Κατασκευή Κοσμημάτων. Τεχνοτροπίες και υλικά.

Εφτιαξα μερικά ξύλινα σκουλαρίκια,η ξυλεία ελιά νά είναι καλά ο Μπάμπης,καί ο πρωτομάστορας Κώστας πού μάς δίνει ιδέες.
Το φιλέτο ελιάς ήταν περίπου 6 cm πάχος,σχεδίασε η γυναίκα μου μερικά σχέδια μέ τό μολύβι,καί πρός τό παρών έφτιαξα τίς καρδιές καί τό φύλλο σέ αρκετά κομμάτια γιά νά δωθούν καί δωράκια.
Εκοψα μέ τήν επιτραπέζια σέγα ώς ήταν περίπου 6 cm πάχος φοβούμενος μήν σπάσουν άν ήταν στήν μισή διάσταση πάχους,καί μετά μέ πατέντα στήν πριονοκορδέλα τά έκοψα στήν μέση,η πατέντα ήταν : μέ ταινία διπλής όψης έπιασα τα κομμάτια σάντουιτς ανάμεσα σέ δυό κόντρα πλακέ πού σάν οδηγό έιχα βάλει μέ σφιγκτήρες μιά γωνία.
Μετά ακολούθησε τρίψιμο σταδιακά μέχρι καί 2000 grit μέ τόν αλοιφαδώρο τής Proxxon,λάδι baby oil,πέρασμα τά κλίπς καί έτοιμα.

Ακολουθεί αρκετό φωτογραφικό υλικό.

skoy110.jpg

skoy210.jpg

skoy310.jpg

skoy410.jpg

skoy510.jpg

skoy610.jpg

skoy710.jpg

skoy810.jpg

skoy910.jpg

skoy9910.jpg

skoy9911.jpg

skoy9912.jpg

skoy9915.jpg

skoy9913.jpg

skoy9914.jpg

Το φιλέτο ελιάς ήταν περίπου 6 cm πάχος
Εκοψα μέ τήν επιτραπέζια σέγα ώς ήταν περίπου 6 cm πάχος φοβούμενος μήν σπάσουν άν ήταν στήν μισή διάσταση πάχους

Διόρθωση 6 mm πάχος.

Γεια σου βρε προξονιστα με τις μινιατουρες σου!
Πολυ συμπαθιτικα τα μικρουλια! Εσυ πιο θα φορας? :flipout:

Σάς ευχαριστώ συνάδελφοι

Μπάμπη μεγάλη υπόθεση τελικά η καλή πρώτη ύλη,νά σαι καλά.

Απάντηση: Re: Κατασκευή Κοσμημάτων. Τεχνοτροπίες και υλικά.

Σάς ευχαριστώ συνάδελφοι

Μπάμπη μεγάλη υπόθεση τελικά η καλή πρώτη ύλη,νά σαι καλά.

Μην ανησυχείς...
Μακάρι να φτιάχνεις ωραία έργα κι όταν την τελειώσεις και θα βρούμε κι άλλη! :grandpa:

Μπραβο Δημητρη παρα πολυ ωραια!
Ωραία η πατεντουλα να τα κοβεις στη μέση!

Ουτε 2 χρόνια πανε απο τοτε που έλεγες οτι δεν σου αρεσουν οι μινιατούρες και οι μικροκατασκευες και σημερα εχεις την πληρέστερη συλλογη εργαλειων για μικροκατασκευες και μπορείς να φτιάξεις οτι θες. Μεγαλη ικανοποίηση ετσι?

Γεια σου βρε προξονιστα με τις μινιατουρες σου!
Πολυ συμπαθιτικα τα μικρουλια! Εσυ πιο θα φορας? :flipout:

Νεκτάριε νά σαι καλά,είναι τόσα πολλά τά υποψήφια αυτιά,πού εγώ προσωρινά θά μείνω στήν απέξω :flipout:

Μην ανησυχείς...
Μακάρι να φτιάχνεις ωραία έργα κι όταν την τελειώσεις και θα βρούμε κι άλλη! :grandpa:

Eυχαριστώ Μπάμπη,φιλετάκι ελιά μέ νερά θά χρειαστώ (πού τρελλάθηκαν όσες τά είδαν τά σκουλαρίκια),καί πληρώνω όσο καί όσο.:grinning-smiley-043

Μπραβο Δημητρη παρα πολυ ωραια!
Ωραία η πατεντουλα να τα κοβεις στη μέση!

Ουτε 2 χρόνια πανε απο τοτε που έλεγες οτι δεν σου αρεσουν οι μινιατούρες και οι μικροκατασκευες και σημερα εχεις την πληρέστερη συλλογη εργαλειων για μικροκατασκευες και μπορείς να φτιάξεις οτι θες. Μεγαλη ικανοποίηση ετσι?

