κατασκευη ηχειων και οχι μονο......

SILVERHAWK

New member
12 October 2009
70
θεσσαλονικη
καλησπερα και καλως σας βρηκα το θεμα το DIY το βρηκα τυχαια καθως ασχολουμε κυριως με τα δορυφορικα αλλα διαβαζοντας το μου ηρθαν στο μυαλο στιγμες απο τα εφηβικα μου χρονια που πηγαινα και αγοραζα γουφερ τουιτερ ξυλα απο τον μαραγκο της γειτονιας και εφτιαχνα τα ηχειακια μου που βεβαια επαιζαν παντα με εναν ενισχυτη που ειχα φτιαξει της smart kit βεβαια καθως μεγαλωνα τα ενδιαφεροντα μεταλαχτηκαν ατιμα θηλυκα!!!!! :flipout:
λοιπον καθως διαβασα τα θεματακια σας σκεφτομαι πολυ σοβαρα να φτιαξω κατι καλο!!!! βεβαια απο θεωρια δεν θα ελεγα οτι το εχω τα χερακια ομως σχετικα πιανουν....αλλα πιστευω πολυ στην βοηθεια σας....ο χωρος ο οποιος θα κατσουν τα ηχεια μας θα ειναι περιπου σε 30τ.μ. λεω να ξεκινησω απο τα ηχεια και μετα να παμε σε καναν λαμπατο τελικο(και εδω θελω την γνωμη σας) ειμαι ηλεκτρολογος αλλα οχι ηλεκτρονικος οποτε και εδω βοηθεια απο τους :grandpa:..και εν συνεχεια θα κανουμε και κανα dac ετσι για το φουκαριαρικο το cdακι μου αυτα τα ολιγα:rifle: μην πυροβολειτε ρει!!!!!!!

:smash::smash: ...... :flipout:
Μην φοβασαι ρει!!δεν πυροβολουν εδω...:violent-smiley-030: ...αν πυροβοληθεις θα ειναι μονο απο γνωσεις/πληροφοριες,μερακι και την καλη παρεα της DIY!
Καλη αρχη σου ευχομαι και καλη δυναμη στο νεο σου project!
Kαι καλωσορισες!-bye-

λοιπον απο οτι διαβασα τον χωρο μου θα τον καλυψουν μαλλον bib ηχεια τα ακουσματα μου ειναι κυριως 80 rock & pop εντεχνο αλλα και electronica κυριως ατμοσφαιρικη πειτε την και chill out....απο οτι ειδα υπαρχουν αρκετες κατασκευες με fostex λεω να παιξω με το Fostex FE 167E που απο οτι διαβασα και σε ξενα forum προκειται για αρκετα αξιολογο ηχειο απο εκει και περα θελω να ρωτησω την γνωμη σας για καμπινα....ευχαριστω εκ τον προτερων

αν έχεις αποφασίσει για το 167 δες την καμπίνα Half Chili , εδώ

http://www.frugal-horn.com/spawn-plans.html

επίσης για τις καμπίνες του Bob Brines ακούγονται καλά σχόλια (πρέπει να αγοράσεις τα σχέδια), εδώ έχει βάσης και δαπέδου για το 167

http://www.geocities.com/rbrines1/Products.html

για BIB φυσικά στη σελίδα του Godzilla θα βρεις τα πάντα

http://www.zillaspeak.com/bib.asp

τέλος υπάρχουν και οι προτεινόμενες της fostex

τελικα επειδη ειμαι και λιγο απλιστος με βλεπω να πηγαινω προς τα 207ε με αυτην την καμπινουλα http://homepage.mac.com/tlinespeakers/FH/download/Chang-MBVR-map-170608.pdf

ποια η γνωμη σας ιατι δεν βρηκα να διαβασω κανα review.....?
επισης απο τι υλικο να την κατασκευσω φανταζομαι απο mdf?
το τριγωνο πισω ακριβως απο το ηχειο μαλλον ειναι για την αποφυγη συντονισμων σωστα?
επισης στο σχεδιο δεν βλεπω πουθενα τρυπα για τα καλωδια...αλλα ουτε για τον αερα....και κατι ακομα στο κατω και το πανω μερος εχει κομματι κολλημενο στις 45 μοιρες η πολλα κολλημενα με καθε φορα μικροτερο μηκος

