Κατασκευή cnc Router 900χ700 απο τo 0.

Παραλαβή και τοποθέτηση του ξύλου στο τραπέζι πρόχειρα επάνω, να δώ ότι είναι εντάξει.

IMG_20200212_153226.jpg

Και τα παξιμάδια που θα φυτευτούν επάνω, για να συγκρατούνται τα αντικείμενα πρός κατεργασία..

IMG_20200212_150422.jpg

αφωνος!
συγχαρητηρια, εξαισια κατασκευη και προσπαθεια!
ο,τι και να πει ο καθενας μας ειναι λιγο. να εισαι παντα καλα να το χαιρεσαι και να μας εμπνεεις.

Της πλάκας είναι το μηχάνημα Γιάννη... Μάλλον πρέπει να το πουλήσεις να πάρεις κανένα Κινέζικο.
Πάρε με τηλέφωνο να βοηθήσω... -bye-

Babis είδα οτι προχωράς δυναμικά σε cnc ρούτερ..:ernaehrung004: άσε εμένα με το παλιό μηχάνημα..:grinning-smiley-043

Και συνεχίζοντας......οριοθέτησα κατά κάποιο τρόπο το τραπέζι. Ετσι έχω ένα μπούσουλα αφενώς να μπορώ να γωνιάζω ως προς τους άξονες ( Χ ) και ( Υ ) τα υλικά προς κατεργασία που θα βάζω επάνω, και αφετέρου να ξέρω περίπου πόσο θα είναι.
Το κάθε τετράγωνο είναι 100χ100 mm, καθώς επίσης και οι τρύπες που θα βιδώνει το υλικό. Μένει να πάρω ντίζα ώστε να φτιάξω τους σφιχτήρες και τα κλαπετάκια. Τα τελευταία 5 κουτάκια δεν είναι ακριβώς τετράγωνα, καθώς δεν έβγαινε.

IMG_20200215_180112.jpg

IMG_20200215_180136.jpg

Επίσης έφτιαξα και δύο φράχτες δεξιά και αριστερά, ώστε να κρατάνε τα διάφορα πριονίδια, οι οποίοι στηρίζονται με καβίλιες, ώστε να μπορούν να βγουν αν και όποτε χρειαστεί.
Επίσης μπήκαν και τα παξιμάδια όπου θα συγκρατούν τα υλικά..

IMG_20200216_155655.jpg

IMG_20200216_172914.jpg

Άψογος! :music-smiley-005:
Περιμένω να δω και πως θα φτιάξεις τους σφιχτήρες και τα κλαπετάκια με τη ντίζα.

Re: Απάντηση: Κατασκευή cnc Router 900χ700 απο τo 0.

Άψογος! :music-smiley-005:
Περιμένω να δω και πως θα φτιάξεις τους σφιχτήρες και τα κλαπετάκια με τη ντίζα.

Και εγω το ιδιο!!!

Μπραβο Γιαννη, ζηλευτο δημιουργημα!!

Ευχαριστώ... :ernaehrung004:
Πάντως δεν ξέρω τι περιμένετε να δείτε.......αλλά 4 απλά κλαπετάκια (πλακάκια) θα φτιάξω για αρχή, (μάλλον αλουμίνιο) και βλέπω πώς θα εξελιχθεί το θέμα και ανάλογα το τι θα βολέψει θα φτιάξω.

Ακριβως, το θεμα ειναι τι θα βολεψει τελικα και το ενδιαφερον ειναι πως θα εξελιχθει, αν χρειαστει να εξελιχθει.

Ολο και κάτι θα σκεφτώ...:smash:

Και ένα μίνι βιντεάκι..
https://www.youtube.com/watch?v=eQFdzgYBo2I
Ερωτηση που μπορει αν ειναι και χαζη. Γιατι κανει "κουτακι" "κουτακι" ολη την διαδικασια αντι να περασει παραλληλες γραμμες απο ακρη σε ακρη;

Λογική η ερώτηση...

Οπως είχα σχεδιάσει το progect, δεν μπορούσα να ορίσω το πρόγραμμα ώστε να τις βγάλει παράλληλα και κάθετα, που με slot θα πήγαιναν μια χαρά. Οι παράλληλες μπέρδευαν τις κάθετες και τούμπαλιν. Οπότε έβαλα κουτάκια, και ξεμπέρδεψα απο το να κάτσω να ξανά σχεδιάσω.. Στην φωτό θα καταλάβεις τι εννοώ. Δεν υπήρχε ούτε τέρμα ούτε αρχή για να κινηθεί το κοπτικό.

patoma trapeziou 900x600 v2.jpg

Βρήκα κάτι ρεταλάκια ξύλινα.. τα οποία είναι η οξιά η δρυς δεν ξέρω, και έφτιαξα 4 κλαπετάκια να κάνω δουλειά για αρχή, και ανάλογα τις ανάγκες θα φτιάξω στην πορεία ότι χρειαστεί..

IMG_20200218_123141.jpg

IMG_20200218_144248.jpg

IMG_20200219_185507.jpg

Τα σφιχτήρια τα έφτιαξα από σουηδικό καδρόνι που είχα και καβίλια απο δρυς, και χώνεψα μούφες M6 εξάγωνες μέσα.. Τό ένα δεν άντεξε την πίεση...το κακόμοιρο..

IMG_20200220_155751.jpg

Είμαι σχεδόν έτοιμος για σοβαρή κοπή...:smash:

Άντε μπράβο... Προχώρα να βλέπουμε κι εμείς.
Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς;
Και τα αρχεία τι extention έχουν; Εσύ σχεδιάζεις ή βρίσκεις απ´ το internet;

Οπα... αρχίσαμε...:flipout: extention τι εννοείς.

Κοίτα φίλε Babis. Στο net σίγουρα δεν θα βρείς σχέδια για τις δικές σου ανάγκες, και αναφέρομαι σε σχέδια που αφορούν κατασκευαστικό κομμάτι, όπως για παράδειγμα την φώτο απο το ρούτερ που έχω ποστάρει στην αρχή του νήματος το οποίο το έχω σχεδιάσει εγώ απο την κορυφή ώς τα νύχια. Εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα, και θέλει ώρες ατέλειωτες να μάθεις να σχεδιάζεις.

Αν τώρα αναφέρεσαι σε engraving, που μάλλον αυτό σε ενδιαφέρει για πρώτη φάση, να σκαλίζεις λιονταράκια - πιθηκάκια, ψαράκια - γράμματα - αριθμούς και γενικώς ότι φώτο υπάρχει σε γραμμικό σχέδιο τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά.

Καταρχήν αν δεν το έχεις, να κατεβάσεις το https://inkscape.org/.
Είναι free και υπάρχει και σε ελληνική έκδοση. Με αυτό θα μπορείς να επεξεργαστείς κάποιες φώτο, και να εξάγεις αρχείο dxf (η άλλου τύπους αρχείων) που θα χρειαστεί κάποιο άλλο η κάποια άλλα προγράμματα, που θα σου πω στην συνέχεια.