Κατασκευή cnc Router 900χ700 απο τo 0.

Παιδιά σίγουρα δεν είναι πυρηνική φυσική ούτε πυρηνική ιατρική.. Ολα μαθαίνονται μέσα από τις δοκιμές και τις ώρες που αφιερώνει κάποιος σε ότι κάνει. Ούτε εγώ θα μπορέσω να φτιάξω ένα καναπέ από την στιγμή που δεν το έχω ξανακάνει...

Babis το ότι έχεις τον τόρνο στο χωρίο δεν το ήξερα ή δεν το είχα καταλάβει. Και για να έρθω στο θέμα, άν ψάχνεις τόρνο και μια και έχεις και την εμπειρία απο μηχανουργικούς, η πρότασή μου είναι να πάρεις κάτι μεγαλύτερο από τον 300άρι.
Θά έλεγα κάτι ενδιάμεσα σε 400-500άρι. Κάνε μια βόλτα μέχρι τον Ασπρόπυργο κάποια στιγμή, να πας από τον Καρβέλα. Έχει όλα τα μηχανήματα στημένα, και θα είναι πιο εύκολο να αποφασίσεις.
Τώρα αν κρίνεις ότι ο 300άρις σε βολεύει, τότε πήγαινε σε optimun.

Οι optimun είναι καλοί, αλλά τσιμπάνε αρκετά, και νομίζω ότι υπάρχουν τόρνοι αξιόπιστοι και σε καλές τιμές.. Ψάξιμο θέλει.

Αν τώρα πάς σε ρουτεράκι, εκεί είναι μια άλλη κατηγορία μηχανήματος. Και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, δές με τι θες να ασχοληθείς, και που θα πιάσει καλύτερα τόπο η αγορά που θα κάνεις. Ο τόρνος όπως πολύ καλά ξέρεις βγάζει μόνο κυλινδρικά κομμάτια. Το ρούτερα από την άλλη, βγάζει και κυλινδρικά και μακρόστενα και τετράγωνα και τρίγωνα και πάει λέγοντας.. Από την άλλη βέβαια, με μικρή προσαρμογή, μπορείς να κάνεις και εργασίες φρέζας στον τόρνο.

Εγώ στην φρέζα δεν μπορώ να κάνω αυτά που κάνω στο ρούτερ, ούτε στο ρούτερ αυτά που κάνω στην φρέζα.. Μύλος σου λέω η δουλειά.:drool1:

Στη δική σου την περίπτωση σίγουρα το ένα μηχάνημα δεν αναιρεί το άλλο.
Το τορνάκι το πήρες και το δουλεύεις κατευθείαν και βγάζεις κομμάτι, το δε ρούτερ το παίρνεις και για αρχή θα το κοιτάζεις. Αλλά όπως είπα και παραπάνω, μόλις του πάρεις λίγο τον αέρα, μετά μπαίνεις σε μονόδρομο.

Βέβαια η κουβέντα "τι θα επιλέξω" σίγουρα δεν έχει τέλος. Μπορούμε να γράφουμε ώρες. Αλλά η τελική απόφαση με βάση τις ανάγκες σου ειναι δική σου.

Παιδιά σίγουρα δεν είναι πυρηνική φυσική ούτε πυρηνική ιατρική.. Ολα μαθαίνονται μέσα από τις δοκιμές και τις ώρες που αφιερώνει κάποιος σε ότι κάνει. Ούτε εγώ θα μπορέσω να φτιάξω ένα καναπέ από την στιγμή που δεν το έχω ξανακάνει...

Babis το ότι έχεις τον τόρνο στο χωρίο δεν το ήξερα ή δεν το είχα καταλάβει. Και για να έρθω στο θέμα, άν ψάχνεις τόρνο και μια και έχεις και την εμπειρία απο μηχανουργικούς, η πρότασή μου είναι να πάρεις κάτι μεγαλύτερο από τον 300άρι.
Θά έλεγα κάτι ενδιάμεσα σε 400-500άρι. Κάνε μια βόλτα μέχρι τον Ασπρόπυργο κάποια στιγμή, να πας από τον Καρβέλα. Έχει όλα τα μηχανήματα στημένα, και θα είναι πιο εύκολο να αποφασίσεις.
Τώρα αν κρίνεις ότι ο 300άρις σε βολεύει, τότε πήγαινε σε optimun.

