vasilisp77
Supreme Member
- 22 October 2014
- 3,218
Πολυ σπάνιο να πέσει Μπάμπη. Απλά σε περίπτωση που ρίξει θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Όταν λες μπαμπά εννοείς το κεντρικό δοκάρι της σκεπής?
Ελαστικότητα έχει όσο θέλει και εκτός αυτού η δύναμη μοιράζεται και στα πλαινά δοκάρια.
Σε μερικά επίτηδες πάτησα πάνω με το ένα μου πόδι και έβαλα και δύναμη και δεν έκαναν κιχ
Πολυ σπάνιο να πέσει Μπάμπη. Απλά σε περίπτωση που ρίξει θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Όταν λες μπαμπά εννοείς το κεντρικό δοκάρι της σκεπής?
Ελαστικότητα έχει όσο θέλει και εκτός αυτού η δύναμη μοιράζεται και στα πλαινά δοκάρια.
Σε μερικά επίτηδες πάτησα πάνω με το ένα μου πόδι και έβαλα και δύναμη και δεν έκαναν κιχ (όταν έβαζα την σκεπή)!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Δημήτρη ευχαριστώ για τις συστάσεις.
Όπως βλέπεις τα περισσότερα είναι λάθη λόγω απειρίας. Είναι η πρώτη κατασκευή οπότε όσο να ναι μπορεί να τα τινάξει σύντομα. Η επόμενη θα είναι καλύτερη όπως συμβαίνει άλλωστε με τις περισσότερες φορές.
1) Έχεις δίκιο αλλά την κρατάνε τα σίδερα στην θέση της, οπότε δεν νομίζω να υπάρχει θέμα σε αυτό έτσι δεν είναι?
2) Αυτό ισχύει αλλά από το μαγαζί μου είχαν πει ότι δεν είχαν πιο μεγάλο δοκάρι και μόλις χθες ανακάλυψα ότι έχουν και το διπλάσιο περίπου (εν τω μεταξύ έχει και ένα ακόμα μαγαζί που έχει ότι υπαρχει σχετικά με ξύλο και εγώ ούτε καν το είχα επισκεφτεί μέχρι τώρα).
3) Στην μέση δεν θα έβαζα σε καμία περίπτωση δοκάρια γιατί θα έτρωγα σημαντικό χώρο από το θερμοκήπιο που ήδη όσο να ναι είναι αρκετά περιορισμένος...
4) Το ξέρω αρκετά καλά αυτό, εδώ και 3 χρόνια έχω θερμοκήπιο (έτοιμο με γαλβανιζέ σωλήνες) και έχω αλλάξει 2 φορές νάυλον.
Εννοείται ότι η κατασκευή δεν είναι τοπ. Απλά για πρώτη κατασκευή τέτοιου βελινεκούς νομίζω ότι το προδέγγισα καλά το θέμα έστω και με τις κάμποσες ατέλειες του (δες και κανέναν στραβό μεντεσέ...![]()
Σαν πρώτη κατασκευή είσαι σε καλό δρόμο αλλά με πολλά λάθη, στατικά/στήριξης/σχεδιασμού, που μελλοντικά ίσως αποβούν μοιραία ... το μικρό μέγεθος που έχει ίσως λειτουργήσει θετικά στην όλη κατασκευή.
νικολα ωραιο τι υψος εχει?
Αυτή είναι μεγάλη κατασκευή!
Μπράβο Νίκο για την μελέτη και την υλοποίηση.
Μόνο μια παρατήρηση.
Αν ταλαντευεται χωρίς ναυλον με το ναυλον τι θα κάνει?
Μήπως οι κυρίες κολώνες έπρεπε μα είναι στρατζαριστα μπεταριστα στο έδαφος?[/QUOTΕ]
Επίτηδες ταλαντεύεται. Το έχω κάνει αντισεισμικό!!!
Πέραν από την πλάκα μόνο προς μία κατεύθυνση, έτσι όπως το έχω ενισχύει, δεν έχει ανάγκη. (αν βάλω ένα ακόμα ξύλο στις πόρτες κάτω δεν θα κουνιέται παρά ελάχιστα).