συγνωμη αν η ερωτησεις ειναι λιγο χαζες αλλα ειμαι λιγο στραβαδι......-bye-

τελικα επειδη ειμαι και λιγο απλιστος με βλεπω να πηγαινω προς τα 207ε με αυτην την καμπινουλα http://homepage.mac.com/tlinespeakers/FH/download/Chang-MBVR-map-170608.pdf

ποια η γνωμη σας ιατι δεν βρηκα να διαβασω κανα review.....?
επισης απο τι υλικο να την κατασκευσω φανταζομαι απο mdf?
το τριγωνο πισω ακριβως απο το ηχειο μαλλον ειναι για την αποφυγη συντονισμων σωστα?
επισης στο σχεδιο δεν βλεπω πουθενα τρυπα για τα καλωδια...αλλα ουτε για τον αερα....και κατι ακομα στο κατω και το πανω μερος εχει κομματι κολλημενο στις 45 μοιρες η πολλα κολλημενα με καθε φορα μικροτερο μηκος

συγνωμη αν η ερωτησεις ειναι λιγο χαζες αλλα ειμαι λιγο στραβαδι......-bye-

Διάλεξες μεγάλο ηχείο :-) Δε ξέρω ακριβώς τα κριτήρια σου, και δε το έχω ακούσει.
Αλλά ας το συζητήσουμε θεωρητικά τουλάχιστο.

Εκτός από mdf θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κόντρα πλακέ θαλάσσης.
Τρυπά για καλώδια θα κάνεις λογικά κάπου στην πλάτη, όπου βολέψει.
Το πλάγιο κομμάτι μπορεί να γίνει με δύο τρόπους όπως είπες. Εάν το κάνεις με μια πλάγια σανίδα, νομίζω ότι θα πρέπει να γεμίσεις το χώρο εκεί με στιβαρό υλικό.

Τι ενωείς δε βλέπεις τρύπα για αέρα?

Διάλεξες μεγάλο ηχείο :-) Δε ξέρω ακριβώς τα κριτήρια σου, και δε το έχω ακούσει.

Τρυπά για καλώδια θα κάνεις λογικά κάπου στην πλάτη, όπου βολέψει.
Το πλάγιο κομμάτι μπορεί να γίνει με δύο τρόπους όπως είπες. Εάν το κάνεις με μια πλάγια σανίδα, νομίζω ότι θα πρέπει να γεμίσεις το χώρο εκεί με στιβαρό υλικό.

Τι ενωείς δε βλέπεις τρύπα για αέρα?

ευχαριστω παρα πολυ για την γρηγορη απαντηση....διαλεξα μεγαλο ηχειο για 2 λογους ενας οτι θα τοποθετηθει σε μεγαλο σχετικα χωρο και δευτερων για να εχουμε και λιγο παραπανω μπασακι εαν η λογικη μου δεν ειναι σωστη δεχομαι διορθωσεις και προτασεις ευχαριστως για τον αερα εννοω να βγαινει ο αερας για να μην μπουκωνει.....μαλλον δεν χρεαιζεται με βαση παντα την σχεδιαση του επισης το τριγωνακι πισω ακριβως απο το ηχειο απο τι υλικο μπορει να κατασκευαστει? και κατι τελευταιο στο σχεδιο δεν λεει πουθενα για διαταξει πυκνωτη και μονωτικο...το ηχειο παιζει direct??? ευχαριστω για την υπομονη σας......

κόντρα πλακέ διαφορετικά,με τετοιο όγκο δεν θα σηκώνεται το ηχείο ....

Αν δεις λιγο καλυτερα τα σχεδια (ειδικα του προφιλ) θα παρατηρησεις οτι το ανω και κατω μερος -ας πουμε- του 'κεντρικου θαλαμου' δεν ακουμπουν στην πλατη της καμπινας... Αρα δεν τιθεται θεμα απο που περνα ο αερας. Το σχεδιο δεν ειναι κλειστης καμπινας.

Αν ειδα καλα το ανοιγμα ειναι 9.7 χιλιοστα...

Last edited:
Η πιθανότητα να παίζει ισοροπημένα αυτό το πράγμα είναι μάλλον μικρή.
Είναι bandpass backloaded horn, αλλά η κόρνα του είναι για τα πανηγύρια (πολύ κοντή). Το frugal, στην ίδια λογική, δείχνει σαφώς καλύτερη επιλογή.

