Κατασκευη BLH με FE 208EΣ

You may have a point here mr.President

Οπως και να εχει σημερα στις 7.30 θα κανουμε τις δοκιμες μας με τον Θαναση.
Αν ειναι κανενας περαστικος απο Πατρα εννοειται οτι ειναι ευπροσδεκτος-bye-

Απάντηση: Re: Κατασκευη BLH με FE 208EΣ

Παντως οι κολες πολυουρεθανης ειναι δυσκολο να δουλευτουν. Στεγνωνουν γρηγορα και διογκωνται οταν στερεποιουνται. Χρησημοποιησα τετοια αναγκστικα, μονο σ ενα σημειο που δεν μπορουσα να κοψω σωστα φαλτσα. Το καλυτερο για μενα ειναι να εχεις μεγαλη ακριβεια στο κοψιμο και να μπορεις να χρησημοποιησεις απλη ξυλοκολα που δεν χρειαζεται και ιδιαιτερο πρεσσαρισμα ....

επισης να ξερετε οτι οι κολες πολυουρεθανης πολυμεριζονται με την παροδο του χρονου και τριβονται .......

Μαζευτηκαμε λοιπων σπιτι μου να παιξουμε με την τοποθετηση stuffing στα ηχεια....Εγω,ενα φιλαρακι και ο κ.Θανασης

Αρχισαμε με 2 λωριδες baf(bonded acrylic fibre)της 1 ιντζας παχος στο κατω μερος σου λαιμου της κορνας.Ειχαμε μια μειωση του μπασου και ταυτοχρονα μειωση του μπουμαρισματος λογου του κλειστου γυμνου δωματιου.Συνεχισαμε με αλλες 2 λωριδες στο μπροστινο τμημα του ηχειου,στο σημειο που ανοιγει η κορνα.Ειχαμε λιγο περισσοτερη φιμωση του μπασου απο οτι θελαμε...

Συνεχισαμε με τοποθετηση baf 1'' πισω απο την μοναδα επανω στον τοιχο απο mdf.Ειχαμε πολυ καλυτερες μεσαιες αλλα και πιο ευγενικα πριμα.Στη συνεχεια μετα απο ιδεα του φιλου Θαναση τυλιξαμε την μοναδα με baf σαν κουβερτα γυρω-γυρω,επανω απο το σκελετο του φοστεξ.Ειχαμε πολυ καλα μεσαια,εξαιρετικα αληθοφανεις χροιες αλλα τα δυναμικα ειχαν περιοριστει παρα πολυ,και το μπασο ελειπε.

Αφαιρεθηκε η κουβερτα γυρω απο τη μοναδα αφου το επνιγε υπερβολικα,και μπηκαν 2 λωριδες baf στα πλαγια του θαλαμου.Τωρα ειχαμε τη χρυση τομη μεταξυ αληθοφανειας των μεσαιων,πολυ καθαρα πριμα χωρις γρεζι,και ταυτοχρονα ελαχιστα λιγοτερα δυναμικα απο οτι χωρις καθολου baf.Επισης αφαιρεθηκε οτι βαλαμε στο λαιμο της κορνας χωρις το παραμικρο μπουμαρισμα..

Τα ηχεια θα μεινουν οπως περιγραφεται στην τελευταια δοκιμη ωσπου να στρωσουν και ωσπου να τελειωσει ο τελικος με τις 813,και μετα ξαναδοκιμαζουμε.

Επισης παιξαμε με το υψος του ηχειου στηριζοντας το σε 2 ξυλα plywood 20mm,αλλα εχανε σε εικονα(μαλλον λογο υψους),και αφαιρεθηκαν ....

