Κατασκευή δέκτη στο σπίτι!

Συνήθως δεν υποστηρίζουν και αναλογικά (παλιά τεχνολογία :p). Για αυτό ρώτησα.
Θυμάμαι ότι το είχα χρησιμοποιήσει με μια αναλογική κάρτα και δεν μου άρεσε πολύ. Αλλά γούστα είναι αυτά. :p

Μα δεν είναι δυνατόν να μην υποστηρίζουν αυτά τα προγράμματα τις αναλογικές κάρτες, αφού με αυτές λειτουργούσαν αρχικά. Η υποστήριξη DVB ήρθε αργότερα...

ΥΓ. Όπως είπα και πριν δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Και μόνο η σκέψη πως θα το σετάρω με απομακρύνει γύρω στα 500 χιλιόμετρα από αυτό!!

Και τι σημασία έχει??? Μπορεί το πρόγραμμα να είναι καινούργιο ή να μην γουστάρει να υποστηρίζει την "προπολεμική" :p τεχνολογία. Το DVBViewer για παράδειγμα, δεν υποστηρίζει αναλογικό σήμα και ούτε σκοπεύει να το κάνει.

Edit: Εγώ θέλω να μπορώ να έχω πολλούς δέκτες, αλλά να μην έχω 100 συσκευές. Για αυτό άλλωστε σκοπεύω να το συμπεριλάβω στις δυνατότητες των HTPC.

Last edited:
Νομίζω ότι είσαι λίγο (δηλαδή τι λίγο, πολύ!!) πνεύμα αντιλογίας Μάνο!! Γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά στο site του Myth TV να δεις τι υποστηρίζει και τι όχι (δεν ήταν απορία αυτό που έγραψα πριν);

http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Tuner_Card#Cards_that_work

Τι συγκρίνεις τώρα το DVBViewer, ή το Progdvb, το AltDVB κλπ, με προγράμματα όπως το Myth TV και το VDR; Τα πρώτα φτιάχτηκαν αποκλειστικά για ψηφιακές εκπομπές, τα δεύτερα υποστηρίζουν και αναλογικές εκπομπές (ελπίζω μόνο να μην εννοείς αναλογικά δορυφορικά, γιατί θα φάμε τα μουστάκια μας!!!). Αν θέλεις να συγκρίνεις, ρίξε μια ματιά στο Mediaportal που είναι αντίστοιχο πρόγραμμα με τα Myth και VDR, αλλά για windows (υπάρχουν κι άλλα φυσικά).

http://www.team-mediaportal.com/features.html

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κατασκευή δέκτη στο σπίτι!

μια χαρα τα λες και μην παρεξηγεις !!!! το πληκτρολογιο ειναι ατιμο πραγμα ο ashetopoulos δεν το ειπε απο κακου φανταζομαι

εμεις σαν φορουμ με χαρα να στηριξουμε μια τετοια προσπαθεια μιας και ολοι χομπιστες ειμαστε

όποτε είμαστε στην διάθεση σου !!!!!!
+1
ontos o filos pou anikse to thread mexi entiposiazi !!
ine kati pou oli to onirevomaste ala o engefalos lei mpa den mporo na pao mexri eki !!!!
pantos den ine akatorthoto !!

Όχι, απλώς εσύ δεν κατάλαβες την απάντηση μου.

Το Mediaportal φαίνετε καλό. Το έχεις δοκιμάσει??? Αξίζει??? Υποστηρίζει συνδρομητική TV??

Το είχα δοκιμάσει πιο παλιά αλλά γενικά με τέτοιου τύπου software, mediacenter δηλαδή, δεν τα πάω και τόσο καλά, προτιμώ πιο απλά προγράμματα μιας και το pc μου δεν έχει λειτουργία HTPC (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν είναι καλό). Δεν είμαι σίγουρος αν υποστηρίζει συνδρομητική, παλιότερα που το είχα δοκιμάσει είχε τη δυνατότητα χρήσης κάποιων από τα plugins που κυκλοφορούν, νομίζω όμως ότι αυτή η δυνατότητα (υποστήριξη md api) καταργήθηκε σε νεώτερες εκδόσεις (ήθελαν να φαίνονται πιο "τίμιοι"!). Ίσως υπάρχει δυνατότητα χρήσης CI με module αν αυτό υποστηρίζεται από τη κάρτα που έχουμε, αλλά ειλικρινά δεν το έχω ψάξει. Στο forum του (ή σε κάποια σελίδα του wiki) σίγουρα θα υπάρχει αναφορά αν υπάρχει αυτή η υποστήριξη αν σε ενδιαφέρει...

