Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Βλεπω ειλικρινη μεταμελεια, ερχονται γιορτινες μερες, φτιαχνει Χριστουγεννιατικα στολιδια, θελει bosch παγκοπριονο που δεν θα παρει τελικα.

Σου παει η καρδια να τον αναφερεις? :)

Μετά από αυτό που ρώτησα τον εργαλειοσυναγερμό (aka werkzeugalarm) να είσαι σίγουρος ότι θα το πάρω!!!

Ο κύριος Νεκτάριος σε συζήτηση εκτός forum και παρουσία κόσμου, υπένειξε ότι δεν είμαι 100% άντρας! :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι και εχει και ενα φιλο που εχει ενα πορτοκαλί που μου αρεσει....
Ας δωσουμε τοπο στην οργη... στον Νικο χαχαχαχαχα!!!

Κανόνισε εσύ!!! :p

Ταντάμ!

Μυστικό project number 1

Μιας και είμεθα πατριώτες (δεν είμαι Χ.Α.) σκέφτηκα να φτιάξω μία Ελληνική σημαία ανάγλυφη πάνω σε ξύλο.
Έτριψα λοιπόν 9 σανίδες 2 x 10 cm και μήκους 3 m, τις ένωσα μεταξύ τους με 2 δοκαράκια για αρχή και μετά έπεσε ένα χέρι βελατούρα και 2 χέρια λαδομπογιά παπαγάλος σε μπλέ (δική μου πρόσμιξη γιατί μόνο μπλε σκούρο είχε) και άσπρο.
Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι καλό και ειδικά από μακρυά τέλειο.
Για να σας προλάβω το πίσω μέρος δεν το έβαψα με λαδομπογιά αλλά με βερνίκι νερού παπαγάλος για αντοχή...

Φυσικά όλο αυτό το βάρος θέλει και την κατάλληλη βάση για να στηριχτεί.
Έτσι έφτιαξα αυτή από δοκάρι διαστάσεων 9 χ 6 (ίσως και παραπάνω). Πραγματικά είναι ακλόνητη (σύνδεση με βίδες 10 cm και αδιάβροχη κόλλα UHU).
Επειδή θα μπει σε ταράτσα (που λέει ο λόγος δηλαδή) και λόγω βροχής δεν θα τοποθετηθεί η βάση απευθείας κάτω αλλά θα κατασκευαστούν με ειδική παραγγελία στον Θείο μου. 3 ή 5 μεταλλικά ποδαράκια σαν αυτά που βάζουν στα κιόσκια!

Φυσικά ετοιμάζεται και άλλο project έκπληξη.

Ορίστε μία φωτογραφία από τον σκελετό του που πριν από καμιά ώρα τελείωσα.

Ωραιος ο Εθνικοφρων.. Ο πατριωτης ηθελα να πω!
Στερεωσε την καλα Νικολα, γιατι εκει ψηλα φυσαει!

Ωραιος ο Εθνικοφρων.. Ο πατριωτης ηθελα να πω!
Στερεωσε την καλα Νικολα, γιατι εκει ψηλα φυσαει!

Ναι μην ανησυχείς σύντροφε προλετάριε!

Στο κτήμα μου θα την τοποθετήσω (3 μέτρα από το έδαφος θα είναι..)
Όπως θα έρχεσαι για στην πόλη μας θα κοιτάς δεξιά και θα την καμαρώνεις!!!
Θα προκαλέσω πολλά σχόλια θετικά και αρνητικά και θα έχει πλάκα!!!

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Νομίζω ότι κοντά έπεσα Γιάννη.
Δεν έκανα κάποιο σχέδιο. Οπτικά απλά είδα ότι μου έκατσε εκείνη την ώρα.
Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο πιο μακρουλή αλλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα μιας και θα απέχει από τον δρόμο καμιά 40-50 μέτρα.

Ο πατριώτης είναι ανεξάρτητος από κομματα.
Απλά σε κάποια δεν υπάρχει κανείς....

Νίκο ωραιοτατη η σημαία!!!
Μήπως έπρεπε να είναι λίγο πιο κοντή?