Last edited:
Re: Απάντηση: κατασκευη ηχειων και οχι μονο......

Η πιθανότητα να παίζει ισοροπημένα αυτό το πράγμα είναι μάλλον μικρή.
Είναι bandpass backloaded horn, αλλά η κόρνα του είναι για τα πανηγύρια (πολύ κοντή). Το frugal, στην ίδια λογική, δείχνει σαφώς καλύτερη επιλογή.

κωνσταντινε γεια σου.... απο οτι καταλαβα μου λες καλυτερα να κοιταξω αυτο το project http://www.frugal-horn.com/plans.html εχεις καμια ιδεα πως ακουγετε εκ πρωτης οψες φαινεται συνθετο αλλα εαν αξιζει τον κοπο θα το επιχειρησω παντα βεβαια με την βοηθεια σας γιατι τωρα μπαινω στο κουρμπετι....

Last edited:
Βασική ρολο παιζει και η τοποθέτηση, πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψη.
οπως βλέπεις η τελευταία ακτινοβολεί πισω
Και από οτι εχω διαβάσει παιζει αρκετά κοντα σε τοίχο αλλά οχι κοντα
Τη προηγούμενη τη ψηλή την κολλάς και πάνω στο τοίχο (θα ηθελα να ακούσω τους 100-300 κύκλους σε αυτή τη κατασκευή)
Αν την κάνες από κοντρα πλακέ το βάρος θα ειναι μικρότερο αλλά το κόστος τριπλάσιο και το υπολογίζεις σε αυτές τις διαστάσεις.
Και πραγματικά δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει καθαρα τοσος ογκος χωρίς δεσίματα.
Αυτό το τρίγωνο από πίσω ειναι πολύ ευκολο, αν δεν εχεις εργαλεία να κόψεις μια τάβλα, πουλάνε πηχάκια τριγωνικά, θα χρειαστείς 4 γιατί ειναι μικρά

Σου στέλνω και αυτό οχι γιατί το εχω ακούσει αλλά γιατί κανείς δεν το αναφέρει http://www.bd-design.nl/index1.html
Εχει και ακριβείς διαστάσεις καπου εκει μεσα
το μονο που δε λέει ειναι το συντονισμό του ρεφλέξ το οποίο αν θυμάμαι βγαίνει με λίγες πράξεις από τις διαστάσεις που αναφέρονται

Καλή επανεκίνηση
ειδες τι σου ειναι...ροδα και γυρνάει

ναι καλα αμα το βρείς από το εκει που σου το εστειλα....
μπες diy products, diy loudspeakers, diy Singular

τελικα με επεισες...παω κατευθειαν για singular σχετικα απλη κατασκευη,καλα σχολια....λεω να το δουλεψω με τα 207και mdf ξυλο 18mm....αληθεια απο που συνηθως ψωνιζετε?
τα βρηκα στο ebay 220 με τα μεταφορικα....και κατι ακομα ξερει κανεις απο θεσσαλονικη κανενα αξιοπιστο μαγαζι για κοψιμο ξυλων και οταν λεω αξιοπιστο εννοω σωστες διαστασεις κτλ....-bye-

Μετα απο την εμπειρία μιάς δικιάς μου "κατασκευής" και πολλές φίλων μου (δεν χρειάζεται να μαθαίνεις απο τα λάθη σου, αρκεί να μαθαίνεις απο τα λάθη των άλλων :grinning-smiley-043) μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα ότι οι περοσσότερες "σχεδιάσεις" που κυκλοφορούν στο διαδικτυο ειναι επιεικώς για τα πανηγύρια.

Θα κατέβαζα το Ηορνρεσπ (στην δικία μου BLH εκανα σοβαρές βελτιώσεις μ αυτό) και, είτε θα σχεδίαζα απο την αρχή ή θα έλεγχα την συμπεριφορά κάποιας υπάρχουσας κατασκευής.

Θα εμπιστευόμουν βεβαίως κάποιους σοβαρούς( ο μπαρμπαDoppenberg δεν κατατάσεται σ αυτούς) όπως ο Martin King.

Θα κοίταζα να έχω και κάποιες έστω υποτυπώδεις μετρήσεις ...

Last edited: