Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Aπιθανο! Πρωτοτυπο και καλοφινιρισμενο. Μπραβο Τζιμμυ

Για τα ποδια εχεις κολλησει δυο παλετοξυλα μαζι? Μου φαινονται πολυ πιο χοντρα απο τα 2.2 εκατοστα παχος της σανιδας της παλετας.

Φίλε Χιώτη χρησιμοποιώ διαφορετικές παλέτες από τις γνωστές, είναι παλέτες μεταφοράς καινούργιων μοτοσυκλετών από το μαγαζί του αδερφού μου που έχει αντιπροσωπεία, έτσι έχω αρκετά ξύλα από εκεί.
Συγκεκριμένα είναι 7,5 Χ 3,5 Χ 1,85

Χρόνια μας πολλά φίλε. Φωτό από κάτω θα βγάλω μέσα στην μέρα και θα δείτε. Όσο για σταθερότητα είναι βράχος, είχα φτιάξει άλλο ένα δικό μου για την βεράντα το οποίο το πέρασα με βερνίκι σατινέ θαλάσσης.

Καλη ιδεα αυτη,μαφου εχει εφαρμογη και το μαραφετι. Με καβιλιες θα γινοταν αυτο που εφτιαξες? δηλαδη το παχος του ξυλου θα υποστηριζε πχ 6αρες καβιλιες?

Bαρβατο δεσιμο 5 σημειων!!!
Ισως θα μπορουσες να γλυτωσεις 2 βιδες κοπο σε καθε ταβλα. Η επιφανεια δεν τραβαει κανα ζορι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλη ιδεα αυτη,μαφου εχει εφαρμογη και το μαραφετι. Με καβιλιες θα γινοταν αυτο που εφτιαξες? δηλαδη το παχος του ξυλου θα υποστηριζε πχ 6αρες καβιλιες?

Σε περιπου 22μμ παχος που εχουν οι ταβλες παλετας, ανετα μπαινει 6αρα καβιλια.

O,τι παχος και να εχει το ξυλο, ενας γενικος κανονας ειναι η καβιλια να μην ξεπερνα σε παχος το μισο του παχους του ξυλου που συνδεει.

Δηλαδη αν ενα δοκαρακι/σανιδα εχει παχος 2 εκατοστα, το μαξιμουμ παχος της καβιλιας δεν πρεπει να ξεπερνα τα 10μμ.

] [/RESIZE]
2015_05_30_18_37_17.jpg
[/URL]
image ru
να και μια δικια μου κατασκευη

Last edited:
ευχαριστω παιδια ειναι η δευτερη κατασκευη μου και τωρα ετοιμαζω μια υπαιθρια ντουζιερα
θα ηθελα αν ξερει καποιος κανενα βιντεο η εικονες για κατασκευη μιας μικρης εκκλισιας για εξω στον κηπο

Με καβίλιες σίγουρα γινόταν και αυτό που είπε ο Χιώτης για το πάχος του ξύλου και της καβίλιας είναι σωστό.
Επέλεξα την βίδα καθώς όσο και να φαίνεται παράξενο είναι πιο πρακτικό το εργαλειάκι της wolfcraft για τις φαλτσότρυπες από εκείνο που κάνεις τρύπες για τις καβίλιες, το οποίο επίσης έχω και με εκείνο είχα φτιάξει μία ψωμιέρα που είχα ανεβάσει παλιότερα.
Επίσης έβαλα τόσες βίδες, επειδή τα ξύλα αν και ολόισα όσο να' ναι έχουν υγρασία και επειδή το ξύλο είναι ζωντανός οργανισμός δεν θα ήθελα στο μέλλον να δω να φουσκώνει σε κάποιο σημείο λόγω της μεγάλης απόστασης ανάμεσα στις βίδες, προσπάθησα να αφήσω ελάχιστο κενό που έδινε "ευκαιρία" στο ξύλο να φουσκώσει.

φίλε kalamaria πολύ ωραίο το αντικέ επιπλάκι.