Κατασκευή bass-reflex ?

ααα δε θελω τετοια.. τοσο ευκολα κανεις πίσω? για ολες τις λύσεις υπάρχει κι ένα πρόβλημα ...!

Χρόνια Πολλά σε όλους!!!!
Ευχαριστώ ολους για τις απνατησεις,απλες και πολυπλοκες σχετικά με το θέμα.Αυτό που ήθελα να φτιάξω είναι το kit της Seas (Bifrost),bass-reflex,μένει μαλλον στα σχέδια εφόσον παιζει ρολο τελικά ρολο η τοποθλετηση της οπής....
Ευχαριστώ και πάλι.

Χρονια πολλα!
Αφου θελεις να φτιαξεις το κιτ ,τοτε καντο οπως λεει ο κατασκευαστης!
Που το δυσκολο?
Τα σχεδια σου τα δινει απο οτι βλεπω.Ετοιμα.
Εγώ έτσι έφτιαξα ένα κιτ με vifa τώρα τελευταία. Μην σκας και πολύ, δεν πας για hi-end. :grinning-smiley-043
Προχωρά και τα παιδιά εδώ μέσα θα σε βοηθήσουν αν έχεις απορίες .
Πολύ καλό επίσης που έχεις καταλήξει στην κατασκευή.

τώρα βέβαια πολλοί θα φωνάξουν αλλά εγώ ως αντιδραστικό στοιχείο θα την πω την κακία μου. Το cross δεν μου αρεσει. Περα απο καποιες λεπτομέρειες ( τα δυο πηνία για το bafflestep, Lpad αντι για attenuation resistor) δεν μου αρεσει που εχουν αφήσει εμφατικές τις μεσαίες συχνότητες, κάτι που θα είναι ακουστό αν υπαρχουν μάλιστα κοντά και πλαινοι τοίχοι. Αυτο που σώζει την κατάσταση ομως είναι οτι η seas εχει δώσει τις μετρήσεις για κατέβασμα, οπότε με ενα import σε πρόγραμμα εξομοίωσης μπορουν να γίνουν πολλά πράγματα.

οριστε το μαμά cross

τις φασεις τις εχουν ταιριάξει άριστα

τα δυο peaks sta 1.6Khz kai 4.3KHz πρεπει να ειναι καποια ανωμαλία με πρόσημο ή υποδιαστολή στα αρχεία των μετρήσεων αλλα βαριεμαι να το ψαξω

επισης ειναι ξεκαθαρο απο το ripple ότι στο tweeter εχουν συμπεριλάβει και μια ανακλασουλα κάνοντας fft αλλά ούτε αυτό μας πειράζει.

Attachments

• crossseas1.jpg
    crossseas1.jpg
    110.3 KB · Views: 30
  • Crossseas2jpg.jpg
    Crossseas2jpg.jpg
    110.3 KB · Views: 29
Ωραίος ο John !
Και γιατί να φωνάξουν παρακαλώ ?
Συνέχισε να εμψυχώσουμε τον φίλο μας!
Ρε συ Γιάννη, να με συμπαθάς ε! . Προκύπτει μια απορία .
Εκεί στην Seas,δεν ξέρουν τι κάνουν?
Όχι τίποτα άλλο να σου στείλω και το δικό μου σχηματικό να ρίξεις μια μάτια! :grinning-smiley-043

Last edited:
οχι και δεν ξερουν, αν δεν ηξεραν δεν θα εφτιαχναν τετοιες μονάδες.. απλα αυτο το ηχειο σε εναν μεγαλο χωρο ισως παιζει αψογα. Σε ενα μικρο ελληνικο σαλόνι ίσως φωναζει λιγο παραπανω. Τωρα μπορει να λεω και βλακειες, αλλά ετσι το κόβω. Επειτα το βασικό μερος της δουλειας τους ειναι να εξαντλουν τις δυνατότητες γύρω απο την τελειοποιηση των μονάδων. Το κιτ πιστευω ειναι προωθητική ενέργεια πωλήσεων imho παντα. Ιδεα δεν εχω πως δουλευουν, υποθέσεις κάνω.

Μην σκας και πολύ, δεν πας για hi-end. :grinning-smiley-043

αυτο κρύβει πολλές πτυχες....

αν αποφασισει καποιος να τα σκάσει για hi-end μονάδες, τοτε πρεπει κατα την γνωμη μου να μην αφησει τιποτα στην τυχη.

αλλιως χρησιμοποιεί απλες μονάδες και δεν θα εχει δωσει και μια περιουσια για μια κατασκευη στο περιπου..

Ωραίος ο John !
Και γιατί να φωνάξουν παρακαλώ ?
Συνέχισε να εμψυχώσουμε τον φίλο μας!
Ρε συ Γιάννη, να με συμπαθάς ε! . Προκύπτει μια απορία .
Εκεί στην Seas,δεν ξέρουν τι κάνουν?
Όχι τίποτα άλλο να σου στείλω και το δικό μου σχηματικό να ρίξεις μια μάτια! :grinning-smiley-043

Καλημέρα μιας και μιλάμε για SEAS ας απαντήσω σε περικά πράγματα

1) Στην SEAS σαφως και γνωρίζουν τι κάνουν , αλλα αυτό που κάνουν το κάνουν έχοντας στο μυαλό ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ σπίτια ή και άλλα ευρωπαϊκά τα οποιά είναι μέσα στο ξύλο τήν μοκέτα , το χαλί και σε χώρους οπου τα ηχεία δέν έχουν κοντινά πλαϊνά όρια

2) Οταν η SEAS , αλλα και κάθε εταιρεία κατασκευής μονάδων σχεδιάζει ένα κιτ το κάνει σαφώς για ν απροωθήσει το προϊόν , σαφώς ομως και για να δώσει στον πελάτη DIYer μιά λύση ΟΜΩΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΗΧΕΙΩΝ ....οι οιποίες είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ (της SEAS) σε σχέση με τον DIYer

3) Τα παραπάνω 1) και 2) αναφέρω κατηγορηματικά σε κάθε ενδιαφερόμενο που χρησιμοποιεί μονάδες SEAS και σκέπτεται/καταλήγει σε ένα απο τα κιτ που εμφανίζονται στήν σελίδα της

αυτο κρύβει πολλές πτυχες....

αν αποφασισει καποιος να τα σκάσει για hi-end μονάδες, τοτε πρεπει κατα την γνωμη μου να μην αφησει τιποτα στην τυχη.

αλλιως χρησιμοποιεί απλες μονάδες και δεν θα εχει δωσει και μια περιουσια για μια κατασκευη στο περιπου..

Ακριβώς , αυτή είναι η πεμπτουσία τής επιτυχίας / αποτελέσματος , πέρα απο τήν ιστορία τής κατασκευής για τήν κατασκευή/ενασχόληση καλό είναι να υπάρχει και το αποτέλεσμα