ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ KLIPSCH HORN

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ KLIPSCH HORN ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ.. ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

οκ σε ευχαριστω πολυ!! ελπιζω να ειναι σωστα!!! γιατι λεω απο εβδομαδα να παω σε καποιο μαραγκο και να αρχιζω να κοβω!!!!

Να ρωτήσω , ο σκοπός ποιός είναι;
-να αντιγράψεις ένα klipschorn και να φτιάξεις ένα ολόιδιο προφανώς για να σου κοστίσει φθηνότερα ; ή
-να φτιάξεις ένα klipschorn "κουρδισμένο" στα δικά σου ηχητικά γούστα το οποίο θα διαφέρει από το original;

Για το πρώτο έχω πολλές επιφυλάξεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι όσα και σχέδια να χει κάποιος αποκλείεται να βγει ΠΙΣΤΟ αντίγραφο από έναν ιδιώτη. Σιγά μην δίνουν οι εταιρείες όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα "μυστικά" των προϊόντων τους. Αν μέσα από ένα σχέδιο φτιάχναμε όλοι με επιτυχία τα προϊόντα των εταιρείων, θα τα χανε κλείσει προ πολλού τα εργοστάσια....

Αν ο σκοπός είναι το δεύτερο, πάω πάσο. Θα ήθελα να δω όμως το τελικό αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο ηχείο ειναι αρχαία σχεδίαση γωνιακής διπλωμένης κόρνας και λόγω παλαιότητας υπάρχει το ακριβές σχέδιο. Από κεί και πέρα είναι τρομερά δύσκολο και απαιτητικό project για εναν ερασιτέχνη, ειδικά στο θέμα φάλτσα και συναρμογής των άπειρων κομματιών που αποτελούν το ηχείο. Οι μονάδες δεν ειναι πρόβλημα γιατι μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες παρόμοιες και μάλιστα πολύ καλύτερες όπως κάνουν άλλωστε και οι κάτοχοι αυτού σαν αναβάθμιση. Νομίζω έχω κάπου και ένα ελεκτορ που έχει αναλυτικά την κατασκευή καθώς και αρχη λειτουργίας της σχεδίασης και αρκετές μετρήσεις. Αν το βρώ θα το βάλω εδώ το απόγευμα. Γενικά ειναι απίστευτα δύκολη υλοποίηση αλλά αξίζει τον κόπο, πάντα μου αρεσε ο ήχος του. Αν ψάξεις στο ιντερνετ υπάρχει και φόρουμ αμερικάνικο που ασχολείται με αυτό.

Re: Απάντηση: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ KLIPSCH HORN

Να ρωτήσω , ο σκοπός ποιός είναι;
-να αντιγράψεις ένα klipschorn και να φτιάξεις ένα ολόιδιο προφανώς για να σου κοστίσει φθηνότερα ; ή
-να φτιάξεις ένα klipschorn "κουρδισμένο" στα δικά σου ηχητικά γούστα το οποίο θα διαφέρει από το original;

Για το πρώτο έχω πολλές επιφυλάξεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι όσα και σχέδια να χει κάποιος αποκλείεται να βγει ΠΙΣΤΟ αντίγραφο από έναν ιδιώτη. Σιγά μην δίνουν οι εταιρείες όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα "μυστικά" των προϊόντων τους. Αν μέσα από ένα σχέδιο φτιάχναμε όλοι με επιτυχία τα προϊόντα των εταιρείων, θα τα χανε κλείσει προ πολλού τα εργοστάσια....

Αν ο σκοπός είναι το δεύτερο, πάω πάσο. Θα ήθελα να δω όμως το τελικό αποτέλεσμα.

Τάσο, δεν μιλάμε για επεξεργαστές. Για ένα σωρό ξύλα μιλάμε και μεγάφωνα του "εμπορίου". Ειδικά η ξυλοκατασκευή που αφορά τα μπάσα στο συγκεκριμένο, δεν υπάρχει κανένα θέμα ακρίβειας.
Για τα χωνιά στα μεσαία και τα πρίμα υπάρχει θέμα. Αλλά αν κάποιος ασχοληθεί μάλλον πολύ καλύτερο θα το κάνει. Αυτό κάνουν όλοι οι σοβαροί χρήστες του. Το βελτιώνουν. Ενα ψάξιμο στο νετ φτάνει.
Για τα μυστικά δεν το συζητώ καθόλου. Ο πατέρας Klipch είχε τόσες δημοσιεύσεις που δεν άφησαν τίποτα κρυφό. Και δεν μιλάω για την συγκεκριμένη κατασκευή αλλά για τα μοντέλα που αφορούν τις κόρνες.
Κοινώς όποιος ξέρει δεν κρύβει.