Θα μπορούσε Κυριάκο αλλά δεν θέλησα να πειράξω τις σανίδες σε ότι αφορά τις διαστάσεις..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Νομίζω ότι κοντά έπεσα Γιάννη.
Δεν έκανα κάποιο σχέδιο. Οπτικά απλά είδα ότι μου έκατσε εκείνη την ώρα.
Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο πιο μακρουλή αλλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα μιας και θα απέχει από τον δρόμο καμιά 40-50 μέτρα.

Θα μπορούσε Κυριάκο αλλά δεν θέλησα να πειράξω τις σανίδες σε ότι αφορά τις διαστάσεις..

Αντί για 90x135 την έκανες 90x300 ... τι κοντά 165 εκατοστά έξω έπεσες ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

Αντί για 90x135 την έκανες 90x300 ... τι κοντά 165 εκατοστά έξω έπεσες ...

Ήθελα να φαίνεται από μακρυά!!! :p
Ένα τραγούδι του Μυτόγκα που λέει άσε με να κάνω λάθος το ξέρεις? :p

Σε ένα χωριό της Καβάλας είμαι. Στο σημείο που μπήκε το θερμοκήπιο δεν μπορεί να δεχτεί πολλούς ανέμους γιατί έχει γύρω γύρω σπίτια και πίσω ένα βουνό. Μόνο μπροστά είναι ανοικτό αλλά έχει κάτι δέντρα που κόβουν πολύ. Επίσης χιόνι ελάχιστο έως καθόλου (και όταν χιονίσει λιώνει την ίδια αν όχι την επόμενη μέρα).

Επειδή είμαι και λίγο πόντιος όμως να σου πω ότι οι μπετόβεργες δεν είναι απλά καρφωμένες στο έδαφος, αλλά πρώτα έχουν ανοιχτεί οι τρύπες με λοστό (μου βγήκαν τα χέρια κυριολεκτικά), μετά μπήκε το τσιμέντο και τέλος και η μπετόβεργα (καρφώθηκε και λίγο). Όπως καταλαβαίνεις έχει γίνει σωστή τοποθέτηση μιας και που το έδαφος συμπιέστηκε κιόλας. ;-) Στην θεμελίωση είμαι γάτος!!! :)

Ωραιος. Και αν ζορισουν τα πραγματα υπαρχει παντα η δυνατοτητα προσθηκης γαλβανιζε συρματοσχοινου με τεντωτηρες.
Αχχ Καβαλα. Απιστευτοι καφεδες στο Ιμαρετ (ηταν καφε καποτε, τωρα δεν ξερω), και νυχτες με καλη παρεα, χαζευοντας τη θεα ψηλα απο τα ΤΕΙ (ΤΕΙ ηταν νομιζω). Παντα καλες αναμνησεις απο Β. Ελλαδα, και πολυ χωματινο χιλλιομετρο σε εληνοβουλγαρικα, Καρα-Ντερε, κτλ. κ.τλ.
Βεβαια τοτε οι ταξιτζηδες της Καβαλας ηταν οτι πιο "δολοφονικο" σε ταξιτζη στην Ελλαδα, και γι' αυτο υπηρχε ενα "μοτοαστειο" οτι, εχουν εντονο πορτοκαλι χρωμα, για να δειχνουν σαν σημαδουρες και να σωζονται ζωες μοτοσυκλετιστων και πεζων.
Και η μοτολεσχη Καβαλας ειχε πολυ καλα παιδια.

Πολυ καλη η σκεψη για σημαια την στιγμη που οι περισοτεροι ουτε τις εθνικες εορτες δεν βαζουμε. Βεβαια παλι και εδω υπαρχει διαφορα Βορρα-Νοτου. Εχω τυχει στον παραλιακο της Αλεξανδρουπολης με την μηχανη, και ξαφνικα σταματανε ολα τα αυτοκινητα, και οι πεζοι το ιδιο. Ως μη γνωριζων πηγα να προσπερασω για να συνεχισω το δρομο μου. Οποτε με σταματαει ενας κυριος και μου λεει "σε παρακαλω σταματησε και σβησε τη μηχανη σου για 1 λεπτο, εχουμε υποστολη σημαιας" !!!!!!!