Οι optimun είναι καλοί, αλλά τσιμπάνε αρκετά, και νομίζω ότι υπάρχουν τόρνοι αξιόπιστοι και σε καλές τιμές.. Ψάξιμο θέλει.

Αν τώρα πάς σε ρουτεράκι, εκεί είναι μια άλλη κατηγορία μηχανήματος. Και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, δές με τι θες να ασχοληθείς, και που θα πιάσει καλύτερα τόπο η αγορά που θα κάνεις. Ο τόρνος όπως πολύ καλά ξέρεις βγάζει μόνο κυλινδρικά κομμάτια. Το ρούτερα από την άλλη, βγάζει και κυλινδρικά και μακρόστενα και τετράγωνα και τρίγωνα και πάει λέγοντας.. Από την άλλη βέβαια, με μικρή προσαρμογή, μπορείς να κάνεις και εργασίες φρέζας στον τόρνο.

Εγώ στην φρέζα δεν μπορώ να κάνω αυτά που κάνω στο ρούτερ, ούτε στο ρούτερ αυτά που κάνω στην φρέζα.. Μύλος σου λέω η δουλειά.:drool1:

Στη δική σου την περίπτωση σίγουρα το ένα μηχάνημα δεν αναιρεί το άλλο.
Το τορνάκι το πήρες και το δουλεύεις κατευθείαν και βγάζεις κομμάτι, το δε ρούτερ το παίρνεις και για αρχή θα το κοιτάζεις. Αλλά όπως είπα και παραπάνω, μόλις του πάρεις λίγο τον αέρα, μετά μπαίνεις σε μονόδρομο.

Βέβαια η κουβέντα "τι θα επιλέξω" σίγουρα δεν έχει τέλος. Μπορούμε να γράφουμε ώρες. Αλλά η τελική απόφαση με βάση τις ανάγκες σου ειναι δική σου.

Σωστά!
Οπότε πάρτα όλα & προχώρα ! :flipout:

Εγώ έχω διαπιστώσει ότι με ότι ασχολείται ο Μπάμπης (για όσο διάστημα ασχοληθεί με κάτι) το ανεβάζει σε άλλο επίπεδο !!!
Να πάρεις ότι θέλεις αγόρι μου ...μην το φοβάσαι -bye-

Μ´αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι... :SFGSFGSF: :flipout:

Σωστά!
Οπότε πάρτα όλα & προχώρα ! :flipout:

parta-ola-top.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κατασκευή cnc Router 900χ700 απο τo 0.

Και αν έχεις πρόβλημα χώρου ....θα το λύσουμε :chinscratch:

θα ερθεις να βοηθησεις?

εχω 5 μηνες που του λεω να γκρεμισουμε ενα τοιχο που εχει και να τον "σπρωξουμε", οχι πολυ, 1 μετρο αλλα δεν το αποφασιζει ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κατασκευή cnc Router 900χ700 απο τo 0.

θα ερθεις να βοηθησεις?

εχω 5 μηνες που του λεω να γκρεμισουμε ενα τοιχο που εχει και να τον "σπρωξουμε", οχι πολυ, 1 μετρο αλλα δεν το αποφασιζει ...

Δεν κατάλαβες...
Αυτός εννοεί να το "σπρώξουμε" γύρω στα ...200 χιλιόμετρα. :flipout:

Νομίζω σε κάποιο άλλο ξύλο θα έδειχνε καλύτερα... αλλά ας είναι. Οτι υπάρχει στον χώρο..

