Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Όλα τα ράφια είναι σταθερά οπότε είναι απόλυτα σταθερή και γωνιασμενη στο χιλιοστό.Τα μέτρησα όλα ενα-ενα... επίσης η όλη κατασκευή έχει βιδωθει και στον τοίχο.

Σε ότι αφορά τα ράφια που θα αποθηκεύει τα ξύλα έχεις ένα δίκιο,αλλά επειδή το βάθος της είναι μόνο 30 εκατοστά νομίζω ότι θα τα βάλει σαν ντεκόρ. Απλα δεν περίσσεψε κομμάτι ούτε για πλάκα ,θα έπρεπε δλδ να αγοράσει και άλλη πλάκα για να κάνω δύο τρείς πλάτες.

Τα σέβη μου!

Αξιέπαινος !!! Φανταστικό μπράβο!!!

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

Φιλε μου με ενα δισκοπρίονο χειρος σε γωνια 45 μοιρων την κάνεις την δουλεια σου αρκεί να φτιάξεις καποιον οδηγο για να μην σου φυγει η ευθεια. Τριψιμο με ενα dexter τριβειο την κάνεις την δουλειά σου.
Αν ειναι να ασχοληθείς με κατασκευες πάρε τα εργαλεία. Εργαστήριο που να το νοικιάζεις δεν έχω δει στην Θεσσαλονίκη.
Ποσο χωρο να σου πιάσουν δυο εργαλεία;

Ναι το σκέφτηκα και εγώ για δισκοπρίονο και φαλτσοπρίονο αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σκόνη και ο θόρυβος. Που θα κόβω, στο σαλόνι ή στο μπαλκόνι;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

Ναι το σκέφτηκα και εγώ για δισκοπρίονο και φαλτσοπρίονο αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σκόνη και ο θόρυβος. Που θα κόβω, στο σαλόνι ή στο μπαλκόνι;

Όταν πριν από πολλά-πολλά χρόνια άρχισα να ασχολούμαι με κατασκευές ...εργαλεία δεν υπήρχαν έκτος από δράπανο,λίμες,σφυριά και τέτοια. Ότι λοιπόν χρειαζόμουν από πρώτες ύλες πήγαινα σε ξυλουργείο και τα έπαιρνα κομμένα-πλανισμένα.
Αφού αποφάσισες να ασχοληθείς με το σπορ ξεκίνα με κομμένα έτοιμα ξύλα και ασχολήσου με την συναρμολόγηση και σιγά-σιγά βλέποντας τις ανάγκες σου αλλά και το χώρο που μπορείς να δουλέψεις αφού δεις τελικά ότι σου πάει το άθλημα πέρνα και στα μηχανήματα.
Μία ιδέα για ακόμα πιο εύκολη κατασκευή σε αυτό που θέλεις:

1dbcc7fa98ef84115dd3eb89de00b086.jpg

Θα βρείς όμως πάρα πολλές στο https://gr.pinterest.com/search/pins/?q=bedside%20table%20diy%20plywood&rs=remove&term_meta[]=bedside%7Ctyped&term_meta[]=table%7Ctyped&term_meta[]=diy%7Ctyped&term_meta[]=plywood%7Ctyped&remove_refine=Nightstand%7Ctyped

Όπως περιγράφω εδώ η κατασκευή τζακιού "άφησε" τη σύζυγο χωρίς χώρο για τοποθέτηση διακοσμητικών. Το κενό ήρθε να καλύψει μια ιδέα που είχα δει είτε στο instructables είτε στο Pinterest, δεν θυμάμαι.

Χρησιμοποιήθηκαν επιφάνειες πεύκου 2,4μ επί 20εκ που είχα στοκαρισμένες από παλαιότερα για ένα project που άλλαξε εν τέλει μορφή και κάποιες επιπλέον τάβλες πεύκου από Leroy για συμπλήρωμα.Αφου λοιπόν κόπηκαν στις απαιτούμενες διαστάσεις, περάστηκαν με το τριμεράκι για στρογγυλοποίηση γωνιών, ανοίχτηκαν οι τρύπες για κρυφές ενώσεις, χρησιμοποίησα το πολυεργαλείο για τα ανοίγματα που βλέπετε.
01.jpg

Αφού ανοίχτηκαν όλα, τα κομμάτια τρίφτηκαν μέχρι 240.
02.jpg

Αγόρασα από Leroy 4 διπλές πρίζες σούκο και έκοψα αντίστοιχα το ένα άκρο από 4 καλώδια υπολογιστή και τα σύνδεσα.
03.jpg

Μέτρησα και τοποθέτησα μεταλλικές γωνίες στους τοίχους πίσω από τους καναπέδες.
04.jpg

Και στη συνέχεια τοποθέτησα τα ράφια και σύνδεσα σε ένα απλό "ταυ" πολύπριζο.
05.jpg

Λεπτομέρειες:
06.jpg

07.jpg

Χρώμα χρησιμοποίησα το ίδιο με το τραπεζάκι σαλονιού που είχα φτιάξει, δηλαδή εμποτισμού καρυδιά Berling με επικάλυψη το βερνίκι πατωμάτων V33 ματ άχρωμο.

Δυο με τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση:
08.jpg

09.jpg

Απλό και τόσο πρακτικό.κατι τέτοιο έχω κι εγώ στα σκαριά όπου και θα κρύβω-αποθηκευω τα χαλια τους καλοκαιρινούς μήνες.σκεφτομαι να βάλω και τρία σποτακια χωνευτα

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Απλό και τόσο πρακτικό.κατι τέτοιο έχω κι εγώ στα σκαριά όπου και θα κρύβω-αποθηκευω τα χαλια τους καλοκαιρινούς μήνες.σκεφτομαι να βάλω και τρία σποτακια χωνευτα

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ καλο το project Γιαννη και βολικη η πριζα, μου αρεσει, μπραβο!!

Γιάννη ελπίζω να σε προσέχει σαν τα μάτια της!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Νίκο, το καλό που της θέλω! χα χα χα

Κωστα, το ειχα ψαξει παλια, για να φτιαξω ποδοσφαιρακι και κατεληξα οτι δεν αξιζει, γιατι εκτος του οτι ειναι μπερδεμενη κατασκευη, πρεπει να ειναι στιβαρη και να εχεις καλη αισθηση. Το δαπεδο πρεπει να ειναι φελλος και οχι βαμμενο! Επιπλεον θελεις περιπου 250 ευρω για βεργες και παικτες.
Υπαρχουν καλα μεταχειρισμενα με 400 ευρω!

Κωστα, το ειχα ψαξει παλια, για να φτιαξω ποδοσφαιρακι και κατεληξα οτι δεν αξιζει, γιατι εκτος του οτι ειναι μπερδεμενη κατασκευη, πρεπει να ειναι στιβαρη και να εχεις καλη αισθηση. Το δαπεδο πρεπει να ειναι φελλος και οχι βαμμενο! Επιπλεον θελεις περιπου 250 ευρω για βεργες και παικτες.
Υπαρχουν καλα μεταχειρισμενα με 400 ευρω!

:hmmmm2::hmmmm2::hmmmm2: