Κατασκευή cnc Router 900χ700 απο τo 0.

Eυχαριστώ Σώφρον.

Σήμερα γύρω στις 10:00 το μηχάνημα φορτώθηκε, και πήγε για setup. Γύρω στις 13:00 έκανε την παρθενική κοπή του.
Νομίζω κατανοείτε το συναίσθημα, όταν βλέπεις ενα project που παλεύεις μήνες, να ολοκληρώνεται. :ernaehrung004:

Κοπή κοντρα πλακέ 6 mm
Tαχύτητα 2m/min
Kονδύλι μονόφτερο 3 mm
Κατέβασμα ανα πέρασμα 3 mm.

https://www.youtube.com/watch?v=B5LXwJ9xlic&feature=youtu.be

Μπραβο φιλε, καταφερες να φτιαξεις ενα εργαλειο που ειναι ο ευσεβης ποθος μου, αλλα και αλλων πολλων εδω μεσα!!!

:grinning-smiley-043

Eυχαριστώ παιδιά. :worshippy: Νομίζω ότι πήγε καλά η κατασκευή.
Βέβαια την άλλη εβδομάδα, όταν ξαναγυρίσει στον φυσικό του χώρο, έχει μερικές εκκρεμότητες ακόμα, όπως να φτιάξω το ξύλο για το τραπέζι, καθώς και να δώ πώς θα το ταιριάξω μέσα στο εργαστήριο. Τώρα για το βάρος που ρωτήσες παραπάνω φίλε Σώφρον, πρέπει να έχει πιάσει κανά 70αρι κιλά, ίσως και κάτι παραπάνω. Αλλά με βεβαιότητα δεν μπορώ να το πώ.

soncless μείνε συντονισμένος.:smash:

Όταν βλέπεις τέτοιο αποτέλεσμα από μια πολύμηνη προσπάθεια δεν εχεις πάρα να επαίνεσης με το παραπάνω τον δημιουργό του.. !!!
Γιάννη πραγματικό κόσμημα...!!!
Εύχομαι να το χαρείς και να δημιουργήσεις όσα έχεις φανταστεί...!!!

Ευχαριστώ παιδιά. Εδώ θα είμαστε να δημιουργήσουμε..θεού θέλοντος και ωρών επιτρέποντος...:smash:
Το κακό με τις κατασκευές οποιαδήποτε μορφής είναι ότι δεν φτάνουν οι ώρες γαμώτι...:bird:

Tα θερμα μου συγχαρητηρια Γιαννη -και ολων μας φανταζομαι.

Μεγαλη η προσπαθεια σου αλλα ακομα μεγαλυτερο το επιτευγμα σου!! Μπραβο σου φιλε! :SFGSFGSF:

Αγαπητέ Γιάννη ....σε θαυμάζω και αισθάνομαι την ανάγκη να σε συγχαρώ για την κατασκευή σου !!! :worshippy:
Νομίζω ότι είναι από τα λίγα νήματα μέσα στο παρών κομμάτι του foroum που δείχνουν την πραγματική σημασία μιας διαδικτυακής κοινότητας.
Το θέμα δεν είναι να αποκτήσεις ένα εργαλείο ...κάποιοι μπορούν να εξοικονομήσουν τα χρήματα και να το αγοράσουν. Το θέμα είναι να παλέψεις με τα υλικά κατασκευής, να μετρήσεις να κόψεις να κάνεις τρύπες και βόλτες να ταιριάξεις κομμάτι -κομμάτι τα εξαρτήματα και να απολαύσεις όλο αυτό το ταξίδι νοιώθοντας την ικανοποίηση του δημιουργού !!! Και τέλος να την μοιραστείς με όλους μέσω του forum.
Μπράβο σου Μάστορα :worshippy:
Καλή συνέχεια στις προσπάθειες σου -bye-

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας παιδιά. :worshippy:

osatosa.....όντως ολη η απόλαυση είναι στην δημιουργία, και αυτό το ξέρετε-ξέρουμε όλοι μέσα εδώ που ασχολούμαστε με πάσης λογής μπιχλιδοκαταστάσεις και κατασκευές.:ernaehrung004:

Eδώ είμαι babis. Ειχα αρκετά τρεξίματα και δουλειές το τελευταίο δίμηνο.. Όμως έχω αρχίσει την διαμόρφωση του χώρου εδώ και μια καμιά βδομάδα να φιλοξενήσει το ρουτεράκι. Στριμώχτηκα δυστυχώς αρκετά, αλλά δεν γινόταν αλλιώς.
Την επόμενη εβδομάδα, που πιστεύω να έχω τελειώσει την συρταριέρα ώστε να κάτσει επάνω το 25άρι νοβοπάν που έχω παραγγείλει, θα κάνω το σχετικό updade..:smash:

Πλάκα πλάκα, σε τρείς μήνες το όλο project κλείνει 1 χρόνο απο τότε που ξεκίνησε..:music-smiley-005:

Καλησπέρες....
Λοιπόν σιγά σιγά φτάνω στο επιθυμητό. Αφού διαμόρφωσα τον χώρο, πέταξα παλιά ράφια και συρταρίερες, και έβαλα καινούργια, μπήκε ένα 25άρι νοβοπάν όπου έκατσε επάνω το ρουτεράκι, όπου το μισό πατάει επάνω στον πάγκο και το άλλο μισό επάνω σε μια συρταριέρα που έφτιαξα εκ´νέου.

IMG_20200128_154539.jpg

IMG_20200115_101309.jpg

IMG_20200115_101300.jpg

Επίσης, μπήκε και η πλαινή ερπύστρια..

IMG_20200128_154424.jpg

Καθώς και μια βασούλα που σχεδίασα και εκτύπωσα για να κρατήσει τα καλώδια...

IMG_20200127_141247.jpg

Επίσης άνοιξα δύο τρύπες, όπου στην μία έβαλα το καλωδιάκι του usb...

IMG_20200129_154851.jpg

IMG_20200129_154902_1.jpg

και στην άλλη έβγαλα βίσμα όπου θα δρομολογηθούν τα καλώδια για κάποιες εντολές, όπως για τερματικά αξόνων - Z brob - emengersy stop - κ.λ.π.

IMG_20200131_162107.jpg

IMG_20200130_223150.jpg

IMG_20200131_162841.jpg

Και εδώ το προσωρινό μπάχαλο όπου σύνδεσα τα μοτέρ, για να κάνω κάποια τεσταρίσματα..

IMG_20200131_162123.jpg