Νομίζω έχω κάπου και ένα ελεκτορ που έχει αναλυτικά την κατασκευή καθώς και αρχη λειτουργίας της σχεδίασης και αρκετές μετρήσεις. Αν το βρώ θα το βάλω εδώ το απόγευμα.

Ελπιζω να το βρεις, θα μου φανει πολυ χρησιμο.
Καλυτερα να περιμενω αυτο που λες πριν ξεκινησω να κοβω τα ξυλα.

Παιδια το ξερω ειναι πολυ δυσκολο αυτο που θελω να κανω και μπορει στο τελος να βγει σουπα (μινεσ-τρονε), και εμενα με βλεπω να τρωω μηνες μεχρι να το φτιαξω :flipout:
τεσπα, το κανω και για να γεμισω το χρονο μου δημιουργικα και να μελετησω απο κοντα ενα ηχειο που θαυμαζω απεριοριστα.. με οτι αυτο συνεπαγεται(κοπο-χρονο-χρημα..).

το οτι ειναι σουπα στο εγγυωμαι εγω, εκτος αν βλεπεις φιλμ, εκει κανει θαυματα με κεραυνους, αστραπες και ψηφιακες γροθιες του ηρωα.
Για μοστρα ειναι ομορφα ομως.

Ακουω ολες τις γνωμες, το αν τις δεχομαι ειναι αλλη ιστορια,
Αλλα για να θεωρεις το ηχειο αυτο σουπα, θα πει οτι εχεις reference ακουσματα και σιγουρα καμια 10αρια Golden Ear Awards :ears: στο ενεγητικο σου, :BDGBGDB55: να σε καλα με εκανες και γελασα.. λοιπον για πες μας CD:chinscratch:..δεν θυμαμαι το μαντελο ακριβως.. με τι συστημα "ακους" σημερα?

Επειδή θεωρω ότι το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και επειδή βλέπω ότι πάλι κάποιοι θα το Γ......ν θα παρακαλούσα οποιες αντιπαραθέσεις να μείνουν εκτός.

Μ'ενδιαφέρει να μάθω και όχι να ακούω τα σχόλια οποιουδήποτε πικραμένου.
Εάν εχει να καταθέσει κάποιος κατι παρακαλώ πολύ, αλλιώς..........

Εμένα προσωπικά μου αρκεί που κάποιος θα διαθέση χρόνο,χρήμα,διαθέση και ας είναι το αποτέλεσμα .......σούπα - που δεν θα είναι.
Αναμένω με ενδιαφέρον!!!!!!

Εχω ακουσει αρκετα απο κλιπς για να μπορω να πω με εγγυηση οτι κανουν μονο για εντυπωσιασμο, εχουν πολυ χρωματισμενο ηχο, χαμηλο με χαμηλο μεσαιο ειναι αδυνατον να ακουσεις, μια βαβουρα μπερδεμενη. Μεσαια πολυ νασαλ, πως ειναι στα Ελληνικα δεν ξερω, τα μονα που αξιζουν ειναι τα ψηλα, εκει εχουμε μπινγκο(Electrovoice T35), αν και ειναι τοποθετημενο, λογω χωρου, λαθος 90 μοιρες.Χειρωτερη διασπορα μονο απο αυτο.Στα καινουργια ειναι τα φεριτη, στα παλαιωτερα, σαφως καλυτερα, με αλνικο.
Δεν εχω καμμια απολυτη γνωμη οπως ειρωνικα γραφει καποιος, αλλα μπορω να ακουσω και να κρινω στοιχειωδως. Και δεν ειμαι πικραμενος, απλα δεν τα εχω εγω ουτε μπορω να ακουσω απο τετοια κατασκευασματα, δεν τα παιρνω ουτε με ενα Ευρω να μου τα δινουνε.
Απο εσας τους πολυξερους που απαντησατε και ειρωνευτηκατε, να σηκωσουν το χερι αυτοι που τα εχουν ακουσει διεξωδικα.