Ειχαμε ευκαιρεια να χρησημοποιησουμε και το bluesky PN5.1C(το οποιο ανακαλυψα σημερα στο σπιτι μιας φιλης μου)ως τρανσπορτ.Προσωπικα μου αρεσε περισσοτερο απο το pc ως πηγη,μαλλον επιδη η Audigy κανει resampling(:violent-smiley-030:)

Το υπολοιπο συστημα αποτελουνταν απο πηγη το dac λαμπατο κατασκευης μου,ιντερκονεκτ κατασκευασμενα με rg-213/u και ενισχυτη τον Music Angel 845 (καμια σχεση με τον εργοστασιακο:):))

Τα ηχεια με εντυπωσιασαν στην ομοιογενεια τους,την αμεσοτητα και στο ποσο ξεκουραστα επαιζαν...
Δεν ειχα ξανακουσει κορνα,και μου κανει εντυπωση τα οσα λεγονται οτι δεν εχουν μπασα και punch κτλ.....τι να πω...:slapface:
Με 3Watt σου εκαναν κανονικο χτενισμα:flipout:.Οσο για το μπασο η γνωμη μου ειναι ετσι πρεπει να ακουγεται το μπασο.Γρηγορο δυνατο και κοφτο,οχι να ερχεται οποτε θελει και να φευγει οποτε θυμηθει...

Παντως τα ηχεια τα παντρευτηκα:a0210:

Ελπιζω ο φιλος Θανασης (τον οποιο ευχαριστω για την εμπειρια του)να γραψει τις εντυπωσεις του για τα ηχεια και το συστημα...

Aποψε ειχαμε μια πολυ ευχαριστη βραδια με τον φιλο Σταυρο την οποια επακριβως περιεγραψε. Στο τελος της φτασαμε σε ενα πολυ καλο ηχητικο αποτελεσμα, αλλα αυτο που μου εμεινε απο αυτην ηταν οι σκεψεις και τα συναισθηματα για τον χωρο μας.
Βλεποντας τον φιλο Σταυρο να εχει κατασκευασει ενα εξαιρετο ντακ και ενα ζευγος πολυ καλων ηχειων, ενω ετοιμαζεται για την κατασκευη των ενισχυτικων του, αρχισα να αναρωτιεμαι για πολλα πραγματα που αφορουν τον χωρο μας.
Αρχισα να αναρωτιεμαι για τα τεραστια ποσα που χαλαμε για την αγορα μηχανηματων που τελικα δεν μας ικανοποιουν απολυτα, για ατελειωτους καβγαδες για καλωδια, κρητικες συστηματων φιλων κ.λπ. Και σκεφτηκα ποσο πιο ευτυχισμενος θα ημουνα αν θα μπορουσα να φτιαξω ολοκληρο το δικο μου ηχητικο συστημα και ποσο περισσοτερο θα απολαμβανα την μουσικη μου με αυτο.
Τελικα μαλλον εχουμε χασει την πραγματικη αγαπη για το χομπυ και εχουμεκαταντησει οι κουτσομπολες του ηχου.
Για μενα το μπραβο στον Σταυρο δεν ειναι αρκετο, ισως ουτε και αυτο που πραγματικα νοιωθω, τον θαυμασμο μου γι αυτον.

Να ευχαριστησω το Θαναση ξανα που με τιμησε με την παρουσια του και την εμπειρια του αποψε,και για τα πολυ καλα του λογια.

Οντως,ειναι τεραστια η χαρα να απολαμβανεις ενα συστημα εξ'ολοκληρου φτιαγμενο απο σενα(και με βοηθεια φιλων του φορουμ:)),κυριως οταν παιζει ακριβως οπως θελεις,αλλα η χαρα ειναι διπλη και τριπλη οταν το απολαμβανεις με πραγματικους φιλους,δικους σου αλλα και φιλους της μουσικης και του χομπυ.Το τελευταιο ειναι ειδος προς εξαφανιση και χαιρομαι αφανταστα οταν καταφερνω να γνωρισω τετοιο εναν...

Η ουσια του χομπυ για μενα κρυβεται σε αυτες τις (σπανιες ομολογουμενως)νυκτες,οπου απολαμβανεις τον κοπο σου παρεα με τετοιους ανθρωπους.

