Κατασκευη ηχειων..

Μαστορα λυσεις θα βρεθουν..Υπομονη να χεις.. δε μ λες? Για να καταλαβω καλα, ενοεις οτι θες 4 ηχεια, με την διαταξη που αναφερες, και budget ειναι 350ε ανα ηχειο?..Αν ναι ισως σου χω μια ομορφη προτασουλα, να αντεχει και watt..Σκεψου, θα σ αρεσε σε καθε ηχειο να χεις πλαι πλαι, δυο ομοκεντρικα μεγαφωνα? Δηλαδη 2 x 6.5ιντσα με το τουιτερακι στο κεντρο αντι για dustcap..

...
Κατ'αρχας να διευκρινησω το budget μου..
Είναι 300-350 max για
κάθε κουτι
και μιλαω μονο για τα ηλεκτρονικά μέρη την ξύλινη κατασκευή θα μου την κάνει φίλος ξυλουργός δωρεάν.

...

Μένοντας στο παραπάνω σχέδιο που παρέθεσα για να υπέρ-καλύψω 90 τμ και με αυτο το budget ποια ηχεία πιστεύετε θα μου κανουν αυτη την δουλεια;

Σίφη δες το quote…

Τασο πιστευω οτι με 2χ4= 8 6ιντσα θα γεμισει πολυ καλα ο χωρος.. Εκτος κ αν μιλαμε για club-ατες εντασεις!

Last edited:
Φίλε Σιφι επιτέλους ετσι μπορούμε να συνεννοηθούμε επι της ουσιας..
Σαφεστατα και θα μπορούσαν να μπουν 2χ6 ιντσα ανα κουτί.
Kαι πιστευω οτι θα υπήρχε μια αξιοπρεπέστατη κάλυψη.
Δεν μιλάμε για club-ατες εντάσεις για κανέναν λόγο.
Από ότι κατάλαβα μιλάς για 2 δρόμων , 2 midrange πράγμα που σημαινει οτι χρειαζομαι twitter και crossover στο οποίο θα πάω σε έτυμη λύση (ένα βήμα την φορά)..

To bass reflex τώρα δεν είναι και πολύ απαραίτητο σε αυτή την περίπτωση εκτός αν κάνω λάθος..

Στο φίλο παραπάνω που είπε ότι ζητάω έτοιμα σχέδια έχω να πω ότι και να ζητάω(που δεν..)
τι; απαγορεύεται;

Δεν είναι σχολείο εδώ που απαγορεύεται να παραδώσουμε την ίδια άσκηση ούτε ανταγωνιζόμαστε για το ποιος έχει το καλύτερο μακάρι από αυτό το topic να προκύψει κάτι καλό και πετυχημένο για να το κάνουν κ άλλοι. Μακάρι δηλαδή ο δικός μου κόπος να γλυτώσει χρόνο και χρήμα από τον επόμενο...Τεσπα..

Προτάσεις απο οσους εχουν επιχειρήσει να υλοποιήσουν με επιτυχία ηχεία ψάχνω..
Και σαφέστατα εάν στο καλούπι που παρεθεσα εχει καποιος να αντιπροτείνει κατι ή μια προσαρμογή είναι ευπρόσδεκτο..

Last edited:
δεν έχω καταλάβει ακριβώς το προτζεκτ αλλά κατάλαβα οτι θες ενα ηχείο που να είναι όσο ποιο φλατ στον τοίχο γίνεται και να ειναι και ευαίσθητο και να αντέχει και ισχύ.
εαν ολα αυτα ισχύουν τότε απλά δεν γίνεται. η μόνη λύση ειναι σαμπ-δορυφοροι. δηλαδή βάζεις 2 σαμπ 15ιντσα πχ και φτιάχνεις και δορυφόρους πχ 10ιντσο + κορνα 1". εαν θες φουλ ρειντς το μονο που σου κανει ειναι το sica το 8" αντέχει άνετα 200W και ειναι και καμιά 100Db. συν του οτι δεν θέλει μεγάλο κουτι για να παιξει και αξιοπρεπέστατα.

Εγω καταλαβα οτι ο φιλος μαλον δε μπορει να περιγραψει ακριβως τι θελει. Αναφερει το fullrange γιατι σου λεει ενα μεγαφωνο τα παιζει ολα, γλυτωνω το tweeter..ισως χωρις cross.. Σωστα φιλε tablet?

