Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Καλορίζικος Παναγιώτη,πολύ καλή δουλειά καί πολύ καλή η σκέψη σου μέ τήν πατέντα στήν ένωση,τί χρώμα σκέφτεσαι νά τόν περάσεις πού να δένει μέ τόν χώρο,βερνίκι η λαδομπογιά ?

Δημήτρη είναι είδη βαμμένος με βερνίκι νερού σε απόχρωση λευκή δρυς από το LIDL. Σύγκρινε τις πρώτες με τις τελευταίες φωτογραφίες.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Δημήτρη είναι είδη βαμμένος με βερνίκι νερού σε απόχρωση λευκή δρυς από το LIDL. Σύγκρινε τις πρώτες με τις τελευταίες φωτογραφίες.

Ωχ,έχεις δίκιο Παναγιώτη δέν τό πρόσεξα,αδικαιολόγητος :bang:
Πολύ έξυπνη κίνηση τελικά τό μικρό στύλ αντίσκηνο γιά τήν σκόνη τού φαλτσοπρίονου πού πήρες.

Παναγιώτη πολύ όμορφος έγινε.
Τα αυλάκια με το ρούτερ σε κάποια σημεία σου κάνουν "νερά". Δεν είχες βάλει τον οδηγό ?

ΜαστροΠανάγο :worshippy::worshippy:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σήμερα είχα βγεί με εναν φίλο που έχει εργοστάσιο και φτιάχνει καπνοσύριγγες και μου εξηγούσε πως κερώνουν και γυαλίζουν τις πίπες αλλά και γενικά τα καλά ξύλα.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σήμερα είχα βγεί με εναν φίλο που έχει εργοστάσιο και φτιάχνει καπνοσύριγγες και μου εξηγούσε πως κερώνουν και γυαλίζουν τις πίπες αλλά και γενικά τα καλά ξύλα.
και ? τι το πετάς και το αφήνεις έτσι....

Θα κρατήσω σημειώσεις γιατί τα ξέχασα :flipout:
Θα πάω από εκεί να πάρω κεριά και οδηγίες ...θα κάνω δοκιμές ...και μετά θα ενημερώσω.
Μου έλεγε κάτι για βρεγμένες πετσέτες, φούρνους,θερμοπίστολα κ.α.

Ααα και γυαλόχαρτο το πολύ μέχρι 320 από εκεί και πάνω κλείνουν οι πόροι και δεν ρουφάει τίποτα το ξύλο.

Θα πάω από εκεί να πάρω κεριά και οδηγίες ...θα κάνω δοκιμές ...και μετά θα ενημερώσω.

Άστα αυτά & προχώρα στο παρασύνθημα παλιοσυλλέκτη, ε! παλιοσυλλέκτη.

Δείξε & φωτο στο Forum.

Ααα και γυαλόχαρτο το πολύ μέχρι 320 από εκεί και πάνω κλείνουν οι πόροι και δεν ρουφάει τίποτα το ξύλο.

Wtf?

Hogarth1.jpg

Ευχαριστώ Κύριοι. Προσωπικά έμεινα 90% ικανοποιημένος αλλά αφού άρεσε πολύ στη παραλήπτρια εμείς περισσεύουμε.

Παναγιώτη πολύ όμορφος έγινε.
Τα αυλάκια με το ρούτερ σε κάποια σημεία σου κάνουν "νερά". Δεν είχες βάλει τον οδηγό ?

Είχα βάλει Κώστα αλλά ήταν ένα "στιγμιαίο λάθος". Το προσπάθησα μετά αλλά ...

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ευχαριστώ Κύριοι. Προσωπικά έμεινα 90% ικανοποιημένος αλλά αφού άρεσε πολύ στη παραλήπτρια εμείς περισσεύουμε.

Είχα βάλει Κώστα αλλά ήταν ένα "στιγμιαίο λάθος". Το προσπάθησα μετά αλλά ...

Ελπίζω όχι σαν του Πασχάλη μαστρο-Παναγιώτη!Κούκλος ο καθρέφτης αν και λίγο ανοικτόχρωμος για τα γούστα μου!

