κατασκευη χωρου home cinema

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
καλησπερα σας.

επειδη σε λιγο καιρο χτιζω νεο σπιτι και τωρα βρισκομαι στα σχεδια ακομα, ειπα να ρωτησω εδω.

εχω σκοπο ενα δωματιο του σπιτιου max 16-20τμ να ειναι αποκλειστικά για home cinema.

απο διαστάσεις 4.5 χ 4 χ 2.7 ειναι ενταξει?

στους τοιχους να βαλω καποιο ιδικο ηχομονοτικο? να πω οτι το σπιτι δεν θα ειναι συμβατική κατασκευή με τουβλα, αλλα νεας τεχνολογίας δόμηση με μεταλλικό σκελετό και οι τοιχοι με 3 Δ πάνελ.

για οθονη να χρησιμοποιήσω τον τοιχο? και αν ναι σε τι διαστάσεις για 150 ίντσες?

απο καλωδίωση τι πρεπει να προσέξω για να μην ανοίγω τρύπες μετα?

αυτα για την ωρα μου ερχοντε στο μυαλό. Αν υπαρχει καποιο σαιτ με ετοιμες λυσεις με φωτογραφιες για να παρω ιδεες ποσταρετε.

ευχαριστώ πολυ

μηπως δεν ειναι σωστο μερος εδω που εκανα το ποστ? να ζητησω να μου το μεταφερουν στις παρουσιασεις?

- 4,5 X 4 δεν ειναι και καλες (απο ακουστικης πλευρας)

- 4,5 πλατος, καλο θα ηταν τα 6+ μηκος.

- 150" οθονη ειναι πλατους 3,35 x 1,87 υψος. Δεν θα μπορεις να ευχαριστηθεις σε αποσταση μικροτερη των 5-6 μετρων.

- Για να παρεις 150" ενας προβολεας (πχ ενας epson tw-5000) θελει αποσταση απο το πανι τουλαχιστον 4,5 μετρα (υπολογισε και μισο μετρο ακομη το βαθος του προβολεα, πηγες στα 5)

- Για τα καλωδια, καλυτερα να περασεις ευκαμπτους ηλεκρολογικους σωληνες (φ 1,5 πχ), οι οποιοι να ξεκινουν απο εκει που θα εχεις τα μηχανηματα σου, και ο καθε ενας να τελειωνει στο καθε απο τα περιφεριακα ηχεια (2 ή 4) Για τα 3 εμπρος δεν χρειαζεται εκτος και αν τα κανεις inwall.

Aκομη, περασε και 2 σωληνες φ3 (καλυτερα αν μπορεις φ5), απο προβολεα εως μηχαμηματα.

Ολα τα παραπανω και μερικα ακομη τα περασα στο πατωμα (πριν πεσει η τσιμεντοκονια)

οποτε να πεσω στις 120 για να με βγαλουν τα μετρα απο οτι καταλαβαινω , ενας προβολεας φανταζομαι μπορει απο τα 4 να δωσει 120'

για το μηκος δυσκολο να παω πανω απο 4,5 - 5 μετρα γιατι δε θα με βγαινουν μετα τα τετραγωνικα για το υπολοιπο σπιτι

Συμβουλή που ακούγεται συχνά εδω μέσα...
(εάν δεν το έχεις κάνει)

Πέρνα σε όλο το σπίτι ethernet δίκτυο...
U will need it !!!