Tο μεγαφωνο που σου προτεινω εχει ενσψματομενο τουιτερ στο κεντρο του.. Θα το βρω κ θα σ πω.

Απάντηση: Re: Κατασκευη ηχειων..

δεν έχω καταλάβει ακριβώς το προτζεκτ αλλά κατάλαβα οτι θες ενα ηχείο που να είναι όσο ποιο φλατ στον τοίχο γίνεται και να ειναι και ευαίσθητο και να αντέχει και ισχύ.
εαν ολα αυτα ισχύουν τότε απλά δεν γίνεται. η μόνη λύση ειναι σαμπ-δορυφοροι. δηλαδή βάζεις 2 σαμπ 15ιντσα πχ και φτιάχνεις και δορυφόρους πχ 10ιντσο + κορνα 1". εαν θες φουλ ρειντς το μονο που σου κανει ειναι το sica το 8" αντέχει άνετα 200W και ειναι και καμιά 100Db. συν του οτι δεν θέλει μεγάλο κουτι για να παιξει και αξιοπρεπέστατα.

Βρε συ kontr τι το παιδεύεις, με το συμπάθειο κιόλας. Του εξηγούμε 10 άνθρωποι ότι δεν γίνεται και θεωρεί ότι του γράφουμε αερολογίες. Ενώ δεν είναι αερολογία η φαντασία στην εξουσία.
Δεν πρόλαβε να του γράψει κάποιος για τα 8 (!!) 6άιντσα και υποθέτει ότι δεν χρειάζεται ρεφλέξ.
Στο πρώτο ποστ, παρά την παντελή άγνοιά του είχε διαλέξει .. μεγάφωνο. Και όχι ότι νάναι, το 206!!! για 90τ.μ. σε φλατ καμπίνα σε τοίχο!!

Όλος ο κόσμος στα μαγαζιά, το ξέρεις καλά, κάνει αυτό που έγραψε ο Dalanik, εδώ έχουμε σπέσιαλ απαιτήσεις ντιζάιν:
Ο Πολύφημος με το δίδυμο αδερφάκι του δίπλα δίπλα και στη μέση 2 αυγά μάτια στον κάθετο άξονα.

Αν συνεχιστεί για πολύ αυτό, φοβάμαι ότι το νημα θα χάσει και τον όποιο λόγο ύπαρξης είχε ως τώρα.

Σιφι ακριβως αυτο ειχα στο νου μου..
Να εβαζα 2 full range ωστε να γλιτωνα twiter kai crossover..
Αυτο ομως δεν γινεται απ οτι ολοι ειπαν.
Το σχεδιο που εχω παραθεση με ποια ηχεια μεσα τελικα μπορει να υλοποιηθει;
Η σε καμια περιπτωση δεν μπορει να υλοποιηθει ενα τετοιο σχεδιο;

Κατσε να καταλαβουμε ακριβως..
Θες οποσδηποτε να ναι σε look δυο μεγαφωνα αριστερα - δεξια ; Στο λεω γιατι υλοποιησεις τετοιες συνηθως εχουν μεγαλουτσικο βαθος κουτιου. Πως ειναι τα κεντρικα ηχεια των home cinema? ε καπως ετσι.. Θα σε βολεψει στην τοποθετηση;..πχ φαντασου βαθος κουτας 30-35cm..
Α και αν θες αναφερε τι ενυσχητες εχεις.

Φίλε Tablet δεν με κατάλαβες δυστυχώς.
Σου είπα οτι κανένας δεν πρόκειται να σχεδιάσει για εσένα ένα ηχείο,πόσο
μάλλον όταν αυτό που ζητάς είναι ανέφυκτο. Η πλάκα βέβαια είναι οτι με
"κράζεις" ενώ είμαι ο μόνος που σου έκανα πρόταση για το πιο MTM να φτιάξεις το οποίο είναι και έτοιμο σχέδιο και δοκιμασμένο!Τώρα αν εσύ βαριέσαι να το googλαρεις δεν σου φταίω εγώ νομίζω.

Δεν σε "κραζω" φίλε μου μάλλον παρεξήγησα το ύφος σου και με συγχωρείς..
Το πόσα λύτρα έχω διαθέσιμα εξαρτάτε από τι ηχεία θα έχει η καμπίνα πράγμα που δεν έχω καταλήξει ακόμα..