Οχι δα Νικόλα, για το αστείο της υπόθεσης. Όσο για το χρώμα, εμείς είμαστε των ανοιχτών αποχρώσεων. Ευχαριστώ.

Πολύ ωραίο Παναγιώτη, και το λάθος που έγινε το διασκέδασες πολύ ωραία με τα πηχάκια. :a0210:
Στο χρώμα έχω κι εγώ μια επιφύλαξη, όχι για την απόχρωση αλλά στο iPad που το κοιτάζω δεν φαίνεται καλά, φαίνεται σαν να μην είναι ενιαίο το χρώμα αλλά να πήρε διαφορετική απόχρωση σε κάποια σημεία, είτε από στόκο είτε απ´ το ίδιο το ξύλο.

Ευχαριστώ Μπάμπη, ναι έτσι φαίνεται και είναι.
Μιλώντας σε μαστορικό/κατασκευαστικό επίπεδο είναι για μένα μέτρια κατασκευή.
Για μη σχετικούς, καλή. Το ξεκίνησα και με λάθος στόκο, όπως φαίνεται και στις πρώτες φωτογραφίες.
Μετά τα ψιλο μπάλωσα αλλά το κακό είχε γίνει. Στο σύνολο πάντως δεν δείχνει άσχημα.

Ωραιος Παναγιωτη!

Καλα ομως πως την πατησες με την κοπη στην μεση???
Το σωσιμο ομως ηταν εξαιρετικο!!
και μαλιστα ισως επρεπε να βαλεις περισσοτερα τετοια αλουμινακια.

Ευχαριστώ Κυριάκο. Δεν την πάτησα με την κοπή στη μέση αλλά την έκανα επίτηδες για να σώσω τα φάλτσα όπως αναφέρω. Αντί να τα κόψω \ / τα έκοψα \\. Αλουμινάκια δεν είχα άλλα χαχαχα 5 τα 2,5μ

Ευχαριστώ Μπάμπη, ναι έτσι φαίνεται και είναι.
Μιλώντας σε μαστορικό/κατασκευαστικό επίπεδο είναι για μένα μέτρια κατασκευή.
Για μη σχετικούς, καλή. Το ξεκίνησα και με λάθος στόκο, όπως φαίνεται και στις πρώτες φωτογραφίες.
Μετά τα ψιλο μπάλωσα αλλά το κακό είχε γίνει. Στο σύνολο πάντως δεν δείχνει άσχημα.

Την έχω πατήσει κι εγώ με λάθος στόκο, κι όχι μία φορά, αρκετές.
Στο τρίψιμο δεν πολυφαίνεται, μόλις όμως βαφεί το ξύλο η διαφορά γίνεται έντονη και με ενοχλεί. Πολλές φιρές και σωστή απόχρωση να επιλέξεις πάλι δεν εξαφανίζεται τελείως, μάλλον θέλει και πριονίδι μέσα, δεν ξέρω ποιό είναι το σωστό, ας μας πεί κάποιος πιο έμπυρος*.

*Αυτός που έχει πιεί πολλές μπύρες... :ernaehrung004:

Την έχω πατήσει κι εγώ με λάθος στόκο, κι όχι μία φορά, αρκετές.
Στο τρίψιμο δεν πολυφαίνεται, μόλις όμως βαφεί το ξύλο η διαφορά γίνεται έντονη και με ενοχλεί. Πολλές φιρές και σωστή απόχρωση να επιλέξεις πάλι δεν εξαφανίζεται τελείως, μάλλον θέλει και πριονίδι μέσα, δεν ξέρω ποιό είναι το σωστό, ας μας πεί κάποιος πιο έμπυρος*.

*Αυτός που έχει πιεί πολλές μπύρες... :ernaehrung004:

κι εγώ την πάτησα Μπάμπη και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η διαφορά του χρώματος στο στόκο και στο ξύλο εμφανίζεται γιατί προφανώς έχουν διαφορετική αποροφητικότα τα δύο υλικά.