Κατασκευή ηχείων

Lsamy

New member
30 September 2009
25
Ελλαδάρα
Καλησπέρα σας. Είμαι στο χώρο του ήχου και της εικόνας αρκετά χρόνια.
"Κυρίως συστήματα αυτοκινήτου". Τώρα όμως και για πρώτη φορά θέλω να ασχολειθώ με οικιακό home cinema. Για να μπώ αμέσως στο ψητό.
Είναι καλύτερα να ασχολειθώ μόνος με την κατασκευή των ηχείων ή να κοιτάξω κατευθείαν στο εμπόριο; Εάν ασχολειθώ μόνος η κατασκευή θα γίνει από κόντρα πλακέ για τα κουτιά και με τοποθέτηση ηχείων της παλιάς καλής εποχής. (ηχεία χάρτινα, για χαληλά και μεσαία). Η ερώτηση μου είναι:
Καλά θα κάνω; Μου το συστήνετε;
Τα ηχεία σαφώς και θα είναι καλύτερα να είναι ενσύρματα και με κεντρικό ενισχυτή έτσι;

Ευχαριστώ για την κάθε βοήθεια στις σκέψεις μου...

Πρώτα από όλα χρειάζεται μεράκι και πολύ όρεξη για διάβασμα. Συνήθως ο λόγος για να ασχοληθείς με κατασκευή ηχείων δεν είναι οικονομικός :-) Σίγουρα δε μπορώ να σου απαντήσω για το όποιο κόστος… αλλά για πες μας περισσότερα, έχεις κάποια συγκεκριμένα μεγάφωνα που θες να χρησιμοποιήσεις? Για τι χρήση τα θές τα ηχεία κ.ο.κ.

Οντως προσδιορισε λιγο τις αναγκες σου και σε τι τιμη θες να φτασεις και απο εκει και περα υπαρχουν για τα παντα λυσεις και ανθρωποι με πειρα να σε συμβουλεψουν.

Τη κατασκευή ποιός θα την κάνει?
Αν τα καταφερνεις μπορείς με 700-800ευρώ να φτιάξεις ηχο για 1500-2000
χωρίς το sub

Οι παραδοσιακές λύσεις είναι καλές αλλά απαιτούν ρευματα....που να τα βρείς σε AV
στο αμάξι είναι αλλιως και εχεις μάθει αλλα ρευματα
οπότε πρέπει να σε ρωτήσω για ποσα λεφτα μιλάς το σύνολο

Καλησπέρα σας. Είμαι στο χώρο του ήχου και της εικόνας αρκετά χρόνια.
"Κυρίως συστήματα αυτοκινήτου". Τώρα όμως και για πρώτη φορά θέλω να ασχολειθώ με οικιακό home cinema. Για να μπώ αμέσως στο ψητό.
Είναι καλύτερα να ασχολειθώ μόνος με την κατασκευή των ηχείων ή να κοιτάξω κατευθείαν στο εμπόριο; Εάν ασχολειθώ μόνος η κατασκευή θα γίνει από κόντρα πλακέ για τα κουτιά και με τοποθέτηση ηχείων της παλιάς καλής εποχής. (ηχεία χάρτινα, για χαληλά και μεσαία). Η ερώτηση μου είναι:
Καλά θα κάνω; Μου το συστήνετε;
Τα ηχεία σαφώς και θα είναι καλύτερα να είναι ενσύρματα και με κεντρικό ενισχυτή έτσι;

Ευχαριστώ για την κάθε βοήθεια στις σκέψεις μου...

Φτιαχτο μονος σου η αποψη μου

Διαλεγεις μοναδες που σου κανουν ( peerless ισως ) και
ξυλο mdf για πολυ πιο ευκολο φινιρισμα

Και τα ενησχυτικα μονος σου για καλυτερο αποτελεσμα