Κανένα πρόβλημα:2thumb22sup:
Ένα μεγάφωνο που μπορεί να σε βολέψει πάντως αν τελικά πας
σε λύση δορυφόρων με fullrange είναι το beyma 10AGN. Είναι 10αρι,
97db,αντέχει 100 βατάκια και είναι και πολύ οικονομικό.

Αφού μάλλον απορρίπτεις τη λύση του sub και κλίνεις προς το fullrange, μια αλλη ιδέα (για λογικές στάθμες και ξεχνώντας τα PA) είναι μπόλικα 12λιτρα κουτάκια με το Monacor SPH-68X σε bass reflex (1 μεγάφωνο/κουτί χωρίς cross). Σχέδιο υπάρχει, δοκιμασμένο με τις καλύτερες κριτικές. Περισσότερα μπορεί να πει ο nbullamatsis... εγώ απλά το άκουσα έτοιμο και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Κόστος περίπου 50ευρώ/μεγάφωνο + καμπίνες.

Καλά ειναι αυτά τα μονακορ οικονομικά και ευκολα στη κατασκευή.
Μπορείς να βάλεις 4 σε κάθε κανάλι και να τα συνδέσεις σε σειρά και παραλληλα μεταξύ τους
αυτό θα βοηθήσει τον ενισχυτή.

Αν έχεις περισσότερα λίτρα (>60 για κάθε μεγάφωνο) καλή επιλογή με λίγο παραπάνω χρηματα είναι τα καινούργια fullrange της seas.
Θα χρειαστείς ενα φίλτρο αλλά είναι ευκολο να το κάνεις και μόνο σου.

Αυτά τα Beyma sica είναι λίγο ''σκληρά''
εχει και η ciare
Άλλα ευαισθητα και οικονομικά fullrange είναι τα Monacor SP200M kai Visaton BG200

Καλύτερη επιλογή ακουστικά για τη περίπτωση πιστευω είναι αυτη που λένε τα παιδια με διδρομα 5,5'' ή 6,5'' ή 8'' και ενα τουίτερ.
Απλά θέλει κρος και καλύτερα είναι να σου πούνε ενα ετοιμο και δοκιμασμένο να μην ταλαιπωρηθείς.

Υ.Γ. Αν βάλεις fullrange και στο επιτρέπει η αισθητική μπορείς να τα βάλεις πάνω κάτω για να μην εχεις προβλημα στις υψηλές
Μπορεις ακόμα για ψυχοακουστικούς λόγους να βάλεις ενα μεγαλύτερο πηνίο στο ενα....αν σε ενδιαφέρει ρώτας
Γενικά ορεξη ναχεις...

Λοιπον μετα απο μια ερευνα στα γνωστα μαγαζια μεγαφώνων
Μαλλον καταληγω στα εξης..2χ8'' B&C BNDL 51 200w εκαστος και 94db ευαισθησια
στα 100 με ενα twiter Β&C DE35 66 ανα καμπινα..

Ποια η γνωμη σας για το set σε σχεση αποδοση τιμη?
Τα ξερει κανεις τα συγκεκριμενα;

δεν θα ταιριάξουν μεταξύ τους. το 51 ειναι ατσουμπαλο ψηλά και το 35 δεν κατεβαίνει με τίποτα. παει πακέτο με το μιντ για τριδρομα. ασε που ξεχνάς τελείως τα μπάσα. ουτε κατα διάνυα. εαν θες να πας στα όντως πολύ καλά B&C πάρε καλύτερα κανα ΑΜΧ250 με κανα D16. πολύ ισχυρός και δοκιμασμένος συνδυασμός. γενικά απέφυγε τα 8" ΠΑ γιατί δεν κάνουν για τίποτα. κανένα δεν εχει χαμηλό και απο αναισθησία αλλο τίποτα. εκτός και αν πας σε μεγάφωνα φτιαγμένα για line aray αλλά ειναι πανάκριβα(ούτε αυτά έχουν μπάσα στις 8" αλλα τουλάχιστον είναι ευαίσθητα). γενικα εαν δεν θες σαμπ απο 10" και πανω για να εχεις και λιγο τουκ μαζι με ολα τα άλλα.

το μονο 8" τώρα που το σκέφτομαι που εχει και λίγο τουκ και εχει και καλό μεσαίο ειναι το εμινενς. το Α αλλα και το Β καλα τα πάνε.