Γιά πρώτη φορά μιά χαρά τά κατάφερες δέν τό συζητώ,απλά κουράστηκες πολύ
Πώς θά πιάσουν χώρο τά κάθετα δοκάρια στήν μέση ? απλά θά δένει περισσότερο τό θερμοκήπιο αντί γιά τά διπλά ψαλίδια στήν κορυφή θά έβαζες 4-5 κάθετα δοκάρια στήν μέση οι κύριες κολώνες δηλαδή ,θά τά έδενες μεταξύ τους σέ σειρά στήν κορυφή μέ μερικά οριζόντια δοκάρια λεπτότερου μεγέθους,στίς άκρες πάλι τό ίδιο αριστερά-δεξιά 4-5 δοκάρια χοντρά ΑΛΛΑ πιό χαμηλά κατά 1- 1,5 μέτρο γιά τήν κλίση δέσιμο και αυτά μεταξύ τους με οριζόντιο μικρότερο δοκαρι.
Και μετά απο τήν κορυφή πρός τά πλάινα δοκαράκι μέ κλίση,καί θά είχες τελειώσει τώρα.
ΥΓ :Μέ όλο τό θάρρος άφησε το νέο project μέ τό πινέλο καί τήν βελατούρα ,καί πιάσε δουλειά νά κλείσεις τό θερμοκήπιο τώρα πού έχει καλές μέρες,γιατί άν πιάσουν οι βροχές δέν θά σταματάνε μετά,έτσι πάει στατιστικά σέ μακροχρόνιες περιόδους ανοβρίας,μετά θά βρέχει όσο δέν έβρεξε μέχρι τώρα,καί τό βλέπω νά βγαίνει ο χειμώνας καί ακόμα νά είναι ανοιχτό :ernaehrung004:
Την επόμενη φορά Δημήτρη θα το κάνω σίγουρα καλύτερο. Η αρχή έγινε και αυτό έχει σημασία. Δεν είμαι επαγγελματίας και όπως καταλαβαίνεις κάνω την πλάκα μου. Αν πέσει έπεσε, θα δω τι φταίει και θα το διορθώσω ή μπορεί να μην κάνω και τίποτα που λέει ο λόγος...
Μην ανησυχείς καθόλου Δημήτρη. Το project της βελατούρας έχει άλλη 1-2 ώρες δουλειά και τέρμα... Το νάυλον μπορεί να το αγοράσω και την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο να το περάσω. Δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο απλά θέλει 2 άτομα...
Νικολη,κατοικω στη μανα του θερμοκηπιου (Τυμπακι),δεν ειναι τυχαιο πως απο τα πλεον δημοφιλη θερμοκηπια πανελλαδικα ειναι τα "τυπου Τυμπακιου".Η οικογενεια μου καλλιεργει θερμοκηπια απο οταν θυμαμασι τον εαυτο μου,και εχω τυχει μεσα σε θερμοκηπιο (παλαιοτερου τυπου) την ωρα που το σηκωνει ο αερας,και μιλαμε για θαλαμο μισο στρεμμα με μεταλλικους στηλους τσιμεντωμενους στο χωμα 70 ποντους.Τρομακτικο.Να ξερεις πως ενα θερμοκηπιο οταν ειναι σκεπασμενο με ναυλον,λειτουργει σαν πτερυγα α\φους,παρουσιαζει τρομερη αντωση..Ολα αυτα σου τα λεω για να καταληξω στο εξης:Βρες τροπο να το πακτωσεις καλα στο εδαφος.Μπραβο για την υπομονη,το μερακι και την ορεξη!
Βρήκα τον δάσκαλο μου δηλαδή!!!
Το μέλλον θα δείξει. Μπορεί να το γίνει και αερόστατο!!!
Για την ώρα θα βάλω 4 ακόμα μπετόβεργες τσιμενταρισμένες και το νάυλον και βλέπουμε.