Ευχαριστώ Μιχάλη,η πατέντα μού βγήκε κατά ανάγκην,γιατί ήταν τόσο λεπτό τό ξύλο πού δέν τό ρίσκαρα μέ τό χέρι αφενός,καί αφετέρου δέν έχει πατούρα γιά να συρθεί η καρδιά καί σίγουρα θά γινόταν ζημιά.

Ικανοποίηση σέ δύο σκέλη Μιχάλη.
Δέν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά να δημιουργείς κάτι καί νά κάνεις δωράκια σέ συγγενείς φίλους,τό συναίσθημα να βλέπεις νά δίνουμε χαρά καί στό εαυτό μας πού δίνουμε σχήμα καί σχέδιο σέ ένα κομμάτι ξύλο σάν δημιουργοί,αλλά προπαντός στούς συνανθρώπους μας είναι ανεκτίμητο.

Καί όλα αυτά τά οφείλω στό παρών φόρουμ,πιάνουν τά χέρια μου,αλλά δέν είχα τίς γνώσεις γιά τίς τεχνικές καί τά εργαλεία,πού μέσα από αυτό τό μεγάλο σχολείο τό λέω εγώ τό φόρουμ μας,πού πάντα μιάς διδάσκει καί είναι ατέρμων,ποτέ δέν μένουμε στά ίδια,πάντα κάτι νέο θά φέρει κάποιος συνάδελφος καί θα ακολουθήσουμε.

Άξιος!!!

Ευχαριστώ Πάνο -bye-

Απάντηση: Re: Κατασκευή Κοσμημάτων. Τεχνοτροπίες και υλικά.

Eυχαριστώ Μπάμπη,φιλετάκι ελιά μέ νερά θά χρειαστώ (πού τρελλάθηκαν όσες τά είδαν τά σκουλαρίκια),καί πληρώνω όσο καί όσο. :grinning-smiley-043

Εντάξει, είχα φέρει κάτι για τον Κυριάκο αλλά, αφού δεν είναι εδώ, θα το δώσω σ´ εσένα... :flipout:

Re: Απάντηση: Κατασκευή Κοσμημάτων. Τεχνοτροπίες και υλικά.

Εντάξει, είχα φέρει κάτι για τον Κυριάκο αλλά, αφού δεν είναι εδώ, θα το δώσω σ´ εσένα... :flipout:

Μίλα σιγά μήν μάς ακούσει,αύριο Κυριακή 5 τό πρωί είμαι Γαλάτσι να παραλάβω :flipout:

Μπραβο Δημητρη, πολυ ομορφα τα σκουλαρικια ... ειχες και καλη πρωτη υλη!

Ευχαριστώ Θανάση,έτσι ακριβώς άς είναι καλά ο Μπάμπης,τελικά μεγάλη υπόθεση τό καλό ξύλο,πολλές φορές μνημονεύω τόν Σπύρο (Εmpedoklis) αλλά καί τόν Μπάμπη πού μού είχαν πεί άσε τα κόντρα-πλακέ καί πιάσε κανα καλό ξύλο να απογειωθούν οι κατασκευές σου,μιάς πού κάνεις τόν όλο κόπο,καί είχαν απόλυτο δίκιο.

Βέβαια γιά νά μήν γίνομαι "τσιμπούρι" καί κουράζω τόν Μπάμπη θά πρέπει να βρώ τρόπο να "μαγειρεύω" μόνος μου.
Σκέφτομαι να πηγαίνω σέ μάντρα μέ καυσόξυλα,να παίρνω ξερή ελιά καί να τήν κόβω μικρά φιλέτα μέ τό αλυσοπρίονο καί μετα στήν mini πριονοκορδέλα Proxxon.

Δημήτριε ...στους τόπους εργασίας σου κάνε μεγαλύτερες χειρουργικές επεμβάσεις στα δένδρα ....και τα καλά κομμάτια να τα παίρνεις με την δικαιολογία των περαιτέρω εργαστηριακών εξετάσεων στο επιστημονικό σου εργαστήριο ...έτσι και εντύπωση θα κάνεις και πρώτη ύλη θα έχεις. -bye-

Δημήτριε ...στους τόπους εργασίας σου κάνε μεγαλύτερες χειρουργικές επεμβάσεις στα δένδρα ....και τα καλά κομμάτια να τα παίρνεις με την δικαιολογία των περαιτέρω εργαστηριακών εξετάσεων στο επιστημονικό σου εργαστήριο ...έτσι και εντύπωση θα κάνεις και πρώτη ύλη θα έχεις. -bye-

Αυτό σκέφτομαι Νίκο,πολύ σωστά. :a0210:

Τώρα άργησες Κυριάκο,όσο καί νά φωνάζεις τα παρέλαβα όλα εγώ χτές 5 τεμάχια,αλλά επειδή είμαι καλός ανθρωπος θά σού δώσω μισό κομμάτι νά φτιάξεις ίσα-ισα ένα μενταγιόν. :flipout: -bye-