Κατασκευη ηχειων

undertaker

New member
9 July 2007
9
Θελω να κατασκευασω 2 ηχεια των 120watt και 8Ω.Αν ξερετε κατι για διαστασεις,μαρκα ηχειων,crossover ας πειτε.
Συμφερει ή να παρω τα pioneer 3070?

Ευχαριστω προκαταβολικα

Τα ηχεία που θες να κατασκευάσεις θα είναι σαν τα Pioneer που λες? Δηλαδή 3 δρόμων και παλιάς αισθητικής και σχεδιασμού? και θες να κοστίζουν τόσο, περισσότερο ή λιγότερο (κάπου στα 150 ευρώ έχουν αυτα ετσι)? Γίνε λίγο πιο σαφής και σίγουρα θα βρεις λύση.

Δεν σε συμφέρει η ιδιοκατασκευή για τα 100-200 Ευρώ.
Τόσο κάνουν τα ηχεία που σκέφτεσαι να πάρεις.

Επίσης, αν κρίνω από τις ερωτήσεις σου μάλλον δεν έχεις πείρα στο σχεδιασμό ηχείων.
Αρα, αν πας σε κάτι του τύπου "φτιαχτο μόνος σου", είναι πολύ πιο ασφαλής η λύση του κιτ, γιατί μπορείς να το ακούσεις πριν το φτιάξεις.

Τι προϋπολογισμό διαθέτεις και πόσα τετρ. μέτρα είναι ο χώρος?

Τα pioneer εχουν 130 ευρω.Ναι δεν εχω μεγαλη πείρα στο σχεδιασμό ηχείων.
Ο χωρος ειναι 36 τ.μ. αλλα τον θελω περισσοτερο για παρτυ και τετοια.Μεχρι 150 ευρω καλα ειναι, αλλα καλη αρκετα πιοιτητα.Αυτα..

Τα pioneer εχουν 130 ευρω.Ναι δεν εχω μεγαλη πείρα στο σχεδιασμό ηχείων.
Ο χωρος ειναι 36 τ.μ. αλλα τον θελω περισσοτερο για παρτυ και τετοια.Μεχρι 150 ευρω καλα ειναι, αλλα καλη αρκετα πιοιτητα.Αυτα..

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά

"150 Ευρώ" και
"αρκετά καλή ποιότητα"

είναι 2 αλληλοαναιρούμενες παράμετροι.
Ισχύει και για έτοιμα, και για ιδιοκατασκευές.

Μπορεί να ακούγομαι λίγο κοφτός και απότομος, αλλά δυστυχώς έτσι είναι.
Στο λέω για να προλάβω τυχόν απογοήτευση μετά την αγορά......

Αν τα θες για party's ειναι ιδανικά τα ηχεία αυτά, διότι αν τα κάψεις δε θα στεναχωρηθείς και παρα πολύ... (το κάψιμο των ηχείων ειναι πολύ σύνηθες σε τέτοιες εκδηλώσεις). Τα ηχεία που αναφέρεις έχουν αρκετα πλεονεκτήματα : παίζουν αρκετά δυνατά, είναι εύκολα στην οδήγηση, έχουν μεγάλη έκταση , γλυκό και ξεκούραστο ήχο, αρέσουν στην οικοκυρά ( γιατί μπορεί και βάζει πετσετάκια, κεριά και άλλα διακοσμητικά πάνω τους) και είναι φθηνά. Έχουν όμως 2 σοβαρά μειονεκτήματα : δε παιζουν ΚΑΘΟΛΟΥ σωστά και αποκλείεται να γεμίσουν 36 τ.μ. χώρο. Αλλά νομίζω πως μέχρι τα 150 ευρώ που έχεις σαν όριο δεν έχεις και πολλές επιλογές......

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις ..Ειμαι μικρος ακομα δεν εχω παντρευτει..
Με το δεν παιζουν σωστα τι εννοεις?
Αν προσπαθησω να τα φτιαξω θα μου κοστισουν λιγοτερο?

Δεν παίζουν σωστά......... πιο σωστή έκφραση " δεν αποδίδουν το μουσικό περιεχόμενο μιας ηχογράφησης". Ο ήχος που θα πάρεις δεν θα είναι αυτό που είχε στο μυαλό του ο καλιτέχνης, τα ηχοχρώματα δε θα είναι φυσικά. Επαναλαμβάνω πάντως πως εγώ προσωπικά δε ξέρω κανένα ηχείο σε αυτά τα χρήματα που να παίζει. Αλήθεια με τι ενισχυτή θα παίξεις?
Τώρα οσον αφορά την ιδιοκατασκευή 3δρομο με 150 ευρώ αποκλείεται. Πως να το κάνουμε 6 μεγάφωνα και 2 cross έστω 1ης τάξης με άθλια υλικά θα κοστίσουν πιο πολύ απο 150 ευρώ και με αμφίβολο πάντα αποτέλεσμα. Η γνώμη μου είναι πως αν τα οικονομικά σου είναι αυτά, να περιμένεις μόνο μήπως κάποιος άλλος έχει να σου προτείνει κάποιο άλλο ηχειο αλλίως τα pioneer ειναι μονόδρομος.

Άρα τη βρίσκεις με ιδιοκατασκευές... Ψάξε λοιπόν να βρεις ηχείο που να σε ικανοποιεί στο internet και κατασκεύασέ το ώστε να έχεις ένα σύστημα δικής σου κατασκευής. Βέβαια θα είναι ακριβότερο, δε θα παίζει σε party αλλά θα μπορει να σου προσφέρει αρκετές ώρες ευχαρίστησης (!!!) που είναι σημαντικότερο απο μερικές δεκάδες ευρώ. 'Αλλωστε και ο ενισχυτής σου κοστίζει ( μαζι με την τροφοδοσία του και την προενίσχυση ) αρκετά περισσότερο από έναν αντίστοιχο του εμπορίου.
Μπες λοιπόν στο google και αφιέρωσε λίγες ( ή και πολλές :P) ώρες αναζητώντας αυτό που είναι πιο κοντά στα δεδομένα σου και το ξανασυζητάμε.

Ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες σου και τα λεμε...

Ο ενισχυτης κοστισε 180 ευρω και ειναι αρκετα καλης ποιοτητος.