Ευχαρισω Θαναση :grinning-smiley-043και σε περιμενω ξανα συντομα-bye-

Last edited:
Κατα αρχας συγχαρητηρια !!!
Μια ερωτηση μονο.
Αν εμπαιναν σε καμπινα bass reflex τι θα χαναμε απο ηχο ?
Ρωτω σε περιπτωση που το συγκεκριμενο μεγαφωνο θα μπορουσε να μπει ΚΑΙ σε καμπινα bass.
Εχω αυτην την απορια γιατι ειναι 10 φορες πιο δυσκολη η κατασκευη σε κορνες.

Κατα αρχας συγχαρητηρια !!!
Μια ερωτηση μονο.
Αν εμπαιναν σε καμπινα bass reflex τι θα χαναμε απο ηχο ?

To μπασο. Θα ηταν ανυπαρκτο σαν εκταση και σαν ενταση. Τα δυναμικα την ταχυτητα και τη ζωντανια απο ολο το φασμα.

Αυτο το ηχειο αν μπει σε καμπινα br πραγματικα το σκοτωσες.Αν βαριεσαι τις πολυπλοκες καμπινες και θελεις br υπαρχουν αλλες μοναδες καταλληλες

Ναι vlasis αλλα ελεγα ΑΝ.
Βλεπω πολλα recommended enclosures που γραφουν οτι μπορουν να γινουν υλοποιησεις και σε bass reflex και ελεγα τι χανεις σε αυτες τις περιπτωσεις.
Εχω περιεργεια να μαθω αν μιλαμε για μεγαλες ή μικρες διαφορες.

Ηδη εχω φτιαξει ενα μικρο fistexaki που θα παρουσιασω αμεσα.

Ναι vlasis αλλα ελεγα ΑΝ.
Σταυρος-bye-

Βλεπω πολλα recommended enclosures που γραφουν οτι μπορουν να γινουν υλοποιησεις και σε bass reflex και ελεγα τι χανεις σε αυτες τις περιπτωσεις.
Η φοστεξ απλα προτεινει br μαλλον για μαρκετινκ IMHO
Τοσο μεγαλες που μιλαμε για αλλο ηχο.Και τα συγκεκριμενα ειναι ακριβα και αξιζουν καλη καμπινα αν τα παρεις.Οσοι τα δοκιμασαν με br απο περιεργεια τα εβγαλαν αμεσως,μα αμεσως:)

Ηδη εχω φτιαξει ενα μικρο fistexaki που θα παρουσιασω αμεσα.

Περιμενουμε παρουσιαση-bye-

Sorry Σταυρο μπερδεμα.

Τοσο μεγαλες που μιλαμε για αλλο ηχο.Και τα συγκεκριμενα ειναι ακριβα και αξιζουν καλη καμπινα αν τα παρεις.Οσοι τα δοκιμασαν με br απο περιεργεια τα εβγαλαν αμεσως,μα αμεσως:)

Οχι δεν ελεγα για τα συγκεκριμενα αλλα για τα υπολοιπα που εχουν και bass reflex σχεδιο.

Νο problem-bye-

Δεν εχω εμπειρεια με τα υπολοιπα,αλλα μπορεις να κοιταξεις σε ξενα φορουμ για εμπειριες αλλων,η αν μπορουν αλλοι που δοκιμασαν σε αυτο το φορουμ να μας πουν.

Για ποια σκεφτεσαι?

Νο problem-bye-

Δεν εχω εμπειρεια με τα υπολοιπα,αλλα μπορεις να κοιταξεις σε ξενα φορουμ για εμπειριες αλλων,η αν μπορουν αλλοι που δοκιμασαν σε αυτο το φορουμ να μας πουν.

Για ποια σκεφτεσαι?

