Μαζευτηκαμε λοιπων σπιτι μου να παιξουμε με την τοποθετηση stuffing στα ηχεια....Εγω,ενα φιλαρακι και ο κ.Θανασης
Αρχισαμε με 2 λωριδες baf(bonded acrylic fibre)της 1 ιντζας παχος στο κατω μερος σου λαιμου της κορνας.Ειχαμε μια μειωση του μπασου και ταυτοχρονα μειωση του μπουμαρισματος λογου του κλειστου γυμνου δωματιου.Συνεχισαμε με αλλες 2 λωριδες στο μπροστινο τμημα του ηχειου,στο σημειο που ανοιγει η κορνα.Ειχαμε λιγο περισσοτερη φιμωση του μπασου απο οτι θελαμε...
Συνεχισαμε με τοποθετηση baf 1'' πισω απο την μοναδα επανω στον τοιχο απο mdf.Ειχαμε πολυ καλυτερες μεσαιες αλλα και πιο ευγενικα πριμα.Στη συνεχεια μετα απο ιδεα του φιλου Θαναση τυλιξαμε την μοναδα με baf σαν κουβερτα γυρω-γυρω,επανω απο το σκελετο του φοστεξ.Ειχαμε πολυ καλα μεσαια,εξαιρετικα αληθοφανεις χροιες αλλα τα δυναμικα ειχαν περιοριστει παρα πολυ,και το μπασο ελειπε.
Αφαιρεθηκε η κουβερτα γυρω απο τη μοναδα αφου το επνιγε υπερβολικα,και μπηκαν 2 λωριδες baf στα πλαγια του θαλαμου.Τωρα ειχαμε τη χρυση τομη μεταξυ αληθοφανειας των μεσαιων,πολυ καθαρα πριμα χωρις γρεζι,και ταυτοχρονα ελαχιστα λιγοτερα δυναμικα απο οτι χωρις καθολου baf.Επισης αφαιρεθηκε οτι βαλαμε στο λαιμο της κορνας χωρις το παραμικρο μπουμαρισμα..
Τα ηχεια θα μεινουν οπως περιγραφεται στην τελευταια δοκιμη ωσπου να στρωσουν και ωσπου να τελειωσει ο τελικος με τις 813,και μετα ξαναδοκιμαζουμε.
Επισης παιξαμε με το υψος του ηχειου στηριζοντας το σε 2 ξυλα plywood 20mm,αλλα εχανε σε εικονα(μαλλον λογο υψους),και αφαιρεθηκαν ....
Ειχαμε ευκαιρεια να χρησημοποιησουμε και το bluesky PN5.1C(το οποιο ανακαλυψα σημερα στο σπιτι μιας φιλης μου)ως τρανσπορτ.Προσωπικα μου αρεσε περισσοτερο απο το pc ως πηγη,μαλλον επιδη η Audigy κανει resampling

violent-smiley-030
Το υπολοιπο συστημα αποτελουνταν απο πηγη το dac λαμπατο κατασκευης μου,ιντερκονεκτ κατασκευασμενα με rg-213/u και ενισχυτη τον Music Angel 845 (καμια σχεση με τον εργοστασιακο

)
Τα ηχεια με εντυπωσιασαν στην ομοιογενεια τους,την αμεσοτητα και στο ποσο ξεκουραστα επαιζαν...
Δεν ειχα ξανακουσει κορνα,και μου κανει εντυπωση τα οσα λεγονται οτι δεν εχουν μπασα και punch κτλ.....τι να πω...:slapface:
Με 3Watt σου εκαναν κανονικο χτενισμα

.Οσο για το μπασο η γνωμη μου ειναι ετσι πρεπει να ακουγεται το μπασο.Γρηγορο δυνατο και κοφτο,οχι να ερχεται οποτε θελει και να φευγει οποτε θυμηθει...
Παντως τα ηχεια τα παντρευτηκα:a0210:
Ελπιζω ο φιλος Θανασης (τον οποιο ευχαριστω για την εμπειρια του)να γραψει τις εντυπωσεις του για τα ηχεια και το συστημα...