Εγω πάντως θα προτείνω στο xastour κάτι για αρχή: Προμηθεύσου έναν μεταχειρισμένο δορυφορικό δέκτη (πωλούνται κατα καιρούς και εδώ και σε δορυφορικά φόρουμ, προσφατα ειδα καπου εναν ΝΟΚΙΑ 9800 που τον έδιναν 40 ευρώ και επιπλέον...ειναι ισως ο sd δέκτης με την καλύτερη ποιότητα εικόνας που έχω δει...), άνοιξέ τον και μελέτησε τι έχει μέσα, έτσι θα πάρεις και ο ίδιος μιά καλή εικόνα...

Το έχει δεί κανείς αυτό; Απότελεί μια otimized version του Knoppix για μετατροπή του PC σε HTPC. και δίνει τη δυνατότητα μάλιστα γιαι compilation του driver της κάρτας από το source του.
Επιπλέον ψάχνοντας τις τελευταίες μέρες είδα ότι τόσο το openSUSE 10.3 όσο και το Ubuntu, το Fedora το KnopMyth δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης διαφόρων καρτών (TV, DVB-S2 κλπ). Και το σημαντικό είναι ότι σε πολούς από αυτούς τους drivers δίνεται και το source για οποιονδήποτε επίδοξο προγραμματιστή.
Επίσης κοιτάξτε και αυτο!
image006.jpg

Τί νομίζετε γιαυτή την κάρτα; Τελικά νομίζω ότι αν κανείς συνδυάσει ένα rouckmount pc 1U φέτα με ένα από τα παραπάνω λειτουργικά και μερικές καλές κάρτες έχει ένα πολύ καλυτερης ποιότητας δέκτη ακόμη και από τους καλύτερους που κυκλοφορούν. Βέβαια το κόστος του θα είναι περίπου 1500 - 2000 ευρώ αλλά θα κάνεις ότι θές.
Χ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Κατασκευή δέκτη στο σπίτι!

Το έχει δεί κανείς αυτό; Απότελεί μια otimized version του Knoppix για μετατροπή του PC σε HTPC. και δίνει τη δυνατότητα μάλιστα γιαι compilation του driver της κάρτας από το source του.
Επιπλέον ψάχνοντας τις τελευταίες μέρες είδα ότι τόσο το openSUSE 10.3 όσο και το Ubuntu, το Fedora το KnopMyth δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης διαφόρων καρτών (TV, DVB-S2 κλπ). Και το σημαντικό είναι ότι σε πολούς από αυτούς τους drivers δίνεται και το source για οποιονδήποτε επίδοξο προγραμματιστή.

Νομίζω ότι ήδη αναφέρθηκαν διάφορες διανομές linux που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ένα htpc, και υπάρχουν κι άλλες. Αν θέλεις κάνεις δοκιμή και βλέπεις ποια σε βολεύει περισσότερο, αλλά δε νομίζω ότι έχουν τόσο βασικές διαφορές μεταξύ τους, τουλάχιστον όσον αφορά τη βάση των προγραμμάτων που χρησιμοποιούν.

Επίσης κοιτάξτε και αυτο!
image006.jpg

Τί νομίζετε γιαυτή την κάρτα; Τελικά νομίζω ότι αν κανείς συνδυάσει ένα rouckmount pc 1U φέτα με ένα από τα παραπάνω λειτουργικά και μερικές καλές κάρτες έχει ένα πολύ καλυτερης ποιότητας δέκτη ακόμη και από τους καλύτερους που κυκλοφορούν. Βέβαια το κόστος του θα είναι περίπου 1500 - 2000 ευρώ αλλά θα κάνεις ότι θές.
Χ.

Μια χαρά κάρτα (υποθέτω!) αλλά για την Αμερική! Με λίγα λόγια τα χαρακτηριστικά της δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά των εκπομπών στην Ευρώπη.

http://www.pchdtv.com/hd_5500.html

Συγκεκριμένα τα παρακάτω δεν μας κάνουν:

Cost effective ATSC/NTSC TV reception card
Supports all 18 ATSC compliant digital formats
Supports NTSC Analog Television

Επιπλέον είναι για επίγεια τηλεόραση, όχι δορυφορική.