Σκεφτομαι για τα 207Ε μαζι με τα super tweeters T90A πακετο.
Αλλα βλεπω την καμπινα και κατι με πιανει.
Ακομη να συνελθει το σπιτι μου απο τα μικρα φοστεξακια που εφτιαξα για το pc.

Σκεφτομαι για τα 207Ε μαζι με τα super tweeters T90A πακετο.
Αλλα βλεπω την καμπινα και κατι με πιανει.
Ακομη να συνελθει το σπιτι μου απο τα μικρα φοστεξακια που εφτιαξα για το pc.

Οταν δεις το σπιτι μου πως εγινε να δεις...:flipout:
Τα 207ε ειναι καταλληλα για br & dbr.
Κανε την ερευνα σου για τα 207.Και για τα τουιτερ μην βιαστεις.Ακου τα 207,αν τα φτιαξεις,και μετα αποφασισε με τι να τα ταιριαξεις.Εγω ετσι θα εκανα(μαλλον ετσι κανω:)) με τα 208εσ

Οπως ειναι τωρα.Με την σιτα του (βγαινει οταν τα ακουω)και το μονιτορ της Behringer για συγκριση στο size.

speaker.jpg

Θα βγει τωρα η μοναδα και θα ακολουθησει το φινιρισμα

Ωραια δουλεια Σταυρο !!! :SFGSFGSF:
Να πας πεις πως τα καταφερες και εφτιαξες και σιτες.
Αντε μας εχει φαει η αγωνια για τις ηχητικες σου εντυπωσεις!!!

Ευχαριστω Κωστα.
Οι σιτες ειναι κομματια mdf κομμενα σε cnc απο Αγγλια,δηλ ενα πλαισιο,και κολλησα το υφασμα στο ξυλο με κολλα ξυλου απο την πισω πλευρα,αφου το τεντωσα με συρματα απο την πισω πλευρα.Μετα κοπηκε το επιπλεων υφασμα και τα συρματα και εμεινε η σιτα ομορφη και ωραια.

Το ηχεια ακουγονται καταπληκτικα,αν και στρωνει ακομα.Αυτο που δεν υπολογιζα καθολου ειναι οτι το ηχειο "ακουει" παρα πολυ σε οτι αλλαγη του κανεις,σε τοποθετηση ηχομονωτικου,ανυψωσης και τοποθετησης.Ετσι πρακτικα υπαρχουν απειροι συνδιασμοι που μπορεις να βρεις.οποταν περιμενω να στρωσουν τελειως,να τελειωσουν και οι τελικοι και μεχρι τοτε θα ασχοληθω με το φινιρισμα.

Ο ηχος που παιρνεις σε κανει να ορκιζεσαι οτι δεν ειναι 8'' οι μοναδες αλλα πολυ μεγαλυτερες.Πολλη ενεργεια,punch αλλα και λεπτομερεια.Μεχρι τωρα δεν πεθυμησα τα πριμα που θεωρητικα υπολοιπεται.Ισως και για αυτο το λογο να ειναι τοσο ξεκουραστα στο ακουσμα σε σταθμες μεγαλες

Ωραια!!
Με προβληματιζε πολυ το γεγονος της σιτας μια και ειναι δυσκολο να ταιριαξεις χρωμα καμπινας με τα ασπρα μεγαφωνα της fostex ειδικα αν τα θες για σαλονι :a0210:
Αλλα ετσι ολα καλα.

Ειμαι σιγουρος οτι κελαηδανε και δεν κρυβω οτι ζηλευω :grinning-smiley-043
Αυτο το χαρακτηριστικο του ξεκουραστου, γλυκου , φυσικου ηχου ειναι τελικα εθιστικο!!

Η σιτα μπαινει οταν δεν τα ακουω για τις σκονες αλλα και για να μην μπαινει μεσα στην κορνα η γατα:flipout:

Ειμαι και εγω στο ψαξιμο χρωματος.Θα το κανω διχρωμια μαλλον,με το εσωτερικο σε αλλο χρωμα