Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Το site του δεν είναι και το πλέον εύχρηστο και σίγουρα δεν είναι πολύ ενημερωμένο.Μάλλον είναι δύσκολο να παρουσιάσεις τα (κυριολεκτικά) εκατοντάδες είδη που έχει.
Μπαίνεις μέσα για 2 μεντεσέδες και κάνεις πιο πολύ ώρα να αποφασίσεις απ`ότι γυναίκα σε μαγαζί με παπούτσια!

Φίλε Γιάννη συγχαρητήρια,γιά τήν όλη κατασκευή,τά πάντα είναι μελετημένα μέ κάθε λεπτομέρεια.
Μιά ερώτηση στό τελλάρο τί διάσταση καδρόνι χρησιμοποίησες ?

Πολύ ωραίο μπαούλο!!! Δείχνει αρχοντικό. :firstprize:
Τώρα μένει να μπούνε οι χρυσές λύρες μέσα;:hmmmm:

Έχω ήδη ξεκινήσει την κατασκευή δύο ακόμα μπαούλων,γιατί δεν χωράνε όλες οι λίρες σ`αυτό-bye- (τα μυαλά μου και μια λίρα που λένε;;;;;εεε αυτό!)

Φίλε Γιάννη συγχαρητήρια,γιά τήν όλη κατασκευή,τά πάντα είναι μελετημένα μέ κάθε λεπτομέρεια.
Μιά ερώτηση στό τελλάρο τί διάσταση καδρόνι χρησιμοποίησες ?

Ποια λεπτομερεια βρε Δημητρη την πατησαμε..χαχαχα

Ο Νικος (osatosa) ειχε δικιο τελικα κ ηταν ο μονος που το παρατηρησε! με λιγο πιεση στα ακρα παραπανω γυρναγε κολοτουμπα! Τελικα ομως το μπαλωσα με μια μικρη τροποποιηση στο σχεδιο
213d627cf18bfae49d0d85601b04167d.jpg

Τα καδρονια ηρθαν διμετρα, 8 ποντους και παχος 21mm

Τώρα μάλιστα ...και φουτουριστικό ...και σταθερό.
Ξέρεις Γιάννη ...εγώ θα μιλήσω αν δω κάτι που κατά την γνώμη μου παίρνει βελτίωση ... εκεί θα το πω δεν κρατιέμαι !!!!
Το να πω μόνο αχχ Γιάννη υπέροχο ...και να ξέρω οτι θα έλθει τούμπα δεν μου πάει ...γι αυτό καμιά φορά στεναχωρώ κόσμο.
Σημασία όμως έχει ότι στο τέλος στήνεσαι απέναντι ...το κοιτάς ...και μονολογείς Αυτό μάγκες το έφτιαξα εγώ !!!! Αυτό φτάνει !!!!:ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραίο και το μπαούλο !!! :worshippy:
Σε αυτές τις κατασκευές μου αρέσουν και αυτά στις γωνίες http://www.fragos.com.gr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=257&name=gonies-koution-kivotion-kitrines&Itemid=706&lang=el
Τονίζουν ότι το αντικείμενο μπορεί και να ταξιδέψει !!!-bye-

Μα πολυ καλα κανεις κ αυτο ειναι αν θες που προσωπικα μου αρεσει σε μια ομαδα.. απο μια παρατηρηση να δεις κατι που σου ξεφυγε ή να παρεις μια ιδεα, γτ αλλιως οπως το λες δεν εχει κανενα νοημα

Τώρα μάλιστα ...και φουτουριστικό ...και σταθερό.
Ξέρεις Γιάννη ...εγώ θα μιλήσω αν δω κάτι που κατά την γνώμη μου παίρνει βελτίωση ... εκεί θα το πω δεν κρατιέμαι !!!!
Το να πω μόνο αχχ Γιάννη υπέροχο ...και να ξέρω οτι θα έλθει τούμπα δεν μου πάει ...γι αυτό καμιά φορά στεναχωρώ κόσμο.
Σημασία όμως έχει ότι στο τέλος στήνεσαι απέναντι ...το κοιτάς ...και μονολογείς Αυτό μάγκες το έφτιαξα εγώ !!!! Αυτό φτάνει !!!!:ernaehrung004:

