Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Η Boston με κάνα δύο μικρές αλλαγές που τις έχω κάνει με υπερκαλύπτει στις όποιες ερασιτεχνικές μου ανησυχίες.
Την χρησιμοποιώ βέβαια μόνο σε ώρες .....ανοιχτής ταράτσας.
.
.
.
.
.
.
.
αλλά ο πόθος παραμένει πόθος.

(Ας μετακομίσει τα σχόλια μας στο αντίστοιχο νήμα ο Αρχηγός !)

Αφού τελειώσαμε το παγκάκι είπα να προχωρήσουμε στο τραπέζι
Το σχέδιο το αντέγραψα από κάποιον εδώ μέσα, δυστυχώς δεν θυμάμαι από ποιον.

Κόψιμο και κόλλημα τα πόδια
IMG_20170910_183504.jpg

IMG_20170910_205335.jpg

Κόλλημα της επιφάνειας
IMG_20170916_195410_HDR.jpg

IMG_20170916_195248_HDR.jpg

η οποία δυστυχώς κολλήθηκε στραβά
IMG_20170917_192432_HDR.jpg

πλανίστηκε όμως και είναι έτοιμη για βάψιμο
IMG_20171001_175108_HDR.jpg

μετά από 3 χέρια βερνίκι εμποτισμού και ένα με τζελ χρώμα πεύκο, έτοιμο
IMG_20171002_185440_HDR.jpg

IMG_20171002_185600_HDR.jpg

IMG_20171002_185753_HDR.jpg

IMG_20171002_185909_HDR.jpg

Πολύ όμορφο. Μάλλον ο Σωτήρης είχε φτιάξει κάτι παρόμοιο.

Αυτά είναι... :SFGSFGSF:
Μπράβο Γιάννη, πάρα πολύ όμορφα.

Ευχαριστώ πολύ.

Πολύ ωραίο,και φαίνεται πολύ γερό,γειά στα χέρια σου!Θα μπορούσες να μας γράψεις τις διαστάσεις του καθώς και πόσο κόστισε;
Ευχαριστώ Νίκο, το τραπέζι είναι 1.70x60. Τα ξύλα κόστισαν γύρω στα 40 με 50 euro

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

ωραία δουλειά Γιάννη. τελικά την βρήκες την άκρη με το πλάνισμα.

Πολύ ωραία και χρησιμότατη κατασκευή. Μπράβο Γιάννη!:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Eξαιρετικο Γιαννη!!!!
attachment.php

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια

:a0210:
σωστά θυμάσαι!
Σωτήρη ευχαριστώ για την ιδέα :ernaehrung004:

ωραία δουλειά Γιάννη. τελικά την βρήκες την άκρη με το πλάνισμα.

Παύλο ναι, το πήγα εκεί που παίρνω τα ξύλα και μου το πέρασαν από την πλάνη

Γιάννη εσύ την εξέλιξες και την έκανες καλύτερη!
(καβίλιες αντί για βίδες, την τραβέρσα την έβαλες πιο κάτω και όχι στην μέση,κλπ)

να σε ρωτήσω, την διχρωμία στα πόδια την πέτυχες με διαφορετικό ξύλο ή με διαφορετική βαφή?

και μια παρατήρηση, την επιφάνεια εαν την έχεις κολλήσει μόνο, φοβάμαι πως θα σου ανοίξει στις ενώσεις, εγώ τα μαδέρια εκτός από κόλλα θα τα συνέδεα είτε με κρυφές βίδες από κάτω, είτε με καβίλιες, είτε με μπισκότα.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Γιάννη εσύ την εξέλιξες και την έκανες καλύτερη!
(καβίλιες αντί για βίδες, την τραβέρσα την έβαλες πιο κάτω και όχι στην μέση,κλπ)

να σε ρωτήσω, την διχρωμία στα πόδια την πέτυχες με διαφορετικό ξύλο ή με διαφορετική βαφή?

και μια παρατήρηση, την επιφάνεια εαν την έχεις κολλήσει μόνο, φοβάμαι πως θα σου ανοίξει στις ενώσεις, εγώ τα μαδέρια εκτός από κόλλα θα τα συνέδεα είτε με κρυφές βίδες από κάτω, είτε με καβίλιες, είτε με μπισκότα.

Ευχαριστώ Σωτήρη,

Η τραβέρσα εάν παρατηρήσεις είναι ακριβώς στη μέση.

Τα πόδια είναι είναι από δύο καδρόνια έλατο τα οποία αγοράστηκαν διαφορετικές στιγμές. Για κάποιο λόγο το ένα ήταν πιο σκούρο το οποίο στην αρχή με χάλασε αλλά όταν μπήκαν μαζί μου άρεσε το αποτέλεσμα. Να σου πω την αλήθεια τώρα που το καλοσκέφτομαι ίσως έκαναν λάθος και μου έδωσαν κάτι άλλο αντί για έλατο γιατί μου φάνηκε και λίγο πιο σκληρό ξύλο αλλά δεν είμαι και ο καλύτερος για να ξεχωρίσω τι θα μπορούσε να είναι.

Η επιφάνεια είναι μόνο κολλημένη, έλπιζα το βίδωμα στην βάση να τα κρατήσει μαζί.
Με έβαλες σε σκέψεις όμως, ίσως βάλω και μερικές κρυφές βίδες.

Last edited:
Τότε με ξεγέλασε η φώτο για την τραβέρσα.

Να σου έδωσαν διαφορετικό ξύλο είναι δύσκολο, το πιο πιθανόν είναι τα σκούρα ξύλα να τα έβλεπε ο ήλιος, έτσι κιτρινίζουν περισσότερο και γίνονται αρκετούς τόνους πιο σκούρα. Η διχρωμία πάντως που προέκυψε μου αρέσει πολύ.

Να μπούνε τώρα κρυφές βίδες μου φαίνεται δύσκολο. Στην θέση σου θα έβαζα ένα λοξό μαδέρι ανάμεσα στα μαδέρια της βάσης και θα σχημάτιζα ένα Ζ με αυτά, και θα βίδωνα από κάτω κάθε τάβλα της επιφάνειας με αυτό...πάντως ότι είναι να κάνεις να το κάνεις τώρα πριν αρχίσουν τα μαδέρια να αποκτούν τάσεις στρέβλωσης.