Στην Ευρώπη τα στάνταρ είναι τα DVB-S για δορυφορική, DVB-T για επίγεια ψηφιακή (στην Αμερική είναι το ATSC), DVB-C για καλωδιακή (από αυτήν δεν έχουμε στην Ελλάδα, εκτός μια περίπτωσης που μου είχε αναφέρει κάποιος φίλος σε νεόδμητο συγκρότημα κατοικιών πριν δύο χρόνια περίπου, μπορεί να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες) και φυσικά PAL σύστημα χρώματος κι όχι NTSC. Και ούτε λόγος να γίνεται (τουλάχιστον στην Ελλάδα) για HDTV επίγεια τηλεόραση (όταν δεν υπάρχουν ακόμα ούτε καν δορυφορικά ελληνικά hd κανάλια).

Σε linux υπάρχουν drivers αρκεί να δωθούν από τους κατασκευαστές source , κάτι που γίνεται με ένα μέρος ( το άλλο το έχει χεσμένο ) ... Εννοείται ότι παίζει σαφώς καλύτερα αφού το linux είναι αρκετά πιο παραγωγικό σε σχέση με οποιοδήποτε έκδοση win ...

Σαφώς καλύτερα δε νομίζω, τουλάχιστον όσο έχω παρατηρήσει εδώ. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο οι κάρτες, αλλά και οι decoders όπως και οι drivers για τις κάρτες γραφικών που για το linux δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορούν να δώσουν οι κατασκευαστές! Από την άλλη drivers ξεχωριστοί δεν απαιτούνται, η υποστήριξη των καρτών γίνεται σε επίπεδο kernel. Yπάρχει μία ξεχωριστή ομάδα από developers που ασχολούνται με αυτό το θέμα (tv σε linux),

http://www.linuxtv.org/

τον kernel τον φτιάχνεις μόνος σου , και μάλιστα με σχετικά καλό optimization πετυχαίνεις απίστευτες επιδόσεις , άντε και 1080p σε p3 ... ( υπερβάλω , ίσως πολύ )

Εννοείται ότι θα σου πάρει καιρό ώστε να πετύχεις optimization 100%

Και decoders υπάρχουν και από όλα ...

Εαν σβήσεις από τον αρχικό kernel όλα τα περιττά κερδίζεις 30% ταχύτητα , και αν ρυθμήσεις κι όλας , άλλα 30% ....

Για ποιο λόγο να φτιάξεις kernel; Αφού για τις περισσότερες διανομές είναι έτοιμοι. Αλλά το θέμα δεν είναι ο kernel ως προς το συγκεκριμένο θέμα της απόδοσης, αλλά οι decoders και οι drivers των καρτών γραφικών. Και φυσικά δεν μιλάω θεωρητικά, αλλά επειδή δουλεύω και linux. Ένα παράδειγμα με το kaffeine σε δράση σε ubuntu 7.10 (με skystar 2)

μπράβο όρεξη παίδες!!! δεν το συζητω οταν τελειωσεις ενημερωσε να ερθουμε για certify επισκεψη στο σπιτι σου

Σε MAC που εχει UNIX πυρηνα δεν εχει γινει ποτε καμια προσπαθεια για κατι αναλογο?

Η επέμβαση στο kernel δίνει απίστευτα αποτελέσματα ( εως και καπνούς ) αλλά καλό είναι να μην επεμβαίνεις εαν δεν ξέρεις , εγώ έχω κόψει το linux , αλλά κάποια στιγμή θα το βάλω πάλι μπρος ...

Re: Απάντηση: Re: Κατασκευή δέκτη στο σπίτι!

Αγαπητέ Mano δουλειά έχω, αυτό πέστο στον asxetopoylo.

Λοιπόν να πώ αρχικά ότι δεν εννοόυσα καμία προσβολή με την ερώτησή μου...

Ένας άνθρωπος που κάνει μια τέτοια πρόταση ανήκει σε μια από τις παρακάτω 2 κατηγορίες:
Α. Πιτσιρικάς, ενθουσιώδης, με λίγες ή πολλές γνώσεις...
Β. Άνθρωπος του χώρου με εμπειρίες, μεράκι και χρόνο.

Προφανώς ανήκεις στην δεύτερη ανώ εγώ ανηκώ σε μια ενδιάμεση κατάσταση (άσχετος, χωρις μεράκι και με ελάχιστο χρόνο).

Επίσης μέχρι ένα σημείο, κατάλαβα ότι πάμε να δημιουργήσουμε ένα δέκτη Homemade. Σε επίπεδο hardware....

Καλή τύχη λοιπόν και πραγματι εύχομαι να φτιάξετε κάτι καλό. Λυπαμαι μαλιστα που δεν μπορώ να βοηθήσω...