Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μυστικό project vol 2

Σχεδόν τελείωσε σήμερα η κατασκευή, αύριο έχει σειρά το βάψιμο και η τελική διαμόρφωση (αν ο καιρός το επιτρέψει...)

Τραπεζάκι μπαρ για φίλο.

Διαστάσεις: Περίπου 100 x 40 x 40.

Υλικά: Δοκάρι πεύκου 4 x 6, σανίδα πεύκου 2 x 10.

Επεξεργασία: Τα δοκάρια πλανίστηκαν ελαφρά με ηλεκτρική πλάνη χειρός, έπειτα τρίφτηκαν με 120άρι γυαλόχαρτο με έκκεντρο τριβείο (μαζί με τις ακμές τους).
Οι σανίδες λόγω πλάτους τρίφτηκαν ιδιαίτερα εύκολα με το τανκς με 60άρι γυαλόχαρτο και μετά με 120άρι γυαλόχαρτο με το έκκεντρο τριβείο (μαζί με τις ακμές τους).

Κοψίματα: Τα δοκάρια κόπηκαν σε διαστάσεις 1 μέτρου (για τα πόδια και 4 στον αριθμό) και 20 εκατοστά (για τα ενώματα και 8 στον αριθμό) ενώ οι σανίδες κόπηκαν στα 40 cm (4 σε αριθμό). Φυσικά οι διαστάσεις είναι κατά προσέγγιση λόγω ακατέργαστου ξύλου.

Δέσιμο: Το δέσιμο έγινε με βίδες και χωρίς κόλλα (δεν υπήρχε λόγος καθώς η κατασκευή είναι ιδιαίτερα στιβαρή για τον σκοπό που προορίζεται). Δεν χρησιμοποιήθηκε το κιτ της Wolfcraft διότι για μικρές κατασκευές είναι ψιλομπελλάς τελικά (για μεγαλύτερες είναι πολύ καλό βέβαια).

Βάψιμο: Επιλέχθηκε λάδι Bondex σε απόχρωση ανοικτό μαόνι.

Τελικό κόστος: Τα δοκάρια αγοράστηκαν στα 2.9 ευρώ το τετράμετρο και οι σανίδες στα 2.9 ευρώ τα 3 μέτρα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό (ξύλα, βίδες) και αν προσθέσουμε και το χρώμα (2 χέρια) το κόστος είναι περίπου 10 ευρώ (5.5 ευρώ τα ξύλα, γύρω στα 3-4 ευρώ το χρώμα και 0.5 ευρω οι βίδες).

Ενδεχόμενες βελτιώσεις: Σε θέμα αντοχής δεν χρειάζεται καμία βελτίωση μιας και που το τραπεζάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ψιλό κάθισμα λόγω του μασίφ ξύλου.
Μία βελτίωση που σκέφτομαι μιας και υπάρχει η πιθανότητα να κατασκευάσω άλλα 14 τέτοια, είναι δέσω το πάνω κομμάτι με καβίλιες έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο σταθερό.

Υ.Γ: Γέρνει ελαφρώς αλλά είναι για γούρι!!! :)

Για απλάνιστο είναι αυτή η τιμή Κυριάκο να ξέρεις...

Αυτήν την φορά πήρα από έναν άλλο που είναι πιο γνωστό όνομα εδώ στην περιοχή και μιλάμε ότι παρόλο που είναι απλάνιστα είναι σχεδόν ολόισια και δεν χρειάζονται καν πλάνισμα (μόνο τα δοκάρια τα περνάω ένα πλάνισμα στα 0.1 -0.3 χιλιοστά). Στα προηγούμενα που έπαιρνα και ειδικά στα δοκάρια καμιά φορά ρύθμιζα την πλάνη στα 2 - 2.5...
Εκτός αυτού οι ρόζοι σχεδόν απουσιάζουν από το ξύλο!

Ευχαριστώ για την κριτική... :)

Οταν ειδα το χρωμα,και μεχρι να διαβασω πως ειναι Bondex,θα ορκιζομουν πως ειναι το (αγαπημενο μου) καρυδια διαλυτου της Kraft!Παιζει σε λιγο καιρο παιδια να γινει σεμιναριο της Kraft για τεχνιτες στο μαγαζι της γυναικας μου!Stay tuned!

Οταν ειδα το χρωμα,και μεχρι να διαβασω πως ειναι Bondex,θα ορκιζομουν πως ειναι το (αγαπημενο μου) καρυδια διαλυτου της Kraft!Παιζει σε λιγο καιρο παιδια να γινει σεμιναριο της Kraft για τεχνιτες στο μαγαζι της γυναικας μου!Stay tuned!

Κανόνισε να σε βάζουμε να στέλνεις χρώματα μέσω ταχυδρομείου!!! :)

Μυστικό project number 2 (μέσα στα σκοτάδια).
Βάφτηκε, μπήκε ο μουσαμάς και τώρα περιμένει... (καρφιτσώθηκε με περίεργα τριγωνικά ξύλα όπως βλέπετε).
Αύριο πρώτα ο Γιαχβέ θα είναι ετοιμο το project!!!

Ξύλινο δεντράκι number 3 φρεζαριστό

Έλατος (να το πω όπως το λένε στο μαγευτικό Περτούλι) στα μέρη μας δεν...

Θα το δεις ολοκληρωμένο και θα καταλάβεις, αν και θα έπρεπε με όσα έχω κάνει στο παρελθόν να είχες καταλάβει ακριβώς τι είναι!!!

Νίκο νά μαντέψω ότι είναι μεγάλη ζαρντινιέρα γιά Χριστουγεννιάτικο δέντρο γιά τήν αυλή ?
Αψογα τα μικρά δεντράκια