Νίκο πολύ καλά έκανες καί τό τόνισες,γιά μένα δέν στεναχωρείς κόσμο,αλλά προλαμβάνεις δυσάρεστες καταστάσεις
Γιάννη μέ τίς κόντρες-φάλτσο,τώρα πρέπει νά έχει γίνει βράχος τό τραπέζι
Waldorf μιά χαρά τό μπαούλο,καλορίζικο

Τώρα που το κοίταγα πάλι Γιάννη ....και με καπάκι ροτόντα μεγάλη ..... θα ήταν ασύλληπτη κατασκευή !!!! Λόγω και του σχήματος της βάσης ...αλλά εκεί θέλει στρογγυλεμένα ξύλα που είναι προχωρημένη τέχνη για εμάς.

Yiannis79, τι έφτιαξες ρε φίλε.....Ότι και να πω/γράψω είναι λίγο!!! Φ Ο Β Ε Ρ Η δουλειά!!

Τώρα που το κοίταγα πάλι Γιάννη ....και με καπάκι ροτόντα μεγάλη ..... θα ήταν ασύλληπτη κατασκευή !!!! Λόγω και του σχήματος της βάσης ...αλλά εκεί θέλει στρογγυλεμένα ξύλα που είναι προχωρημένη τέχνη για εμάς.

Γιατί είναι προχωρημένη τέχνη? Κόβεις τις τάβλες, τις ενώνεις με καβίλιες ή μπισκότα, φτιάχνεις πανεύκολα έναν οδηγό για κυκλική κοπή με το router και σε δυο λεπτά έχεις έτοιμη τη ροτόντα!

Ναι ...αν δεν χρησιμοποιήσεις κορνίζα γύρω -γύρω. Για την κορνίζα πως θα το κάνεις ??? Πρέπει να πας σε μασίφ επιφάνεια που θα την κόψεις κυκλικά.

Νίκο, αν και φτιάχνεται σχετικά εύκολα με τον ίδιο τρόπο (τρώει όμως αρκετό υλικό), δε νομίζω ότι ενδείκνυται κορνίζα σε στρογγυλό τραπέζι. Τα ξύλα θα πρέπει να είναι ελεύθερα για συστολοδιαστολές και η κορνίζα τα περιορίζει με κίνδυνο να ανοίξει.

Προσωπικά δε θυμάμαι να έχω ποτέ δει στρογγυλό τραπέζι με κορνίζα, είτε η επιφάνεια είναι από μασίφ ξύλο είτε σε "φέτες".

Ασε μας στην ησυχια μας βρε Γιαννη, που προσπαθουμε να παντρεψουμε, παλλετες, παγκο εργασιας, τραπεζι εξωτερικου, τρολευ με συστημα αναδιπλουμενης ροδας εδω και καιρο, που ερχεσαι και μας πετας καταμουτρα τοοοοοο "καρουλι σου".
Αντε "ρε" φυγέτε απε δω.................

Ροτοντα σημαινει κατι στρογγυλο (κτηριο οπως Θεσσαλονικη) η τραπεζι οπως εννοει ο Νικος και ειναι ιταλικη λεξη. Η δυτικη πελοπονησος και τα ιονια νησια εχουν πολλες ιταλικες λεξεις στο λεξιλογιο τους.
Εδω λενε την αυλοπορτα με μια λεξη που δεν υπαρχει στην υπολοιπη Ελλαδα....."πορτόνι"!!!!

Last edited:
πολύ ωραίο το τραπέζι του συμφορουμίτη Yianis 79 . Προσωπικά , σαν μια ιδέα , την εσωτερική πλευρά της κορνίζας την κάνω πατούρα με το ρούτερ ,περίπου στο 30% του πλάτους της , και έτσι οι γεμιστές τάβλες έρχονται και κάθονται πάνω στην πατούρα .
Ο Yiannis 79 έχει χρησιμοποιήσει το κόλπο με την κρυφή τάβλα από κάτω , που δεν είναι τόσο γερή . Αν το βλέπω (και το κατάλαβα ) και καλά από τις photo .

Ωραια ιδεα βαγγελη η πατουρα! Θα χρειαζονταν ομως 30mm δοκαρια παχος αφου οι ταβλες ειναι 21mm και πιο παχια απο 8 ποντους. Δυσκολο να βρεις εκτος αν πηγαινα σε 10mm ταβλα

Sent from my iPhone using Tapatalk