Κατασκευή κουτας για subwoofer

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
753
Re: Κατασκευει κουτας για subwoofer

Για οικιακή χρήση το θες ή για αυτοκίνητο;

spl12

New member
25 April 2016
32

οικιακη χρηση εχω εναν rockford fosgate prime series r300-4 με τροφοδοτικο υπολογιστη και παιζει το sub

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
753

Κάνε μια προσπάθεια εδώ. Παρόλο που λείπουν ορισμένα στοιχεία απο τα χαρακτηριστικά του μεγαφώνου σου με ένα πρόχειρο υπολογισμό βγαίνει ότι χρειάζεσαι 120 λιτρα καθαρού όγκου καμπίνας, 10 εκατοστά διάμετρο στο σωλήνα του reflex και μήκος απο 15 έως 25 εκατοστά ανάλογα που θες να συντονίσεις (όσο πιο κοντός τόσο πιο χαμηλά συντονίζει).

spl12

New member
25 April 2016
32

επειδη δεν βγαζω ακρη μπορεις να μου βγαλεις μια κουτα στα 30-35 hz

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

η τουλαχιστον να μου πει καποιος τι ειναι αυτα που ζηταει

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι;
Το συγκεκριμένο σαμπ γιατί χρήση το θέλεις;Θα παίζει σε εντάσεις,κλπ;
Και ρωτάω γιατί το συγκεκριμένο μεγάφωνο δεν θα με ενέπνεε καθόλου για έντονη χρήση με αυτά που διαβάζω κι αν το είχα δεν θα το πίεζα να πάει και πολύ χαμηλά.
Επιπλέον,θα χρειαστείς πολλά υλικά για να πεις πως θα το φέρεις εκεί που θέλεις.

spl12

New member
25 April 2016
32
ναι θα παιζει και παιζει ηδη σε μεγαλες εντασεις απλα οταν ενα bass song ειναι κατω απο τα 40 hz δεν ακους τπτ παρα μονο τα παρατηυρα ναι τρεμουν γιαυτο θελω ενα bass reflex μιπως παιξει καλυτερα της χαμηλες

platon

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,560
Με τα χαρακτηριστικά που δινει.......... λεει για 60λιτρα ριφλεξ κουτι και συντονισμο στα 30 ΗΖ.
Με μια σωληνα εσωτερικης διαμετρου 7,62 εκατοστα και μηκους 21 εκατοστων.

Απο κει και μετα δοκιμαζεις σε πρωτη φαση με τοποθετηση σε διαφορα σημεια του χωρου, και για τιουνινγκ, με μικροτερο ή λιγο μεγαλυτερο μηκος σωληνας.

Νομιζω ομως οτι ο ενισχυτης δεν εχει καλη τροφοδοσια απο το το τροφοδοτικο του πισι.
Επισης βλεπω οτι το μεγαφωνο ειναι διπλοπηνικο............πως το εχεις συνδεσει? σε σειρα? ή παραλληλα?

spl12

New member
25 April 2016
32
σε σειρα 2 ομ.. ο ενισχυτης παιζει στο φουλ κανενα προβλημα απλα δεν μπορεις να γεφυροσεις

spl12

New member
25 April 2016
32
Συντονισμος κουτας

εφτιαξα μια κουτα 60 λιτρα για 12αρι σαμπ αλλα δεν τελειωσα σημερα γιατι δουλεβω οποτε αυριο με το καλο θελω να την συντονισω 32-35ηζ για να παιζει και χαμηλα και ψηλα ο κατασκευαστης λεει διαμετρο 7,5εκατοστα και 21εκατοστα μηκος 30ηζ για να ανεβασω λιγο ηζ τι πρεπει να κανω στον σολινα??

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,065
Απάντηση: Συντονισμος κουτας

Κάνε μια προσπάθεια εδώ. Παρόλο που λείπουν ορισμένα στοιχεία απο τα χαρακτηριστικά του μεγαφώνου σου με ένα πρόχειρο υπολογισμό βγαίνει ότι χρειάζεσαι 120 λιτρα καθαρού όγκου καμπίνας, 10 εκατοστά διάμετρο στο σωλήνα του reflex και μήκος απο 15 έως 25 εκατοστά ανάλογα που θες να συντονίσεις (όσο πιο κοντός τόσο πιο χαμηλά συντονίζει).

Νομίζω είχε απαντηθεί πρωτύτερα, αυτή η ερώτησή σου.