Ούτε η πρώτη αποτυχημένη μου κατασκευή θα είναι ούτε η τελευταία. Σημασία έχει ότι πάντα κερδίζω κάτι σε γνώση και η επόμενη κατασκευή μου είναι καλύτερη.
Απλά χάνω κάποιες ώρες και λίγα χρήματα αλλά αυτό συμβαίνει με όλα τα ωραία πράγματα!!!
Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας!!!
Οχι και δασκαλος σου βρε στην ξυλουργικη,το αντιθετο!Για Φυσικη κατι γινεται!Γεια στα χερια σου παλικαρι μου να φτιαχνεις και να χαλας!
Λαθος ποστ. Μετα ειδα οτι ακολουθησαν σχολια και παρατηρησεις.
μεγαλη κατασκευη Νικο αλλα αναρωτιεμαι γιατι το ξεκινησες χωρις να ψαχτειςνλιγο παραπανω. Θυμησει κατασκευη που "εδω εχει κενο" βαλε ενα ξυλο.
Απο θερμοκηπια δεν ξερω αλλα κολλα αγκυρια (καθετα σιδερα) στην μπετοβεργα πριν την χωσεις στο εδαφος (προυποθετει σκαψιμο και οχι καρφωμα) γιατι σε δυνατο αερα θα γινει οτι εχουν αναφερει οι προλαλησαντες.
Αν μενεις και κοντα στη Λευκαδα θα τσεκαρες και το αντισεισμικο της κατασκευης. Εγω αυτο χαζευα σε μια κατασκευη υποστεγου με σκαλωσιες και παλλετες που εχω κανει, με το σεισμο.
Δηλαδη η θεμελιωση ειναι λιγο μικροτερη απο αυτη του burj halifa!Ευχαριστώ πολύ. Έτσι είναι. Αν δεν κινδυνεύει άνθρωπος ή ζωντανό από την κατασκευή δεν υπάρχει πρόβλημα. Χαλάει, ανακυκλώνεται φτιάχνεται άλλο. Απλά τα πράγματα Νικ.
Έτσι ακριβώς είναι Νεκτάριε... Αλλά ξέρω ότι ζηλεύεις και τα λες αυτά...
Σε ένα χωριό της Καβάλας είμαι. Στο σημείο που μπήκε το θερμοκήπιο δεν μπορεί να δεχτεί πολλούς ανέμους γιατί έχει γύρω γύρω σπίτια και πίσω ένα βουνό. Μόνο μπροστά είναι ανοικτό αλλά έχει κάτι δέντρα που κόβουν πολύ. Επίσης χιόνι ελάχιστο έως καθόλου (και όταν χιονίσει λιώνει την ίδια αν όχι την επόμενη μέρα).
Επειδή είμαι και λίγο πόντιος όμως να σου πω ότι οι μπετόβεργες δεν είναι απλά καρφωμένες στο έδαφος, αλλά πρώτα έχουν ανοιχτεί οι τρύπες με λοστό (μου βγήκαν τα χέρια κυριολεκτικά), μετά μπήκε το τσιμέντο και τέλος και η μπετόβεργα (καρφώθηκε και λίγο). Όπως καταλαβαίνεις έχει γίνει σωστή τοποθέτηση μιας και που το έδαφος συμπιέστηκε κιόλας. ;-) Στην θεμελίωση είμαι γάτος!!!![]()
Δηλαδη η θεμελιωση ειναι λιγο μικροτερη απο αυτη του burj halifa!
Εγω παντως δεν θα περναω απεξω οταν φυσαει![]()
. Ενισταμαι κυριοι, τι λεξεις ειναι αυτες που χρησιμοποιει ο συναδελφος!Ναι με πρότυπο το Burj Khalifa το έκανα...
Δεν χρειάζεται να περάσεις ρε συ. Θα έρθει μόνο του αυτό σπίτι σου!!!
Υ.Γ: Κοπρόσκυλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
. Ενισταμαι κυριοι, τι λεξεις ειναι αυτες που χρησιμοποιει ο συναδελφος!
Τωρα γω φταιω αν τον κανω αναφορα στους mods?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.