Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Τι εφτιαξες παλι ρε νουμερο! :SFGSFGSF:
Αν μαλιστα ηταν και "ζυγοσταθμισμενο" θα ηταν τελειο.
Δοκιμασε στο επομενο osb σου εργο να βαλεις πηχακια στα σοκορα. Νομιζω θα δωσει πιο καλη αισθηση. Οπως ειχες κανει, εσυ νομιζω, προσφατα σε ενα αλλο osb εργο.

Ωραιο το γραφειο αλλα πιο ωραια η βιβλιοθηκη!! Το μονο που με χαλαει ειναι το osb.. βαψτο, βαλε σοκορα, κανε κατι!

...
Μαλλον οχι ε? :p

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Τι εφτιαξες παλι ρε νουμερο! :SFGSFGSF:
Αν μαλιστα ηταν και "ζυγοσταθμισμενο" θα ηταν τελειο.
Δοκιμασε στο επομενο osb σου εργο να βαλεις πηχακια στα σοκορα. Νομιζω θα δωσει πιο καλη αισθηση. Οπως ειχες κανει, εσυ νομιζω, προσφατα σε ενα αλλο osb εργο.

Χαχα, μίλα καλά ρε!
Ευχαριστώ!

Δεν πήγαιναν τα πηχάκια εδώ τόσο πολύ χώρια που δεν είχα παρά ελάχιστα.

Το όλο έργο βέβαια γίνεται και με πηχάκια πολύ ωραίο. Αν πάρω μερικά θα φτιάξω άλλο ένα να υπάρχει! ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραιο το γραφειο αλλα πιο ωραια η βιβλιοθηκη!! Το μονο που με χαλαει ειναι το osb.. βαψτο, βαλε σοκορα, κανε κατι!

...
Μαλλον οχι ε? :p

Ευχαριστώ, καλά κατάλαβες μάλλον όχι. Μου αρέσει πολύ έτσι όπως είναι!
Δεν έχει την ασχημάδα του σόκορου μελαμίνης για να το κρύψω (έχει μια ευχάριστη πολυχρωμία θα έλεγα).

Χαχα, μίλα καλά ρε!
Ευχαριστώ!

Το όλο έργο βέβαια γίνεται και με πηχάκια πολύ ωραίο. Αν πάρω μερικά θα φτιάξω άλλο ένα να υπάρχει! ;)

Ευχαριστώ, καλά κατάλαβες μάλλον όχι. Μου αρέσει πολύ έτσι όπως είναι!
Δεν έχει την ασχημάδα του σόκορου μελαμίνης για να το κρύψω (έχει μια ευχάριστη πολυχρωμία θα έλεγα).

Ρε Νικ, τελικα η πλανη που ειχες παρει δεν δουλευει καθολου? Εννοω οτι ανετα θα εβγαζες μια ταβλα πλανισμενη στο παχος του OSB και μετα να κοψεις λουριδες στο δισκοπριονο.
Για θυμισε μου τι προβλημα ειχες με αυτη και ποια εχεις παρει?

Δουλεύει Γιάννη κανένα πρόβλημα. Απλά θέλει να παραγγείλω ένα ανταλλακτικό κια να τροχίσω τα μαχαίρια.
Για να βγάλω τάβλα θέλω και πρώτη ύλη που αυτό το διάστημα δεν έχω εύκαιρη.

Επειδή όμως το γραφείο καθώς και η παπουτσοθήκη έχουν OSB πάνω προτίμησα αυτό.

ΤΟ μηχάνημα είχε εξ αρχής λίγο στραβό άξονα (εκεί που πατάει ο ιμάντας), με την χρήση πήρε μπόσικα ο ιμάντας (λόγω του συντονισμού) και όταν το ζόρισα σε μία φάση έσπασε. Τον άλλαξα και τώρα που και που τον πετάει και αυτόν.
Το κόστος του ανταλλακτικού λογικά δεν είναι ακριβό οπότε όταν μου δωθεί η ευκαιρία θα πάρω.
Για την ώρα δεν τον δουλεύω καθόλου γιατί η ξυλεία που παίρνω είναι έτοιμη πλανισμένη και σχεδόν ίσια, άσε που το κόστος της είναι ίδιο και φτηνότερο από την απλή ξυλεία.

Το όλο έργο βέβαια γίνεται και με πηχάκια πολύ ωραίο.

.

Αυτό το πράγμα που αναιρεις τον ίδιο σου τον εαυτό με ξεπερνάει.

Παρόλα αυτά όμορφη κατασκευή.

Αυτό το πράγμα που αναιρεις τον ίδιο σου τον εαυτό με ξεπερνάει.

Παρόλα αυτά όμορφη κατασκευή.

Όχι δεν κατάλαβες.

Το πρώτο αφορά επένδυση των σόκορων του OSB με πηχάκια σουηδικού και το δεύτερο κατασκευή αποκλειστικά με πηχάκια.
Δεν το έκανα κατανοητό!

