Κατασκευές μελών

Τυχαίο, δε νομίζω

Αν τα σβησεις συμπλήρωσε στο ποστ με το αποστακτηριο τονομα
θα σε παρακαλούσα να αναφερεις οτι προεκυψε εξαιτίας του ημιγυμνου της παρούσας καταστασης για να μη μας παρεξηγησουν οι κορνακιδες
και ολα καλά

Αδερφια, σας παρουσιαζω το ρακ μου, που τελειωσα πριν λιγο...ακομα εχει καποια δουλιτσα να γινει, αλλα το 90% εχει τελειωσει.

1-1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Φτιαγμενο με 25αρα μελαμινη. Μενει να παρω τα πορτακια-τζαμακια,φιμε 5mm, που θα κρυβουν τα 6 ραφια κατω, να φτιαχτει το κεντρικο ηχειο που θα μπει στον κεντρικο χωρο κατω απο την Tv, και αν παρατηρησετε, τα ραφια εχουν ενα κενο καπου 6mm απο το επιπλο, το κενο θα μοιραστει 3+3mm αριστερα κ δεξια, κ κει στο κενο θα μπουν τακακια σιλικονης 2-3mm ωστε σε συνδιασμο με τις λαστιχενιες ροδελιτσες που χουν τα τακακια για τα ραφια και τα λαστιχενια ροδακια απο κατω, να γινεται καλυτερη αποζευξη απο κραδασμους...
Αριστερα κατω θα μππει ο τελικος οταν με το καλο τελειωσει...
Πισω αριστερα απο το ρακ εχει φτιαχτει χωρος, για να μπουν πολυμπριζα κτλ...
Μολις το ολοκληρωσω θα ανεβασω καλυτερες φωτο.
Μεχρι τωρα κοστος χωρις τα τζαμακια, 120ε...
Καθε σχολιο ευπροσδεκτο!

Στη φωτο ειναι το φιλαρακι μου που με βοηθησε..να ναι καλα..

Last edited:
Re: Απάντηση: Κατασκευές μελών

Τους πείρους με τις λαστιχένιες ροδέλλες που τους βρίσκουμε;
λογικα σε οποιοδηποτε μαγαζι που κοβει ξυλεια για μαραγκους κτλ.. Οι συγκεκριμενοι ειναι μασιφ σιδερο, πολυ βαριοι κ με διπλη ροδελα. 20τεμαχια 3ε... Μια χαρα.. Αν δε βρεις, να σου στειλω

Θαυμα, θαυμα!!!!
ηρθαν χθες τα σιγμα
πιστευω μεχρι αυριο βραδυ (αν ο καιρός παραμεινει ετσι) θα εχει τελειωσει η μία ντουντούκα.

Κατασκευαστικά σε ποιοτητα δεν εχουν καμια μα καμία σχεση με τις οικονομικες σειρες

Attachments

• 314.jpg
    314.jpg
    50.9 KB · Views: 545
  • 318.jpg
    318.jpg
    67.9 KB · Views: 572
  • 319.jpg
    319.jpg
    41 KB · Views: 531
Μετα απο ενα "μικρο" διαλειμα μιας δεκαετιας..... ξεκιναω και παλι τις κατασκευες.
Εδω https://sites.google.com/site/gfaudioelectronics/

Αν και old dog εδω μαθαινω new tricks https://sites.google.com/site/gfaudioelectronics/class-d

https://sites.google.com/site/gfaudioelectronics/amp1 Φυσικα υπαρχουν και τα κλασσικα αλλα και διαφορα αλλα https://sites.google.com/site/gfaudioelectronics/various

Ευελπιστω οτι θα γινουν υλοποιηθουν τα ανωτερω εστω και με αργο ρυθμο.

feels good to be back! :)

Τελικά καλά περάσαμε
αποκτήσαμε και νέο βοηθό...:ADFADF1:
παμε γιαλλα

Attachments

• 346.jpg
    346.jpg
    78.5 KB · Views: 584
  • DSCN0595.jpg
    DSCN0595.jpg
    62 KB · Views: 589
  • DSCN0597.jpg
    DSCN0597.jpg
    53.3 KB · Views: 580
Aν τα καταφερει γατα και σκαρφαλώσει στη ''καμινάδα''.....μαγκιά της
Παιδια εχω προβλημα με τη ζεστη, δεν μπορω να δουλεψω....και εντιαυτη περιπτωση εχεις καλύτερες επιλογές τα ΣΚs.
Εχω φτιαξει μονο το ενα και εχω κόψει ολα τα ξύλα για το δευτερο.
Στηθηκε στο ισόγειο με 300Β ή 2ΧΕL34 triode, ενεργό προ, radio, cd με το δευτερο μεγαφωνο σε καμπίνα BR 70lt.
Τα ειχα μερες να στρωνουν....πήγα τη Παρασκευή να δω τι γινεται και πήραμε τη μία λάμπα του προ στη μασχαλη....