IMG_20200321_170002.jpg

Nai......δυστυχώς αυτό το κομμάτι του egraving είναι καινούργιο για μένα, και λογικό είναι να μην έχω τα υλικά ακόμα, σε ότι αφορά ξυλεία και κοπτικά. Μόλις με το καλό..... λέμε τώρα στρώσει η κατάσταση στην Ελλάδα, θα βγω στην γύρα να βρω ξυλεία για τέτοιες κατασκευές. Επίσης πρέπει να δω και ρωτήσω τι ξύλο χρησιμοποιούν οι ξυλογλύπτες που φτιάχνουν αυτά τα εκκλησιαστικά. Γενικώς θέλει ψάξιμο το υλικό..

Η κοπέλα, χωρίς το παγκάκι, βγαίνει σε φυσικό μέγεθος; :flipout:

:flipout::flipout::worshippy:

Last edited by a moderator:
Eίδες αμα έχεις παρατηρητικότητα..:2thumb22sup:
Εκεί παίχτηκε ότι κάτι με έτρωγε ότι δεν είχα μηδενίσει καλά τον Ζ, και το σταμάτησα να το τσεκάρω. Ε...... χρειάστηκε να το σηκώσω ένα τίποτα, και εξού η γραμμή. Μ@λ@κία... έπρεπε να το αφήσω να τρέξει. Βλέπεις δεν έχω αξιωθεί ακόμα να τελειώσω και τις ρυθμίσεις...
Αλλά οκ. στα πλαίσια των δοκιμών δικαιολογείται...:smash:

Τι ωραίο εργαλείο έφτιαξες ρε μάστορα . Μέχρι και την έκφραση έχει πιάσει !

Η οξιά έχει όντως καλή συμπεριφορά, και το έχω δεί και από άλλα πραγματάκια που φτιάχνω. Για το φλαμούρι έχω ακούσει, άλλα´δεν το ξέρω καθόλου.
Επίσης έχω και μια τάβλα τεράστια από κελεμπέκι... θα το δω και αυτό.

Kats, το μηχανάκι ευτυχώς πάει πάρα πολύ καλά. Σήμερα κάθισα και έφτιαξα και τα τερματικά, καθώς και την μέτρηση για τον Ζ. Κατασκευαστικά έχει κλείσει. Μόνο το μοτέρ και η μπούκα για την αναρρόφηση έχουν μείνει.
Οπότε τώρα μένει να βρω ξύλα, και να φέρω κοπτικά κάποια στιγμή..

Το φλαμούρι είναι λευκό ξύλο, πολύ μαλακό και καθαρό, χωρίς ρόζους και σημάδια περίεργα.
Αν η δομή του, που δεν είναι τόσο σφιχτή όσο της οξιάς, δεν δημθιυργεί πρόβλημα με σπασίματα σε πολύ λεπτά σημεία ίσως είναι και ιδανική επιλογή. Τα κοπτικά θα το ξεπετάνε αέρα...
Αυτό βέβαια είναι και το σημείο που μ´ανησυχεί. Μια δοκιμή πάντως σίγουρα αξίζει.
Το κελεμπέκι πιστεύω οτι θα βγάζει πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Λοιπόν φλαμούρι βρήκα. Μένει μόνο να δώ πως θα είναι το αποτέλεσμα στην επόμενη δοκιμή..

IMG_20200324_132055.jpg

Πρός το παρών το έχω ρίξει σε δοκιμές κόντρα-πλακέ...:flipout:

IMG_20200323_172422.jpg

Αυτό για τώρα..
Προσεχώς........... και laser.. δεν ξέρω ακόμα πώς, αλλά που θα πάει..:operator:

IMG_20200402_150257.jpg

IMG_20200402_150820.jpg

IMG_20200402_150834.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εκοψες 6αρι κοντρα πλακε το σχεδιο για αυτο το αεροπλανακι που φαινεται συναρμολογημενο στην φωτο?!!

Ωραια δουλευει το προσαρτημα για σχεδιο!
Το ανταλλακτικο μελανι ειναι μερος του προσαρτηματος? Που το βρηκες και κουμπωνει ετσι καλα πανω στο σωμα της φρεζας?