Κατασκευή cnc Router 900χ700 απο τo 0.

Είναι κάποιοι συγκεκριμένοι ; Κάποιοι έχω δει να χρησιμοποιούν xlr που έχουμε στα μικρόφωνα αλλά με 4 pin . Οι δικοί σου είναι βιδωτοι από όσο βλέπω για μεγαλύτερη ασφάλεια .

Re: Απάντηση: Κατασκευή cnc Router 900χ700 απο τo 0.

Τους ανταπτορες που συνδέεις στο κουτί τα καλώδια των μοτέρ πως τους λένε ;

Mέ τά 4 pin τούς ζητάς κονέκτορες μικροφώνου cb γιά σασσί τό αρσενικό,καί καλωδίου cb γιά τό θηλυκό.
Μέ τά 7 pin τούς ζητάς κονέκτορες μικροφώνου cb γιά σασσί τό αρσενικό,καί καλωδίου cb γιά τό θηλυκό

Eδώ έχει απόλα

https://www.alifragis.com.gr/ell/categories/Connectors

Κουκλί βγαίνει το εργαλείο. Τα τρία σωληνάκια στην κορυφή της φρέζας τι ρόλο έχουν;

Όταν τελειώσει με το καλό, πρέπει να κανονίσεις μια ξενάγηση. Θα φέρουμε και κουλουράκια.

Re: Απάντηση: Κατασκευή cnc Router 900χ700 απο τo 0.

Είναι υδρόψυκτη για αυτό έχει τους σωλήνες .

Κατάλαβα. Ρεύμα και είσοδος-έξοδος για το νερό. Από ότι έχω δει, κάποια μοτέρ συνδέονται και με παροχή αέρα για αυτόματη αλλαγή κοπτικού...

Το συγκεκριμένο μοτεράκι και γενικώς τα μοτεράκια αυτού του τύπου, δεν υποστηρίζουν αυτόματη αλλά ούτε και ημιαυτόματη αλλαγή εργαλείου, καθώς δεν υπάρχει φωλιά κωνική η κάτι παρεμφερή.
Χρειάζεται τελείως διαφορετική κατασκευή, η τελείως διαφορετικό μοτεράκι, η ενδεχομένως και να μπορείς να κάνεις πατέντα στο ήδη υπάρχων..
Αν έχεις βέβαια όρεξη - γνώσεις και κυρίως χρήμα, φτιάχνεις τα πάντα...:smash:

Tήν Κυριακή και αφού τελείωσα κάποιες εκρεμότητες που είχα, είπα να ασχοληθώ με το ρουτεράκι, να το βάλω μπροστά να κάνουμε καμιά δοκιμή... Και τρώω την ήττα....
Και ενώ όλα δούλευαν κανονικά, δεν αναγνώριζε τον κώδικα.. Έβαζα να κόψω, και κόλλαγε. Λέω εντάξει......μπορεί να κάτι να φταίει στο mach 3. Έβαζα πρόγραμμα από άλλο αρχείο.....ήττα...... κόλλαγε. Δεν αρχίσαμε καλά λέω..
Τελικά αφού έψαξα όλα ότι ήξερα απο ρυθμίσεις, και είδα ότι έχει μουλαρώσει το παράτησα...

Εχθές λοιπόν Δευτέρα, ξανακάνω εγκατάσταση το mach 3 και πάλι τά ίδια. Ο κώδικας ξεκίναγε να τρέχει, αλλά μετά απο λίγο κόλλαγε. Τέσπα...... παίρνω το φιλαράκι που σετάρισε το μηχάνημα και αφού του είπα το συμβάν, και αφού οι ρυθμίσεις που μου είπε να κάνω δεν απέδωσαν, αναγκάστηκα να επιστρατεύσω το καλό το laptop που έχω για άλλη χρήση, και να σετάρω το μηχάνημα επάνω του.

Αυτό ήταν. Τρένο το εργαλείο. Οπότε τώρα πρέπει να βρώ ένα καλό μεταχειρισμένο lapto-πάκι, να το συνδέσω στο ρούτερ. Πρός το παρών θα το δουλέψω έτσι...

Κάπου σε αυτό το σημείο κόλλαγε ο κώδικας και μουλάρωνε....

IMG_20200203_220812.jpg

Εδώ είναι ρυθμισμένο με το άλλο laptop..

IMG_20200203_232028.jpg

kai κάποιες δοκιμαστικές κοπές που έκανα μικρές, καθώτι ακόμα δεν έχω συνδέσει την αντλία ψύξης στο μοτεράκι..

IMG_20200203_232131.jpg

Σήμερα είχε επίσκεψη στα jumbo όπου πήρα 3 λεκανάκια να βουτήξω μέσα την αντλία. Τελικά δεν έκανε κανένα, και έτσι πήρα αυτό που αποθήκευα την τροφή του γάτου μου..:flipout::flipout:
Αλλά εντάξει..... το αντικατέστησα μέ ένα από τα τρία που πήρα..:2thumb22sup:
Βούτηξα την τρόμπα μέσα, αφού πρώτα προμηθεύτηκα απιονισμένο νερό, και έκανα την πρώτη δοκιμή στο μοτεράκι με νερά, και βέβαια για τον φόβο της διαρροής, έβαλα και ένα λεκανάκι απο κάτω μέχρι να σιγουρευτώ..IMG_20200205_161903.jpg

IMG_20200204_154009.jpg

Και αφού πήγαν όλα καλά, πρόσθεσα και σωληνάκι γιατί δεν έφτανε αυτό που είχε μέσα να πάει μέχρι εκεί που ήθελα.

IMG_20200205_151426.jpg

.......και το τραπεζάκι με ξύλα απο ότι είχα, που θα πάει επάνω η μονάδα και κάτω η τρόμπα νερού..

IMG_20200205_161917.jpg

Τελειώσαν και οι τερματικοί διακόπτες των αξόνων. Δρομολόγησα καλωδιομάνι, και μένει μόνο η συνδεσμολογία και το σετάρισμα για να δώ ότι δουλεύουν και σωστά..

Η βάση εκτυπωμένη για τον άξονα Χ, με τα τερματικά επάνω..

IMG_20200207_154543.jpg

Και τοποθετημένη επάνω...

IMG_20200207_160203.jpg

IMG_20200207_160215.jpg

IMG_20200207_165849.jpg

Τα τερματικά για τον άξονα Υ, επίσης τοποθετημένα..

IMG_20200208_172004.jpg

IMG_20200208_172049_1.jpg

Και το τερματικού του Ζ άξονα... αυτό είναι μοναχούλι του..:flipout:

IMG_20200208_172121.jpg

Αν και έχω κάνει κάποιες δοκιμές σε κοπές για να δώ ταχύτητες και κάποιες λεπτομέρειες..... αύριο λέω να κάνω μια σοβαρή δοκιμαστική κοπή.. Για τον λόγο αυτό, σχεδίασα ένα ρολογάκι μικρό (180mm διάμετρο περίπου) τοίχου και καλά.. να δώ το αποτέλεσμα.
Δυτυχώς δεν έχω κάποιο ξύλο μεγάλο οπότε θα το κάνω σε mdf.. Οπότε θα επανέλθω με τα αποτελέσματα..

Part1.jpg

Στον άξονα x τα έχεις βάλει πάνω στο κινητό μέρος και όχι στις άκρες αν κατάλαβα καλά; Έχει να κάνει με την διαχείριση των καλωδίων ;

Σωστά κατάλαβες. Είναι ευκολία, κερδίζεις καλωδιομάνι και έχεις το ίδιο αποτέλεσμα...

:grinning-smiley-043

Βρε Γιαννη βρε Γιαννη, ξερεις σε τι μπελαδες μας βαζεις τωρα ... με αυτη την κατασκευαρα!

παρατηρησα οτι το πρωτο κονδυλι κοβει και αριστεροστροφα και δεξιοστροφα, ειναι ΟΚ αυτο?

(βαλε ομως και ενα θερμοσυστελλομενο στις ενωσεις που εκανες στους τερματικους διακοπτες)

Ζηλευτη και αρτια κατασκευη που προυποθετει οχι μονο γνωσεις αλλα και μπολικο μερακι, τι παραπανω να πει κανεις, μπραβο βρε Γιαννη γεια στα χερια σου!!

Ποσο σου στοιχισε περιπου αυτο το CNC σε εξαρτηματα? Ποσο κοστιζει κατι αντιστοιχο στην αγορα?

:grinning-smiley-043

Βρε Γιαννη βρε Γιαννη, ξερεις σε τι μπελαδες μας βαζεις τωρα ... με αυτη την κατασκευαρα!

παρατηρησα οτι το πρωτο κονδυλι κοβει και αριστεροστροφα και δεξιοστροφα, ειναι ΟΚ αυτο?

(βαλε ομως και ενα θερμοσυστελλομενο στις ενωσεις που εκανες στους τερματικους διακοπτες)

To κοδύλι δεν έχει να κάνει. Είναι το πώς έχεις επιλέξει στο πρόγραμμα να τρέξει, ή πώς επιλέγει το ίδιο το πρόγραμμα κατά δική του βούληση να κόψει αυτό που του έχεις ορίσει..
Δεν έχω τελειώσει ακόμα με τις ρυθμίσεις και με τις συνδεσμολογίες φίλε Σώφρον, οπότε θα δείς διάφορα κουλά ίσως...:smash:

Απάντηση: Re: Κατασκευή cnc Router 900χ700 απο τo 0.

Ζηλευτη και αρτια κατασκευη που προυποθετει οχι μονο γνωσεις αλλα και μπολικο μερακι, τι παραπανω να πει κανεις, μπραβο βρε Γιαννη γεια στα χερια σου!!

Ποσο σου στοιχισε περιπου αυτο το CNC σε εξαρτηματα? Ποσο κοστιζει κατι αντιστοιχο στην αγορα?

Φίλε Χιώτης, έχει τσιμπήσει κάνα 1300άρι, με όλα μέσα. Επιφάνεια εργασίας καθαρής 730χ530 mm, την στιγμή που αντίστοιχο με επιφάνεια εργασίας 600χ400 mm απο ευρώπη και πιο απλό σαν μηχάνημα, τσιμπάει τα 1500.
Βέβαια άν δεν είχα την δυνατότητα να σχεδιάσω-κόψω-μοντάρει τα επιμέρους κομμάτια, που ήταν και πολλά, θα πήγαινε στον θεό.