Γιατι τα εχεις ακουσει εσυ διεξωδικα?
και δεν μιλαμε γενικα για ηχεια Klipsch, μιλαμε συγκεκριμενα για τα Klipsch Horn!!
Κοιτα,φαινεται οχι εχεις καποιες γνωσεις, αλλα τις χρησιμοποιεις με λαθος τροπο και γυρναει μπουμερανκ εις βαρος σου.
Και επειδη καταλαβα οτι τα ελληνικα σου δεν ειναι πολυ καλα (nasal ειναι ο ενρινος ηχος) το θεμα αυτο που συζηταμε δεν λεει να σχολιασουμε το Klipsch Horn, το εχουν κανει αλλοι, εδω και 60+ χρονια, το θεμα εδω ειναι, πως μπορω να φτιαξω το ηχειο αυτο μονος μου!!! εισαι εκτος θεματος,οποτε..μηδενιζεσαι. :flipout:

Last edited:
τα εχω ακουσει αρκετα(διεξωδικα) γιατι τα εχει ενας φιλος. μαρτυριο...
βαρεθηκα στις 2 το πρωι να κοιταζω λεξικα, ξερω οτι ειναι ευκολη λεξη για καποιον να την καταλαβει.Και ποιο ειναι το προβλημα, ειμαι ο μονος που πεταει ξενες λεξεις εδω μεσα η αν την εγραφα στα Ελληνικα θα φιαχτει ο χρωματισμενος ηχος του αυτοματως, αχαχα)
Ενα κλιπςχορν σαν μπουμερανγκ? δεν θα ηθελα να ημουν στην πορεια του, παντως, πολυ σαβουρα φιλε μου.
Επειδη ειναι αρκετα κουραστικο να μαζεψεις τα υλικα, elements εννοω χωρια τα ξυλα, κανω μια καλη κινηση για σε προλαβω να πεταξεις ενα μερος απο την ζωη σου και τα λεφτα σου για μια σουπα.Εκτος αν θελεις να ακους home cinema
Αυτονοητο οτι γραφω για κλιπςχορν, κριμα, ειχα τις μεσαιες κορνες/drivers που ηταν βεβαια απο αλλη σουπα, αλλα ηταν οι σωστες(Electrovoice) αλλα τις πουλησα στο ebay πριν 1 χρονο για μερικα δολλαρια, παραπανω δεν αξιζουν.
Αν κοιταξω στα συρταρια μου ισως να εχω τα σχεδια, τα κανονικα της Κλιπς, οχι κοπιες, αλλα ισως και να τα εχω πεταξει σε πρωηγουμενη εκκαθαριση που ειχα κανει πριν μερικα χρονια.

Δηλαδή τι "σούπα" είναι λαχανικών;:flipout:

Για πές γιατί δεν σ' αρέσει,παίρνοντας όμως υπόψη και το κόστος,άν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο.

Οι ""πολυξεροι"" και ""ειρωνες"" δεν μπηκαν στο τριπακι να υπερασπιστουν το κλιπχορν.Απλα επισημαναν ποσο αγενες και ατοπο ειναι να μπαινεις στην diy σε θρεντ οπου ενα μελος ζηταει πληροφοριες για μια κατασκευη και να του λες θα κανεις μια σουπα,και λοιπες μ@λακιες

Αν ηταν ετσι,μελος που θα ηθελε να φτιαξει κατι με φοστεξακια,θα την επεφταν οι "πολυξεροι" και θα ελεγαν τι πας να κανεις?Μια μ@λακια θα κανεις.

Το ιδιο για κανενα SET,για κανενα OB και παει λεγοντας.

Το σταματω εδω.
Νικολιο προχωρα και οταν ερθω κατω σε λιγες μερες θα ερθω να σου ριξω κανενα χερι βοηθειας-bye-

DIPIE
εγραψα γιατι δεν μου αρεσουν, το μεσαιο μπασο τους ειναι υπερτονισμενο σε ορισμενες συχνοτητες και ακουγεται σαν να βγαινει απο πηγαδι, οπως ολες οι κατασκευες του ειδους.Εξαλλου δεν κατεβαινει και χαμηλα! Η μεσαια κορνα ειναι μια της Electrovoice, την οποια την ειχα, απλα για πεταμα, συντονισμοι, χρωματισμοι και διαφραγμα απο βακελιτη που ζυγιζει μισο τονο. Ξεχασε τον γρηγορο και απαραμορφωτο ηχο ενος αλουμινενιου διαφραγματος. Ισως σε αυτην την κορνα αναφερονται οι πολεμιοι των κορνων και με το δικιο τους.
Εγω προτεινω ενα συστημα κορνας ολικης περιοχης, 4 δρομων με ηλεκτρονικα φιλτρα με JBL στα πολυ χαμηλα και τουλαχιστον 5,5 μετρα λαιμο σε υπερβολικη κορνα, TAD 12αρι σε 100 κυκλους τρακτριξ κορνα, TAD η GOTO 2" drivers απο 500 μεχρι ψηλα σε αλλη τρακτριξ και για συμπληρωμα ενα ζευγαρι GOTO με τρακτριξ
Αυτα προτεινω εγω, κοστος 500.000Ε τουλαχιστον, αν βρεις εναν φτηνο μπετατζη