Θα αργήσει λίγο να παιξει σωστα γιατι εχει προτεραιότητα το πάνω συστημα.

Ακουστικά προφανώς το μεγαφωνο φωναζει οτι δεν κανει για BR
η διαφορά σε χαμηλό της μπασοκόρνας από την BR ειναι η μερα με τη νύχτα...σα να ''γερνει'' το δωμάτιο.

Εχω την αισθηση οτι θα χρειαστει tweeter και οχι bullet, δεν νομίζω οτι το μεγαφωνο μπορει να βγαλει σωστα μέχρι 6-8χιλιαρικα
Θα δείξει

Τακη αν θελεις να παρεις γευση μπορεις να ερθεις ανα πασα στιγμή
εμεις μαζευόμαστε συχνά....αν και δεν ειμαστε του τσαγιου και της ζεστης μπύρας...
εχουμε να πιουμε οτι θελεις + πάνω απο 10 καταλόγους delivery + ~0,5Τ μουσική

Μην ανησυχείς!
Εμείς της Ν. Ιωνίας/Ν. Ηράκλειο θα κάνουμε άλλη ομάδα...

Άσε που τραβάω και τον Νίκο προς τα πάνω κάποιες φορές... :p

Για φαγητό δεν αγχωνόμαστε....
αν και λειπει η ομάδα αυτες τις μερες

Μιχαλη εχεις από κατω σου θεμα:a0210:
οταν παρεις αδεια να το αξιοποιησεις εχουμε να κάνουμε ωραία πραματα
Τα σχέδια του μηχανικου με τα στατικά θελουμε μονο
και αμα δε σου ερθει ο νόμος να μη μου ξαναμιλήσεις!!!!χαχαχα

και επειδη σεβομαι οτι ακους σε σχετικά χαμηλές εντασης
no problemo
εμεις θα ειμαστε από κατω και θα απολαμβανεις τη μουσικούλα σου απο το καναπέ σου πάνω
Τις χαμηλές μας μονο θα ακους και θα κοιταξουμε να τις δεσουμε με τα ATC
σημα μονο θελουμε απο τη πηγη σου, τα στατικά και καποιον γνωστο στο τμήμα

Last edited:
Presenting: - BUFFY!-
Σημερα που χα λιγο χρονο, και μιας και επιτελους παρελαβα τις μπαφλες για τα Jairo, ειπα να παιξω λιγακι με καπλαμα, μονο κ μονο για εξασκηση! το απογευμα θελω να καπλαμαδιασω τα Jairo και ειπα να ξεσυρω λιγακι. ετσι λοιπον ειπα να ντυσω τα ηχειακια που χα φτιαξει πριν κανα διμηνο, χρησημοποιοντας ενα ζευγαρακι focal αυτοκινητου. Ακουστικως ειναι ενα πολυτ αξιοπρεπες ηχειο, με αρκετα ξεκουραστο ηχο. (εχει ενα θεματακι στα μπασα δε λεω)
Να λοιπον μερικες φωτογραφιες.
IMG_0391.jpg

IMG_0392.jpg

IMG_0393.jpg

IMG_0394.jpg

IMG_0395.jpg

IMG_0397.jpg

Αυτο που βελτιωσε θεαματικα τον ηχο και ειδικα την αποκριση στα χαμηλα ηταν η τοποθετηση μονωτικου ακριβως πισω απο το μεγαφωνο.
και επειδη ολοι δινετε ονοματα στις κατασκευες κ γω το ονομαζω ΒUFFY! :flipout:

Φιλαράκι να σου ζήσει!!!!
:a0210::a0210:

Ωραίος καπλαμάς

Υ.Γ. αυτο το ρικοφον (4cm) κόβει μέχρι 500κύκλους, ισως να ειναι ο λόγος που ακουγετε περισσότερο χαμηλό

Last edited:
πληροφοριακα, ο καπλαμας ειναι Ζεμπρανο. με εναν gainclone με tda7294 καλυπτει αξιοπρεπεστατα εναν χωρο 25τμ..
κατσε να δεις κ τα jairo και τον λαμπατο να ψαρωσεις..χε χε χε...τρελιαρικος τελειως καπλαμας...

Last edited: