Κατασκευη αυτοενισχυομενου ηχειου... ;)

A ετσι ναι παω πασο..Απλα οταν καποιος ξεκιναει να φτιαξει κατι, ε ειναι λιγο κουφο αν παει να αντιγραψει εναν pioneer Πχ..
Εγω ας πουμε γενικα ειμαι ανθρωπος να παιζει καλα και ας μη εχει high end look..

Όχι να τον αντιγράψει, να κάνει κάτι στο ίδιο επίπεδο φινιρίσματος και ευκολιών, για να είναι συγκρίσιμα.
Ούτε εγώ έχω καμμιά μεγάλη κάψα με την εμφάνιση, απλώς να βλέπεται, τα μηχανολογικά άλλωστε τα βαριέμαι αφόρητα. Αλλά το σωστό να λέγεται.

Όχι να τον αντιγράψει, να κάνει κάτι στο ίδιο επίπεδο φινιρίσματος και ευκολιών, για να είναι συγκρίσιμα.
Ούτε εγώ έχω καμμιά μεγάλη κάψα με την εμφάνιση, απλώς να βλέπεται, τα μηχανολογικά άλλωστε τα βαριέμαι αφόρητα. Αλλά το σωστό να λέγεται.

Κοιτα...εχει κατι κιτακια τηλεχειρισμου-προενυσχητη στο ebay με καμια 30αρια ε, ταμαμ!! οποτε αν φτιαξεις και μια προσοψη ομορφη αναλογη του γουστου σου, το κοστος ειναι πολυ χαμηλο!..εγω πχ δοκιμασα και κολησα καπλαμα σε αλουμινενια προσωψη απλου κουτιου! Ε εγινε σκετο κουκλι! με κοστος 3ε..

Re: Απάντηση: Κατασκευη αυτοενισχυομενου ηχειου... ;)

Παρά το ότι είμαστε λιγο εκτός θέματος - του ψιλοαλλάξαμε τα φώτα του νήματος που άνοιξε ο άνθρωπος, έχει η σχετική κουβέντα το ενδιαφέρον της και κατά κάποιο τρόπο σχετίζεται, νιας και μερικοί του είχαμε πει εξαρχής ότι στη χαμηλή κατηγορία τιμής δεν αξίζει η ιδιοκατασκευή.

Το παράδειγμα του sifis π.χ. είναι ατυχές, συγκρίνει μήλα με καρύδια

Να ανοίξω ένα θεματάκι με τα σχετικά μηνύματα και τίτλο
ιδιοκατασκευή vs έτοιμο? τι λέτε οι συμμετέχοντες και κυρίως ο θεματοθέτης? το παρόν φυσικά δεν θα υπάρχει πια, δεν θα έχει λόγο.

Πολύ καλή ιδέα.
Χρειάζεται να ξεκαθαριστούν ορισμένα θέματα.

Άλλες φορές πληρώνεις τα υλικά, άλλες τη μελέτη και άλλες και τα δυο. Αν και ο σκοπός του DIY γενικά, είναι η παράκαμψη του "κατασκευαστή - εμπόρου" για δραστική μείωση του κόστους, μετά απο τη συστηματική ενασχόληση αλλάζει το πράμα. :grandpa:

Εμπορικά μοντέλα με το LM3886:

Εδώ βλέπουμε οτι το πολυαγαπημένο LM3886 πάει απο ηχειάκια PC έως τα καραHI-END. Κόστος 8 . Το θέμα είναι όταν το πιάσεις ΕΣΥ στα χέρια σου τι θα κάνεις...:nounder::stupido3::hmmmm2:

Άλλες φορές πληρώνεις τα υλικά, άλλες τη μελέτη και άλλες και τα δυο. Αν και ο σκοπός του DIY γενικά, είναι η παράκαμψη του "κατασκευαστή - εμπόρου" για δραστική μείωση του κόστους, μετά απο τη συστηματική ενασχόληση αλλάζει το πράμα. :grandpa:

Εμπορικά μοντέλα με το LM3886:

Εδώ βλέπουμε οτι το πολυαγαπημένο LM3886 πάει απο ηχειάκια PC έως τα καραHI-END. Κόστος 8 . Το θέμα είναι όταν το πιάσεις ΕΣΥ στα χέρια σου τι θα κάνεις...:nounder::stupido3::hmmmm2:

Στην περίπτωση του 3886 (ή και του 3875) τη δουλειά τη έχουν κανει οι μηχανικοί της Νασιοναλ, εμείς (και οι άλλοι) απλώς του βάζουμε δυο πυκνωτές και τρεις αντιστάσεις.

Η "μαγκιά" δηλαδή ανήκει δικαιωματικά στους της Νασιοναλ και οχι στον 47 Λαμπς , Τζεφ Ροουλαντ, ΚΡΚ και λοιπά....

Re: Απάντηση: Κατασκευη αυτοενισχυομενου ηχειου... ;)

Παρά το ότι είμαστε λιγο εκτός θέματος - του ψιλοαλλάξαμε τα φώτα του νήματος που άνοιξε ο άνθρωπος, έχει η σχετική κουβέντα το ενδιαφέρον της και κατά κάποιο τρόπο σχετίζεται, νιας και μερικοί του είχαμε πει εξαρχής ότι στη χαμηλή κατηγορία τιμής δεν αξίζει η ιδιοκατασκευή.

Το παράδειγμα του sifis π.χ. είναι ατυχές, συγκρίνει μήλα με καρύδια

Να ανοίξω ένα θεματάκι με τα σχετικά μηνύματα και τίτλο
ιδιοκατασκευή vs έτοιμο? τι λέτε οι συμμετέχοντες και κυρίως ο θεματοθέτης? το παρόν φυσικά δεν θα υπάρχει πια, δεν θα έχει λόγο.

Οτι πεις αφεντικο.. Εγω δεν εχω προβλημα..

Μαγκιά κλανιά και εξάτμιση, όλα της National δε λέω. Μαζί με τα TDA και τα application notes είναι σκέτος μπούσουλας για ένα απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, από τον καθένα. Απλά αναφερόμουν στο πλήθος εφαρμογών και εύρος τιμών. Το θεωρώ αξιοθαύμαστο πάντα! Εννοώ το πως καθορίζεται η τιμή ανάλογα με τη προσφορά/ζήτηση, marketing, διαφήμιση... μπλά μπλά μπλά...