Κατασκευη ηχειου κλειστης καμπινας

modright

AVClub Enthusiast
31 May 2008
1,104
ΑΘΗΝΑ
Γεια σας παιδια εχει καποιος υποψι του καποιο σχεδιο
κλειστης καμπινας με καλο μπασο ή καποιο αλλο σχεδιο
διαφορετικο απο bass reflex??

:worshippy::worshippy::worshippy:

Δωσε και αλλα στοιχεια. Τι ακριβως θελεις;

Σχεδιο καμπινας που να αποδειδη εξαιρετικο μπασο χωρις bass reflex
( οχι subwoofer )
κλειστη καμπινα, κορνα ή κατι αλλο και να μην χρειαζομαι
εργοστασιο για να το φτιαξω

το σχεδιο της καμπινας ενος ηχειου...... τυπος καμπινας διαστασεις -μεγεθος εξαρταται αμεσα απο τις μοναδες μεγαφωνων που θα χρησιμοποιησεις.
Αρα μαλλον χρειαζεσαι καποιο ολοκληρωμενο σχεδιο που να περιεχει και τι μοναδες θα χρησιμοποιηθουν.

Δυστυχώς έτσι είναι. Πρώτα θες το woofer και μετά βλέπεις τι του ταιριάζει. Και εγώ εκεί το πήγαινα αλλά πλέον όλα τα σημερινά wooferakia θέλουν το bass reflex, τους οπότε κατέληξα και εγώ εκεί χωρίς να θέλω. Τελευταία φορά όμως... Μετά θα πάω σε open baffle ή ηχοστήλη. :bird: Να δω τι κάνουν και αυτά...

Σχεδιο καμπινας που να αποδειδη εξαιρετικο μπασο χωρις bass reflex
( οχι subwoofer )
κλειστη καμπινα, κορνα ή κατι αλλο και να μην χρειαζομαι
εργοστασιο για να το φτιαξω

αααα αγαπητέ γιατι το χαλάς το πράμα? αφου το ξεκίνησες μια χαρά. Επι τελους καποιος μίλησε για κλειστή καμπινα. Το "κάτι άλλο" τι το βάζεις στην κουβέντα? Εχουμε πήξει στην κόρνα και στο BR στα πειράματα και στις εφ όρου ζωής δοκιμές-τροποποιήσεις κτλ.. Οι περισσότερες μονάδες όντως θελουν τρύπα, αλλά υπάρχουν και ακουστικής αναρτησης στην αγορά. Δωσε αν θές κανένα επι πλέον στοιχειο (πχ χωρος, χρήματα) κτλ για να προσανατολιστούμε και κάτι θα βρεθεί δεν μπορεί..

Γεια σας παιδια εχει καποιος υποψι του καποιο σχεδιο
κλειστης καμπινας με καλο μπασο ή καποιο αλλο σχεδιο
διαφορετικο απο bass reflex??

:worshippy::worshippy::worshippy:

Κλειστη καμπινα με καλο μπασο, σε καποια ακριβα χαινταδικα ηχεια ακουσα.

Kλειστη καμπινα ειναι και τα BBCia αλλα μπασσο , δεν ....

Κλειστη καμπινα ειναι και η Infinite Baffle με ισως καποιες καλυτερες πιθανοτητες για μπασο

Αν εννοεις τωρα μονοδρομο εχει, νομιζω, ο Phy στο site του καποια σχεδια.
Βασικα θες ενα μεγαφωνο με μεγαλο Qts και μεγαλη καμπινα.
Τωρα αυτο το "καλο μπασο", δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι θα το παρεις μ αυτον τον τροπο ...

ΥΓ Κλειστη καμπινα με " πιθανοτητες" να παιξει, κατα την γνωμη μου = τεραστιο γουφερ με απειρα βαττ και ισοσταθμιση.

Για κλειστή καμπίνα ποιά είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το μιντ-μπας;