Ωραίες οι κατασκευούλες σου Νικόλα. Δεν συμπεριλαμβανομαι στους φίλους του OSB, αλλα άμα εσένα σου αρέσουν, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Το 15αρι δεν ειναι κάπως λεπτό για επιφάνεια γραφείου ; Μηπως κανει κοιλιά με τη χρήση ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Ωραίες οι κατασκευούλες σου Νικόλα. Δεν συμπεριλαμβανομαι στους φίλους του OSB, αλλα άμα εσένα σου αρέσουν, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Το 15αρι δεν ειναι κάπως λεπτό για επιφάνεια γραφείου ; Μηπως κανει κοιλιά με τη χρήση ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Ευχαριστώ!

Δεν κάνει καθόλου κοιλιά γιατί η δομή του είναι ακριβώς όπως του κόντρα πλακέ.
Επιπλέον όπως βλέπεις έχει τα κατάλληλα στηρίγματα εκεί που χρειάζεται. ;)
Εδώ στον πάγκο που τρώει τόσο ξύλο δεν έκανε κοιλιά, στο γραφείο θα κάνει? :p

Επειδή τα ρετάλια από τις κατασκευές που κάνω ως συνήθως τα βάζω σε σακούλα και τα πάω στην Θεία για προσάναμμα και κάψιμο, σκέφτηκα να κάνω κάτι πιο χρηστικό από τα ίδια τα ρετάλια.

Κατασκευή από Σουηδικό πηχάκι (2 x 3 cm), ρετάλια OSB (σε διάφορες διαστάσεις κομμένα στο παγκοπρίονο) και ένα μικρό κομμάτι δοκαράκι πεύκου (4 x 6 cm).
Σύνδεση με βίδες και λίγες ενισχύσεις όπου χρειαζόταν και φινίρισμα στις άκρες με 150άρι γυαλόχαρτο.

Παρόλο που είναι γεροδεμένο, δεν είναι καθόλου βαρύ, ενώ από αντοχή είναι μια χαρά (το φόρτωσα αρκετά ρετάλια αλλά δεν έκανε κιχ).

IMG_20170127_194542.jpg

IMG_20170127_194554.jpg

IMG_20170127_194618.jpg

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Επειδή τα ρετάλια από τις κατασκευές που κάνω ως συνήθως τα βάζω σε σακούλα και τα πάω στην Θεία για προσάναμμα και κάψιμο, σκέφτηκα να κάνω κάτι πιο χρηστικό από τα ίδια τα ρετάλια.

Κατασκευή από Σουηδικό πηχάκι (2 x 3 cm), ρετάλια OSB (σε διάφορες διαστάσεις κομμένα στο παγκοπρίονο) και ένα μικρό κομμάτι δοκαράκι πεύκου (4 x 6 cm).
Σύνδεση με βίδες και λίγες ενισχύσεις όπου χρειαζόταν και φινίρισμα στις άκρες με 150άρι γυαλόχαρτο.

Παρόλο που είναι γεροδεμένο, δεν είναι καθόλου βαρύ, ενώ από αντοχή είναι μια χαρά (το φόρτωσα αρκετά ρετάλια αλλά δεν έκανε κιχ).
IMG_20170127_194542.jpg

IMG_20170127_194554.jpg

IMG_20170127_194618.jpg

Πολύ ωραίο και χρηστικό. Συμβάλει στο να είναι καθαρό το εργαστήριο...:ciao:

IMG_20170127_194542.jpg

IMG_20170127_194554.jpg

IMG_20170127_194618.jpg

"ρετάλια OSB"

"Σύνδεση με βίδες"
"150άρι γυαλόχαρτο"

Τι να πει κανεις, τσ, τσ, τσ.

Νομιζω οτι 4 Lidlοροδακια απο κατω, θα το εκαναν πιο χρηστικο οταν ειναι γεματο και εισαι μονος σου.

"ρετάλια OSB"

"Σύνδεση με βίδες"
"150άρι γυαλόχαρτο"

Νομιζω οτι 4 Lidlοροδακια απο κατω, θα το εκαναν πιο χρηστικο οταν ειναι γεματο και εισαι μονος σου.

Να μην πει τιποτα, γιατι για καποιους ειναι ρεταλια για αλλους ειναι τεμαχια για πολλες κατασκευες.

Καλημέρα Νίκο.
Ακόμα μια όμορφη κατασκευή σου.

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολύ ωραίο και χρηστικό. Συμβάλει στο να είναι καθαρό το εργαστήριο...:ciao:

Αμ πως!!
Πες το στο δισκοπρίονο αυτό!!! :p

"ρετάλια OSB"

"Σύνδεση με βίδες"
"150άρι γυαλόχαρτο"

Έχω να βάλω Δημήτρη απλά επειδή το εργαστήριο είναι και λίγο επικλινές σκέφτηκα μην φεύγει από την θέση του.

Επιπλέον επειδή μπορεί να το δώσω στην θεία να το έχει εντός σπιτιού σκέφτηκα ότι αν έχει ρόδες μπορεί να πέσει κανείς πάνω και να το πάρει μαζί του!! :p

Για το τρίψιμο, χρησιμοποιήσα μόνο 150άρι γυαλόχαρτο στα άκρα, ζήτημα να πήρε 2-3 λεπτά για όλο, οπότε μην ανησυχείς δεν χρησιμοποιήθηκε διαβολικό τρίψιμο! ;)

Να μην πει τιποτα, γιατι για καποιους ειναι ρεταλια για αλλους ειναι τεμαχια για πολλες κατασκευες.

Για κατασκευή πήγαν όμως και όχι για πέταμα.
Αν δεις οι διαστάσεις τους ήταν μεταξύ 2-10 χ 34 cm, επειδή είναι και osb δύσκολα να το κάνεις κάτι έτσι όπως είναι.

Περίσσεψαν από μία άλλη κατασκευή που έκανα και θα δείξω μέσα στην μέρα (αν την τελειώσω).

Καλημέρα Νίκο.
Ακόμα μια όμορφη κατασκευή σου.

Ευχαριστώ Παππού.
Το κατά δύναμιν.

Σαν κατασκευή είναι χρηστική αλλά όχι όμορφη! ;)

Υ.Γ: Σας thank you all!!!

εμένα Νίκο είναι η πρώτη κατασκευή από osb που κάνεις και μου αρέσει το osb (οι κατασκευές σου μ' αρέσουν όλες), επιτέλους έκανες κάτι που ταιριάζει στον χαρακτήρα του υλικού, ένα όμορφο και πρακτικό κιβώτιο για διάφορα με θέση στο εργαστήριο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

Αμ πως!!
Πες το στο δισκοπρίονο αυτό!!! :p

Καλά αφού δεν σου αρέσει το καθαρό τότε συμμαζεμένο. Αλλά είπες πως μπορεί να πάει στην θεία οπότε άκυρο και τα δύο.

εμένα Νίκο είναι η πρώτη κατασκευή από osb που κάνεις και μου αρέσει το osb (οι κατασκευές σου μ' αρέσουν όλες), επιτέλους έκανες κάτι που ταιριάζει στον χαρακτήρα του υλικού, ένα όμορφο και πρακτικό κιβώτιο για διάφορα με θέση στο εργαστήριο.

Χαχα...
Τι θες να πεις ότι μόνο για κιβώτια είναι το OSB? :p

Ευχαριστώ αλλά δεν με προσβάλεις αν μου πεις ότι δεν σου αρέσει το OSB. Είναι θέμα γούστου, ύπαρξης άλλου υλικού κλπ.
Εμένα μου αρέσει πολύ και έχω εξηγήσει και τους λόγους.

Καλά αφού δεν σου αρέσει το καθαρό τότε συμμαζεμένο. Αλλά είπες πως μπορεί να πάει στην θεία οπότε άκυρο και τα δύο.

Θα φτιάξω και άλλο αν μου περισσέψουν ξύλα.
Πιο ντελικάτο ίσως!

Σε αντικατάσταση ενός καθρέφτη από το ΙΚΕΑ της νύφης μου που είχε ξεφτίσει το ψευτοδέρμα που είχε στο κάδρο του, τον έπιανες και μαύριζαν τα χέρια σου, έφτιαξα έναν καινούριο.
Ο κάδρο του καθρέφτη του ΙΚΕΑ ήταν mdf πιασμένος με συρραπτικό με την ψευτο-επένδυση.

s_IMG_20170124_164557.jpg

Στην αρχή έφτιαξα μόνο την κορνίζα με σκοπό να βγάλω τον καθρέφτη από το παλιό και να μπει στο καινούριο κάδρο.
Ήταν στερεωμένος με διχάλες και θερμοκόλλα σιλικόνης και δυστυχώς στην προσπάθεια να τον βγάλω ράγισε οπότε αγόρασα καινούριο (121 Χ 42cm = 8)

Κόπηκαν τα φάλτσα στο φαλτσοπρίονο.

s_IMG_20170119_193859.jpg

έκανα πατάτα (χοντρή) και τα έκοψα κατά την ίδια φορά οπότε έκοψα τα ξύλα στην μέση, έκανα ένα αυλάκι
με το router και έβαλα διακοσμητική βέργα για να καλύψω την ένωση.

s_IMG_20170128_113433.jpg

s_IMG_20170128_113605.jpg

έτοιμο το πλαίσιο με τα διακοσμητικά (καμουφλάζ)

s_IMG_20170129_121615.jpg

ο καθρέφτης έτοιμος με τελικό κόστος < 20 (140 Χ 60 cm)

s_IMG_20170129_124955.jpg

Η πίσω πλευρά, μετά έβαλα θερμοκόλλα σιλικόνης σε κάθε διχάλα και σε κάποια σημεία μεταξύ του γυαλιού και του ξύλου.

s_IMG_20170129_125021.jpg