Πανέμορφο το σκηνικό που περιγράφεις!!!!
Και ειδικά το τελευταίο!!!!!

Πάντα την σημαία ψηλά με σεβασμό!
Εγώ δεν την κατεβάζω από τον ιστό παρά μόνο για να την αλλάξω με καινούργια.

Ωραιος. Και αν ζορισουν τα πραγματα υπαρχει παντα η δυνατοτητα προσθηκης γαλβανιζε συρματοσχοινου με τεντωτηρες.
Αχχ Καβαλα. Απιστευτοι καφεδες στο Ιμαρετ (ηταν καφε καποτε, τωρα δεν ξερω), και νυχτες με καλη παρεα, χαζευοντας τη θεα ψηλα απο τα ΤΕΙ (ΤΕΙ ηταν νομιζω). Παντα καλες αναμνησεις απο Β. Ελλαδα, και πολυ χωματινο χιλλιομετρο σε εληνοβουλγαρικα, Καρα-Ντερε, κτλ. κ.τλ.
Βεβαια τοτε οι ταξιτζηδες της Καβαλας ηταν οτι πιο "δολοφονικο" σε ταξιτζη στην Ελλαδα, και γι' αυτο υπηρχε ενα "μοτοαστειο" οτι, εχουν εντονο πορτοκαλι χρωμα, για να δειχνουν σαν σημαδουρες και να σωζονται ζωες μοτοσυκλετιστων και πεζων.

Πολυ καλη η σκεψη για σημαια την στιγμη που οι περισοτεροι ουτε τις εθνικες εορτες δεν βαζουμε. Βεβαια παλι και εδω υπαρχει διαφορα Βορρα-Νοτου. Εχω τυχει στον παραλιακο της Αλεξανδρουπολης με την μηχανη, και ξαφνικα σταματανε ολα τα αυτοκινητα, και οι πεζοι το ιδιο. Ως μη γνωριζων πηγα να προσπερασω για να συνεχισω το δρομο μου. Οποτε με σταματαει ενας κυριος και μου λεει "σε παρακαλω σταματησε και σβησε τη μηχανη σου για 1 λεπτο, εχουμε υποστολη σημαιας" !!!!!!!

Ταριφες, περιεργη φαρα :flipout: το ιμαρετ ξενοδοχειο εγινε εδω και πολλα χρονια και το ΤΕΙ,ΤΕΙ ηταν και ειναι ακομη. Για ποια ετη αναφερεσαι?

Πανέμορφο το σκηνικό που περιγράφεις!!!!
Και ειδικά το τελευταίο!!!!!

Πάντα την σημαία ψηλά με σεβασμό!
Εγώ δεν την κατεβάζω από τον ιστό παρά μόνο για να την αλλάξω με καινούργια.

Διπλα στην γαλανολευκη φανταζομαι εχεις και τη σημαια της dewalt? :flipout:

Καβάλα αν σου πω κατεβαίνω το μέγιστο 1 φορά στους 2 μήνες δεν θα σου πω ψέματα...

Αυτό με τα συρματόσχοινα είναι η καλύτερη λύση και την είχα σκεφτεί και εγώ. θα δω τι θα κάνω...

οριστε και τι χτιζει κανεις με τα χερια του μονον, ορεξη αν εχει....η αναγκη

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αχρε Δημητρη,φωτια μου εβαλες Κυριακατικα...Θα το φτιαξω εγω,που θα μου παει...Τι απιστευτοι μαστορες,ποσο ομορφη κατοικια..Βλεπω τα μπετα που με περιτριγυριζουν και παθαινω καταθλιψη...

Είναι ωραία κατασκευή και το μόνο που απαιτεί είναι χρόνο και πολύ μεράκι.
Πραγματικά ταιριάζει πολύ με το κλίμα μας!

Ααααχχχ!!!!
Τι όμορφο πράγμα!!!!!
Θα το ήθελα πολύ ένα τέτοιο σπιτάκι στην εξοχή.

Την εφορια την ρωτησες; Την πολεοδομια; Τον Ικα; Το δασαρχειο μηπως; Το κερατο μου μεσα;