιλογη κολλας-διαδικασια αν ηθελε καποιος να κολλησει το τζαμι με το ξυλο ?

2.Αυτη η γυαλαδα (επιστρωση ?) που εχουν στις ακρες τα τζαμια στα αγοραστα επιπλα μπορει να γινει απο ενα κλασσικο τζαμα ?

3.Σε ενα σπιτι φιλου που ειχε τζακι θυμαμαι κατι μεγαλα ορθογωνια κομματια σιδηροξυλου (?) .Ετυχε αυτο το σχεδον τελειο σχημα που ειχαν η τα κοβουν ετσι και θα μπορουσαν να αποτελεσουν φθηνο υλικο για καποια κατασκευη ?

Ευχαριστω.

1.Η μέθοδος συγκράτησης ενός τζαμιού σε μια ξύλινη κατασκευή είναι κάπως περίεργη υπόθεση.Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι το πάχος του ξύλου,το πάχος του τζαμιού,η διάμετρος που έχουν τα πόδια του τραπεζιού,ο αριθμός των ποδιών,η μέθοδος εφαρμογής του τζαμιού στην επιφάνεια,το είδος του ξύλου και άλλα πολλά.
Η μέθοδος εφαρμογής του τζαμιού σε ξύλινες κατασκευές και το είδος του ξύλου έχουν να κάνουν και με την διαστολή και συστολή του ξύλου.
Αλλά για να μην κουράζω με αυτά για μια απλή εφαρμογή θα μπορούσες να κάνεις αυτό που σύστησε παραπάνω ο Ντίνος με τις βεντούζες. Υπάρχουν και μεταλλικές βάσεις οι οποίες βιδώνονται στον σκελετό/επιφάνεια που θες και έχουν στην πλευρά που ακουμπάει το τζάμι ελαστική επιφάνεια για να είναι σταθερό.
Όσον αφορά την απευθείας κόλληση του τζαμιού σε ξύλο θα πρέπει να προσέξεις την κόλλα που θα χρησιμοποιήσεις ώστε είναι κατάλληλη για συγκόλληση γυαλιού και ξύλου και να έχει κάποια ελαστικότητα.
Και υπάρχει και η απλούστερη μέθοδος που άπλα ακουμπάς το τζάμι πάνω στο τραπέζι εφόσον είναι πλήρης η επιφάνεια.

2. Σωστά αναφέρθηκε η επεξεργασία ως μπιζουτέ.
http://tzamas.gr/wp-content/uploads/2012/11/Μπιζουτέ.jpg

3.Αν κατάλαβα καλά είδες ξύλινη επένδυση γύρο από το τζάκι με ξύλο που τα <<νερά>> του ήταν πολύ ίσια?
Αν είναι αυτό τότε υπάρχουν στη φύση. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις να βρεις ξύλα με τέλειες ευθείες στα <<νερά>> αλλά πρέπει να ψάξεις οπτικά σανίδα σανίδα.
Αυτού του είδους η κατηγοριοποίηση των ίσιων νερών των ξύλων ονομάζετε ισόβενο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ironwood

Κάποια στιγμή είχα την εντύπωση ότι ironwood ονομαζόταν η Jatoba.Αλλά τελικά είναι πολλά τα είδη.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hymenaea_courbaril

Last edited:
OSB Το οικονομικο υλικο στις ξυλοκατασκευες που ειναι απο μονο του προταση διακοσμησης.

Το ειδα πριν καιρο οταν ενας φιλος φανοποιος ηθελε να καλυψει τον τοιχο στο γραφειο του με ξυλο ωστε να μην γδερνεται και να μην φαινεται ασχημο.
Το αποτελεσμα της καλυψης του μου αρεσε παρα πολυ και δινει την οψη καλαμιωνα σε εμενα που ειμαι σχετικος με κυνηγι.

OSB-Sq(3).png

Προσφατα αγορασα κομματια να φτιαξω ενα κιβωτιο 45*60*30 στα 9 χιλιοστα ενυσχυμενο στις πλευρες με πηχακι 1,5Χ1,5 εκατοστο με καρφακι και κολλα.
Πολυ ομορφο αποτελεσμα.
Και η τελευταια παρτιδα που αγορασα ειναι και αδιαβροχη κανοντας εφικτη την τοποθετηση του και σε σημειο εκτεθειμενο στον καιρο.

απο που το πηρες?
τιμη ? πληρωνεις τα κομματια που παιρνεις η πρεπει να παρεις ολοκληρω φυλλο?

Ξέρει κανείς αν το osb σαν υλικό ενδείκνυται για κατασκευή επίπλου μπάνιου?. Μπορεί να βαφτεί?

Ναι Ντίνο. Πήρα ακόμη 0,3 του τετραγωνικου με 1,5 ευρώ!!!
Τώρα για έπιπλο μπάνιου αν σου αρέσει ναι μπορείς απλά πρέπει να το φτιάξεις έτσι ώστε να μη φαίνονται οι ακμες του.
Όσο για το βάψιμο επειδή είναι αδιάβροχο δε θα καταφέρουν τίποτε τα εμποτισμου αλλά ακρυλικά με χρώμα θα κάνουν δουλειά.